^
  • Rejser til Sydafrika

    Rejser 100% tilpasset dine ønsker

Rejser til Sydafrika

Safari, gourmet og naturoplevelser. Bestil din rejse til Sydafrika her!

Sydafrika tiltrækker flere og flere rejsende. Det med god grund. En rejse til Sydafrika byder på safari i verdensklasse, kulturarven efter apartheid, mad og vin i topklasse samt en fantastisk, livsglad befolkning, der vil gøre alt for, at du føler dig hjemme i deres smukke land.

Safari i særklasse - Se "The big five"

Tag på safari i Kruger eller en af de mange andre fantastiske nationalparker i Sydafrika. Udforsk Garden Route i bil på en kør-selv-tur, smag på vin i Vinlandet, og nyd storbylivet i smukke Cape Town. At du tilmed slipper for jetlag, og at den bedste tid at rejse til Sydafrika er vores vinter, er blot en yderligere bonus.

Jul og nytår i Sydafrika

Ønsker du at rejse til Sydafrika henover jul/nytår anbefales det, at du bestiller rejsen minimum 6 måneder før afrejse. Denne periode er ekstrem populær ikke bare for internationale rejsende, men også for sydafrikanerne selv. Derfor melder de fleste lodges og hoteller udsolgt allerede over 6 måneder i forvejen.

Kom til rejseforedrag om rejser til Sydafrika

I løbet af året holder vi foredrag om rejser til Sydafrika. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Sydafrika kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige Sydafrika rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Fakta om Sydafrika


 


Man kan med rette betegne Sydafrika som en rigtig regnbue-nation. Her er et hav af forskellige nationaliteter og sprog - alt sammen i et land, som engang var skarpt delt op mellem sort og hvidt. Også naturen favner alle regnbuens farver lige fra det blå Indiske Ocean over de gul-brune farver i det tørre nordvest til de grønne vinmarker udenfor Cape Town. Oplev det hele på din rejse til Sydafrika.


Safari i Sydafrika


Ingen rejse til Sydafrika uden safari. Heldigvis byder Sydafrika på en række fantastiske nationalparker, der gør det muligt at opleve Afrikas ikoniske dyreliv på helt tæt hold uden at gå på kompromis med komforten. Kruger er klart den mest populære og kendte nationalpark. Men det er værd at overveje et besøg i en af de mindre kendte parker. Det kunne være Madikwe nær grænsen til Botswana, hvor landskaberne er mere åbne end i Kruger, hvilket gør det lettere at observere dyrene. Et andet godt bud er oversete Sanbona nær Cape Town, der fokuserer på dyr, der oprindeligt levede i denne del af landet. Deriblandt de kendte Big 5. Eller kom helt væk fra civilisationen i Tswalu, hvor Kalahari-ørkenen viser sig i al sin pragt med uendelige horisonter og et forbavsende rigt dyreliv.


Blyde River Canyon på Panorama-ruten


Få landskaber i Sydafrika er så åndeløst smukke som Blyde River Canyon, hvor floden har skåret sig ned i klipperne og skabt en mægtig kløft i landskabet. Men dette er kun ét blandt mange fine steder langs Panorama-ruten. Bourke’s Luck Potholes og de smukke Lisbon- og Berlin Falls er også et stop værd. Det samme er udsigtspunktet God’s Window, der også byder på fantastiske udsigter. Helt andre oplevelser venter i den lille by, Pilgrim’s Rest, hvor man i 1873 opdagede landets største guldforekomster. Guldet er for længst sluppet op, men byen står tilbage som minde om de gamle guldgraverdage.


Cape Towns seværdigheder


Med sin beliggenhed mellem Atlanterhavet og dramatiske fladtoppede bjerge er Cape Town blandt verdens smukkest beliggende storbyer. Det er også en meget spændende by fyldt med muligheder og kontraster. I Cape Towns townships får du et fascinerende indblik i det moderne Sydafrika på godt og ondt, mens eksklusive strandforstæder som Camps Bay viser helt andre sider af storbyen. Du kan også dykke ned i historien på Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 27 år, eller nyde blomsterpragten i byens botaniske have. Udsigten over byen og havet fra Table Mountain er også et must. Eller tag turen til Kap Det Gode Håb enten med guide eller i egen bil. Det er en smuk tur langs dramatiske klippekyster, forbi små pingvinkolonier og gennem hyggelige historiske byer.


