USA - Wyoming - Yellowstone - Bjorn - 1

Oplev USA's dyreliv

Oplev USA's fantastiske dyreliv på denne naturrejse til tre meget forskellige områder af landet. Fra hvaler, delfiner og havoddere i Monterey til bjørne og ulve i Yellowstone, inden rejsen slutter med søkøer og alligatorer i tropiske Florida.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

16 dage fra kr. 16.900

Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Ofte er det de fantastiske landskaber, der fremhæves i USA's nationalparker. Men parkerne byder også på et rigt dyreliv, og det er netop dyrene, der er i fokus på denne anderledes rundrejse til tre meget forskellige områder af USA. Fra Monterey på USA's Stillehavskyst kan du opleve havets kæmper, der deler disse næringsrige vande med store delfinflokke, sæler, søløver havoddere og et væld af fugle. Helt andre oplevelser venter i Yellowstone og Grand Teton National Park. Her søger bjørne, ulve, elge, bisoner, hjorte og en lang række andre dyr føde i de storslåede landskaber, der også byder på brusende vandfald, mægtige kløfter, knejsende bjergtinder og omkring 200 spruttende gejsere. Rejsen slutter i tropiske Florida, hvor du kan svømme med søkøer i Crystal River og sejle gennem Everglades på udkig efter alligatorer og vadefugle. 

Du flyver fra sted til sted for at få mest mulig tid til sightseeing. Men du har bil til rådighed alle tre steder for at maksimere friheden og mulighederne for at komme tæt på USA's fantastiske dyreliv.  

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Bison Buffalo-besætning ved daggry i Lamar Valley of Yellowstone National Park i Wyoming USA
Rejser til Yellowstone

En rejse til Yellowstone byder på enestående naturoplevelser med masser af dyreliv.

 

Oplev Nordamerikas natur fra sin vildeste og mest storslåede side i Yellowstone National Park. Her græsser bisonokserne stadig i de åbne vidder, og ulve søger føde i skovene. Langs floderne lunter bjørne rundt på udkig efter det næste måltid, og i de kølige efterårsmåneder genlyder bjergene af hjortenes hule brøl. Velkommen tilbage til naturen.

Oplevelser i Yellowstone

De største oplevelser i Yellowstone er naturligvis centreret omkring naturen. Se gejseren Old Faithful sende kogende vand 60 meter op i luften. Eller udforsk nogle af parkens mere end 200 andre gejsere. Andre højdepunkter er kløften Grand Canyon of the Yellowstone, der prydes af det mest berømte af parkens 110 vandfald. Glem heller ikke terrasserne ved Mammoth, dramatiske Bear Tooth Highway og Grand Prismatic Spring. Dyrene vandre frit omkring i hele parken. Men særlig Lamar Valley anses for at være et godt sted at kigge efter ulve, bison-okser, bjørne og væld af andre dyr. Elge er almindelige i åbne enge og skove i Bechler-området. Mens hjorte af forskellig art er et almindeligt syn i Norris, Hayden Valley og Mammoth Country.

Golden Gate Bridge i San Francisco, USA
Rejser til San Francisco

San Francisco charmerer alle med sine stejle gader, hyggelige kvarterer og farvestrålende victorianske bygninger.

 

Du kan nemt komme rundt i San Francisco til fods. Men med de mange bakker kan det være fristende at hoppe på en af de smukke gamle sporvogne, der bumler gennem gaderne. En af dem kører blandt andet til den velkendte Lombard Street, der snor sig ned ad en stejl bakke midt i byen.

China Town og Fishermans Warf

For en lille smagsprøve på kinesisk kultur må du tage til China Town. Små, sjove butikker ligger side om side og tilbyder alt fra naturmedicin til kopier af diverse mærkevarer. Fortsætter du nordpå kommer du til Fisherman’s Wharf, hvor du passende kan nyde en god frokost på en af de mange fiskerestauranter. Det er også her du kan opleve søløverne, som dovent ligger og slapper af i solen.

Golden Gate Bridge og Alcatraz

San Francisco Bugten byder på to særlig interessante seværdigheder. Én af dem er San Franciscos vartegn nummer ét; Golden Gate Bridge. Du kan gå over broen og nyde den smukke udsigt til byen, eller du kan leje en cykel og køre hele vejen fra San Francisco til den hyggelige by Sausalito på den anden side af bugten.

