Canada - Montreal - Bonsecours Market - 1_1

Favoritter i Montreal

Arne Naamansen, MyPlanets Canada-ekspert, har igen været i Montreal i det centrale Canada. For hvert besøg synes han bedre og bedre om byen.

Af Arne Naamansen, MyPlanet

I Montreal bliver du mødt af canadiere med mange forskellige slags baggrund. Her er folk med engelske, skotske og franske rødder, men der er også, dog i langt mindre målestok, indbyggere som har tyske, polske, italienske, marokkanske, jødiske og arabiske rødder. Selv Caribien er repræsenteret, så byen summer af engelsk effektivitet og fransk charme tilsat caribisk rytme. I Montreal oplever du en 375 år gammel fransk-engelsk-canadisk historie blandet med ny arkitektur af glas og beton i en multietnisk international storby, hvor der kun skal den mindste ”undskyldning” til for at holde en festival. Her får du nogle af Arnes anbefalinger til Canadas næststørste by.

Besøg undergrundsbyen

Gemt væk under jorden, men værd at søge efter. Et besøg i Montreal uden et besøg i Montreals Underground City er ikke et rigtigt besøg i Montreal. ”Undergrundsbyen” er et netværk af gange, der forbinder hoteller, biografer, jernbanestationer og metrostationer og indeholder butikker, gallerier, restauranter og caféer. En hel by under byen, så du ikke behøver at bevæge dig udenfor. Nogle af Montreals store shoppingscentre som The Eaton Centre og Place Ville-Marie ”hænger” også på RESO, som undergrundsbyen hedder. RESO tog sin begyndelse i 1962, og der er nu mere end 120 indgange til det 32 km lange underjordiske netværk, der er meget populært på en kold vinterdag.

Smag poutine

Poutine er en typisk canadisk ret og meget specifik for indbyggerne i Quebec-provinsen. Hvad er poutine? Det er pomfritter med brun sovs og ostestykker, så det kunne jo også være en dansk nationalret. Retten kommer i mange varianter, hvor der eksperimenteres med forårsløg, cremefraiche, pølsestykker og meget mere. Tre lokale fra Montreal kom med deres bud på, hvor man kunne finde den bedste poutine, og det gav tre forskellige svar. Guiden Jean Francois sagde uden tøven: Au Pied de Cochon på Avenue Duluth, studenten Paul mente Montreal Poutine i det gamle kvarter, og journalisten Genevieve nævnte La Banquise på Rue Rachel. Som rejsende kan du med sindsro prøve alle tre forslag. Poutine findes overalt i Canada, men er mest udbredt i Quebec.

www.montrealpoutine.ca
https://aupieddecochon.ca/qc/
www.labanquise.com

Opdag Montreal

Udforsk sammen med en lokal guide nogle af Montreals historiske bydele og smag samtidig på byens delikatesser. Smagsprøverne skifter afhængig af sæsonen, men Montreals ”smoked meat”-sandwich og de berømte bagels er altid med. I 3 århundreder har immigranter søgt til Montreal, og det har sat sit præg på byen og madscenen, der rummer elementer fra alle verdenshjørner. Undervejs på den 3 timer lange guidede gåtur med Fitz & Follwell, får du historier om byens indbyggere, ser ikoniske bygninger og oplever farvestrålende vægmalerier.

Bedre bagels end i New York

I Montreal er der to supergode bagelbutikker. Fairmount og St. Viateur. De bekriger konstant hinanden, og her er det bedst at være lige som Schweiz – neutral og så bare nyde begge. Både Fairmount og St. Viateur giver helt klart de berømte New York City bagels baghjul.

https://fairmountbagel.com/
https://www.stviateurbagel.com/

Oplev Cirque de Soleil

Er du i Montreal på et tidspunkt, hvor Cirque de Soleil optræder, så bør du opleve ensemblet, der er hjemmehørende i byen. Cirque de Soleil har ikke en fast scene i Montreal, men benytter et telt på havnen. I selskab med Cirque de Soliel bliver du for nogle timer blæst omkuld af lyd, en farvestrålende opsætning, hvor scenerne hele tiden er i bevægelse, og de optrædendes cirkusagtige evner. Enestående.

