cruise canada banff national park 2500x1250px

Det vestlige Canada i motorhome

En ferie i autocamper/motorhome i Canadas smukke natur åbner op for et hav af nye eventyr. I en autocamper er du selv herre over din rejse.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration. Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

 

Bestil og rejs trygt til Canada med MyPlanet. KLIK HER og læs mere.

20 dage fra kr. 10.100

Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Det vestlige Canada byder på fantastiske naturrigdomme. I verdens smukkeste storby, Vancouver, ligger grønne parker ud til Stillehavskysten, hvor dybe fjorde og tempererede regnskove giver gode livsbetingelser for hvaler, bjørne, havørne og et væld af andre dyr. Besøg også Vancouver Island, der byder på victoriansk charme i Victoria, totempæle og kunstnerbyen Chemanius, inden du sætter kurs mod Whistler, Jasper og Banff i Rocky Mountains. Her snor vejen sig mellem smaragdgrønne bjergsøer, mægtige gletsjere og snedækkede bjergtoppe i op til 4.000 meters højde, og i en autocamper (motorhome) har du mulighed for at komme helt tæt på naturen. Vælger du at opleve det vestlige Canada i motorhome, kan du nemlig bo på naturskønne campingpladser inde i nationalparkerne, hvilket er din garanti for fantastiske naturoplevelser.

I autocamper kan du bo med afstand

I en autocamper kan du vælge at bo på naturcampingpladser, hvor du ofte har din egen lille "campingpladslomme" ude i skoven og der er 20 meter skov/krat til den næste autocamper.

Rejser til Canada autocamper motorhome Cruise Canada

Rejser du i autocamper, så bestemmer du selv

Nedenfor har vi sammensat et ruteforslag til en række af Det Vestlige Canadas største attraktioner. Men ruten skal naturligvis kun ses som et forslag. Du kan stoppe, hvor du har lyst, og blive lige så længe hvert sted, som du ønsker. Du kan naturligvis også vælge at køre en helt anden rute, hvis du bliver inspireret undervejs. Vi har i rutebeskrivelsen foreslået nogle campingpladser, men der er mange flere at vælge imellem.

Vores forslag begynder og slutter i Vancouver. Men du kan også begynde i Calgary/Edmonton og slutte i Vancouver eller omvendt. Du kan sågar hente motorhomet i den amerikanske by Seattle. Det eneste krav er, at du henter og afleverer motorhomet i samme land. Så begynder du i Seattle, skal du også slutte rejsen i USA.

Men husk du bestemmer selv ruten og vi hjælper gerne med forslag og ideer.

Hvornår skal du køre autocamper i Canada

Hvis du rejser i juni eller september, så kan opnå store rabatter i forhold til juli og august ligesom der i forsommeren og sensommeren er færre rejsende i Canada. Bestiller du tidligt kan du også udnytte de store bestil tidlig-rabatter.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Udvalgte højdepunkter

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Den smukke Lake Louise og bjergene, Alberta, Vestlige Canada
Rejser til Banff National Park

Oplev nogle af Canadas mest imponerende og dramatiske bjerglandskaber i Banff National Park.

 

Banff National Park er en af Canadas ældste nationalparker. Det er også en af de flotteste. Parken strækker sig over et areal, der er lidt mindre end Sjælland, men indbyder trods de enorme vidder til vandreture på egen hånd. Med vandrestier af forskellig længde og sværhedsgrad er der noget for enhver smag og kondition.

 

Højdepunkterne på mange rejser til Banff er uden tvivl Moraine Lake og Lake Louise. Særligt smukke er de, når morgensolen hæver sig over bjergene, og søerne får deres karakteristiske smaragdgrønne farve. Lake Minnewanka og Two Jake Lake er to andre seværdige søer i Banff National Park, der også byder på rå bjergtinder, brusende floder og dybe skove, hvor du kan være heldig at se bjerggeder, bjørne, elge og et væld af andre dyr mellem træerne.

Banff by og udflugter fra Banff

Banff er mest kendt for den fabelagtige natur, men også Banff by, med sine 7.000 indbyggere, er et besøg værd. Nyd nogle gode måltider på byens hyggelige restauranter og caféer, og tag et kig i byen mange butikker. Forskellige museer tilbyder desuden udstillinger om området.

Der er også mulighed for at tage på spændende dagsture fra byen. Tag for eksempel gondolen til toppen af Sulphur Mountain, rid på hesteryg i Cascade Mountains, nyd en rolig kanotur omkring Banff, eller begiv dig ud på eventyr ad de mange gode vandrestier i området nær byen.

Panoramaudsigt over Vancouver, Vestlige Canada
Rejser til Vancouver

Vancouver er kendt som en af verdens smukkeste byer med vandet på den ene side og de snedækkede bjergtinder på den anden.

 

Vancouver består af flere forskellige bydele med hver sin unikke karakter, stemning og kultur. De mange forskellige kulturer, der er repræsenteret i byen, afspejler sig også tydeligt i byens mange forskellige restauranter, som tilbyder smagsoplevelser fra hele verden.

Vancouver centrum

Midtbyen er ikke større, end at du kan gå rundt til det meste. Men vil du gemme lidt energi til de store naturoplevelser der venter forude, er der mulighed for at tage busserne eller monorailen rundt i byen. Besøg for eksempel Canada Place, historiske Gastown omkring Water Street eller det centrale Stanley Park, hvor totempæle står mellem træerne. Her kan du også leje en cykel og cykle langs vandet rundt om Stanley Park. Eller læg vejen forbi Nordvestkystindianerne på Museum of Anthropology, hvor du kan se totempæle, masker og lære mere indiansk kunst og kultur.

