^
 • I tog tværs over Canada

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • I tog tværs over Canada

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • I tog tværs over Canada

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • I tog tværs over Canada

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • I tog tværs over Canada

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • I tog tværs over Canada

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

I tog tværs over Canada

En rejse til Canada åbner op for nye spændende oplevelser som unikke togrejser, stor natur og storbyen Vancouver. Vi lytter til dine rejselængsler og deler gerne de helt specielle steder i Canada med dig.

Priseksempel: 16 dage fra kr. 36.100

Pris pr. person, når 2 voksne rejser sammen
Tillæg i højsæson fra kr. 7.000
Prisen inkluderer: Fly, overnatninger, udflugter, togture og flere måltider

Med tog fra Toronto til Vancouver
Denne unikke rejse i tog tværs over Canada begynder med storbyoplevelser i charmerende Toronto og tager dig videre gennem Canadas tryllebindende landskaber til Stillehavets perle, Vancouver.

Togrejsen er en unik mulighed for at nyde Canadas prægtige og forskelligartede natur, mens du slapper af og lader op til alle de oplevelser, der venter dig i det vestlige Canada.

Niagara Falls, Rocky Mountains og meget mere
Rejsen begynder i Canadas største by Toronto, inden turen går til det imponerende vandfald Niagara Falls. Herefter stiger du på toget VIA Rails The Canadian og begynder turen tværs over Canada. Læs mere om VIA Rail her.

Toget tager dig vestpå forbi Ontarios store fyrskove og klipper, Manitobas tusindvis af småsøer og floder samt Saskatchewans uendelige prærie. Fremme i det vestlige Alberta venter Rocky Mountains tinder.

Turen gennem dalene i Rocky Mountains og ad verdens smukkeste landevej, Icefields Parkway, foregår i bus. I Banff stiger du om bord på det prisbelønnede og helt unikke Rocky Mountaineer-tog, som tager dig det sidste stykke til Vancouver. Toget kører i dagtimerne, så du kan nyde naturen i fulde drag.

Læs mere om togrejsen i artiklen På togrejse med Rocky Mountaineer.

Togrejsen fra Toronto til Vancouver kan kombineres med vores togrejse fra Halifax til Toronto, hvilket skaber det ultimative canadiske togeventyr fra kyst til kyst. Læs mere om turen fra Halifax til Toronto her.

Kom til rejseforedrag om Canada

I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Canada. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse Danmark

Efter ankomsten til Canadas største by, Toronto, går turen med taxi eller offentlige transportmidler til centrum, hvor dit hotel ligger.

Dagen kan for eksempel bruges på at opleve Torontos rige kulturliv, som omfatter både filmens verden, teatre og museer. Toronto International Film Festival holdes hvert år i september, og mange teaterstykker på Broadway i New York har først haft premiere i Toronto. Toronto bliver desuden ofte brugt som New York-kulisse i filmoptagelser, da det er billigere at filme i Canada.

Museerne i Toronto spænder vidt og er helt klart værd at bruge nogle timer på. Besøg for eksempel Art Gallery of Ontario. Eller hvis du er ishockey-fan, er Hockey Hall of Fame det helt rette sted at tage hen. Canadas største museum, Royal Ontario Museum, finder du også i Toronto. Museet byder på alt fra høvding Sitting Bulls hovedbeklædning til koreansk kunst og skeletter af uddøde kæmper fra istiden. Ontario Science Centre er desuden den perfekte legeplads, for både små og store pilfingre.
Overnatning på hotel i Toronto.

Dag 2: Dagstur til Niagara Falls

I dag skal du på en heldagsbustur til Niagara Falls. Du får blandt andet frokost på turen og ikke mindst en uforglemmelig og våd tur på Maid of the Mist, som tager dig helt tæt på de buldrende vandmasser. Selvom mange vandfald er højere end Niagara Falls, er det kun de færreste, hvor der bliver sendt samme enorme vandmængde afsted som ved Niagara Falls. Hvert minut falder, hvad der svarer til, en million fyldte badekar ud over kanten, og det gør Niagara Falls til et imponerende syn, både dag og nat.
​Overnatning på hotel i Toronto.