Garden Route i bil


Den smukke kyststrækning fra Cape Town til Port Elizabeth indbyder til et ægte kør-selv-eventyr i bil. Her ligger hyggelige kystbyer som perler på en snor, og mellem byerne er der rig mulighed for at udforske den frodige natur. Spis østers på havnen i Knysna, se hvaler ved Hermanus og nyd stemningen i eksklusive kystbyer som Plettenberg. Oplevelserne fuldendes af overnatninger på charmerende Bed & Breakfasts, der emmer af ægte sydafrikansk gæstfrihed.


Vinlandet


Uden for Cape Town fyldes de frodige, bakkede landskaber med vinmarker og historiske vingårde. Mange er åbne for besøgende, og det er altid hyggeligt at få sig en sludder med de lokale vinbønder, mens man smager på den seneste høst. Vinlandet kan besøges på en dagstur fra Cape Town. Men er du interesseret i vin, kan du sagtens bruge adskillige dage på at udforske området. Der er tilmed glimrende steder at bo. Blandt andet i de små, hyggelige byer Stellenbosch, Tulbagh, Wellington og Franschhoek, der også byder på forrygende restauranter og masser af stemning. Dette er et godt sted at leje en cykel og trille gennem de smukke landskaber i dit eget tempo. Eller hop på den gamle sporvogn The Wine Tram fra Franschhoek, der fører dig til en række af områdets bedste vingårde.


Route 62 fra Oudtshoorn til Montagu


Denne vejstrækning løber inde i landet og regnes for at være blandt de smukkeste i Sydafrika. Turen viser helt andre side af Sydafrika end Garden Route langs kysten, og landskaberne skifter løbende karakter undervejs. Fra de golde, åbne vider med strudsefarme omkring Oudtshoorn fortsætter vejen over snoede bjergpas mod Vinlandets frodige, grønne bakker. Undervejs passerer du en række mindre kendte vinområder som Montagu, Bonnievale og Robertson, hvilket har givet vejen kælenavnet ”Verdens længste vinrute”. Du vil også opleve masser af små gårdbutikker kaldet pad stals, hvor lokale sælger alt fra kirsebærtærter til antikviteter. Et obligatorisk stop er Ronnies Sex Shop, der intet har med sex at gøre. Her oplever du virkelig Sydafrika fra sin mest skæve side.


Togrejse med legendariske Rovos Rail


Der er noget særligt over at køre med tog. Den sagte lyd og togets rytmiske bevægelser. De varierede landskaber, der glider forbi uden for vinduet, og masser af tid til fordybelse. Rovos Rail er ikke noget almindeligt tog. Det femstjernede hotel på hjul fanger på bedste vis nostalgien fra tidligere tiders store togrejser. Kupéerne er overdådigt indrettet, og måltiderne serveres i den smukke restaurantvogn. Du kan også nyde udsigten fra de behagelige lænestole i observationsvognene eller få dig en snak med de øvrige passagerer i loungevognen, mens toget stille og roligt triller mod nye store oplevelser. En mere behagelig og stemningsfuld måde at rejse gennem Sydafrika er svær at forestille sig.


Ukendte KwaZulu Natal


Få rejsende finder vej til provinsen KwaZulu Natal langs Sydafrikas østkyst. Men det er synd, for området byder både på storslået natur, rigt dyreliv og en fascinerende historie. Dette var zulu-folkets gamle hjemland, og kulturen kan stadig opleves i nogle dele af området. Det samme kan levn fra de slag mellem nybyggerne og de frygtede zulu-krigere. Men for de fleste er naturen KwaZulu Natals helt store trækplaster. Kig efter næsehorn i Hluhluwe-Imfolozi, og nyd synet af elegante geparder på en luksussafari i Phinda eller Thanda. Du kan også tage på vandretur i Drakensberg dramatiske bjerglandskaber og svømme med hvalhajer i iSimangaliso Wetland Park. Begge steder er optaget på UNESCO’s kulturarvsliste for deres enestående natur. Fra maj til juli udspiller et af naturens helt store dramaer sig i havet ud for KwaZulu Natal, når gigantiske flokke af sardiner svømmer op langs kysten med søløver, suler, hajer, brydeshvaler, delfiner og et væld af andre rovdyr i hælene.