Grouse Mountain

Fra toppen af Grouse Mountain har du en fantastiske udsigt over byen. Du tager gondolen derop, og inkluderet i billetten er desuden indgangen til Theatre in the Sky, hvor du kan se film om Vancouver og den oprindelige befolkning. Herudover kan du opleve et skovhuggershow og brune bjørne, der holdes på sikker afstand bag et hegn.

Calgary Alberta Panoramic Skyline Summer, Vestlige Canada
Rejser til Calgary

På den endeløse canadiske prærie finder du Calgary, der er blandt Canadas hurtigst voksende byer.

 

Calgary ligger smukt med de majestætiske bjerge i baggrunden. Byens centrum er præget af imponerende skyskrabere og moderne arkitektur afløst af grønne åndehuller, der skaber en charmerende kontrast til de moderne bygninger. Byen er logisk opbygget med vinkelrette gader, hvilket der gør det let at finde rundt i den smukke storby.

Calgary OL-værtsby i 1988

Byen er hos mange kendt som værten for vinter-OL i 1988, og det tidligere OL-område i byens vestlige ende er nu omdannet til et stort aktivitetscenter. Her kan besøgende prøve kræfter med et stort udbyd af udendørsaktiviteter. Du kan for eksempel spille minigolf, køre i sommerbobslæde, hoppe på trampolin, klatre i klatretårne og køre på mountainbike.

Lake Annette ved Jasper National Park, Alberta, Vestlige Canada
Rejser til Jasper National Park

Jasper National Park kommer du helt tæt på Canadas smukke natur og rige dyreliv.

 

Besøg Jasper Nationalpark og nyd udsigten til blikstille bjergsøer og himmelstræbende bjergtinder, lyden af de brusende floder og duften af skovbund i de dybe skove.

Vandreture ved Jasper

Vil du endnu tættere på naturen, så følg nogle af de mange vandrestier i parken. Eksempelvis Path of the Glacier, der er en af de smukkeste vandrestier i hele Rocky Mountains. Eller prøv kræfter med stigningerne i bjergene omkring byen som for eksempel Whistler, Pyramid Mountain eller Mount Edith Cavell.

Køreture ved Jasper

Jasper by er et godt afbræk i vildnisoplevelserne. Gaderne Patrica Street og Connaught Drive byder på souvenirbutikker, gallerier, caféer og outdoor butikker i massevis. Med Jasper by som udgangspunkt kan du tage på udflugter i nationalparken. Kør for eksempel en tur ad Maligne Lake Road, som er et af de bedste steder i Rocky Mountains at se dyrelivet fra vejkanten. Du kan med fordel tage af sted tidligt om morgenen, for der er chancerne for at møde tykhornsfår, kronhjorte, rener og bjørne allerstørst. Vel fremme ved Maligne Lake kan du leje kanoer og tage ud på egen hånd eller hop ombord på en guidet sejltur til Spirit Island.

Kort

Rejsen dag for dag

En autocamperferie i Canadas smukke natur åbner op for et hav af nye eventyr.

Stop 1: Vancouver

Fra Danmark flyver du til det vestlige Canada. Det er værd at begynde med et par dage på hotel i Vancouver, så du har tid til at udforske Canadas mest charmerende storby. Vancouver er ikke én by, men flere byer eller bydele med hver deres bankende hjerte og unikke charme. Hele verden er samlet her, og det centrale Vancouver er ikke større, end du kan gå rundt til det meste eller tage en tur med busserne og monorailen. Besøg området ved Canada Place, historiske Gastown og den smukke Stanley Park, der er byens foretrukne åndehul. Her kan du også leje cykler og køre langs vandet rundt om Stanley Park, hvor totempæle gemmer sig mellem træerne. Eller brug nogle timer i selskab med nordvestkystindianerne på Museum of Anthropology, der huser totempæle, masker og indiansk kunst af meget høj klasse.

Stop 2: Victoria og Vancouver Island

I dag begynder eventyret for alvor. Efter du har fået udleveret motorhomet kan du køre til færgeterminalen ved Tsawassen og tage BC Ferries til Swartz Bay på Vancouver Island. Herfra er der kun en kort køretur til den smukke by Victoria, der byder på masser af britisk charme, flotte haver og adskillige gode museer.

Besøg eksempelvis Royal British Columbia Museum med udstillinger om nybyggerliv og nordvestkyst-indianernes fascinerende kultur. Kig også om bag museet, hvor en flot samling totempæle står i Thunderbird Park. Victoria Bug ZOO, Craigdarroch Castle og Art Gallery of Victoria trækker også mange besøgende til. Emily Carr House på Government Street hylder Canadas store kvindelige forfatter og maler, mens en let gåtur fra centrum fører til Beacon Hill-parken.

Det er også værd at gå en tur omkring havnen, The Empress Hotel, provinsparlamentet og Government Street, hvor souvenirbutikkerne ligger tæt. I MEC-butikken mødes folk med trang til udendørsliv for at få deres lyst til udstyr stillet - og det til en god pris. En helt anden stemning hersker i Victorias lille Chinatown, der byder på en klassisk kinesisk port, gadenavne på kinesisk, eksotiske frugter foran butikkerne, familiedrevne restauranter og den smalle Fan Tan Alley mellem Fisgaard S. og Pandora.

Fra Victoria er det muligt at komme på hvalsafari i Juan de Fuca-strædet uden for byen. Eller hvad med en tur i vandflyver over den sydlige del af Vancouver Island? Flyene lander og letter hvert femte minut i havnebassinet i hjertet af Victoria, hvor sæler af og til må dykke, når flyene letter. Eller sæt dig til rette i motorhomet, og udforsk øens natur og hyggelige småbyer. Gå på totempælejagt i Duncan, og nyd de mange gavlmalerier i Chemanius, inden turen går tilbage mod fastlandet. Eksempelvis med færgen fra Nanaimo til Horseshoe Bay i North Vancouver.

