^
  • Rejser til Darwin

    Vi sammensætter din rejse til Darwin i Australien helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Darwin

Rejs til Darwin og oplev kultur og historie samt den store natur omkring byen.

Darwin er ikke nogen storby. Men det er en både hyggelig og moderne by fuld af historie, der får det bedste ud af sin smukke beliggenhed ved havet og sit vidunderlige tropiske klima.

Darwins seværdigheder

Bussen The Tour Tub er en god måde at komme rundt mellem Darwins seværdigheder, og du kan frit stå af og på, som du har lyst. På den måde kan du opleve byen i dit helt eget tempo. Besøg eksempelvis historiske Fannie Bay Gaol, nyd udstillingerne på Darwins kunstmuseum, eller kom tæt på flyvemaskinerne på Australien Aviation Heritage Centre. Historieinteresserede bør også kigge forbi Defence of Darwin Experience, der på interaktiv vis fortæller om byens rolle under Anden Verdenskrig. 

Darwins natmarked

Lyder alt dette for aktivt, kan du let få en dag til at gå i midtbyen. Gå en tur i den fine botaniske have, udforsk midtbyens butikker og caféer, og nyd den smukke solnedgang fra stranden. Glem heller ikke det hyggelige natmarked, der bærer tydeligt præg af, at Darwin ligger meget tættere på Asien end på Sydney. 

Store naturoplevelser ved Darwin

Darwin er uden tvivl en hyggelig by. Men den er først og fremmest udgangspunkt for udforskningen af de fantastiske naturområder Kakadu, Litchfield, Mary Wetlands og Katherine Gorge, der alle byder på dramatiske landskaber, rigt dyreliv og ægte eventyr i den australske outback. 

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Darwin i Australien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Darwin er hovedstaden i Northern Territory og det perfekte udgangspunkt for udforskning af den spektakulære natur, der omgiver byen. Både Kakadu og Litchfield National Park byder på et særdeles rigt dyreliv og skøn natur i overflod, som blot venter på at blive udforsket af dig.


 


Top 5 oplevelser i Darwin


Darwin er mest kendt som et godt udgangspunkt for udflugter til de nærliggende nationalparker. Men byen i sig selv byder også på flere gode oplevelser. Her får du vores top 5 liste over oplevelser i Darwin.


1. Doctors Gully


Siden 1950’erne har man ved Doctors Gully kunne opleve et usædvanligt naturfænomen ved højvande. Hundredvis af fisk svømmer ind til den lave kyst på jagt efter brød fra venlige besøgende. Fiskene er ikke sky, som man normalt ser det, men går derimod med til at blive håndfodret. Find vej til Aquascene og nyd den sjove oplevelse at fodre fiskene med dit medbragte brød.


2. Darwin Deckchair Cinema


Hver aften i den tørre sæson vises der i Darwin Deckchair Cinema gamle klassikere og nye film på et stort udendørs lærred. Kom kl. 18.00, når biografen åbner, og nyd et godt måltid mad, inden filmen starter kl. 19:30. Tag så plads i en af de opstillede liggestole, køb lidt godter og en drink og nyd en god film under den tropiske aftenhimmel.


3. Darwin Waterfront Precinct


Kun fem minutters gang fra Darwin centrum finder du Darwin Waterfront Precinct - et dejligt åndehul med strande og parker. Nyd en kop kaffe, en god frokost eller en drink på en af de mange caféer, restauranter eller barer. Kast dig i bølgerne i Wave Lagoon, eller nyd en forfriskende dukkert ved den kunstige strand lige ved siden af. Strandene er afskærmet fra havet af en lang mole, som forhindrer de store saltvandskrokodiller i at komme ind til kysten. En anden grund, til at man ikke skal bade ved de naturlige stande, er at den farlige havhveps. Dette er en stor gople med flere meter lange tentakler, der lever i farvandene ud for Cairns.


4. Mindil Beach Sunset Market


Er du i Darwin en torsdag eller søndag i tørtiden, skal du unde dig selv et besøg ved Mindil Beach Sunset Market. Tag ned til stranden, inden solen går ned. Find en god plads i sandet, og vent til solen stille og roligt daler ned bag horisonten og farver himlen i smukke orange nuancer. Smukkere solnedgang finder du ikke. Efter mørket er faldet på, kan du gå op opdagelse på det store marked, som byder på intet mindre end 300 stande. Køb souvenirs, lokalt håndværk og ikke mindst lækker mad i de mange madboder, som serverer lækkerier fra hele verden.


