70125011 Få et tilbud
sri lankas regnskov vilde dyr og historiske templer

Sri Lankas regnskov, vilde dyr og historiske templer

Tag på en fascinerede rejse til Sri Lankas regnskov og nationalparker med deres vilde dyreliv. Oplev maleriske teplantager og dyk ned i landets rige kultur og historie.
 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration. Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

17 dage fra 35.910 kr
Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes..

Dine informationer er sikre og deles aldrig med tredje part. Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles sikkerhedspolitik og generelle betingelser gælder.

På denne spændende rejse til Sri Lanka kan du se frem til uberørte og maleriske landskaber, en fascinerende verden af dyr og ikke mindst landets rige kulturarv. Udforsk Sinharaja Rainforest, duftende teplantager i Hatton, de smukke og betagende templer i Kandy og Sigiriya og tag på safari i søgen efter Sri Lankas vilde dyreliv i Minneriya National Park. Glæd dig til en fantastisk blanding af landets uforglemmelige flora og fauna kombineret med dets fascinerende kultur og historiske seværdigheder. På Sri Lanka venter en verden fuld af oplevelser.

Som med alle vores rejser kan du også skræddersy denne rejse til dine behov. Kontakt os for at modtage et skræddersyet tilbud – helt gratis og uforpligtende.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Rejsen dag for dag

Tag på en fascinerede rejse til Sri Lankas regnskov og nationalparker, oplev maleriske teplantager og dyk ned i landets rige kultur og historie.

Dag 1: Afrejse fra Danmark til Sri Lanka

I dag begynder din rejse til Sri Lanka.

Dag 2-3: Colombo

Ved ankomsten til Colombo bliver du mødt af den lokale repræsentant, der vil sørge for transporten til dit hotel, det 5-stjernede Shangri-La Colombo, der ligger lige ned til byens havnefront.
Colombo er Sri Lankas pulserende hovedstad og byen er et herligt miks af øst møder vest. Hyggelige små gamle butikker møder moderne shoppingcentre, og overalt er der en summende stemning af liv. Byen har noget for enhver smag og var oprindeligt en strategisk havn på den antikke krydderi-rute, derfor byder byen også den dag i dag på et fascinerende sammensurium af kolonitidens indflydelse, lige fra briterne til portugisiske og hollandske kolonimagter.

Udflugter:
Farverige Colombo med privat guide
Sammen med din private guide er det tid til at opleve pulserende, farverige og fascinerende Colombo. Dagens tur byder på besøg ved byens mange historiske seværdigheder deriblandt byens templer og moskéer og rådhuset, men du kommer også forbi bydelen Pettah, der er centrum for Colombos eksotiske labyrint af bazarer og markeder. Man kan bruge dagevis her, uden at nå igennem alle gader og boder. Pettah er “MARKEDET” på Sri Lanka. I dette herlige højtrøstede, overfyldte, kaotiske sammensurium af etniciteter, finder du stort set alt, hvad hjertet kan begære. Krydderier, elektronik, sko, solbriller, grøntsager, te, der er ikke grænser for, hvad de handlende her udbyder fra deres boder. Det kan være en intens oplevelse at gå rundt på markedet, men samtidig også en oplevelse, man sent vil glemme.
I kontrast til det hektiske marked besøger du også byens fashionable boligområde, Cinnamon Gardens, som er opkaldt efter den kanelplantage, der lå her i tidligere tider. Dagen slutter ved de gamle parlamentsbygninger og byens strandpromenade, Galle Face Green, som strækker sig ca. en kilometer langs Det Indiske Ocean.

Dag 3-5: Anuradhapura

I dag går turen nordpå til hjertet af Sri Lankas oldgamle civilisation til byen Anuradhapura, der også var landets hovedstad gennem århundreder. I løbet af civilisationens guldalder byggede de singalesiske konger, der konstant kæmpede mod de sydindiske invasioner, den storslåede by: Anurdhapura. De byggede også hyldester til ære for den buddhistiske kultur i form af templer og klostre i Dambulla, Kurunegala og Yapahuwa.
Her overnatter du på det unikke øko-resort Forest Garden Rock, der strækker sig over 50 hektar i Andarawewa Forest Reserve, der er kendt for sine vilde elefanter.