Distance: ca. 100 km fra Vancouver til Victoria og yderligere 150 km til Parksville plus en sejltur.

Forslag til camping: West Bay Marina RV Park i Victoria, Goldstream Provincial Park nord for Victoria og Rathtrevor Provincial Park ved Parksville.

Stop 3: Whistler og Sea to Sky Highway

Turen ad Sea to Sky Highway fra Vancouver til Whistler er en af det vestlige Canadas smukkeste køreture. Fra den nye fire-sporede landevej, der blev indviet til Vinter OL i 2010, er der udsigt til Howe Sound på den ene side, mens klipper og bjerge hæver sig på den anden. Undervejs passerer du en perlerække af små og store vandfald såsom Shannon Falls og Brandywine Falls, mens de små provinsparker langs vejen inviterer til camping og bøffer på grillen.

Whistler er særdeles indbydende med sine snoede gågader, hyggelige stemning og charmerende butikker. Byen er bilfri, så parkering foregår på store P-pladser rundt om byen. Fra Whistler strækker naturen sig i alle retninger, og byen ligger med udsigt til nogle af Canadas bedste skipister, der om sommeren bliver brugt til mountainbiking.

Distance: ca. 150 km fra Parkville til Whistler plus en sejltur.

Forslag til camping: Alice Lake Provincial Park eller Nairns Falls Provincial Park langs highway 99.

Stop 4: Wells Gray PP

Det første stykke Fra Whistler til Clearwater og Wells Gray Provincial Park går gennem indianerreservatet ved Pemberton og forbi Lillooet, der er det varmeste og tørreste sted i British Columbia. Herefter kan du vælge mellem to forskellige ruter. Begge ruter er smukke, og der er adskillige provinsparker med campingpladser undervejs. Så du kan let bryde turen op med en overnatning eller to undervejs. Vel fremme byder området omkring Clearwater på brusende vandfald, dybe skove og alpine blomsterenge, hvor der med lidt held er mulighed for at se bjørne.

Distance: ca. 450 km til fra Whistler til Clearwater.

Forslag til camping: KOA i Clearwater eller South Thompson Provincial Park.

Stop 5: Jasper National Park

Vejen snor sig nordpå gennem skovene langs Thompson River. Efter at have krydset Columbia Mountains dukker de canadiske Rocky Mountains op mod øst. Inden Jasper kommer du gennem en af British Columbias mest populære provinsparker, Mount Robson Provincial Park, der frister med et væld af gode vandrestier i forskellige længder. Fra det informative besøgscenter går vejen til udgangspunktet for Berg Lake-stien, som du kan tage en fantastisk 20 kilometer lang vandretur ad til bagsiden af Mount Robson.

Også Jasper byder på mange gode muligheder for dagsudflugter. Et godt valg kunne være en tur til Maligne Lake en times kørsel øst for Jasper by. Maligne Lake Road er et af de bedste steder i Rocky Mountains at se dyrevildt såsom tykhornsfår, kronhjorte, rener og bjørne langs vejkanten. Især ved daggry og i de sene eftermiddagstimer, hvor dyrene er mest aktive. Ved Maligne Lake er der mulighed for at leje kanoer. Eller du kan tage en to-timers sejltur til den meget fotogene Spirit Island i sydenden af søen.

Sydvest for Jasper ligger Whistler-bjerget, hvor du kan prøve kræfter med den otte-kilometer lange og krævende vandretur til toppen. Eller vælg den lette løsning, og hop på gondolen, Jasper Tramway. Turen til toppen belønnes med en imponerende udsigt over dalen, Athabasca-floden og Jasper by.

Fra highway 93A lidt syd for Jasper fører en vej til Edith Cavell-bjerget. For enden af vejen begynder de to smukke vandrestier Path of the Glacier og Cavell Meadows. Begge stier er med rette populære, så med mindre du begynder meget tidligt om morgenen, vil du ofte have selskab af andre vandrer.

En anden spændende mulighed er at gøre som pelsjægerne og opleve landskaberne fra floden. Eksempelvis på en familievenlig flydetur i gummibåd (floatingtur) gennem storslåede landskaber på Athabasca-floden.

Distance: ca. 350 km fra Clearwater til Jasper.

Forslag til camping: Whistler campingpladsen lige syd for Jasper by i Jasper National Park.

Stop 6: Icefields Parkway

Stå op med solen og begiv dig ud på en spektakulær køretur ad verdens måske smukkeste landevej, Icefields Parkway, der slanger sig 232 km mellem sneklædte bjergkælder, spejlblanke søer og enorme gletsjere mod Banff.

På vejen er det værd at stoppe ved Athabasca-vandfaldet, der med en øredøvende lyd sender flodens vand videre på dens lange færd mod Atlanterhavet. Der er mange andre gode stop undervejs, og det er værd at tage sig tid til at stoppe og nyde landskaberne. Eksempelvis ved Columbia Icefield og Athabasca-gletsjeren, hvor en specialbus tager folk med helt op på isen.

Distance: ca. 110 km fra Jasper til Columbia Icefield.

Forslag til camping: Rampart Creek, Wilcox Creek eller Jonas Creek i Rocky Mountains. Alle pladserne er simple med få faciliteter.

Stop 7: Lake Louise

Videre sydpå ad Icefields Parkway afløser det ene storslåede udsigtspunkt det andet. For eksempel ved Peyto Lake, hvor smeltevand fra den omkringliggende gletsjer skifter farve alt efter lyset. Naturen langs Icefield Parkway er let tilgængelig fra motorhomet. Men der er også rig mulighed for at strække benene med små vandreture undervejs, hvis du ønsker det.

