^
  • Rejser til Brisbane

    Vi sammensætter din rejse til Brisbane i Australien helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Brisbane

Brisbane er det perfekte udgangspunkt for udforskning af områdets natur både til lands og til vands.

Brisbane er en af Australiens mest oversete storbyer. Byen ligger smukt ned til Brisbane-floden, og mellem de moderne skyskrabe gemmer sig en fin gågade, glimrende museer samt et væld af restauranter og caféer, der nyder godt af det subtropiske klima. 

Slap af ved South Bank

Når de lokale i Brisbane skal slappe af, tager de til South Bank. Det store rekreative parkområde bugner af spisesteder og små butikker, og fra den kunstige strand kan du bade i en stor lagune med udsigt mod midtbyens skyskrabere. 

Kom tæt på koalaer i Lone Pine Koala Sanctuary

I udkanten af Brisbane ligger Lone Pine Koala Sanctuary i smukke omgivelser ned til Brisbane-floden. Reservatet er det ældste af sin art i verden, og her er rig mulighed for at komme tæt på de nuttede koalaer, der desværre er mere truede, end mange tror. Reservatet er også hjem for andre ikoniske dyr såsom kænguruer, næbdyr, dingoer og tasmanske djævle. 

Fraser Island og Lamington National Park

Du skal ikke langt uden for Brisbane, før Australiens vilde natur tager over. Besøg for eksempel verdens største sandø, Fraser Island, eller udforsk Lamington National Park, hvor lave bjerge dækket af subtropisk regnskov danner livsbetingelser for et rigt dyreliv. 

Sunshine Coast

Cirka en times kørsel nord for Brisbane ligger Sunshine Coast. Et solrigt område bestående af flere charmerende badebyer med fine strande, hyggelige strandpromenader og et væld af aktiviteter. Vil du skifte storbyen ud med sol strand i et par dage, er Sunshine Coast et rigtig godt bud.  

Få også råd fra en lokal om hvad der er værd at opleve i Brisbane i artiklen Vidunderlige Brisbane

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Brisbane i Australien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Brisbane ligger centralt på Australiens østkyst og er det perfekte udgangspunkt for udforskning af områdets natur. Byen i sig selv er dog også værd at bruge noget tid på. Byen ligger smukt nær kysten og Brisbane River, der snor sig gennem centrum, og er hjem for både moderne skyskrabere og mere skæve og charmerende kvarterer. I Brisbane finder du også glimrende museer og et bredt udvalg af restauranter og caféer.


 


Det skal du opleve i Brisbane


Sæt gerne et par dage af i rejseplanen til at opleve Brisbane. Byen byder på mange gode oplevelser, og er et dejligt sted at udforske. Her kan du læse om nogle af vores bud på de bedste oplevelser i Brisbane. Måske skal nogle af dem være en del af din dag i Brisbane.


Slap af ved South Bank


Når de lokale i Brisbane skal slappe af, tager de til South Bank, som er et stort rekreativt område. Her finder du en kunstig strand, en vandlegeplads for børn og flere grønne områder, hvor du kan tage en pause fra byens liv. Parken byder også på spisesteder, caféer og små butikker, så du kan let få en hel dag til at gå her. Det er også i parkens nordlige ende, du finder The Wheel of Brisbane; – et stort pariserhjul, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen.


Lone Pine Koala Sanctuary


Lone Pine Koala Sanctuary ligger i den sydlige del af Brisbane ned til Brisbane River. Reservatet er det ældste af sin art i verden, og her forsøger man at tage hånd om de nuttede koalaer, der desværre er mere truede, end mange tror. Reservatet har også andre ikoniske australske dyr såsom kænguruer, næbdyr, dingoer og tasmanske djævle. Så benyt chancen for at komme helt tæt på dyrene, hvis du ikke ser dem i fri natur på din rejse rundt i Australien.  


Story Bridge Climb


Det er ikke kun i Sydney, der findes et Bridge Climb. Brisbane har sit helt eget Bridge Climb over Story Bridge. Turen tager halvanden time, hvor du kommer 80 meter til vejrs. Fra toppen af broen er der en fænomenal udsigt over byen, floden og de omkringliggende bjergkæder og øer. Undervejs fortæller din guide dig om broens historie, men også om den omkringliggende by.  


Queensland Art Gallery and Gallery of Modern Art (QAGOMA)


Queensland Art Gallery and Gallery of Modern Art ligger i to separate bygninger ved Brisbane River. Begge museer byder på en række imponerende udstillinger, og er bestemt et besøg værd. QAGOMA er hjem for flere end 17.000 kunstværker fra Australien og andre steder i verden. Særligt anerkendt er deres samling af nutidig kunst fra Asien og Stillehavet. Der findes keramik, installationer, malerier, skulpturer og meget mere. Her kan du nemt tilbringe en hel dag, hvis du har en interesse for kunst.


