Höghus och stadsbelysning i skymning i Johannesburg, Sydafrika

Den perfekte dag i Johannesburg

De færreste rejsende bliver mange dage i Johannesburg, men selv med blot én hel dag til rådighed kan du godt få et indtryk af denne pulserende storby. Her har vores Sydafrika-ekspert Helle samlet et bud på, hvordan den perfekte dag i Johannesburg kunne se ud.

Efter årtier med forfald, er Johannesburg i disse år midt i en imponerende genfødsel. Med hastige skridt forvandler den sig fra en by, man tidligere helst skulle undgå, til en af de mest progressive og spændende byer i Afrika. Bydele bliver renoveret, nye museer åbner og funklende shoppingcentre lokker med gode tilbud. Nye kunstværker pryder gaderne, og gamle bygninger restaureres og forvandles til kontorer, caféer og attraktive lejligheder. Fattigdom og social ulighed er dog ikke elimineret, og i Johannesburg vil du stadig opleve det moderne Sydafrika på både godt og ondt. Men man fornemmer en fantastisk energi i byens gader og ikke mindst en ukuelig tro på fremtiden.

Morgen

Nyd en stille og rolig morgenmad på hotellet eller en lokal café. Morgenmad i Sydafrika kan til tider være en ganske overvældende affære med æg, bacon, pølser, stegte champignoner og baked beans. Dertil drikkes rigeligt med kaffe eller te. Så er du klar til at udforske byen.

Formiddag

Et absolut must i Johannesburg er et besøg i bydelen Soweto. Det kan helt klart anbefales at besøge Soweto med en guide, der kender området og kan fortælle om den store rolle, Soweto har spillet i både Nelson Mandelas liv og Sydafrikas nyere historie. 

Det var Soweto, mange sorte blev tvangsflyttet til i 1950’erne på grund af regeringens politik om at adskille sorte og hvide. Siden er der sket en del, og i dag er Soweto nærmest en by i byen med over to millioner indbyggere. Dele af området er endda ganske eksklusivt. Op gennem historien har Soweto spillet en vigtig politisk rolle i modstanden mod apartheid. Det var her, studenteroprøret brød ud i 1976 og spredte sig til resten af landet. Det var også her, Nelson Manda boede i en lang årrække. I dag er hans lille hus indrettet som et museum, der giver et godt indtryk af manden bag det store politiske arbejde. Du kan også få et glimt af det hus, der tilhører Winnie Madikizela-Mandela. Ærkebiskop Desmond Tutu’s hus ligger også i samme område. Det er er ikke tit, at to nobelprisvindere bor på samme gade – og slet ikke i et kvarter som Soweto.

Nogle rundture slutter med muligheden for at spise frokost på en lokal restaurant i Soweto. Ellers er der masser af restauranter og caféer spredt rundt i byen.

Eftermiddag

Efter frokost er der mange forskellige muligheder at vælge i mellem. Et godt sted at starte kunne være udsigtspunktet på toppen af The Carlton Centre, der med sine 223 meter har været Afrikas højeste bygning siden 1973. Herfra har du en fantastisk udsigt over Johannesburg, der strækker sig i alle retninger.

Har du lyst til at høre mere om apartheid og kampen mod systemet, er det værd at besøge Apartheid Museum, der på tankevækkende vis belyser dette mørke kapitel i landets historie. Du kan også besøge museet Constitution Hill, der viser forholdene i datidens fængsler. Det er hård kost! Men det viser, hvor brutalt systemet var.

Efter den omgang er der brug for noget mere opløftende. Så hop i en taxa og kør til bydelen Maboneng, der på bedste vis illustrer den positive udvikling, Johannesburg er inde i. Tidligere var dette et mindre pænt kvarter, men over de senest år har nye caféer, barer, gallerier og trendy restauranter pustet nyt liv i de gamle gader. Små butikker skyder op i de gamle bygninger, og gadekunst pryder bybilledet. I dag er Maboneng uden tvivl et af de hyggeligste kvarterer i Johannesburg at udforske til fods. Bare gå på må og få, og når det er tid til en pause, er du sjældent langt fra en solbeskinnet café.

Har du tid til endnu et museum, er der mange gode muligheder at vælge imellem. Videnskabsmuseet Sci-Bono Discovery Centre har mange spændende skiftende udstillinger, mens Johannesburg Art Gallery huser en af de største kunstsamlinger i Afrika. Eller kig forbi SAB World of Beer, hvor du bliver taget på en fantastisk rejse gennem øllets verden. Ølmuseet kan kun besøges på guidede ture, der bør bestilles hjemmefra i god tid.

Aften

Når natten sænker sig over Johannesburg, tændes lysene i byens restauranter. Også på den gastronomiske scene er der sket rigtig meget i Johannesburg over de seneste år. Nye restauranter åbner hele tiden, og du finder et fantastisk udbud af spisesteder med alt fra lokale specialiteter til internationale favoritter. Ikke mindst i områderne Melville, Greenside, Braamfontein, Parkhurst, Nordword, Rosenbank og Maboneng, der også byder på et rigt folkeliv. Så er det bare at vælge, om middagen skal stå på strudsebøf, pizza, asiatisk karry eller noget helt andet. Afslut eventuelt aftenen med en drink på en af de lokale barer, inden turen går med taxa tilbage til hotellet.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
Pool och solstolar med utsikt över skog, Sydafrika

Safari, Zululand og Drakensberg

 • Safari i Hulhuluwe-Imfolozi
 • Zulu-kulturen i Battlefields
 • Udforsk Drakensberg bjergene

14 dage fra kr. 25.900

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos, Vandfald og Safari

 • Nyd luksustoget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dage fra kr. 38.900

Fotograferande av elefant i Maritane i Pilanesberg, Sydafrika

Malariafri safari i Pilanesberg

 • 2 daglige safaris inkluderet
 • Alle måltider inkluderet
 • Malariafrit og hyggeligt

10 dage fra kr. 11.600

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika og Australien

 • Safari i Sydafrika
 • Rundrejse i Australien
 • Rigt dyreliv

21 dage fra kr. 31.900

Elefant framför jeep på safari på grön savann, Sydafrika

Big Five safari i Madikwe

 • Safari blandt ’The Big Five’
 • Luksus og forkælelse
 • Fantastiske naturoplevelser

10 dage fra kr. 22.400

Lejonfamilj under träd på torr savann, Afrika

Sydafrikas højdepunkter

 • Udforsk Cape Town
 • Safari i Kruger National Park
 • Bestem selv ruten i egen lejebil

15 dage fra kr. 23.900

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto og Apartheid Museum

Denne heldagstur til Soweto tager dig til alle de steder, der har haft en særlig politisk betydning samt Apartheid Museum.

1 dag fra kr. 750

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Heldagstur ad Panoramaruten

Nyd Panoramarutens skønne natur på denne private heldagstur med guide ad en af Sydafrikas smukkeste ruter. 

5 timer fra kr. 1.350

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Besøg Soweto

Denne tur til Soweto tager dig til flere steder af historisk betydning samt Mandela Family Museum. 

5 timer fra kr. 400

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykeltur til Soweto

Denne guidede halvdags cykeltur til Soweto er for dig, som vil opleve og ikke bare se en township.

6 timer fra kr. 1.100

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png