 

Fra Golden Gate Bridge kan du blandt andet se helt til fængselsøen Alcatraz, hvor nogle af USA’s værste kriminelle holdt til fra 1934 til 1963. Det er muligt at besøge fængslet, som i dag er et museum. Her kan du lære om hverdagen i fælgslet og hører historierne om de kreative flugtforsøg, der har været forsøgt gennem tiderne.

Kort

Rejsen dag for dag

Oplev USA's fantastiske dyreliv på denne naturrejse til tre meget forskellige områder af landet. Fra hvaler, delfiner og havoddere i Monterey til bjørne og ulve i Yellowstone, inden rejsen slutter med søkøer og alligatorer i tropiske Florida.

Dag 1: Danmark – San Francisco

Fra Danmark sættes kursen vestpå mod San Francisco på USA's vestkyst, hvor du ankommer samme dag på grund af tidsforskellen. I lufthavnen står en lejebil klar til dig, så du kan køre til dit hotel i hjertet af byen. Her er resten af dagen fri til at udforske San Franciscos mange muligheder. Hop eksempelvis på en af de historiske sporvogne til stemningsfulde Fisherman's Wharf med Pier 39, hvor søløverne daser i solen. Gå en tur i Chinatown, eller oplev den smukke, snoede gade Lombard Street, der er en af San Franciscos mest fotograferede gader. Du kan også tage på en cykeltur over Golden Gate Bridge til den hyggelige forstad Sausalito. Eller blot slappe af på en af byens utallige caféer og restauranter.

Dag 2: San Francisco – Monterey

Fra San Francisco snor den berømte vejstrækning Highway 1 sig sydpå langs Stillehavskysten. Et par timer nede ad vejen ligger dagens mål, Monterey, hvor du indlogeres på et centralt beliggende hotel for de kommende to nætter. Tidligere var Monterey kendt for sin sardin-industri. Den første sardin-pakkecentral blev grundlagt her i år 1900, og inden længe var Monterey sardin-hovedstaden på den vestlige halvkugle. En del af de gamle fabriksbygninger står endnu. Ikke mindst i området Cannery Row, der blev udødeliggjort af forfatteren John Steinbeck. I dag er stanken af fisk dog for længst væk, og bygningerne er indrettet som hyggelige restauranter og butikker. En anden pakkecentral er omformet til et verdensberømt akvarium, der er det perfekte sted at lære om det rige dyreliv i bugten ud for byen.

Distance: Cirka 200 km langs Highway 1.

Dag 3: Monterey

Hvordan du vælger at bruge dagen er helt op til dig. Men det kan i høj grad anbefales at tage på en hvalsafari på bugten ud for Monterey. Fra april til midten af december søger blåhvaler og pukkelhvaler føde i disse næringsrige farvande. Fra midt december til april er der større chancer for at se gråhvaler her, og er du rigtig heldig måske endda spækhuggere. Året rundt har hvalerne selskab af store delfinflokke og sæler, der jager i kelpskovene langs kysten. Søløver ligger ofte og soler sig højlydt på klipperne helt inde mellem skibene i marinaen, havfugle cirkler på vindende, og på det lave vand har de store havoddere fundet et af sine sidste fristeder. Så der er masser af dyreliv at opleve ud for Monterey.

Dag 4: Monterey – Salt Lake City

Nyd den sidste morgen i Monterey, inden turen går tilbage nordpå. Dit fly videre afgår fra San José, så du ikke behøver at køre hele vejen tilbage til San Francisco. Her afleverer du lejebilen i lufthavnen og flyver til Salt Lake City. Vel fremme henter du din lejebil, og inden længe er du indlogeret på dit hotel i Salt Lake City.Salt Lake City ligner ingen andre storbyer i USA. Byen blev grundlagt i 1847 af en gruppe mormonske pionerer anført af deres profet, Brigham Young. Sammen var de flygtet fra den fjendtlighed og vold, de havde mødt længere mod øst. På dette fjerne sted fandt de, hvad de søgte, og siden er et stort mormonsk samfund vokset op i byen. Det er muligt at besøge mormonernes tempel i bymidten for at lære mere om denne spændende religion.

Distance: Cirka 125 km fra Monterey til San José International Airport.