Caxton Street


Området omkring Caxton Street er kendt for sit livlige natteliv og gode restauranter, og det er med tiden blevet et rigtig trendy sted. Gaderne er fyldt med klassisk Queensland-arkitektur, og nogle gader ligner noget taget ud af en gammel film. Desuden ligger området tæt på byens store stadion, South Bank Parklands og shopping ved Latrobe Terrace.


Udflugter fra Brisbane


Brisbane ligger midt imellem Australiens smukke østkyst og det bjergrige landskab inde i landet. Der findes et hav af steder rundt om byen, som er et besøg værd, og nedenfor får du vores bud på de bedste oplevelser.


Sunshine Coast


Den smukke kyststrækning nord for Brisbane hele vejen til Noosa kaldes Sunshine Coast. Små badebyer ligger som perler på en snor og indbyder til surfing, badning og afslapning i vandkanten. Langs kysten og lidt inde i landet finder du også flere smukke nationalparker, som er et besøg værd. Kør de 150 km til Noosa – en charmerende lille by med gode butikker, et stort udvalg af restauranter og ikke mindst en fantastisk dejlig strand, som tiltrækker både par, venner og familier.


Lamington National Park


Cirka 100 km syd for Brisbane ligger Lamington National Park – et vildnis af subtropisk regnskov, bjerge og floder samt et rigt dyreliv. Her findes også kæmpestore træer og mere end 500 vandfald. Med lidt held kan du opleve et væld af forskellige fugle, krybdyr, frøer, pattedyr og bløddyr. Så hold øjnene åbne og lyt godt efter, når du udforsker parken ad de mere end 150 km vandrestier, der snor sig gennem det smukke landskab. Vandreruterne spænder lige fra lette, korte ture gennem skoven til mere krævende ruter med flere højdemeter.


Havlsafari


Moreton Bay, som ligger lige nord for Brisbane, er et af de bedste steder at opleve de enorme pukkelhvaler, når de migrerer fra Antarktis’ kolde vande til varmere forhold nordpå. Du kan opleve pukkelhvalerne på en hvalsafari mellem juni og november, hvor du undervejs får en masse viden om hvalernes og deres adfærd. Kaptajnen kender området og hvalernes adfærd indgående, så du er næsten garanteret at opleve de prægtige pattedyr på nært hold. Der findes ture af forskellig karakter og varighed. Vælg den, der passer bedst til dig.


Fraser Island


Verdens største sandø Fraser Island ligger cirka 350 km nord for Brisbane, så det kan være en god ide at tage en overnatning eller to på øen. På den måde får du mest muligt ud af dit besøg. Øens indre et dækket af tæt vegetation, mens kysterne er flankeret af brede hvide sandstrande. Oplev øens dingoer og rige fugleliv, kør ad 75 Mile Beach, og udforsk det rustne skibsvrag Maheno. Fra Indian Head kan du være heldig at se både delfiner, skildpadder og hajer i vandet under dig, og ved Lake McKenzie venter en forfriskende dukkert i det klare, rene ferskvand. 


Australia Zoo


Lidt inde i landet på Sunshine Coast ligger Australia Zoo, som tilhører familien Irwin. Måske har du hørt om krokodillejægeren Steve Irwin? Det var hans forældre, der i tidernes morgen stiftede parken for senere at overdrage den til deres søn og svigerdatter. Parken er hjem for et væld af australske dyr samt dyr fra andre lande. Du kan opleve både slanger, krokodiller, koalaer og wombats på nært hold. Der er også mulighed for at fodre nogle af dyrene og se shows, hvor du kan lære meget mere om for eksempel krokodiller, koala og skildpadder.


Vejret i Brisbane


Somrene i Brisbane byder på høje temperaturer mellem 21 og 30°C og en del nedbør. Der er med andre ord høj luftfugtighed fra december til februar. Hen imod efteråret falder temperaturerne til behagelige 15 – 25°C, og mængden af nedbør falder. Om vinteren kan temperaturerne komme ned på 9°C, og der er meget lidt regn i denne periode. I september begynder temperaturen at stige igen.


Fakta om Brisbane


  • Stat: Queensland

  • Befolkning: 2,4 mio.

  • Sprog: Engelsk

  • Valuta: Australske Dollars

  • Flyvetid fra Danmark: 22 timer

Kort