Pool och solstolar med utsikt över skog, Sydafrika

Safari, Zululand og Drakensberg

På denne rejse til KwaZulu Natal får du rig mulighed for at opleve noget af det bedste, som dette naturskønne område af Sydafrika har at byde på.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

14 dage fra kr. 25.900

Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

KwaZulu Natal er uden tvivl en af Sydafrikas mest oversete provinser. Det til trods for, at den er en af landets absolut smukkeste. På denne rejse får du rig mulighed for at opleve noget af det bedste, som dette naturskønne område af Sydafrika har at byde på.

Du starter med tre dages ultimativ safari på en lækker førsteklasses safarilodge, der ligger med en fantastisk udsigt over et af Sydafrikas ældste beskyttede naturområder; Hluhluwe iMfolozi. Her lever både løver, leoparder, elefanter, bøfler og en lang række af Afrikas andre ikoniske dyr. Men især er området kendt for sine hvide næsehorn, der er særligt gode chancer for at opleve i Hluhluwe iMfolozi.

Herfra fører rejsen dig i bil ind i hjertet af Zululand, hvor de næste to nætter tilbringes på en hyggelig lodge, der også ligger med en forrygende udsigt. Herfra er der rig mulighed for at fordybe sig både i zulu-kulturen samt den sydafrikanske historie, da det var i dette område de berømte zulu-krige blev udkæmpet. Fra Zululand sættes kursen mod Drakensberg, hvor du med to hele dage til rådighed har tid til at udforske denne dramatiske bjergkæde både i bil, til fods eller måske på hesteryg. Rejsen afsluttes med luksusbadeferie ved Umhlanga på et af Sydafrikas mest legendariske badehoteller.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Vi CO2-kompenserer for din rejse

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Sydafrika - Drakensberg (10).jpg
Durban og Kwazulu-Natal

Kwzulu-Natal er et af de mest oversete naturområder i det østlige Sydafrika, der også byder på rig kultur og historie.

 

Durban og Kwazulu-Natal er ikke at finde på ret mange Sydafrika rejser. Det er synd, for området byder på både storslået natur, et rigt dyreliv og en fascinerende historie. Nyd et par dage på Durbans glimrende strande, oplev zuluernes kultur, og kom tæt på Afrikas ikoniske dyr i en række af Sydafrikas bedste nationalparker. Kig for eksempel efter næsehorn i Hluhluwe-Imfolozi, mød elefanter i Addo, og nyd synet af elegante geparder på en luksussafari i Phinda.

 

Du kan også tage på vandretur i Drakensbergs dramatiske bjerglandskaber og svømme med hvalhajer i St. Lucia Wetland. Begge steder er optaget på UNESCO’s kulturarvsliste for deres enestående natur. 

Rejser til Johannesburg og omegn, Sydafrika
Rejser til Johannesburg og omegn

Oplev det nordvestlige hjørne af Sydafrika som byder på både storbyen Johannesburg og storslået natur.

 

Det er på en rejse til Johannesburg og det nordvestlige Sydafrika, at du for alvor oplever Sydafrikas kontraster. Johannesburg er en hektisk og eksotisk metropol, der på både godt og ondt rummer det moderne Afrika. Så kontrasten kunne næsten ikke være større, når du lægger byen bag dig og kører ud i noget af Sydafrikas vildeste og mest storslåede natur.

 

Nyd en luksussafari i fantastiske Madikwe Game Reserve på kanten af Kalahari-ørkenen. Eller bo i den unikke ferieby Sun City, der byder på et væld af aktiviteter, golfbaner, restauranter og safari i Pilanesberg National Park. Vil du for alvor væk fra det hele, lokker afsidesliggende Kgalagadi Transfrontier Park med ægte Afrika-eventyr.

Kort

Rejsen dag for dag

På denne rejse til KwaZulu Natal får du rig mulighed for at opleve noget af det bedste, som dette naturskønne område af Sydafrika har at byde på.

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I flyver fra med et flyskift undervejs Danmark til Johannesburg i Sydafrika, hvor I ankommer den efterfølgende morgen.

Dag 2: Ankomst til Hluhluwe iMfolozi Game Reserve

Ved ankomsten til Johannesburg skifter du fly og fortsætter til byen Richards Bay. Her står en lejebil klar til dig i lufthavnen, så du kan køre det sidste stykke til vildtreservatet Hluhluwe iMfolozi. Vel fremme indlogeres du Rhino Ridge; en lækker førsteklasses safarilodge beliggende på en bjergside med en storslået udsigt over den vilde natur. Lodgen emmer af safaristemning, og de komfortable værelser byder på masser af plads, gode faciliteter og lækre badeværelser med regnbruser. Samme safaristemning går igen i de hyggelige fællesområder samt på den store terrasse med udsigt over nationalparken. Alle måltider og daglige safariaktiviteter er inkluderet under opholdet, og du har rigtig meget at glæder dig til.

