Sydafrika - Blyde River Canyon (9)

Naturparker i Sydafrika

Sydafrika har flere fantastiske nationalparker med varieret natur og landskab. Her har vi samlet 10 af dem.

Kruger National Park

Kruger er Sydafrikas klassiske safari-destination. Her oplever du stadig det uberørte Afrika, hvor elefantflokke vandrer ad gamle stier fra vandhul til vandhul, og løveflokke ligger på lur mellem buskene. Alle de klassiske safaridyr lever i Kruger, der også er hjem for mere end 500 fuglearter. Så et besøg her byder på safari i absolut verdensklasse.

Drakensbjergene

Drakensbjergene hæver sig som en mur af sten op mod grænsen til Lesotho. Zuluerne kaldte bjergkæden Quuathlamba, hvilket betyder ”Barrieren af spyd”. Et passende navn for de forrevne, skarpe bjerglandskaber, der indbyder til vandreture eller udforskning på hesteryg. Kig også efter velbevarede klippemalerier, der fortæller om san-folkets liv på dette sted for tusindvis af år siden.

Hluhluwe – iMfolozi Park

Hluhluwe iMfolozi blev oprettet i starten af det 20. århundrede som et sidste forsøg på at redde det hvide næsehorn, der var på randen af udryddelse. Missionen lykkedes, og det er kun takket være denne dedikerede indsats, at hvide næsehorn stadig kan opleves i det sydlige Afrika. Der er gode chancer for at se hvide næsehorn i parken, der også er hjem for det sorte næsehorn samt et væld af andre dyr. Deriblandt alle Big 5.

Blyde River Canyon

Få landskaber i Sydafrika er så åndeløst smukke som Blyde River Canyon, hvor floden har skåret sig ned i klipperne og skabt en mægtig kløft. Udsigten fra God’s Window er med rette legendarisk. Men det er også værd at gøre stop ved klippeformationerne Bourke’s Luck Potholes samt de smukke vandfald Lisbon- og Berlin Falls. Eller rejs tilbage til de gamle guldgraverdage i den lille historiske mineby Pilgrim’s Rest, hvor man i 1873 gjorde et af Sydafrikas største guldfund.

Kap Det Gode Håb

Det er ud for Kap Det Gode Håb på Kap-halvøen, at Atlanterhavet og Det Indiske Ocean siges at mødes. Udsigten over havet fra det gamle fyrtårn er storslået, og på vandreture i området er der gode chancer for at se sjældne plantearter, antiloper og bavianer. Turen til Kap Det Gode Håb er en oplevelse i sig selv. Vejen snor sig gennem smukke bjerglandskaber og hyggelige kystbyer som Boulders Beach, hvor du kan opleve pingviner, og Hout Bay, der er kendt for sine sæler.

Knysna-lagunen

Knysna-Lagunen er et smukt syn med sit turkisblå vand og hvide sandstrande omgivet af gamle skove. En god måde at få et indtryk af området er ved at tage en sejltur på lagunen til Featherbed Nature Reserve, hvor der venter et storslået vue over kysten og lagunen fra udsigtspunktet Western Head. Eller snør vandreskoene og udforsk de mange vandrestier omkring byen.

Vilde blomster på Western Cape

Hvert forår forvandles naturen i det nordvestlige hjørne af Sydafrika, når vilde blomster i alle regnbuens farver dækker de klippefyldte landskaber som et farvestrålende tæppe. I august og september valfarter folk til Namakwa National Park og Goegap Nature Reserve for at se de vilde blomster, men resten af året finder ikke mange rejsende vej til dette hjørne af landet.

Table Mountain

Fra Cape Town kan du tage svævebanen til toppen af Table Mountain, hvorfra der er en storslået udsigt over byen og Kap-halvøen. Toppen er desuden udgangspunkt for flere gode vandreture. På hver side af Table Mountain ses to tinder; Lions Head og Devils Peak. En myte fortæller, at det var på Devils Peak, at en soldat blev udfordret til at ryge om kap med djævelen. Om sommeren ses beviset ind imellem, når et tæppe af tåge lægger sig over Table Mountain.

Pilanesberg

Pilanesberg National Park ligger lige der, hvor Kalahari-ørkenen møder det mere frodige lowveld, hvilket sikrer fantastisk safari med mulighed for at se dyr fra begge klimazoner. Alle Big 5-dyrene lever i parken. Det samme gør geparder, flodheste, antiloper og en række andre ikoniske safaridyr. På himlen kan ses mere end 300 fuglearter, og landskaberne er smukke med sine solbagte græssletter og lave bjerge.

Cango Cave

I 1780 faldt en lokal landmand over åbningen til en hule nord for Oudtshoorn. Hulen viste sig at være betydeligt større end først antaget, og i dag ved man, at de vidt forgrenede gange og grotter strækker sig 4 kilometer ind i bjerget. Smukke drypstensformationer pryder de underjordiske huler og gange flere steder, hvilket har gjort Cango Cave til en af Sydafrikas mest kendte og besøgte drypstenshuler. 

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png