Dag 3: Toronto + The Canadian-toget

Toronto er præget af Canadas multikulturelle samfund, hvilket du hurtigt fornemmer, når du bevæger dig rundt i byen. Der findes mere end 100 forskellige etniske grupper i byen, og der tales et utal af sprog fra dansk til urdu. Toronto har flere spændende bydele med hvert sit etniske præg. Besøg for eksempel Greektown, Little Italy, Chinatown eller hippiernes Kensington Market.

Torontos centrum af højhuse er relativt lille og overskuelig. Gå en tur ad Yonge Street, der, ifølge Guiness Rekordbog, er verdens længste gade. For enden af Yonge Street ligger færgen til Toronto Islands, Harbour Square Park og havnepromenaden, hvor cafeer, gallerier, teatre og specialbutikker ligger side om side på molerne. Tæt ved havnen finder du også det 553 meter høje CN Tower. Med glaselevator og glasgulv er der mulighed for at prøve grænser af, og på en god dag er det muligt at se 150 kilometer væk fra den øverste observationsplatform i 447 meters højde.

Indbyggerne i Toronto er stolte af deres sportshold. Besøger du byen i sæsonen, hvor Blue Jays spiller baseball, Toronto Argonauts spiller canadisk fodbold (amerikansk fodbold med et twist) eller Toronto Maple Leaf spiller ishockey, er det en intens og stor oplevelse at følge holdene og deres tilskuere fra sidelinjen.

Inden middag går turen tilbage til Toronto og til togstationen på Front Street i centrum af byen. Her begynder din togrejse med VIA Rail tværs over Canada. Du stiger om bord sent på aftenen, og ved sengetid bliver togsæderne i kupéen lavet om til et hyggeligt sengemiljø, hvor det er muligt at få en god nats søvn, mens toget roligt ruller videre gennem de canadiske landskaber. The Canadian-toget har desuden en vogn med 360 grader panorama udsigt, hvorfra naturen kan nydes til fulde. Maden om bord afspejler de regionale specialiteter og årstiderne, så du vil få serveret alt fra atlantisk fiskesuppe, præriebøf eller stillehavslaks i togets hyggelige spisevogn.
​Overnatning på The Canadian-toget.

Dag 4: Ontario - Manitoba

I løbet af natten er du kommet ud af Toronto og små 500 kilometer nord på til Capreol, hvor der er en halv times stop og mulighed for at strække benene på perronen. Turen fortsætter gennem det centrale og nordlige Ontario og nordover langs de store ferskvandssøer. Næste stop er Hornepayne, hvor toget gør et kort stop. Omkring midnat når The Canadian til Sioux Lookout lige før grænsen til Manitoba.

I dag er der inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.
Overnatning på The Canadian-toget.

Dag 5: Manitoba - Saskatchewan

Om morgenen når toget til Manitobas største by og provinshovedstaden Winnipeg. Her er der fire timers ophold, inden rejsen går videre gennem Canadas svar på Finland med de 1000 søer. Rejsen går fra Manitoba til Saskatchewan med et stop sidst på aftenen i Saskatoon.

Erobringen af den canadiske vest skete med anlæggelsen af den jernbane, du bevæger dig vestpå ad, og på turen får du et indblik i, hvad der ventede nybyggerne, da de for hundrede år siden begav sig ud på den lange og udfordrende rejse til det ukendte vestlige Canada.

I dag er der inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.
Overnatning på The Canadian-toget.

Dag 6: Saskatchewan - Jasper

Om morgenen er The Canadian nået til Edmonton i olieprovinsen Alberta, hvor der er en times ophold, inden det går videre mod vest og Rocky Mountains. Formiddagen igennem nærmer toget sig Rocky Mountains for til sidst at blive opslugt af de majestætiske bjerge. The Canadian slanger sig gennem dalene, og over middag er du fremme ved Jasper, hvor det er tid til at stå af.