5. Territory Wildlife Park


Cirka 40 minutters køretur fra Darwin ligger dyreparken Territory Wildlife Park, som giver dig et godt indblik i det nordlige Australiens dyreliv. Parken er en blanding af en zoologisk have og naturlig bush. Dyrene er placeret langs en 4 km lang rute. Du kan tage de gratis busser rundt i parken eller følge de gode vandrestier. Du kan vandre blandt trækronerne eller gå gennem en tunnel, som fører under et kæmpe akvarium med store saltvandskrokodiller.


Udflugter fra Darwin


Mange bruger Darwin som udgangspunkt for en- eller flerdagsture i områderne tæt på byen. Her venter der nemlig også mange skønne oplevelser. Vi har valgt vores tre favoritter ud.            


Kakadu National Park


Kakadu National Park strækker sig over et areal på knap halvdelen af Danmarks størrelse. Kakadu er et gigantisk vildnis med mægtige vådområder, brusende vandfald og et særdeles rigt dyreliv. Her har der levet aboriginere i op mod 50.000 år, og ved Nourlangie Rock og Ubirr Rock kan du se nogle af områdets smukkeste klippemalerier. Besøg også Yellow Water Billabong, hvor de store saltvandskrokodiller lurer i vandskorpen, og vilde heste og vandbøfler ind imellem ses ved bredden. Besøg også Twin Falls, hvor to vandfald falder ned i en stor lagune side om side. Eller tag turen ind til det afsidesliggende Jim Jim Falls, hvor vandmasserne efter regntiden buldrer 150 medet ned i dybet.


Litchfield National Park


Nationalparken Litchfield står ofte i skyggen af den mere berømte nabo Kakadu National Park. Men det er synd, for Litchfields natur er mindst lige så spektakulære og dyrelivet fantastisk. En af Litchfield National Parks største seværdigheder er de store termitboer, der kan blive op til fem meter høje. Men det er også værd at lægge vejen forbi nogle af parkens smukke vandfald. Et af dem er Florence Falls, som ligger i en lille kløft, hvor det er muligt at tage en forfriskende dukkert. Besøg også Wangi Falls, som falder ned i en smuk lagune. Du kan opleve vandfaldet nedefra eller tage vandreturen til toppen ad en stejl sti gennem skoven. Det er alle anstrengelserne værd.


Katherine Gorge


I Nitmiluk National Park ligger den smukke Katherine Gorge, hvor Katherine River skærer sig gennem bunden af en orangerød sandstenskløft. De lodrette sider rejser sig op til 70 meget mod himlen, træer vokser på mærkværdig vis ud af klipperne og rundt omkring finder du små sandstrande langs flodbredden. I de tørre landskaber lever firben, og i floden lurer ferskvandskrokodillerne i vandskorpen. Den bedste måde at opleve landskaberne er på en sejltur. Men området byder også på glimrende vandreture. Mulighederne er mange.


Vejret i Darwin


Kort fortalt er det varmt i Darwin året rundt, og området har to forskellige årstider: den tørre og den våde. Temperaturerne er altid høje i Darwin med dagtemperaturer op imod 32°C. Dog kan nætterne i juli måned byde på temperaturer omkring de 19°C. Den våde sæson i Darwin strækker sig fra oktober til april. Der falder op imod 430 mm regn i Darwin i januar måned, hvor der til sammenligning falder i gennemsnit 80 mm i Danmark i november, som er vores vådeste måned. Luftfugtigheden er med andre ord høj, og der er ofte kraftige regnskyl og tordenstorme. Den tørre sæson fra maj til september byder på tørre og solrige dage og milde nætter.


Fakta om Darwin


  • Territorium: Northern Territory

  • Befolkning: 133.000

  • Areal: 111 km2

  • Sprog: Engelsk

  • Valuta: Australske Dollars

  • Flyvetid fra Danmark: 18 timer

Kort