Udflugter:
Anuradhapura - på opdagelse i den hemmelige by
Anuradhapura er på UNESCOs verdensarvsliste,- en hellig by med over 1000 års spændende historie. Engang var dette sted endda hovedstaden i Sri Lanka. Når du udforsker denne hemmelige by, tegner der sig et fascinerende billede af Sri Lankas gamle civilisation. Fordi byen er et vigtigt mål for buddhistiske pilgrimsfærde, kan nogle af de største dagabaer i landet findes her. Du besøger det hellige træ Bo (Bodhi), som siges at være vokset fra et skud af træet, hvorunder Buddha fandt oplysning for 2500 år siden. Træet anses desuden for at være det ældste træ i historien. Se kæmpe klokkeformede stupaer bygget af små soltørrede mursten samt templer, skulpturer, paladser og gamle drikkevandsreservoirer. Du vil også besøge Isurumuniya Vihara-templet, hvor du kan beundre de imponerende stenudskæringer af elskende par, elefanter og kongefamilien. Du ser også Image House, hvor en liggende Buddha er hugget ind i klippen. Som naturelsker vil du især elske dette sted. Området er fyldt med fantastisk flotte søer, grønne rismarker og dramatiske klipper.

Safari i Wilpattu National Park
Wilpattu National Park er et af de ældste naturreservater i Sri Lanka. Området dækker et areal på ca. 1300 km2 på øens nordvestlige kyst. I jeep bevæger du dig ud i reservatet med dets mange smukke søer og fascinerende øko-system. Området er især kendt for at have den største koncentration af leoparder, men er også hjemsted for et væld af andre store dyr såsom vandbøfler, hjorte, læbebjørne og asiatiske elefanter. Reservatet er også et sandt paradis for fugleelskere, og du kan være heldig at se flere usædvanlige arter. Derudover lever der også adskillige forskellige sommerfuglearter, varaner og sumpkrokodiller i reservatet.

Dag 5-7: Sigiriya

Fra Anuradhapura går rejsen videre til endnu et af Sri Lankas mange historiske højdepunkter, det 5000 år gamle Sigiriya. Denne imponerende klippefæstning, hvis navn betyder ”løve-klippen” er vel nok et af rejsens højdepunkter. Den næsten 200 meter høje kæmpe-monolit tårner sig op over det omkringliggende område, og sammen med selve fæstningen og den smukke vandhave udgør dette Sigiriya-komplekset.
I Sigiriya tilbringer du 2 nætter i egen på det elegante og lækre Water Garden Sigiriya Hotel, der er smukt beliggende med udsigt til den mægtige Sigiriya Rock.

Udflugter:
Dambulla: Huler og stentempler
De fascinerende Dambulla-sten templer udgør det største og bedst bevarede kompleks af sin slags i Sri Lanka. Templerne daterer tilbage til det første århundrede e.Kr. og bruges som et buddhistisk tempel. Fem huler under en massiv klippekant, er blevet omdannet til helligdomsrum og indeholder billeder af Buddhaer, Bodhisattvas og andre guddomme. Dette vigtige buddhistiske pilgrimssted i Sri Lanka er også forståeligt nok på UNESCOs verdensarvsliste.

Sigiriyas Højdepunkter: Udflugt i den fjerne fortid
Sigiriya hedder på engelsk: Lion Rock og springer frem fra klippen på toppen af ​​en 180 meter høj granitsten.Historien fortæller, at i det femte århundrede forlod kong Kassapa I Anuradhapura for at bygge et palads og en by i Sigiriya. Det blev bygget efter den mytiske Kuvera velstandsgud Kuveras bolig. Du besøger klippefæstningen Sigiriya, som kan ses på lang afstand på grund af sin unikke form. Du ser også klippemalerierne og frescoerne af de mytiske dansende jomfruer, kaldet "Sigiri Apsaras" samt datidens graffiti på den imponerende “Mirror Wall”, der oprindeligt var så glatpoleret, at kongen kunne se sit spejlbillede, når han gik forbi den.