https://www.cirquedusoleil.com/

Byens gade

Den 11 km lange boulevard Saint-Laurent løber tværs over Montreal-øen og deler byen by i to. Mod øst lå tidligere de fattigere kvarterer beboet af immigranter fra Østeuropa. Mod vest boede de rigere familier primært fra Vesteuropa. Saint-Laurent var gaden, hvor kulturerne mødtes. I dag er gaden byens puls og en herlig blanding af trendy små butikker, hyggelige spisesteder og caféer. Du har mulighed for på Saint-Laurent at tage en kulinarisk tur kloden rundt. I kvarterne omkring gaden finder du også 50 vægmalerier. Hver sommer i juni måned holder Montreal en vægmalerifestival, hvor 20 af de eksisterende malerier bliver malet over. Så der er tale om en dynamisk maleriudstilling, hvor der kommer nye motiver til, og kunstnere fra store dele af verden bidrager med imponerende kunstværker på gavlene langs Saint-Laurent.

http://boulevardsaintlaurent.com/fr/

Byens bedste sandwich

Kig indenfor hos Schwartz’s på 3895 Boulevard Saint-Laurent og få et blik ind i Montreals deli-kultur, der er en af Nordamerikas største. Hos Schwartz’s, der har eksisteret siden 1928, finder du Montreals bedste sandwich. Scwartz’s giver dig en enkel, men stor spiseoplevelse med hvidt brød, lidt sennep og det møreste røgede kød i overflod. 9,35 dollars plus skatter for en sandwich-nydelse og en Cherri Noir/Black Cherry-sodavand, som der skal til, for at fuldende oplevelsen.

www.schwartzsdeli.com

Chokolade, chokolade, chokolade

Svaret ligger i navnet. Ingen tvivl om hvor fokus er. Glem alt om kaffe og te, og besøg i stedet Juliette & Chocolat, der har 4 caféer rundt i Montreal, hvor de serverer varm chokolade og smagfulde deserter med et tvist af chokolade. Prøv for eksempel en skål med vaniljeis og hasselnøddeis, der er toppet med flødeskum, mandler og glaserede hasselnødder. Menukortet har crepe, fondue, vafler, mørk chokolade, varm chokolade og er fyldt med kreationer for den søde tand. De serverer også kaffe og te, men hvem vil have det? Juliette & Chocolat er stedet for chokolade-elskere.

https://www.julietteetchocolat.com/

Bixi rundt i byen

Den bedste måde at komme rundt i Montreal er på cykel. Du kan for nogle få dollars i 24 timer få adgang til cykler. Herefter er den første halve time altid gratis. Så henter og afleverer du cyklen indenfor 30 minutter er det en meget billig måde at opleve Montreal på. Kommer du ud over de 30 minutter, koster det en lille smule. Bixi netværket består af mere end 5.000 cykler og over 450 stationer, hvor du kan hente og aflevere cyklen.

Udvalgte events i Montreal

 • Igloofest i januar.
 • Formel 1 Grand Prix i juni.
 • International Jazz Festival i juni/juli
 • Just for Laughs i juli.
 • International Festival of Circus Arts i juli.
 • Montreal Comic-Con i juli.
 • Kahnawake Pow-Wow i juli.
 • Dragon Boat Race Challenge i juli.
 • Montréal Reggae Festival i august.
 • Les Grands Feux Loto-Québec i august.
 • World Film Festival i august/september.
 • Montreal Marathon i september.
 • Gardens of Light i september/oktober.

Fakta om Montreal

 • Inklusiv forstæder har byen 4,1 mio. indbyggere.
 • Montreal er den 9. største by i Nordamerika.
 • Grundlagt i 1642 som Ville Marie. Fra 1705 kendt som Montreal.
 • Montreal er efter Paris den største fransktalende by i verden, men du kan nemt begå dig på engelsk.

Tag MyPlanet med på råd, så kan vi åbne verden for dig. 

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Toronto, Niagara Falls og Montreal

 • Storbypuls i spændende Toronto
 • Tæt på mægtige Niagara Falls 
 • Fransk kultur i Québec-provinsen
   

15 dage fra kr. 17.200

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den store Canada rejse

 • Niagara og fransk kultur i øst
 • Rocky Mountains i vest
 • Luksus-togrejse gennem bjergene

20 dage fra kr. 37.200

Canada - Qubec - Montreal (4)_0.jpg

Mad og vin i Canada

 • Smag på det mangfoldige køkken
 • Landets bedste madmarkeder
 • Smag på vin hos producenterne

16 dage fra kr. 22.900

RS3870_Park Car - Mt. Robson_0

I tog tværs over Canada

 • Unik togrejse fra øst til vest
 • Spektakulær natur i topklasse 
 • Smukke Vancouver
   

16 dage fra kr. 37.600

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
Canada - montreal - Mont Royl_0

Guidet cykeltur i Montreal

Oplev Montreal fra sadlen på en cykel. Du kommer let omkring og mærker byens puls undervejs.