Jasper by er det nordlige modstykke til den mere kendte og populære Banff i den sydlige del af Banff National Park. Patrica Street er sammen med Connaught Drive de to vigtigste indkøbsgader i Jasper. Her er souvenirbutikker, gallerier, restauranter, outdoor-butikker og et par gode købmænd. Totem Ski Shop på Connaught bugner af udendørsudstyr fra de kendte mærker og frister sjæle med hang til udendørsliv.
Overnatning på hotel i Jasper.

Dag 7: Jasper

Der er afsat en hel dag til at slappe af i Jasper-området, hvor der er mange forskellige muligheder for udflugter. Du kan leje en bil og på egen hånd udforske området eller tage på en af de mange guidet udflugter, der udbydes i byen.

Et godt valg kunne være en tur til Maligne Lake, som ligger en times kørsel fra Jasper by. Maligne Lake Road er et af de bedste steder i Rocky Mountains at se dyrevildt fra vejkanten. Begynd tidligt på dagen hvor du har chance for at se tykhornsfår, kronhjorte, rener og bjørne. På Maligne Lake kan du leje en kano eller tage på en to-timers sejltur på søen, der tager dig til den maleriske Spirit Island i sydenden af søen. Få kilometer nord for Jasper ligger Patricia Lake og Pyramid Mountain, som spejler sig i søen, mens kanoerne glider lydløst gennem vandet. Sydvest for Jasper ligger Whistler-bjerget. Prøv kræfter med den otte kilometer lange, krævende vandretur til toppen, eller vælg den lette løsning, og tag Jasper Tramway gondolen. Turen til toppen belønnes med en flot udsigt over dalen, Athabasca-floden og Jasper by. Lidt syd for Jasper finder du Path of the Glacier, som er en af de smukkeste, korte stier i Rocky Mountains. Stien er dog populær, så kom tidligt om morgenen, hvor der ikke er andre på stien.
Overnatning på hotel i Jasper.

Dag 8: Jasper - Lake Louise

I dag er der planlagt en heldagsudflugt ad den 232 kilometer lange Icefields Parkway til Lake Louise. Det er en ualmindelig smuk tur, og bag hvert sving gemmer sig en ny bjergtop, spejlblank sø eller dyb kløft. Du ser vandfald, der sender kaskader af smeltevand ned i smaragdgrønne søer, men også enge, der i sommermånederne dækkes af et imponerende, farverigt blomstertæppe.

Ved Columbia Icefield oplever du den store Athabasca-gletsjer helt tæt på. Vi har inkluderet en tur med specialbussen Ice Explorer, der tager dig med på en forrygende køretur helt op på isen. Fremme ved Lake Louise venter et andet af dagens helt store højdepunkter; en af Canadas smukkeste søer med blankt skinnende vand, der spejler den majestætiske Victoria-gletsjer.
Overnatning på hotel i Lake Louise.

Dag 9: Lake Louise - Banff

Brug lidt tid på at udforske den lille by ved Lake Louise og porten til de canadiske Rocky Mountains. Den lille togstation i byen bragte tidligere besøgende til byen, som skulle videre til Chateau Lake Louise, og stationen har tilmeld været brugt som kulisse i filmen "Dr. Zhivago" fra 1965, som vandt 5 Oscars.

Senere på dagen går det fra Lake Louise forbi flere betagende bjerge til Banff. Dagen slutter i den maleriske Banff by, der byder på en hyggelig hovedgade med mange butikker og spisesteder. Her er også gode museer, der fortæller om områdets gribende historie, udstiller malerier af kunstnere inspireret af bjergene og viser udstoppede dyr fra området.
Overnatning på hotel i Banff.

Dag 10: Banff

Begynd dagen tidligt med en gåtur på golfbanen bag Banff Springs Hotel, hvor kronhjortene ofte går og morgengræsser, inden golfspillerne tager over. Banff by ligger smukt omgivet af Mount Rundle, Sulphur Mountain og Cascade Mountains. Floden Bow River flyder stille gennem byen, inden den rammer det brusende Bow Falls lige neden for Banff Springs Hotel. Vi har inkluderet tre timers sightseeingtur i og omkring Banff by.