Sørg dog for at gemme tid til de to smaragdgrønne søer Moraine Lake og Lake Louise, hvis beliggenhed mellem forrevne bjergtinder og slanke nåletræer fanger den vilde, canadiske natur på storslået vis. Du kan leje kano ved begge søer eller udforske området på gåben. Det er værd at overnatte i området, så du har mulighed for at opleve søerne i forskelligt lys.

Distance: ca. 150 km fra Columbia Icefield til Lake Louise.

Forslag til camping: Lake Louise Trailer Village i Banff National Park.

Stop 8: Banff

Stå tidligt op, og begynd dagen med at køre en time ad Bow Valley Parkway fra Lake Louise til Banff by, mens dyrene kæmper med morgensolen om asfalten. På vejen kan du gøre stop ved Johnston Canyon og tage en gåtur gennem kløfterne.

Banff by ligger smukt i en dal omringet af dramatiske bjerge, brusende vandfald og smukke søer. Den lille by er i sig selv hyggelig med sine butikker, gode spisesteder og museer. Men for de fleste besøgende, er det dog oplevelserne uden for byen, der trækker mest. Her er masser af muligheder. Sving dig i sadlen, og rid en tur i bjergene, sejl i kano på Bow-floden, lej cykler, eller begiv dig ud på en af de mange vandrestier, som tager deres begyndelse i Banff. Du kan også tage svævebanen til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra du belønnes med en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge og dale. Længere væk indbyder Lake Minnewanka til en sejltur på søen, mens bjerggederne ofte ses græsse i vejkanten nær Two Jake Lake.

Distance: ca. 50 km fra Lake Louise til Banff by.

Forslag til camping: Castle Mountain, Johnston Canyon, Tunnel Mtn. Village I, Tunnel Mtn. Village II, Tunnel Mtn. Village II, Two Jake Lakeside og Two Jake Main.

Stop 9: Parker langs highway 3

Der er flere forskellige ruter tilbage mod Vancouver og Stillehavskysten. Du kan tage den hurtige highway 1. Men tillader tiden det, anbefaler vi den snoede rute ad highway 3 langs grænsen til USA. Det er en flot tur, der byder på hyggelige historiske byer og storslåede naturoplevelser i nogle af British Columbias bedste provinsparker.

Fra Banff fører ruten gennem Kootenay National Park og Radium Hot Springs til Wasa Lake Provincial Park og historiske Fort Steele, hvor der er samlet huse fra slutningen af 1800-tallet. Herefter går det mod vest ad highway 3. Undervejs kan du gøre stop i Nelson og gå en tur mellem de mange historiske bygninger. Byen er fyldt med arkitektur fra begyndelsen af 1900-tallet og mere end 350 huse i Nelson er erklæret bevaringsværdige.

I Grand Forks-området bor de russiske immigranter kendt som Doukhobors. Doukhobors er pacifister og hader indblanding fra myndighederne. Stop også i Salmon og se verdens ældste telefonboks, inden du fortsætter til Penticton-området, der er kendt for sine mange vingårde og frugtplantager, hvilket også præger udvalget i de små landevejsboder.

Inden Vancouver kommer du til en af provinsen bedste parker, Manning Provincial Park, der byder på savtakkede bjergtoppe, uendelige skove, smukke enge og billedskønne søer. Vandrestier snor sig gennem landskaberne, og her er ruter på alt fra 15 minutter til 6-dage.

Distance: ca. 1.100 km fra Banff by gennem Kootenay National Park til Vancouver ad highway 3.

Forslag til campingpladser: Nancy Green Provincial Park, Gladstone Provincial Park, Johnstone Creek Provincial Park, Manning Provincial Park. Der er mange flere at vælge imellem. Deriblandt private campingpladser som eksempelvis Nk'mip RV Park, hvor du bor lige ved Osoyoos Lake. Her er Nk'mip-indianerne dine værter, og deres vingård ligger i gåafstand campingpladsen. Inden du afleverer motorhomet kan du med fordel bo på Burnaby RV Park ikke langt fra Cruise Canadas og Fraserways udlejningsstationer.

Længde og varighed

Rejsen gennem det vestlige Canada i motorhome kan begynde i Calgary, Vancouver eller Seattle. Seattle vil medføre nogle ekstra kilometer, men området omkring byen byder på adskillige fantastiske nationalparker. Den foreslåede rute er 2.400 km plus det løse. Vi anbefaler at rejsen har en varighed af 14-24 dage.

Forlæng rejsen

Har du mere tid til rådighed, kan du med fordel forlænge vores turforslag med en afstikker til Pacific Rim National Park på vestkysten af Vancouver Island. Bo i den tempererede regnskov, og tag på hval- og bjørnesafari i de dybe fjorde.

Eller udforsk området øst for Rocky Mountains, hvor prærien strækker sig mod horisonten. Her kan du besøge dinosaurerne i Drumheller, hilse på cowboys ved Big Bar U-ranch, se indianere ved Head-Smashed-Inn Buffalo Jump og opleve de flotte canadiske politibetjente i deres røde uniformer ved Fort Macleod. Er du til shopping og underholdning, byder et af verdens største indkøbscenter, West Edmonton Mall, på ikke mindre end 800 butikker, 15 biografer, ishockybane, indendørstivoli, minigolf og et kæmpe badeland.

Hvornår er det bedst at tage af sted?

Ruten, vi foreslår, kan køres fra maj til oktober. Det bedste tidpunkt er fra juni til september, hvoraf højsæsonen i juli og august er de travleste måneder i det vestlige Canada.

