Sri Lanka rundrejse

Rundtur på Sri Lanka – oplev øens højdepunkter

Tag til fantastiske Sri Lanka, og oplev alt fra sandstrande til safari og de imponerende buddhistiske templer i den gamle kongeby Kandy.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration. Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

17 dage fra kr 34.000

Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

På denne spændende rejse til Sri Lanka venter alle højdepunkterne på denne smaragdgrønne ø i det Indiske Ocean ud for Indiens sydspids. Rejsen begynder i Negombo og fortsætter til UNESCOs verdensarvsstedet Galle Fort, der byder på en unik indsigt i landets koloniale fortid med sin kunst, arkitektur og kultur. Udforsk Galle Fort, bygget af hollænderne, hvorefter turen fortsætter mod vest til Yala National Park hvor safari venter. Udforsk dernæst højlandet i Nuwara Eliya med vandreture i de smukke landskaber og prøv den berømte Ceylon-te lige dér, hvor den dyrkes. Oplev det berømte ”Tandens Tempel” i den nærliggende gamle kongeby Kandy og bliv fortryllet af synet af den glitrende Kandy-sø.

Dyk dybere ned i Sri Lankas fortid, mens du udforsker den fantastiske Sigiriya Rock og Dambulla Rock Cave i Sigiriya og slip hverdagens stress og jag på Trincomalees uberørte bredder, hvor du kan svømme i det azurblå vand og nyde friskfangede fisk og skaldyr. Du skal heller ikke snydes for et besøg til den hellige by Anuradhapura og træet, hvorunder Buddha blev oplyst, som besøges inden turen atter går tilbage til Danmark.

Som med alle vores rejser kan du også skræddersy denne rejse til dine behov. Kontakt os for at modtage et skræddersyet tilbud – helt gratis og uforpligtende.

 

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Rejsen dag for dag

Tag til fantastiske Sri Lanka, en naturskøn ø i det Indiske Ocean lige ud for Indiens sydspids. Højdepunkterne på denne tur indebærer alt fra sandstande til safari. Derudover kan du også opleve buddhistiske templer i den gamle kongelige by Kandy.

Dag 1: Afrejse fra Danmark til Sri Lanka

I dag starter din rejse til Sri Lanka når du tager afsted fra Danmark.

Dag 2-3: Negombo/Goldi Sands Hotel

I dag lander du i byen Negombo, en populær badeby på Sri Lankas vestkyst som ligger ved udmundingen af ​​Negombo-lagunen. Med sine brede, fine sandstrande flankeret af palmer og beliggenhed ud til det rolige hav er byen perfekt til afslapning, strandferie og vandsport. Den traditionelle fiskerby med sin lille havn byder på gourmetoplevelser med frisk fisk og skaldyr i overflod. Ved ankomsten bliver du mødt af den lokale repræsentant, der vil køre dig til dit hotel for natten, det hyggelige Goldi Sands Hotel, der ligger lige ned til Negombo Beach’ gyldne sandstrand.

Dag 3-4: Galle Fort

Fra Negombo går rejsen idag videre sydpå med privatchaufføre til byen Galle, der byder på et unikt historisk og kulturelt indblik i Sri Lankas udvikling under kolonitiden.
Natten i byen tilbringes på det lille historiske og charmerende Galle Fort Hotel, der i sin tid var hjem for en hollandsk handelsrejsende.

Udflugter:
Højdepunkter i havnebyen
Når du besøger den historiske havneby Galle, er det første, du vil bemærke, det kolossale fort. Historien om dette UNESCOs verdensarvssted går tilbage til det 16. århundrede, og fortet er det største europæiske fæstningsværk i Asien. Turen rundt på fortet giver et giver et spændende indblik i datidens liv, legender og myter og museet er blandt andet hjemsted for 800 år gamle genstande, der er blevet reddet fra skibsvrag.
Der findes desuden også et væld af små boutiques, der sælger alt fra ædelstene til håndlavede blonder og antikviteter. Der vil også være tid til at få en forfriskning på en af de små hyggelige caféer alt imens du kan nyde udsigten over det klare blå hav og koralrevene.

