^
  • Rejser til Sydafrika

    Rejser 100% tilpasset dine ønsker

Rejser til Sydafrika

Safari, gourmet og naturoplevelser. Bestil din rejse til Sydafrika her!

Sydafrika tiltrækker flere og flere rejsende. Det med god grund. En rejse til Sydafrika byder på safari i verdensklasse, kulturarven efter apartheid, mad og vin i topklasse samt en fantastisk, livsglad befolkning, der vil gøre alt for, at du føler dig hjemme i deres smukke land.

Safari i særklasse - Se "The big five"

Tag på safari i Kruger eller en af de mange andre fantastiske nationalparker i Sydafrika. Udforsk Garden Route i bil på en kør-selv-tur, smag på vin i Vinlandet, og nyd storbylivet i smukke Cape Town. At du tilmed slipper for jetlag, og at den bedste tid at rejse til Sydafrika er vores vinter, er blot en yderligere bonus.

Jul og nytår i Sydafrika

Ønsker du at rejse til Sydafrika henover jul/nytår anbefales det, at du bestiller rejsen minimum 6 måneder før afrejse. Denne periode er ekstrem populær ikke bare for internationale rejsende, men også for sydafrikanerne selv. Derfor melder de fleste lodges og hoteller udsolgt allerede over 6 måneder i forvejen.

Kom til rejseforedrag om rejser til Sydafrika

I løbet af året holder vi foredrag om rejser til Sydafrika. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Sydafrika kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige Sydafrika rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Fakta om Sydafrika


 


Man kan med rette betegne Sydafrika som en rigtig regnbue-nation. Her er et hav af forskellige nationaliteter og sprog - alt sammen i et land, som engang var skarpt delt op mellem sort og hvidt. Også naturen favner alle regnbuens farver lige fra det blå Indiske Ocean over de gul-brune farver i det tørre nordvest til de grønne vinmarker udenfor Cape Town. 


Et land med mange kontraster


Den ene dag kan du se en løve nedlægge en bøffel - den næste dag kan du spise østers med udsigt til hvaler, mens du nyder noget af verdens bedste vin. Tag på vandretur i verdens 3. største kløft - eller spil golf med udsigt til elefanter. Her er vådområder og ørken, giraffer og pingviner, bjerge og golde sletter. Her er gourmet og kogte fårehoveder, her er vildnis og sirligt plejede vinmarker. Her er indere, zuluer, kinesere, xhosaer og hvide - alt sammen under samme himmel. Det ER en regnbuenation!


Livet efter apartheid


Udtrykket blev første gang brugt om Sydafrika af Ærkebiskop Desmond Tutu, da han skulle beskrive Sydafrika efter apartheid i 1994. Det blev for alvor cementeret af Nelson Mandela kort tid efter hans tiltræden som præsident: "Each of us is as intimately attached to the soil of this beautiful country as are the famous jacaranda trees of Pretoria and the mimosa trees of the bushveld - a rainbow nation at peace with itself and the world".


På safari i Sydafrika


Der er to muligheder for at tage på safari og se vilde dyr i Sydafrika. Du kan vælge at besøge en af de mange nationalparker (som f.eks. Kruger National Park), eller du kan vælge at besøge et privat vildtreservat. I nationalparkerne er der flere forskellige overnatningsmuligheder - f.eks. kan du vælge at sove i telt på lejrpladser og herfra tage på guidede safariture. I de private vildtreservater skal du bo på reservatets lodge. Fordelen ved en nationalpark er - groft sagt - at du har lidt større frihed i forhold til overnatningsmulighederne. Fordelen ved de private vildtreservater er, at der som oftest ikke er helt så mange biler og mennesker samlet omkring de dyr, du ser. Oplevelsen bliver dermed væsentlig mere intens.


En dygtig guide er lig med en god safari


På alle safarier gælder det, at en vigtig del af en successen kan tilskrives guiden - rangeren. Hans viden, entusiasme og forståelse for naturen er uvurderlig - og smittende. Han ved, hvor dyrene befinder sig, eller finder dem hurtigt ved hjælp af spor, lyde og efterladenskaber. Rangeren ved praktisk talt alt om plante- og dyrelivet i reservatet. Ofte har rangeren en tracker med. Det er for det meste lokale, der har levet i og med naturen i årevis. Trackeren er ekspert i at "læse naturen" og kan spotte selv de mest kamuflerede og skjulte dyr og fugle.


Er det sikkert at rejse i Sydafriak


En stor del af den sydafrikanske befolkning lever i dyb fattigdom. Det vil du se, hvis du besøger en township. Dyb fattigdom kan medføre desperation - og kriminalitet. Men langt de fleste sydafrikanere - sorte som hvide - er meget gæstfrie og vil dig kun der bedste. De er stolte af deres land og vil vise den bedste side frem! Et par ting er dog værd at huske på: 


  • Lås bildøren, når du kører

  • Kør ikke efter mørkets frembrud

  • Gå ikke udenfor om aftenen - tag taxa 

  • Tag ikke ud til en township på egen hånd

  • Lad dit allerdyreste ur blive hjemme

  • Spørg om de lokale forhold på dit hotel - og følg de råd, du får. Og allervigtigst; skulle du blive udsat for et røveri, så aflever hvad tyvene beder om. Dit kamera kan erstattes!

Fakta om Sydafrika


Areal: 1.222.000 km2 (ca. 28 gange Danmark)
Befolkning: (anslået) 50 mio. fordel på 9 provinser: Limpopo, Mpumalanga , Gauteng, Free State, North West, KwaZulu Natal, Eastern Cape, Western Cape og Northern Cape
Hovedstad: Pretoria (2.4 mio.) er administrativ hovedstad, Cape Town (3,5 mio.) er lovgivende hovedstad og Bloemfontein (400.000) er juridisk hovedstad.
Regeringsform: Republik
Største by: Johannesburg (5-12 mio. alt efter hvad man betegner som "Johannesburg")
Tidsforskel: +1 time om vinteren ellers ingen tidsforskel
Nationaldag: Freedom Day, 27. april
Sprog: Der er 11 officielle sprog - men langt de fleste taler engelsk
Valuta: Rand (ZAR)
Klima: Sydafrika har sommer, når vi har vinter - og omvendt. Temperaturen om sommeren (oktober - april) svinger mellem 15-30 grader afhængig af, hvor du befinder dig.
Visum: Danske statsborgere skal ikke på forhånd søge visum. Dog er der krav til, hvor mange tomme sider, du har i dit pas. Tjek altid www.um.dk for de senest opdaterede regler.
Helbred: Vær opmærksom på, at der er malaria visse steder i Sydafrika. Konsultér derfor altid med din læge eller Statens Seruminstitut (www.vaccination.dk) inden afrejse.


Kort