Kom til foredrag om motorhomeferie

Er du i tvivl, om motorhome er noget for dig, og vil du gerne høre mere om rejseformen? Så kom til foredrag om ferie i motorhome i Canada og USA. Her fortæller vores eksperter om rejseformen og kommer med masser af rejsetips og inspiration.

Hvilket motorhome passer dig

I det vestlige Canada kan du vælge mellem gode standard motorhomes fra Cruise Canada, gode autocampere fra CanaDream samt premium autocampere/motorhomes fra Fraserway.

Aktuelle motorhometilbud

MyPlanet har løbende gode tilbud på leje af motorhome i Canada.

Vis alle dage

Priseksempel

20 dage fra kr. 10.100

Pris pr. person ved 2 voksne

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Wildlife flodsafari ved Blue River

På denne tur sejler du ad Blue River kendt som Grizzly Bear Valley, hvor du kan opleve både elge, bjørne og ørne.

3 timer fra kr. 515

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Sejltur på Lake Minnewanka

Nyd en sejltur på smukke Lake Minnewanka, og oplev det rige dyreliv, både på land, til vands og i luften.
 

1 time fra kr. 330

Canada - montreal - Mont Royl_0

Guidet cykeltur i Montreal

Oplev Montreal fra sadlen på en cykel. Du kommer let omkring og mærker byens puls undervejs.

3 timer fra kr. 445

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Svøm med laks i Campbell River

På denne tur får du mulighed for at svømme med laks i Campbell River, hvilket er en helt unik oplevelse. 

3 timer fra kr. 840

Canada - Ontario - 1000 Islands - sejltur

Sejltur ved The 1000 Islands i Ontario

Tag med på en times sejltur gennem området The 1000 Islands, som gemmer på både storslåede slotte og et forunderligt landskab med små grønne...

1 time fra kr. 140

Canada - vandfly.jpg

Canadas kystbjerge med vandfly

Oplev storslåede bjerglandskaber, mægtige gletsjere og smukke søer med vandfly fra Whistler.

30 minutter fra kr. 975

Canada - nova scotia - hval

Hvaltur ved Brier Island i Nova Scotia

Der venter dig en skøn oplevelse på havet ud for Brier Island, hvor du kan opleve hvaler og delfiner.

4 timer fra kr. 300

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

Vancouver og Capilano-hængebroen

Oplev det bedste af Vancouver og se regnskoven fra oven fra Capilano-hængebroen.

5 timer fra kr. 590

Laksefiskeri

Fisketur ved Campbell River

Fisketur på Campbell River, hvor der er god mulighed for at fange laks.

4 timer fra kr. 4.031

Canada - British Columbia - Vancouver (3)

Oplev Vancouver på cykel

Oplev smukke Vancouver på den bedst tænkelige måde: På cykel med en lokal guide.

5 timer fra kr. 500

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Besøg Athabasca-gletsjeren

Besøg Athabasca-gletsjeren, som er en af Rocky Mountains’ mest spektakulære gletsjere.

75 minutter fra kr. 429

Canada - spekhugger.jpeg

Hvalsafari ved Campbell River

Spændende hvalsafaritur i zodiac-gummibåd med mulighed for at opleve både hvaler, søløver og delfiner.

6 timer fra kr. 1.225

Canada - Athabasca.jpg

Flodtur på Athabasca River i Jasper

Tag på en sikker og sjov raftingtur for hele familien ad Athabasca River i Jasper National Park.

3 timer fra kr. 430

Canada - British Columbia - Victoria - The Empress Hotel

Oplev Victoria med vandflyver

Oplev smukke Victoria og de omkringliggende landskaber fra en ny vinkel om bord på et vandfly.

30 minutter fra kr. 660

Canada - Ontario - vingård

Deluxe vintur fra Niagara Falls

Området omkring Niagara-on-the-Lake byder på hyggelige vingårde og fantastiske vine.

1 dag fra kr. 645

canada - british columbia - vancouver skyline set fra syd med bjerge som baggrund - bredformat

Med vandfly over Vancouver

Oplev Vancouver og de smukke omgivelser fra et vandfly.

30 minutter fra kr. 730

Canada - Alberta - Dinosaur Provincial Park3.jpg

Dagsbillet til Tyrrell Museum

Kom tæt på dinosaurerne og andre fortidsvæsener, med en dagsbillet til Tyrrell Museum.

1 dag fra kr. 105

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

3 dages safari i vildmarken på Knight Inlet Lodge, hvor du oplever Canadas natur og dyreliv fra en flydende lodge.

3 dage fra kr. 8.600

Ridetur ved Banff - Banff Trailriders5.jpg

2 dages ridetur i Banff

Kom på dette spændende 2-dages eventyr på hesteryg, hvor du udforsker dele af Canadas uberørte natur og rige dyreliv omkring Banff National...

2 dage fra kr. 3.700

St Lawrence Market - Toronto.jpg

Sightseeing bustur i Toronto

Oplev Torontos seværdigheder med en 2-dags billet til byens sightseeingbusser med guide.
 

2 dage fra kr. 225

Canada - Quebec - guidet tur.jpg

Guidet gåtur i Old Quebec

Tag med på en to timer lang historisk gåtur gennem Old Quebec, og få hele den farverige historie om bydelens udvikling fra 1608 og frem til...

2 timer fra kr. 150

Canada - Ontario - Toronto - Sightseeing

Dagsbillet til CN Tower i Toronto

Få en fantastisk udsigt over Toronto fra toppen af det 553 meter høje CN Tower.
 

1 dag fra kr. 240

Canada - Dyr - Grizzlybjørn1

Bjørnesafari fra Campbell River

Kom tæt på Canadas grizzlybjørne på denne naturskønne bjørnesafari fra Campbell River.
 