Dag 4-5: Yala National Park/Chaarya Resort and Spa

Fra Galle sættes kursen nu mod øst og Yala National Park.
Yala National Park dækker omkring 1.259 kvadratkilometer på den sydøstlige del af øen. Parken varierer i terræn fra tæt jungle, åbent parklandskab, klipper over laguner til søer. Det er den største nationalpark og naturpark i Sri-Lanka og er hjemsted for vilde elefanter, vildsvin, vilde bøfler, leoparder, bjørne, hjorte og krokodiller samt lokale fugle og trækfugle.
Der overnattes her på Chaarya Resort and Spa beliggende ca. en halv times kørsel fra selve parken.

Udflugter:
Halvdags privat jeepsafari i Yala National Park
En jeepsafari om morgenen eller aftenen gennem Yala National Forest er et uforglemmeligt eventyr. Parken er hjem for omkring 44 forskellige pattedyr inklusiv elefanter og hjorte. For de fugleinteresserede kan parken prale af ikke mindre end 125 fuglearter og hertil kommer et stort antal krybdyr og andre dyr, der lever i og omkring lagunerne. Med lidt held kan du få øje på den truede sri lankanske leopard, som man kun finder på her på øen. Uanset, hvilke dyr, du møder på din safari vil halvdagsturen uden tvivl byde på en mindeværdig oplevelse.

Dag 5-7: Nuwara Eliya

Feriestedet Nuwara Eliya ligger næsten 2.000 meter over havets overflade ved foden af ​​Sri Lankas højeste bjerg, Pidurutalagal. Stedet er også kendt som Sri Lankas “Lille England” grundet sin fortid som hill station under det engelske kolonistyre. Her vil du se røde telefonbokse og charmerende bygninger fra kolonitiden.
Byen er smukt beliggende grønne teplantager og smukke vandfald.
De to nætter i byen tilbringes på det historiske Araliya Green Hills, en smuk gammel ejendom tilbage fra kolonitiden, beliggende med en fantastisk udsigt over området.

Udflugter:
Besøg Pedro-fabrikken
Har du lyst til en kop duftende Ceylon-te? På denne interessante og lærerige udflugt til Pedro-tefabrikken i Nuwara Eliya får du en fascinerende indsigt i te-produktionen på denne forskelligartede ø. Den sorte te fra Sri Lanka er en af ​​de mest berømte sorter i verden og sammen med din lokale guide besøger plantagen og fabrikken og lærer om, hvordan teblade plukkes og forarbejdes til den bedste kop te. Lær de subtile forskelle mellem sorterne fra forskellige højder at kende, og se hvordan plantagearbejdere plukker de sarte teblade fra de utallige buske der ligger spredt ud over de grønne bølgende bakker. Der bliver naturligvis også tid til at smage på de forskellige typer af te, der produceres i området.

Vandretur i Horton Plains
Hvis du leder efter eventyr, skal du tage på en vandretur til 'verdens ende', 2134 meter over havets overflade, hvor en 300 m høj stejl skråning venter på dig, en unik formation ved navn Horton-sletten. Vandreturen fører dig forbi Baker-vandfaldene, hvorfra udsigten og den vilde fauna vil imponere selv den mest erfarne rejsende.

Dag 7-9: Kandy/Hotel Suisse

Fra den vilde natur går turen nu mod den gamle kongeby Kandy, det sidste uafhængige imperium af de singalesiske konger. Med sine koloniale bygninger og den anlagte sø er Kandy en af ​​de smukkeste byer i Sri Lanka. Kandys mest berømte begivenhed er 'Esala Perahera' eller “tandens festival” en imponerende parade og en af ​​de mest berømte i Asien, der bliver afholdt hvert år i juli eller august.
I Kandy skal du overnatte på Hotel Suisse, en kolonibygning daterende tilbage til det 18. Århundrede beliggende lige over for Kandy Lake og blot en kort køretur fra kongepaladset og Tandens Tempel.