Tag gondolen til Sulphur Mountain, leg cowboy på en ridetur i bjergene, sejl i kano på floden, lej cykler og tag på udkig efter dyrene langs Bow Valley Parkway. Eller gå ad de mange gode vandrestier, som udspringer i området omkring Banff by.

Dagen kan passende rundes af på Banff Avenue med en canadisk steak på The Keg, god italiensk mad på Giorgio's Trattoria eller en monsterburger på Wild Bill's Saloon, inden aftenen slutter med countrymusik og two-step samme sted.
Overnatning på hotel i Banff.

Dag 11: Banff - Kamloops med Rocky Mountaineer

I dag venter en uforglemmelig smuk togrejse om bord på toget Rocky Mountaineer. Turen fører dig ad The Kicking Horse-ruten forbi flere bjergkæder, over et dusin broer, gennem tunneller og langs med søer og kløfter med brusende floder langt under dig. For at sikre den ultimative oplevelse af Canadas enestående natur kører Rocky Mountaineer kun i dagtimerne. Den kulinariske oplevelse på togrejsen er endnu et højdepunkt på turen, og med Rocky Mountaineer's Gourmet Dream Team er du sikret en kulinarisk oplevelse, som du sent vil glemme.

Rocky Mountaineer-togrejsen fra Banff til Vancouver over Kamloops har vundet flere præmier og titler for at være blandt de bedste togture i verden. National Geographic har kaldt turen for en af "The World's Greatest Trips", og listen med udmærkelser til Rocky Mountaineer er lang. Læs mere om togrejsen med Rocky Mountaineer her.

Efter 11 timer fyldt med naturoplevelser, man ellers kun får på Animal Planet og National Geographic, er toget fremme i Kamloops, hvor der er transfer til Thompson Hotel i hjertet af byen. Her er der mulighed for at nyde en god middag, slappe af i jacuzzien, vaske rejsestøvet af i poolen eller træne i fitnessrummet.

I dag er der inkluderet morgenmad og frokost.
Overnatning på hotel i Kamloops.

Dag 12: Kamloops - Vancouver med Rocky Mountaineer

Du stiger igen om bord på toget Rocky Mountaineer mod Vancouver, og endnu en unik rejseoplevelse gennem det vestlige Canada venter forude. Toget tager dig gennem cowboy- og ranchlandet i British Columbias indre og langs to af provinsens store floder, Thompson og Fraser River. Forrevne bjergtoppe og blødt rullende, vindslebne bakker ses i horisonten, mens toget kører mod kystbjergene og Vancouver.

Den sidste del af rejsen går langs Fraser-dalen og Fraser-floden til Stillehavets perle, Vancouver, hvor toget efter ti vidunderlige timer ankommer til stationen. Vancouver ligger i det flade Fraser River floddelta og har snedækkede bjergtoppe mod nord og havet lige uden for døren mod vest. I evig kamp med Sydney i Australien kæmper Vancouver om titlen som verdens smukkeste storby, og du vil hurtigt forstå hvorfor.

Efter du har tjekket ind på hotellet, kunne det måske friste med en lille aftentur. Stræk benene i Stanley Park eller langs promenaden ved Canada Place, hvor byens indbyggere går, løber, cykler eller løber på rulleskøjter.

I dag er der inkluderet morgenmad og frokost.
Overnatning på hotel i Vancouver.

Dag 13: Vancouver

Du har hele dagen til at udforske Canadas mest spændende storby med et Hop-on/Hop-off buspas, der gør det nemt at komme rundt til Vancouvers højdepunkter. Med 22 stop er byen dækket godt ind. Stå for eksempel af ved Vancouver Art Gallery på Howe Street, West End, der er en lille by i byen, Lost Lagoon og Second Beach med byens offentlige swimmingpool, Robson Street, der er byens bedste shoppinggade eller Chinatown med Dr. Sun Yat Sen Gardens.