7 timer fra kr. 2.715

Canada - British Columbia - Capilano Suspension Bridge.jpg

Gåtur ad Capilanos hængebroer

Mærk suset, når du går ad hængebroer spændt ud mellem trætoppene i Capilano Suspension Bridge Park.
 

5 timer fra kr. 260

Canada - Ontario - Algonquin Provincial Park - kano

Kanotur i Algonquin Provincial Park

Oplev den smukke Algonquin Provincial Park i kano og til fods.
 

4 timer fra kr. 420

Canada - rafting3.jpg

Vild white water rafting i Banff

Vild white water rafting ad Kicking Horse River. Adrenalinsus og skøn natur for alle pengene.
 

1 dag fra kr. 875

Canada - Ontario - Toronto - skyline - skumring_0

Cykeltur på Torontos øer

Oplev Torontos øer på cykel i skumringen, og nyd samtidig lysene fra byens smukke skyline.
 

3 timer fra kr. 555

Canada - Churchill - Lazy Bear Lodge - Isbjørn

Isbjørne-safari i Churchill

Kig efter isbjørne, hvidhvaler og nordlys fra den charmerende Lazy Bear Lodge i Churchill.
 

7 dage fra kr. 29.000

Canada - vancouver island - spækhugger.jpg

Hvalsafari ved Ucluelet

Oplev både gråhvaler, pukkelhvaler og spækhuggere på denne hvalsafari ud for Vancouver Islands vestkyst.

3 timer fra kr. 615

Canada - Quebec - Ottawa - War Museum

Ottawa Museum of History og War Museum

Besøg de spændende museer Ottawa Canadian History Museum og  War Museum.
 

1 dag fra kr. 130

Canada - Saskatchewan - La Reata Lodge - Cowboys_1

Udlev cowboy-drømmen på La Reata

3 dages ægte cowboy-eventyr på Canadas åbne prærie.
 

3 dage fra kr. 1.600

Rejsebureauet MyPlanet Rejser | Vi skræddersyer drømmerejser → find rejsen her

Bjørne-tur fra Telegraph Cove

Tag med på en sejltur til Knight Inlet, hvor du kan opleve bjørnene komme ned til bredden for at søge føde.
 

1 dag fra kr. 2.120

Canada - British Columbia - Whistler - Gondola2.jpg

Svævebane-eventyr i Whistler

Oplev bjerglandskaberne omkring Whistler i fugleperspektiv på det ultimative svævebane-eventyr.

2 timer fra kr. 330

Canada - Alberta - Mount Assiniboine - bjerge

Helikoptertur over Mount Assiniboine

Det bliver en halv time spækket med fantastiske udsigter, når du i helikopter flyver over Mount Assiniboine.

30 minutter fra kr. 1.820

Canada - British Columbia - dyr - plettet sæl 3_0

Snorkel og kajak fra Vancouver

Snorkel blandt sæler, besøg fuglekolonier og sejl i kajak gennem de smukke landskaber i Howe Fjord nær Vancouver.

5 timer fra kr. 685

Canada - dyr - oern_0.jpg

Gå på opdagelse i Jaspers vildmark

Spejd efter ørne, elge, kronhjorte og bjørne, mens du begiver dig ind i hjertet af Jasper National Park.

4 timer fra kr. 395

Canada - Banff (12).jpg

Guidet vandretur i Banff

En klassisk vandretur gennem Rocky Mountains, som byder på gletsjere, takkede bjergtinder og brusende floder.

1 dag fra kr. 540

Oplev Victoria på cykel

Oplev Victoria på cykel

Oplev Victoria på cykel, og nyd byens seværdigheder og særlige stemning på en anderledes måde.

3 timer fra kr. 360

Canada - Montreal - Bonsecours Market - 1_1

Guidet gåtur i Old Montreal

Tag med på en guidet gåtur gennem denne spændende bydel Old Montreal.

2 timer fra kr. 165

Canada - British Columbia - Vancouver (5)

Dinner cruise ved solnedgang

Nyd stemningen og den smukke udsigt ind over Vancouver på dette dinner cruise ved solnedgang.

3 timer fra kr. 555

Canada - vancouver island - søløve.jpg

Sejltur blandt Canadas vilde dyr

Kom tæt på Canadas vilde dyr i deres naturlige omgivelser, mens du sejler igennem smukke Discovery Passage

3 timer fra kr. 815

Middagscruise i Toronto

Middagscruise i Toronto

Nyd en lækker middag, mens du sejler langs Torontos fascinerende havnefront.

4 timer fra kr. 645

Canada - British Columbia - Whistler Ziptrek - Ecotours.jpg

Zip-line bjørnetur ved Whistler

Oplev bjørne oppefra, når du bevæger dig via zip-line kabler og hængebroer over skoven ved Whistler og Blackcomb Mountain.

1 dag fra kr. 705

Granville Island Market - Canada.jpg

Dagstur til Granville Island Market

Besøg Granville Island Market i Vancouver, der byder på hyggelige butiksgader samt et væld af lækkerier.

1 dag fra kr. 450

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 2

Vin- og cidertur ved Montreal

Smag på de lækre vine og cider, som produceres lige uden for Montreal.

5 timer fra kr. 640

Horseshoe Falls, Niagara Falls, Canada

Bagom Niagara Falls

Kom bag om Niagara vandfaldene på denne imponerende tur til det største af faldene, Horseshoe Falls.

1 time fra kr. 140

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Hvalsafari og Victoria

Kombiner hvalsafari ud for Vancouver med stemningsfulde Victoria på Vancouver Island.

1 dag fra kr. 1.805

canada - alberta - jasper - maligne lake - spirit island 3500x2333px

Spirit Island Cruise

Nyd en sejltur på en af Rocky Mountains’ smukkeste søer, Maligne Lake, og gør stop ved Spirit Island.