Safari i Minneriya National Park
Den ca. 90 km2 store Minneriya National Park danner rammen om en 4 timers lang jeepsafari. Parken er enhver naturelskers paradis og er især kendt for sin store koncentration af elefanter. Med lidt held vil safarien tage dig forbi en af de store flokke med op til 100 elefanter. Men parken er også hjemsted for andre vilde dyr, deriblandt asiatiske hjorte, leoparder, bjørne, makakaber og langurer. Parken byder også på et helt fantastisk fugleliv, og du skal især være på udkig efter de farvestrålende grønne Sri Lanka papegøjer.

Dag 7-9: Kandy

I dag fortsætter din rejse sydpå til den centrale del af øen og den gamle kongeby Kandy, der blev grundlagt i det 14. århundrede og var den sidste uafhængige by og hovedstad i det singhalesiske rige.
Med sine gamle kolonitidsbygninger og den idylliske og fredfyldte sø er Kandy en af ​​de smukkeste byer i Sri Lanka. Kandys mest berømte begivenhed er 'Esala Perahera' eller “tandens festival”. Denne imponerende parade er en af ​​de mest berømte i Asien, og afholdes hvert år i juli eller august.
De to nætter i byen tilbringes på det historiske Mountbatten Bungalow Hotel, der stadig den dag i dag bærer præg af den royale og yndefulde stemning, som var kendetegnende for den Victorianske æra. Som navnet antyder, var stedet Lord Mountbattens hjem på Sri Lanka, og der er en helt special tidløs charme og historisk nostalgi over stedet.

Udflugter:
Kandys højdepunkter
Den tidligere kongelige hovedstad Kandy er nu en af ​​de vigtigste byer i Sri Lanka. Kandy ligger omkring 500 meter over havets overflade direkte ved en sø og nyder godt af en mlaerisk beliggenhed i dalen. Under dit ophold her er du omgivet af imponerende bjerge og teplantager, der giver området en vidunderlig aromatisk duft. Du besøger “Tandens Tempel”, Dalda Maligawa, med dets gyldne tag. Her finder man også buddhismens helligste relikvie; en tand, der tilhørte Buddha. Dagen byder også på en afslappet gåtur rundt om Kandy Lake, der er et beskyttet naturreservat,inden du fortsætter til det historiske Ceylon Tea Museum. Ddagen afsluttes med en traditionel danseforestilling, der giver et ægte og autentisk indblik dansernes rødder.

Udforsk Knuckles bjergene
Dagens udflugt går til den imponerende Knuckels bjergkæde, som er navngivet efter de trædækkede bjergtoppe, der til forveksling ligner knoerne på en knyttet næve. Bjergene er hjemsted for et væld af usædvanlige plantearter og også padder og krybdyr, og fra toppen af bjergene er der en imponerede udsigt over området.

Dag 9-11: Hatton

Fra Kandy går turen til den charmerende lille by Hatton. Byen ligger smukt omgivet af grønne teplantager så langt øjet rækker. Og te vil også være centrum for dine oplevelse i byen, hvor du også vil få et indblik i livet på de omkringliggende teplantager.
I Hatton bor du på det lille og hyggelige The Dickoya by Jetwing, hvis historie går helt tilbage til kolonitiden. Stedet, der ligger på den smukke Dickoya teplantage, har blot 4 værelser, hvilket er med til at give en yderst privat atmosfære.

Udflugter:
Teplukker for en dag
I dag venter en helt unik oplevelse, når du iklædt en traditionel teplukker uniform begiver dig ud de frodige teplantager. Efter at have lært, hvordan du plukker tebladene vil du også se, hvordan tebladene bliver bearbejdet på fabrikken. Herefter kan du på en guidet tur eller på egen hånd udforske området, inden der venter en tesmagning med den verdensberømte Ceylon te.