Vancouver er ikke én by, men flere byer eller bydele med hver deres hjerte og unikke charme, som tilsammen gør metropolen helt speciel. Hele verden er samlet her. Spis for eksempel kinesisk hos Wild Rice i Chinatown, indisk i Punjab Market, sushi i West End eller vegetarisk på falafel-oasen Desert.

Eftermiddagen kan også bruges på en tur med gondolen til Grouse Mountain, hvor der er en fantastisk udsigt over Vancouver. På toppen af bjerget er der skovhuggershow, brunbjørne i indhegning og Theatre in the Sky, en biograf, der viser en smuk film om Vancouver og de oprindelige folk. Alt sammen er gratis, når du har indløst billet til gondolen.
Overnatning på hotel i Vancouver.

Dag 14: Dagstur til Victoria

Heldagsturen til Vancouver Island begynder med en halvanden times færgetur gennem Georgia-strædet og skærgården på østsiden af Vancouver Island. Hvaler holder ofte til i disse farvande, så hold øje med bevægelser i overfladen. På øen er der stop ved den smukke blomsterhave og botaniske have Butchart Garden. Herefter venter Victoria med en sightseeingtur, der indeholder byens historiske bygninger, haver og seværdigheder. Turen går forbi University of Victoria, Beacon Hill-parken, Royal British Columbia Museum, Thunderbird Park, Empress-hotellet, provinsparlamentet og de eksklusive hjem i Uplands og Oak Bay.
Overnatning på hotel i Vancouver.

Dag 15: Afrejse Vancouver

I dag flyver du tilbage til Danmark efter to uger fyldt med smukke naturoplevelser og mødet med nogle af verdens smukkeste og mest charmerende byer.

Turen kan eventuelt forlænges med nogle ekstra dage i Vancouver eller et skærgårdskrydstogt til Alaska langs Canadas vestkyst.

Dag 16: Ankomst Danmark

I dag er du igen på dansk grund.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved flere personer
 Lavsæson  Fra kr. 36.100  Kontakt os for pris
 Højsæson  Fra kr. 43.100  Kontakt os for pris

Priseksemplet inkluderer

 • Flyrejse fra Danmark til Toronto
 • 2 nætter på godt turistklasehotel i Toronto
 • Heldagstur til Niagara Falls inkl. frokost og sejltur ved vandfaldene
 • VIA Rail togrejse fra Toronto til Jasper med 3 nætter om bord på toget The Canadian (Standard seat)
 • 2 x morgenmad, 3 x frokost og 3 x aftensmad om bord på VIA Rails The Canadian
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Jasper
 • Heldags sightseeingtur ad Icefields Parkway fra Jasper til Lake Louise inkl. Ice Explorer-tur på Columbia isbræen
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Lake Louise
 • Transport fra Lake Louise til Banff
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Banff
 • 3-timers sightseeingtur i Banff
 • 2-dages Rocky Mountaineer-togrejse (Silver Leaf) fra Banff til Kamloops, med overnatning på hotel i Kamloops, og videre til Vancouver
 • 2 x morgenmad og 2 x frokost om bord på Rocky Mountaineer
 • 3 nætter på godt turistklassehotel i Vancouver
 • Hop-on Hop-off heldagsbuspas til sightseeing i Vancouver
 • Heldagstur til Victoria inkl. entré til Butchart Gardens
 • Flyrejse fra Vancouver til Danmark
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Opgradering til 'Cabin for 1 or 2' på The Canadian fra kr. 5.500.
 • Opgradering til Gold Leaf-klasse på Rocky Mountaineer fra kr. 4.500 per person
 • Opgradering til Deluxe værelse i Toronto, Jasper, Lake Louise, Banff, Kamloops og Vancouver fra kr. 3.600 per person
Prisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg i forbindelse med højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Højsæson

Højsæson for rejser til det østlige Canada er generelt omkring folkeskolernes sommerferie samt omkring højtider. 

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Særligt om rejsen

Togrejen med Rocky Mountaineer er kun mulig i perioden fra maj til september.