Udflugter:
Kandys Højdepunkter
Den tidligere kongelige hovedstad Kandy er nu en af ​​de vigtigste byer i Sri Lanka. Kandy ligger omkring 500 meter over havets overflade direkte ved en sø og har en fantastisk beliggenhed i dalen. Under dit besøg er du derfor omgivet af imponerende bjerge og teplantager, der giver området en vidunderlig aromatisk duft. Du besøger “Tandens Tempel” (Dalda Maligawa) med dets gyldne tag og hvor man finder buddhisternes mest hellige relikvie; en tand, der tilhørte Buddha. Dagen byder også på en afslappet gåtur rundt om Kandy Lake, der er et beskyttet naturreservat, og fiskeri er forbudt her. Der bliver også tid til et besøg ved det historiske Ceylon Tea Museum, inden dagen afsluttes med en traditionel danseforestilling, der giver et direkte og autentisk indblik dansernes rødder.

Pinnawela - et børnehjem for elefanter
Du vil tilbringe en halv dag på børnehjemmet for elefanter i Pinnawela, der ligger cirka halvanden times kørsel fra Kandy. Her lever verdens største flok af disse følsomme kæmper i fred og fordragelighed og to gange om dagen bevæger de sig ned til floden for at for at bade. Pinnawela er under ledelse af Wildlife Department i Sri Lanka og står for både at tilskynde elefanterne til at reproducere og introducere sårede elefanter tilbage til naturen, når de er blevet raske igen. De små elefanter, hvis forældre er blevet dræbt i ulykker eller af krybskytter, løber frit rundt i området. Lær hvordan de lokale mahoutter træner, flaskefodrer og bader dem.

Dag 9-10: Sigiriya

Historien om den gamle by og verdensarvstedet Sigiriya går over 5000 år tilbage. Stedet, der er på UNESCO’s verdensarvsliste er det perfekte sted for dem, der ønsker at rejse tilbage i tiden. Sigiriya også kendt som Lion Rock, ligger på en stejl skråning på toppen af​​ en 180 meter høj granitsten og dominerer junglen. Her ses klippemalerier og fresco’er ’Sigiri Damsels’, der her kaldes 'Sigiri Apsaras', som blev malet på den vestlige klippe 100 meter over jorden og på den spejlede væg, kan man opleve graffiti daterende tilbage til det syvende til det tiende århundrede.
I Sigiriya tilbringes natten på det smukt beliggende og fredfyldte Sigiriana Resort omgivet af grønne rismarker og frugtplantager.

Udflugter:
Dambulla: Huler og stenstempler
De fascinerende Dambulla-sten templer udgør det største og bedst bevarede kompleks af sin art i Sri Lanka. De går tilbage til det første århundrede e.Kr. og bruges som et buddhistisk tempel. Fem huler under en massiv klippekant - omdannet til helligdomsrum - indeholder billeder af Buddhaer, Bodhisattvas og andre guddomme. Dette vigtige buddhistiske pilgrimssted i Sri Lanka er også forståeligt nok på UNESCOs verdensarvsliste.

Sigiriya Højepunkter: Udflugt i den fjerne fortid
Sigiriya hedder på engelsk: Lion Rock og springer frem fra klippen på toppen af ​​en 180 meter høj granitsten.Historien fortæller, at i det femte århundrede forlod kong Kassapa I Anuradhapura for at bygge et palads og en by i Sigiriya. Det blev bygget efter den mytiske Kuvera velstandsgud Kuveras bolig. Du besøger klippefæstningen Sigiriya, som kan genkendes på lang afstand på grund af sin unikke form. Du vil også opleve klippemalerierne og frescoerne af de mytiske dansende jomfruer, kaldet "Sigiri Apsaras" samt datidens graffiti på den imponerende “Mirror Wall”, der oprindeligt var så glatpoleret, at kongen kunne se sit spejlbillede, når han gik forbi den.