Badeferie i Sydafrika


Med en så lang kystlinje som Sydafrikas, må det være oplagt at kombinere de mange oplevelser med en badeferie. Strande er der masser af i Sydafrika, men alligevel er Sydafrika måske ikke helt så oplagt til badeferie alligevel. Stranden omkring Cape Town og Western Cape har roligt vand, men det er koldt. Samme kolde havstrømme fortsætter hele vejen op langs Sydafrikas vestkyst. Sydkysten og østkysten derimod har glæde af varme havestrømme. Men her kan bølgerne ofte være ganske høje. Når alt dette tages i betragtning, hvor kan man så tage på badeferie i Sydafrika? Byerne Umhlanga og Balito nord for Durban i KwaZulu Natal er gode bud. Men den bedste strand i Sydafrika er Kosi Bay helt oppe ved grænsen til Mozambique. Alternativt kunne du jo overveje at kombinere oplevelser i Sydafrika med badeferie i enten Mozambique eller på Mauritius.


Sydafrikanerne selv


Endelig må man ikke glemme sydafrikanerne selv. Deres enorme gæstfrihed og tydelige kærlighed til deres smukke land er en stor del af oplevelsen. Overalt tages du imod med åbne arme, og bor du på små private guesthouses og privatejede lodges frem for store kædehoteller, vil du hurtigt føle dig som en del af familien. Ligeledes er det en livsbekræftende oplevelse at besøge et township og opleve den kreativitet, gejst og gå-på-mod, folk møder hverdagen med – også selvom de ikke har ret meget.


Er det sikkert at rejse i Sydafrika


En stor del af den sydafrikanske befolkning lever i dyb fattigdom. Det vil du se, hvis du besøger en township. Dyb fattigdom kan medføre desperation - og kriminalitet. Men langt de fleste sydafrikanere - sorte som hvide - er meget gæstfrie og vil dig kun der bedste. De er stolte af deres land og vil vise den bedste side frem! Et par ting er dog værd at huske på: 


  • Lås bildøren, når du kører

  • Kør ikke efter mørkets frembrud

  • Gå ikke udenfor om aftenen - tag taxa 

  • Tag ikke ud til en township på egen hånd

  • Lad dit allerdyreste ur blive hjemme

  • Spørg om de lokale forhold på dit hotel - og følg de råd, du får. Og allervigtigst; skulle du blive udsat for et røveri, så aflever hvad tyvene beder om. Dit kamera kan erstattes!

Fakta om Sydafrika


Areal: 1.222.000 km2 (ca. 28 gange Danmark)
Befolkning: (anslået) 50 mio. fordel på 9 provinser: Limpopo, Mpumalanga , Gauteng, Free State, North West, KwaZulu Natal, Eastern Cape, Western Cape og Northern Cape
Hovedstad: Pretoria (2.4 mio.) er administrativ hovedstad, Cape Town (3,5 mio.) er lovgivende hovedstad og Bloemfontein (400.000) er juridisk hovedstad.
Regeringsform: Republik
Største by: Johannesburg (5-12 mio. alt efter hvad man betegner som "Johannesburg")
Tidsforskel: +1 time om vinteren ellers ingen tidsforskel
Nationaldag: Freedom Day, 27. april
Sprog: Der er 11 officielle sprog - men langt de fleste taler engelsk
Valuta: Rand (ZAR)
Klima: Sydafrika har sommer, når vi har vinter - og omvendt. Temperaturen om sommeren (oktober - april) svinger mellem 15-30 grader afhængig af, hvor du befinder dig.
Visum: Danske statsborgere skal ikke på forhånd søge visum. Dog er der krav til, hvor mange tomme sider, du har i dit pas. Tjek altid www.um.dk for de senest opdaterede regler.
Helbred: Vær opmærksom på, at der er malaria visse steder i Sydafrika. Konsultér derfor altid med din læge eller Statens Seruminstitut (www.vaccination.dk) inden afrejse.


Kort