Tefarmer for en dag
I selskab med en erfaren guide går du fra en tebungalow til den næste, alt imens der fortælles pudsige anekdoter fra kolonitiden, hvor de britiske tefarmere levede i området, og hvor hele deres livsstil var centreret omkring teproduktionen.
Undervejs nyder du en picnic frokost ved et lille vandløb eller i en af te-haverne. Herefter venter den fascinerende britiske arkitektur, der har været med til at forme området lige fra te-bungalowerne til tefabrikkerne, gaderne og jernbanen. Dagen afsluttes med smagsprøver af den berømte Ceylon te.

Dag 11 - 12: Udawalawe National Park

Fra de frodige teplantager ved Hatton går turen nu videre til Udawalawe National Park, der har nogle af de største vildtforekomster på Sri Lanka. Parken er kendt for sine store flokke af elefanter, vilde bøfler og sambarhjorte og kan også sagtens konkurrere med nogle af de store nationalparker i Afrika.
Parken er også hjemsted for sjakaler, varaner og desmerdyr samt masser af krokodiller og læbebjørne. Derudover finders der ikke mindre end 30 forskellige slags slanger og et væld af fuglearter. Med lidt held får du måske også et glimt af en af områdets sky leoparder.
Dit hjem for natten her er Grand Udawalawe Safari Resort, der ligger blot 5 minutter fra Udawalawe, og derfor er det perfekte udgangspunkt for at opleve parken på en morgensafari.

Udflugter:
Jeepsafari i Udawalawe National Park
I selskab med din erfarne ranger begiver du dig på safari i parken i søgen efter de mange vilde dyr, der lever der. Der vil være gode chancer for at opleve elefanter, bøfler og med lidt held også de sky leoparder og den srilankanske læbebjørn. Parkens aber er også specielt nysgerrige, når de betragter jeepen fra trætoppene og er du fugleelsker, skal du være på udkig efter nogle af 210 forskellige fuglearter, som findes i Udawalawe.

Dag 12 - 14: Yala National Park

I dag venter der flere dyreoplevelser, når kursen sættes mod den berømte Yala National Park på den sydøstlige del af øen. Parken er den næststørste på Sri Lanka og dækker et område på over 1000 km2. Landskabet i parken varierer fra tæt jungle til åbne sletter til klipper og søer.
Yala National Park er hjemsted for et væld af dyreliv deriblandt elefanter, vildsvin, bøfler, bjørne, hjorte, leoparder og krokodiller. Derudover kan parken også prale af et rigt fugleliv både i form af lokale fuglearter og trækfugle.
De to nætter i Yala tilbringes på det lækre Cinnamon Wild Yala, der ligger i naturskønne omgivelser tæt på parken.

Udflugter:
Jeepsafaris i Yala National Park
Både tidlig morgen og sen eftermiddag tages der på jeepsafari i Yala National Park, og her venter et uforglemmeligt eventyr. Parken er hjemsted for omkring 44 forskellige slags pattedyr inklusiv elefanter og hjorte. For de fugleinteresserede kan parken prale af ikke mindre end 125 fuglearter og hertil kommer et stort antal krybdyr og andre dyr, der lever i og omkring lagunerne. Med lidt held spotter du den truede sri lankanske leopard, som man kun finder på her på øen. Uanset, hvilke dyr, du møder, vil safarierne uden tvivl byde på mindeværdige oplevelser.

Dag 14 - 15: Sinharaja Rainforest

Fra Yala National Park går turen nu vestover til Sinharaja Rainforest. Sinharaja er på UNESCO’s verdensarvsliste og er verdensberømt for sin store biodiversitet.
Dit hotel for natten er Boulder Garden Hotel, der byder på den ultimative regnskovsoplevelse med sin beliggenhed mellem store klippeblokke dybt inde i regnskoven. Hotellet har blot 10 værelser, der er forbundet af stentrapper mellem klipperne og er med til at give en næsten middelalderagtigt stemning midt i regnskoven.