2 timer fra kr. 440

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Jasper National Park

Sejl i pelshandlernes fodspor på denne familievenlige raftingtur ad Athebasca-floden i Jasper National Park.

2 timer fra kr. 400

Canada - Newfoundland - Cape Spear

Guidet tur i St. John’s på Newfoundland

På denne tre timers rundtur kommer du til Canadas østligste punkt ved St. John’s i Newfoundland.

3 timer fra kr. 405

Canada - British Columbia - Vancouver - Gastown madtur

Gastronomi i Vancouvers Gastown

Glæd dig til en tre timer lang tur gennem historiske Gastown i Vancouver med masser af gastronomi undervejs.

3 timer fra kr. 860

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Hvalsafari ved Victoria

Oplev spækhuggere, gråhvaler, sæler og meget mere på denne hvalsafari på sundet ved Victoria.
3 timer fra kr. 570

3 timer fra kr. 570

Canada - Ontario - Niagara Falls - Regnjakker

Sejltur ved Niagara Falls

Kom helt tæt på Niagara Falls’ enorme vandmasser om bord på Hornblower Niagara Cruises katamaran.

15 minutter fra kr. 185

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Gletsjertur og skywalk på Athabasca Glacier

Oplev Athabasca Glacier på en tur med Ice Explorer-køretøj og fra Glacier Skywalk.

75 minutter fra kr. 610

Canada - Jasper - Heste

Ridetur ved Banff

Denne ridetur ved Banff lader dig opleve de canadiske bjerge fra hesteryg. 

2 timer fra kr. 615

Panoramaudsigt over Quebec City-skyline med Chateau Frontenac og Saint Lawrence-floden - Quebec City, Quebec, Canada

Quebec City rundtur

Denne tur giver en god introduktion til det historiske, men samtidig moderne Quebec.

2 timer fra kr. 265

Canada - Ontario - Niagara - Helikopter_1

Helikoptertur over Niagara Falls

Flyv i helikopter over Niagara Falls vandfaldene, og nyd en sjov oplevelse med en fantastisk udsigt.

9 minutter fra kr. 745

Rocky Mountains med helikopter

Rocky Mountains med helikopter

Oplev Rocky Mountains storslåede bjerglandskaber omkring Banff fra en helikopter.

12 minutter fra kr. 830

Canada - Alberta - Calgary - Stampede

Calgary Stampede – rodeo og cowboykultur

I løbet af 2 dage oplever du det, der er kendt som ”The Greatest Outdoor Show on Earth” nemlig Calgary Stampede.
 

2 dage fra kr. 2.000

Canada - british columbia - hval - zodiac.jpg

Hvalsafari ved Vancouver

Spændende hvalsafari ud for Vancouvers kyst, hvor du oplever sæler, marsvin, søløver og spækhuggere.

4 timer fra kr. 815

Canada - Ontario - Toronto - Cykel - Guide

Cykeltur i Toronto med guide

Udforsk Toronto på cykel og oplev byens mange seværdigheder på en anderledes måde. 

4 timer fra kr. 500

canada - brown bear - bredformat 3000x1200px

Bjørnesafari i Whistler

Oplev det rige dyreliv i Whistler og Blackcomb bjergene.

3 timer fra kr. 1.170

Canada - Britih Columbia - Vancouver - Big bus

Vancouver hop-on hop off bus og Vancouver Lookout

Udforsk byens mange ansigter, bydele og attraktioner med et hop-on hop-off buspas og billet til Vancouver Lookout

1 dag fra kr. 335

Canada - Dyr - Pukkelhval (2).jpg

Hvalsafari ved Prince Rupert

Tag på en spændende hvalsafari, og kom helt tæt på de enorme hvaler ved Prince Rupert.

4 tim fra kr. 860

Canada - Alberta - Banff - Svaevebane 3.jpg

Svævebane-eventyr ved Banff

Oplev de storslåede bjerglandskaber omkring Banff med svævebane til toppen af Sulphur Mountain.

1 timer fra kr. 335

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Bjørnesafari ved Prince Rupert

Tag på en spændende bjørnesafari i båd, hvor du kommer helt tæt på Canadas grizzlybjørne.

1 dag fra kr. 1.705

Canada - British Columbia - Vancouver - Solopgang.jpg

Victoria med vandflyver fra Vancouver

Tag med vandflyver fra Vancouver til Victoria, hvor du får en hel dag til at opleve byens seværdigheder.

1 dag fra kr. 1.550

Canada - British Columbia - dyr - spækhugger 4

Hvalsafari ved St. Anthony

Tag med på uforglemmelig sejltur ved Newfoundlands nordkyst, og oplev hvaler, delfiner og andet dyreliv.

3 timer fra kr. 475

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Tur til Niagara Falls fra Toronto

Oplev det imponerende Niagara Falls, og besøg den hyggelige by, Niagara-on-the-Lake.

1 dag fra kr. 790

Canada - British Columbia - Vancouver Island - Bjorn (2)

Bjørnesafari ved Tofino og Ucluelet

Kom helt tæt på de charmerende sortbjørne på en spændende bjørnesafari med båd.
 

2 timer fra kr. 615

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Hvalsafari ved Tofino

Oplev både gråhvaler, pukkelhvaler og spækhuggere på denne hvalsafari ud for Vancouver Islands vestkyst.

2 timer fra kr. 615

Canada - British Columbia - Whistler - ATV (2)

Firehjulet motorcykel ved Whistler

Oplev Coast Mountains storslåede landskaber på dette guidede firehjulede motorcykel-eventyr fra Whistler.