Dag 5: Salt Lake City – Yellowstone

Store naturoplevelser venter forude, når kursen sættes nordpå mod Yellowstone. På vejen er det muligt at besøge den store saltsø, der har givet Salt Lake City sit navn. I dag er store dele af søen tørret ind, hvilket har gjort det tilbageværende vand meget salt. Tættere på Yellowstone skifter området karakter, og du kører ind i verdens første nationalpark. Dit hotel for de kommende tre nætter ligger ved Lake Yellowstone i hjertet af parken, så der er rig mulighed for at se dyr langs vejen allerede på vej mod hotellet. Hotellet er i sig selv en oplevelse. Det er det ældste eksisterende hotel i Yellowstone, og det ligger perfekt for udforskning af parken. Efter indlogering er resten af dagen fri til at få de første indtryk af dette fantastiske område.

Distance: Cirka 600 km fra Salt Lake City til Lake Yellowstone.

Dag 6-7: Yellowstone National Park

Du har to hele dage til at udforske Yellowstone, der viser Nordamerikas natur fra sin vildeste og mest storslåede side. Her græsser bisonokserne stadig i de åbne vidder, og ulve søger føde i skovene. Langs floderne lunter bjørne rundt på udkig efter det næste måltid, og i de kølige aftener genlyder bjergene af hjortenes hule brøl.

Parken er stor, så det er værd at planlægge besøget. Lamar Valley anses for at være et godt sted at kigge efter ulve, bisonokser, bjørne og et væld af andre dyr. Madison Valley og Hayden Valley er også gode steder at kigge efter bison, prærieulve og grizzlybjørne. Elge er almindelige i åbne enge og skove i Bechler-området og langs Gallatin River. Mens hjorte af forskellig art er et almindeligt syn i Norris, Hayden Valley og omkring Mammoth Hotsprings.

Dyrelivet er uden tvivl en af Yellowstones største seværdigheder. Men oplevelsen fuldendes af de fantastiske og meget varierede landskaber. Mere end 200 gejsere sprutter rundt om i parken. Deriblandt Old Faithful, der sender kogende vand 60 meter op i luften. Andre højdepunkter er kløften Grand Canyon of the Yellowstone, der prydes af det mest berømte af parkens 110 vandfald. Glem heller ikke terrasserne ved Mammoth, dramatiske Bear Tooth Highway og Grand Prismatic Spring, der lyser som et stort, farvestrålende øje i landskabet.

Overalt i parken fører vandrestier dybere ind i naturen, og de mange søer og vandveje er perfekte til rafting og sejlture i kano. Fluefiskeri er i verdensklasse, eller hvad med at svinge dig i sadlen på rideture i de vilde landskaber? Hvordan du vælger at bruge dagene er helt op til dig.

Dag 8: Yellowstone – Grand Teton

En forrygende flot køretur venter i dag, når du kører gennem de sydlige dele af Yellowstone og ind i Grand Teton National Park. Et stykke af vejen går langs bjergkæden Grand Teton, der strækker sig som en 65 km lang og ofte snedækket mur af sten. Med sine 4.197 meter er Grand Teton den højeste top i bjergkæden, og sammen med de omkringliggende forrevne bjergtoppe, udgør bjerget et storslået syn. Så regn med at gøre mange foto-stop. Hold også øje med blandt andet elge, bjørne og bisonokser langs vejen. Natten tilbringes i Jackson Hole.

Distance: Cirka 175 km fra Yellowstone til Grand Teton.

Dag 9: Grand Teton – Orlando

Bilen afleveres i Jackson Hole, hvorefter du flyve til Salt Lake City. Her skifter du fly og fortsætter til Orlando. Du lander sent i Orlando, så efter afhentning af bilen, indlogeres du på et lufthavnshotel for natten.

Dag 10: Orlando – Crystal River

Crystal River i det nordvestlige hjørne af Florida er en af solskinsstatens mest oversete naturperler. Her flankeres krystalklare floder af frodig, tropisk vegetation, mens varme kilder sørger for den perfekte temperatur for en af havets mest forunderlige dyr; søkøer. Der findes ikke mange steder i verden, hvor det er muligt at svømme med søkøer. Men det kan du i Crystal River. Trods deres størrelse, er søkøerne fuldkommen ufarlige. Faktisk er de ofte meget nysgerrige og kommer helt tæt på for at se de besøgende an. Turen fra Orlando til Crystal River tager kun et par timer, så du har god tid til at udforske området allerede i dag. Nætterne tilbringes på det charmerende The Plantation On Crystal River. Hotellet er bygget i historisk sydstatsstil og byder blandt andet på et flot poolområde.

