^
  • Kun i Canada - 5 unikke oplevelser

Kun i Canada - 5 unikke oplevelser

Canada er fyldt med sjove, forunderlige og unikke oplevelser. Vi bad vores Canada-eksperter Britta, Susan og Yvonne komme med deres bud på anderledes oplevelser i Canada. Finder du noget der frister må du endelig ikke tøve med at kontakte en af vores dygtige rejsekonsulenter.
Her er deres 5 favoritter:

 

1/ Calgary Stampede

Dette gigantiske årlige arrangement i Calgary kalder sig selv for ”The Greatest Outdoor Show on Earth”. Der kan være noget om snakken. For i løbet af 10 dage kan publikum opleve alt fra rodeo i verdensklasse til rockkoncerter og stort anlagte shows. Der er også akrobater, dresserede hunde og stundmænd på motorcykler samt et væld af andre aktivieter. Læg dertil masser af god mad, og scenen er sat til en række uforglemmelige dage med fuld fart på. Omdrejningspunktet for de fleste aktiviteter er dog heste, og hele arrangementet bærer tydeligt præg af Canadas rige cowboy-kultur. Så find cowboyhatten frem, og kast dig ud i løjerne. Det bliver helt sikkert sjovt! I 2017 løber showet af stablen fra 7.-16. juli. I 2018 bliver det fra 6.-15. juli.

 

2/ Gå en tur 356 meter over jorden i Toronto

En ting er at nyde udsigten fra toppen af Torontos CN Tower. Noget helt andet er at iføre sig reb og sele for så at kravle ud på ydersiden af bygningen. Her er der intet rækværk eller glas mellem dig og afgrunden. Til gengæld er du garanteret sug i maven og en forrygende udsigt over byen 356 meter under dig. Du kan dog være helt rolig. Sikkerheden er i top, og du er spændt godt fast. Så bare slap af og nyd det – og husk endelig at kigge ned!

 

3/ Isbjergenes motorvej i Newfoundland

Når forårets varme får isen mod nord til at bryde op, begiver mange isbjerge sig ud på en længere rejse med strømmen sydpå. En del finder vej gennem den såkaldte ’Iceberg Alley’ i Newfoundland, der fra maj til september er et godt sted at komme tæt på disse flydende giganter. Isbjergene er et imponerende skue. Ofte er de formet til fantastiske skulpturer af vind og vejr, og kommer du helt tæt på, kan du høre isen knage under den varme sol. Foruden isbjergene giver en sejltur gennem Iceberg Alley gode muligheder for at opleve havfuglekolonier, spændende havgrotter fyldt med lokale legender samt ikke mindst hvaler. Især pukkelhvaler og hvidnæse-delfiner holder til i disse farvande. Men også minkhvaler, finhvaler og spækhuggere kigger forbi med jævne mellemrum.

 

4/ Hundeslædetur i Callaghan Valley

Hvem siger, at man kun kan rejse til Canada om sommeren? Kom om vinteren, og oplev en helt anden – men lige så smuk – side af Canada. En god måde at opleve de snedækkede vinterlandskaber i Callaghan Valley på er fra en hundeslæde. Her er der intet mellem dig og naturen, og den sædvanlige motorstøj er afløst af knirkende sne og hundenes pusten. Men først skal hundene spændendes for. Guiden hjælper naturligvis til og viser, hvordan du styrer slæden. Ofte er hundene om muligt endnu mere ivrige efter at komme af sted end dig. Tungen hænger langt ud af halsen, og de tripper ivrigt efter at give los. Så inden længe suser du henover sneen med et godt greb i seletøjet. Der gøres stop undervejs i en gammel pelsjæger-hytte ved Totem Pole Lake, hvor du kan få varmen, mens guiden fortæller om de gamle pelsjæger-dage.

 

5/ Med snescooter omkring Banff

Superb skiløb trækker folk fra hele verden til bjergene omkring Banff i vintermånederne. Men prøv at skifte skiene ud med en snescooter for en dag, og oplev landskaberne omkring byen på en helt ny måde. Det er faktisk ikke så svært at køre snescooter, og inden længe har du helt styr på teknikken, så du kan nyde de smukke landskaber, du kører igennem. Turen går blandt andet til Kicking Horse Canyon, hvorfra guiden fører dig dybere ind i Rocky Mountains vilde natur. En god varm BBQ-frokost serveres undervejs, inden det er tid at vende tilbage mod Banff ud på eftermiddagen.