2 timer fra kr. 940

Canada - Alberta - Banff - Sulphur Mountains - gondol

Udforsk Banff fra Calgary

Lær om geologien, urbefolkningens historie og områdets dyreliv, mens du udforsker Banff National Park.

5 timer fra kr. 1.250

Canada - British Columbia - Rocky Mountaineer 3

Oplev Canada med Rocky Mountaineer

Tag på en unik togrejse igennem Canadas bjergrige vestlige provinser med Rocky Mountaineer.

2 dage fra kr. 7.600

Canada - Ontario - Niagara-on-the-lake - vin

Vintur fra Toronto

Nyd en guidet vintur fra Toronto med gode vine og dejlig mad undervejs. 

1 dag fra kr. 980

Canada - british columbia - butchart gardens.jpg

Dagstur til Victoria, Vancouver Island

Tag på dagstur til Victoria på Vancouver Island, og oplev en af Canadas mest stemningsfulde byer.

1 dag fra kr. 805

Canada - vandfly.jpg

Med vandfly langs Vestkysten

Tag med, når lokale og dagens post flyver i vandfly mellem de små byer langs Canadas vestkyst.

3 timer fra kr. 1.295

Canada - rafting 4.jpg

White water rafting i Banff

Tag på white water raftingtur ad Bow River gennem Horseshoe Canyon i Banff.

1 dag fra kr. 465

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Toronto, Niagara Falls og Montreal

 • Storbypuls i spændende Toronto
 • Tæt på mægtige Niagara Falls 
 • Fransk kultur i Québec-provinsen
   

15 dage fra kr. 17.200

Alaska - Katami National park - bjørn

Det vestlige Canadas ikoner

 • Rejs i både bil og autocamper
 • Vancouver og Vancouver Island 
 • Imponerende Rocky Mountains
   

22 dage fra kr. 20.000

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den store Canada rejse

 • Niagara og fransk kultur i øst
 • Rocky Mountains i vest
 • Luksus-togrejse gennem bjergene

20 dage fra kr. 37.200

Rocky Mountains

Mountain Express Canada

 • Store oplevelser på kort tid
 • Der venter storslået natur
 • Med på ruten er også Vancouver

9 dage fra kr. 13.300

rsz_celebrity-solstice-alaska_shipexterior_tracyarmfjo-recut2

Krydstogt i Alaska fra Vancouver

 • Forkælelse på skibet Celebrity Solstice
 • Den smukke vildmark i Alaska
 • Oplevelser i Vancouver og Seattle

13 dage fra kr. 16.600

Canada - Newfoundland - St. Johns -119372104.jpeg

Kør-selv tur i Newfoundland

 • St. John’s’ farverige stejle gader
 • Sejltur mellem hvaler og isbjerge
 • Charmerende fiskerlandsbyer

15 dage fra kr. 18.300

Canada - Qubec - Montreal (4)_0.jpg

Mad og vin i Canada

 • Smag på det mangfoldige køkken
 • Landets bedste madmarkeder
 • Smag på vin hos producenterne

16 dage fra kr. 22.900

Canada, provinsen Nova Scotia, Cape Breton, naturskøn cabot-trail

Kør-selv i Nova Scotia

 • Historie, kultur og natur 
 • Overskuelige afstande og god tid
 • Smukke nationalparker

15 dage fra kr. 16.200

Canada - Natur (1).jpg

Western Wonders Canada

 • Storslået kør-selv rejse
 • Indtag den imponerende natur 
 • Nyd Calgary og Vancouver
   

16 dage fra kr. 20.800

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon og Alaska i bil

 • Oplev uberørte vildmarker
 • Besøg charmerende små byer
 • Nyd friheden i egen bil

15 dage fra kr. 32.000

USA - wyoming - Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvestlige USA og Canada i bil

 • Road trip i USA og Canada 
 • Imponerende nationalparker
 • Nyd stemningen i storbyerne
   

16 dage fra kr. 14.800

Havsörn som flyger längs med kust i Alaska

Krydstogt til Alaska og kør-selv i Canada

 • Perfekt rejse for naturelskere
 • Kør-selv i nationalparkerne
 • Slut af med et krydstogt til Alaska
   

16 dage fra kr. 25.300

Canada - Ontario - Toronto - Sightseeing

Halifax til Toronto med tog

 • Storbyer og smuk natur
 • Uforglemmelig togrejse
 • Kultur og historie

10 dage fra kr. 15.700

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Det vestlige Canada i bil

 • Ruten er lagt og hotellerne bestilt
 • Nationalparkerne Banff og Jasper
 • Oplev Canadas rige dyreliv

22 dage fra kr. 25.500

USA - californien - highway 1 - biler_0

USA & Canada på én billet

 • Du rejser til USA og Canada
 • Få flere stop på samme flybillet
 • Fly, 3-4 overnatninger og billeje
   

14 dage fra kr. 9.275

Alaska - Katami National park - bjørn 6

Blandt bjørne og hvaler

 • Oplev Vancouver Islands dyreliv
 • Nyd Victorias storbycharme 
 • Spændende ture undervejs
   

12 dage fra kr. 26.100

RS3870_Park Car - Mt. Robson_0

I tog tværs over Canada

 • Unik togrejse fra øst til vest
 • Spektakulær natur i topklasse 
 • Smukke Vancouver
   

16 dage fra kr. 37.600

Man fotar naturen från tågfönster i Rocky Mountains, Kanada

Canada på luksusklasse

 • Luksustoget Rocky Mountaineer
 • Albertas nationalparker i bil
 • Udforsk vildmarken
   

13 dage fra kr. 37.600

Canada - Ontario - Toronto - Sightseeing

Storbyferie i Toronto

 • God tid til at udforske storbyen
 • Du bor centralt
 • Dagstur til Niagara Falls

6 dage fra kr. 5.900

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png