3 timer fra kr. 445

Canada - Ontario - 1000 Islands - sejltur

Sejltur ved The 1000 Islands i Ontario

Tag med på en times sejltur gennem området The 1000 Islands, som gemmer på både storslåede slotte og et forunderligt landskab med små grønne...

1 time fra kr. 140

St Lawrence Market - Toronto.jpg

Sightseeing bustur i Toronto

Oplev Torontos seværdigheder med en 2-dags billet til byens sightseeingbusser med guide.
 

2 dage fra kr. 225

Canada - Quebec - guidet tur.jpg

Guidet gåtur i Old Quebec

Tag med på en to timer lang historisk gåtur gennem Old Quebec, og få hele den farverige historie om bydelens udvikling fra 1608 og frem til...

2 timer fra kr. 150

Canada - Ontario - Toronto - Sightseeing

Dagsbillet til CN Tower i Toronto

Få en fantastisk udsigt over Toronto fra toppen af det 553 meter høje CN Tower.
 

1 dag fra kr. 240

Canada - Ontario - Algonquin Provincial Park - kano

Kanotur i Algonquin Provincial Park

Oplev den smukke Algonquin Provincial Park i kano og til fods.
 

4 timer fra kr. 420

Canada - Ontario - Toronto - skyline - skumring_0

Cykeltur på Torontos øer

Oplev Torontos øer på cykel i skumringen, og nyd samtidig lysene fra byens smukke skyline.
 

3 timer fra kr. 555

Canada - Quebec - Ottawa - War Museum

Ottawa Museum of History og War Museum

Besøg de spændende museer Ottawa Canadian History Museum og  War Museum.
 

1 dag fra kr. 130

Canada - Montreal - Bonsecours Market - 1_1

Guidet gåtur i Old Montreal

Tag med på en guidet gåtur gennem denne spændende bydel Old Montreal.

2 timer fra kr. 165

Middagscruise i Toronto

Middagscruise i Toronto

Nyd en lækker middag, mens du sejler langs Torontos fascinerende havnefront.

4 timer fra kr. 645

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 2

Vin- og cidertur ved Montreal

Smag på de lækre vine og cider, som produceres lige uden for Montreal.

5 timer fra kr. 640

Horseshoe Falls, Niagara Falls, Canada

Bagom Niagara Falls

Kom bag om Niagara vandfaldene på denne imponerende tur til det største af faldene, Horseshoe Falls.

1 time fra kr. 140

Canada - Ontario - Niagara Falls - Regnjakker

Sejltur ved Niagara Falls

Kom helt tæt på Niagara Falls’ enorme vandmasser om bord på Hornblower Niagara Cruises katamaran.

15 minutter fra kr. 185

Panoramaudsigt over Quebec City-skyline med Chateau Frontenac og Saint Lawrence-floden - Quebec City, Quebec, Canada

Quebec City rundtur

Denne tur giver en god introduktion til det historiske, men samtidig moderne Quebec.

2 timer fra kr. 265

Canada - Ontario - Niagara - Helikopter_1

Helikoptertur over Niagara Falls

Flyv i helikopter over Niagara Falls vandfaldene, og nyd en sjov oplevelse med en fantastisk udsigt.

9 minutter fra kr. 745

Canada - Alberta - Calgary - Stampede

Calgary Stampede – rodeo og cowboykultur

I løbet af 2 dage oplever du det, der er kendt som ”The Greatest Outdoor Show on Earth” nemlig Calgary Stampede.
 

2 dage fra kr. 2.000

Canada - Ontario - Toronto - Cykel - Guide

Cykeltur i Toronto med guide

Udforsk Toronto på cykel og oplev byens mange seværdigheder på en anderledes måde. 

4 timer fra kr. 500

Canada - Ontario - Niagara-on-the-lake - vin

Vintur fra Toronto

Nyd en guidet vintur fra Toronto med gode vine og dejlig mad undervejs. 

1 dag fra kr. 980

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png