Udflugter:
På opdagelse i Sinharaja Rainforest.
I selskab med din erfarne guide, venter der nu en vandretur gennem Sinharaja Rainforest, der er Sri Lankas eneste tilbageværende regnskov. Fra dit hotel går turen med jeep til indgangen til regnskoven og herfra fortsætter du til fods, hvilket også giver en fantastisk mulighed for at opleve regnskovens rige dyre og planteliv. Vær på udkig efter nogle af områdets ikke mindre end 65 forskellige slags sommerfugle og 40 forskellige slags pattedyr. Læg hertil de mange forskellige fuglearter samt padder og krybdyr, og du har her et sandt paradis for naturelskere.

Dag 15: Negombo

Det er blevet tid til at tage af afsked med Sinharaja og Sri Lanka. Idag sættes kursen mod kystbyen Negombo, hvor du bliver kørt til lufthavnen og din hjemrejse kan begynde.

Dag 16: Ankomst til Danmark

I dag lander du i Danmark igen.

Fotogalleri

Priseksempel

17 dage fra 35.910 kr
Pris pr. person ved 2 voksne
Bestil tilbud
Pris pr. person

fra kr. 35.910 pr. person ved 2 voksne
Tillæg i højsæson: ca 2.000 - 8.000 kr per person *

*Højsæson omfatter de mest populære tidspunkter at besøge destinationen på som i ferier, ved højtider, og når klimaet er bedst.

Prisen inkluderer
 • Flyrejse fra Danmark til Sri Lanka tur/retur
 • Flyskatter
 • 1 overnatning på Shangri-La Colombo (Deluxe Ocean View) inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger på Forest Rock Garden (Forest Rock Deluxe) inkl. halvpension (morgen- og aftensmad)
 • 2 overnatninger på Water Garden Sigiriya (Deluxe villa) inkl. halvpension (morgen- og aftensmad)
 • 2 overnatninger på Mountbatten Bungalow (Mountbatten Bungalow Room) inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger på Dickoya by Jetwing (Mandira Deluxe Room) inkl. morgenmad
 • 1 overnatning på Grand Udawalawe Safari Resort (Deluxe Room) inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger på Cinnamon Wild (Cinnamon Wild - Jungle Chalet) inkl. Morgenmad
 • 1 overnatning på Boulder Garden Hotel (Boulder Garden Suite) inkl. morgenmad
 • Udflugter og aktiviteter som beskrevet i rejseplanen
 • Transport til destinationerne, samt til og fra lufthavnen og til dit hotel
 • MyPlanets Concierge service (tilgængeligt 24 timer i døgnet)
 • Fuld CO2 kompensation
 •  
Tilkøb til rejsen
 • Entréer og yderligere måltider, der ikke er beskrevet i rejseplanen
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Visum og turistskatter
 • Sygdoms- afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Tilpas rejsen

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses helt efter dine ønsker. Det samme kan rejsemåden og antallet af rejsedeltagere. Snak med en rejsekonsulent om mulighederne.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Rejsekonsulenter & det øvrige team

Sri Lankas højdepunkter med Uga Escapes

 • Gå på opdagelse i Colombos spændende gader
 • Udforsk det maleriske Anuradapura
 • Nyd strandlivet ved vidunderlige Trincomalee

13 dage fra 27.000 kr pr. person

sri lankas regnskov vilde dyr og historiske templer

Sri Lankas regnskov, vilde dyr og historiske templer

 • Safari i Sri Lankas nationalparker
 • Kongebyen Kandy og dens templer
 • Vær te-plukker for en dag i Hatton

17 dage fra 35.910 kr pr. person

Sri Lankas højdepunkter og badeferie på Maldiverne

Sri Lankas højdepunkter og badeferie på Maldiverne

 • Sri Lankas natur & historie
 • Fantastiske Maldiverne
 • Azurblåt hav og strand

13 dage fra 42.953 kr pr. person

Sri Lankas højdepunkter

Sri Lankas højdepunkter

 • Teplantager og en vandretur til ’verdens ende’
 • Safari og naturoplevelser
 • Buddhistisk kultur og statuer af sten

17 dage fra 29.610 kr pr. person