Distance: Cirka 160 km fra Orlando til Crystal River.

Dag 11: Crystal River

Dagen er fri til at udforske Crystal River. At svømme med søkøer er uden tvivl området største attraktion. Men det er også værd at leje en båd eller kano og udforske floderne. En del fugle holder til langs vandet, og med held får du måske øje på en vaskebjørn i den tætte underskov.

Dag 12: Crystal River – Naples Beach

Fortsæt sydpå langs Floridas caribiske kyst til Naples Beach. På vejen passeres byer som Tampa, Sarasota og Fort Myers, der alle er et stop værd. Eller tag en lille omvej ud på nogle af de mange småøer, der ligger langs kysten. Et andet spændende stop kunne være Myakka River State Park, der er et stort tropisk vådområde. Både alligatorer, vaskebjørne, hjorte og sågar vildsvin lever i parken, der også er kendt for sit rige fugleliv. Vel fremme i Naples Beach indlogeres du på Ramada Inn, der byder på fine faciliteter, pool og en fin beliggenhed godt en kilometer fra stranden.

Distance: Cirka 400 km fra Crystal River til Naples Beach.

Dag 13-14: Naples Beach

Dagene er fri til at nyde stranden og den tropiske stemning i Naples Beach. Eller tag bilen og udforsk de store naturområder Fakahatchee Strand State Preserve, Big Cypress National Preserve og Everglades National Park, der alle ligger inden for kørselsafstand af Naples. Af disse er Everglades den mest berømte. Nationalparken er blandt de største i USA, og her strækker saltvandssumpe og oversvømmede skove sig mod horisonten. Vandet i Everglades bevæger sig umådeligt langsomt – mange steder synes det helt at stå stille – hvilket giver savgræs gode betingelser. Dette danner livsgrundlag for en bred vifte af dyreliv, der nyder de særlige forhold. Alligatorer soler sig på sandbanker, mens søkøer græsser under vandet. Vadefugle har kronede dage på det lave vand, hvor de leder efter småfisk og godbidder i mudderet, og på himlen over det hele svæver hvidhovedede havørne og andre rovfugle yndefuldt på vindene, mens de holder et vågent øje med alt, hvad der rører sig. Det er populært at sejle ad de lavvandede kanaler i en luftpudebåd, men området kan også udforskes på andre måder.

Dag 15: Hjemrejse fra Orlando

Fra Naples går turen tilbage mod Orlando, hvor bilen afleveres i lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Distance: Cirka 325 km fra Naples Beach til Orlando International Airport.

Dag 16: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark

Vis alle dage

Priseksempel

16 dage fra kr. 16.900

Pris pr. person ved 2 voksne

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur til Napa Valley og Sonoma

Besøg de berømte vinområder Napa Valley og Sonoma på denne dagstur fra San Francisco.

1 dag fra kr. 785

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Hvaltur på Monterey Bay

Oplev det rige liv i Monterey Bay i Californien på denne hvalsafari med guide.

3 timer fra kr. 400

USA - Florida - Airboat ride - Foto Visit Florida

Everglades med airboat

Udforsk Everglades National Parks sumpområder i airboat, og oplev det rige dyreliv og den fascinerende natur.

3 timer fra kr. 160

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
Bison Buffalo-besætning ved daggry i Lamar Valley of Yellowstone National Park i Wyoming USA

USA's vilde vesten og Yellowstone

 • Fra Wyoming til New Mexico
 • Oplev ørken, gejsere og bjerge
 • Nyd friheden i egen bil

16 dage fra kr. 15.200

Amtrak - tog 3.jpg

USA med tog – Natur og storbyer

 • Afslappet rejseform med tog
 • Tre fantastiske nationalparker
 • Mormonbyen Salt Lake City
   

11 dage fra kr. 22.000

USA - Wyoming - Grand Teton National Park - 6

Yellowstone naturrejse i bil

 • Bjørne og bison i Yellowstone
 • Indianere og cowboys
 • Ørkenklipper i Arches og Bryce

16 dage fra kr. 10.600

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png