Dag 10-14: Trincomalee

Det er blevet tid til at slappe af, nyde solen og vaske rejsestøvet af sig. Rejsen går nu mod byen Trincomalee på Sri Lankas østkyst, der er hjemsted for en af ​​verdens største naturlige havne og desuden et fantastisk udgangspunkt for snorkling, windsurfing, surfing og dykning. I Trincomalee tilbringes de næste fire nætter på det dejlige Trico Blue ved Cinnamon, der ligger lige ned til stranden, og du har god tid til bare at nyde de lange sandstrande og indbydende blå hav. Der er en række vandsportsaktiviteter såsom snorkling, windsurfing, surfing og dykning for dem, der ønsker at være mere aktive. Her er der også mulighed for at tage på hvalsafari.

Dag 14-15: Anuradhapura

Mere UNESCO’s verdensarv venter idag, hvor rejsen fortsætter ind i landet til den hellige by Anuradhapura, der også var landets hovedstad gennem århundreder. Dette er hjertet af det gamle Sri Lankas civilisationer. I løbet af civilisationens guldalder byggede de singalesiske konger, der konstant kæmpede mod de sydindiske invasioner, den storslåede by: Anurdhapura. De byggede også hyldester til ære for buddhistisk kultur i form af templer og klostre i Dambulla, Kurunegala og Yapahuwa.
Her overnatter du på det unikke øko-resort Forest Garden Rock, der strækker sig over 50 hektar i Andarawewa Forest Reserve, der er kendt for sine vilde elefanter.

Udflugter:
Udforsk den hemmelige by
Anuradhapura er på UNESCOs verdensarvsliste,- en hellig by med over 1000 års spændende historie. Engang var dette sted endda hovedstaden i Sri Lanka. Når du udforsker denne hemmelige by, tegner der sig et fascinerende billede af Sri Lankas gamle civilisation. Fordi byen er et vigtigt mål for buddhistiske pilgrimsfærde, kan nogle af de største dagabaer i landet findes her. Du besøger det hellige træ Bo (Bodhi), som siges at være vokset fra et skud af træet, hvorunder Buddha fandt oplysning for 2500 år siden. Træet anses desuden for at være det ældste træ i historien. Se kæmpe klokkeformede stupaer bygget af små soltørrede mursten samt templer, skulpturer, paladser og gamle drikkevandsreservoirer. Du vil også besøge Isurumuniya Vihara-templet, hvor du kan beundre de imponerende stenudskæringer af elskende par, elefanter og kongefamilien. Du ser også Image House, hvor en liggende Buddha er hugget ind i klippen. Som naturelsker vil du især elske dette sted. Området er fyldt med fantastisk flotte søer, grønne rismarker og dramatiske klipper.

Dag 15-16: Negombo

Det er blevet tid til at sætte kursen tilbage mod Negombo, hvor den sidste nat tilbringes inden hjemrejsen kan begynde. Nyd den sidste aften på stranden mens solen går ned over havet og den gyldne sandstrand.

Dag 17: Ankomst til Danmark

I dag lander du på dansk jord igen med bagagen fyldt af fantastiske oplevelser og minder fra Sri Lanka.

Vis alle dage

Priseksempel

17 dage fra kr 34.000

Pris pr. person ved 2 voksne

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
sri lankas regnskov vilde dyr og historiske templer

Sri Lankas regnskov, vilde dyr og historiske templer

  • Safari i Sri Lankas nationalparker
  • Kongebyen Kandy og dens templer
  • Vær te-plukker for en dag i Hatton

17 dage fra kr 34.500

Sri Lankas højdepunkter og badeferie på Maldiverne

Sri Lankas højdepunkter og badeferie på Maldiverne

  • Sri Lankas natur & historie
  • Fantastiske Maldiverne
  • Azurblåt hav og strand

13 dage fra kr 25.500

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png