Distance: Ca. 100 km fra Richard Bay til Rhino Ridge

Dag 3 - 4: Safari Hluhluwe iMfolozi

De næste dage står i safariens tegn. I det tidlige morgengry og i eftermiddagssolens bløde lys kører du på “game-drive” i parkens storslåede natur. Alle de kendte afrikanske dyr lever her. Løver jager i lysningerne, leoparder slapper af i trækronerne, og elefanter vandrer ad gamle stier fra vandhul til vandhul. Her har de selskab af zebraer, giraffer og antiloper af forskellig art. Også flodheste holder til i vandhullerne, hvor de gryntende følger med i aktiviteterne på bredden. Geparder og hyæner ses også af og til, og en sjælden gang imellem observeres afrikanske vildhunde i parken. Men det er og bliver det hvide næsehorn, der har en helt særlig position i parken. Hluhluwe iMfolozi blev oprettet i starten af det 20. århundrede som et sidste forsøg på at rede det hvide næsehorn, der var på randen af udryddelse. Missionen lykkedes, og det er kun takket være den dedikerede indsats i Hluhluwe-IMfolozi, at hvide næsehorn stadig kan opleves i det sydlige Afrika. De er gode chancer for at se et par af parkens cirka 1.800 hvide næsehorn, og med held får du måske også øje på det sorte næsehorn.

De varme timer midt på dagen kan tilbringes med afslapning på lodgen. For eksempel over en kølig drink på terrassen med udsigten over de omkringliggende landskaber, eller forkæl dig selv med en massage i spa-afdelingen. Ofte vil lodge arrangere forskellige ekstra aktiviteter, som det er muligt at tilmelde sig mod et beløb. Disse kan rangere fra guidede gåture til kulturelle arrangementer med fokus på den lokale zulu-kultur.

Dag 5: Fra Hluhluwe iMfolozi til Zululand

Der er tid til en sidste safari kørsel i Hluhluwe iMfolozi inden morgenmaden, hvorefter du sætter kursen gennem de smukke landskaber ind i hjertet af Zululand til Isandlwana Lodge. Lodgen ligger højt i landskabet med udsigt over åbne vidder og bjergene i baggrunden. Lodgen består af blot 12 komfortable værelser samt et hyggeligt fællesområde med pool og en stor, indbydende veranda. Også her er opholdet med fuldpension, og du kan se frem til lækker hjemmelavet sydafrikansk mad serveret med lokale vine i den hyggelige stråtækte fællesbygningen.

Distance: ca. 200 km fra Rhino Ridge til Isandlwana Lodge.

Dag 6: Zululand og Battlefields

På lodgen er der mulighed for at købe en række forskellige udflugter, hvis du har lyst. Denne del af Sydafrika spiller en helt særlig rolle i landets nationale bevidsthed. Det var her, mange af de store slag i Ango-Zulu-krigene blev udkæmpet, og landskaberne omkring lodgen er fyldt med historier om dramatiske slag og modige krigere. Ikke mindst slaget ved Isandlwana, hvor en zuluhær den 22. januar 1879 udslettede den teknologisk overlegne britiske styrke under ledelse af kommandant Henry Pulleine. Et andet vigtigt slag fandt sted samme dag ved Rorke’s Drift. Det er muligt at besøge de gamle slagmarker med en guide, der kan bringe historien til live, så du næsten kan lugte krudtstøvet og hører Zulu-krigerne komme væltende ned fra bakkerne. Zulu-folket er her stadig, og en anden mulighed kunne være et besøg i en nutidig zulu-landsby. Her bydes du velkommen og hører om zulu-kulturen, der stadig holder fast ved en del af deres gamle traditioner. Du er naturligvis også velkommen til at tilbringe dagen på lodgen eller udforske området i din egen bil, hvis du foretrækker det.

Dag 7: Mod de mægtige Drakensberg

Efter morgenmaden fortsættes mod de imponerede Drakensberg-bjerge, der rejser sig om en mur op mod grænsen til Lesotho. Her indlogeres du på en af områdets bedste lodges, Montusi Mountain Lodge. Lodgen ligger mellem bølgende grønne bakker med bjergene i baggrunden og består af en stor, charmerende hovedbygning med reception, restaurant, terrasse, bar, lounge og massage-rum. Hver af de 16 suiter er indrettet i individuelle villaer, der ligger spredt ud på det store område. Gennem de seneste 10 år har man fra lodgens side gjort et stort arbejde for at beskytte naturen i denne del af Drakensbjergene, hvilket har betydet, at flere forskellige fugle- og dyrearter, der tidligere var forsvundet, er vendt tilbage til området.

Her er der masser af fred og ro, og lodgen er det perfekte sted at slappe af efter udforskning af bjergene. Morgenmad og middag er inkluderet i opholdet, så allerede i aften kan du sætte dig til rettet til den første lækre middag i restaurantens hyggelige omgivelser.

Distance: ca. 250 km fra Zululand til Montusi Mountain Lodge.

Dag 8 – 9: På opdagelse i Drakensberg

Dagene er frie til at udforske Drakensberg, der er enhver naturelskers paradis. Drakensberg betyder ”Dragebjergene”, men zuluerne kalder området for Quuathlamba, hvilket betyder ”Barrieren af Spyd”. Zulu-navnet er mest rammende for de forrevne, skarpe bjerglandskaber, der rejser sig på grænsen mellem Sydafrika og nabolandet Lesotho. Bjergkæden byder på dramatisk natur med usædvanlig skønhed, og flere steder fortæller velbevaret klippekunst om San-folkets levemåde og trosforestillinger på dette sted for tusindvis af år siden. Udover at være et fantastisk sted for flotte vandreture, byder Drakensberg også på spektakulære køreture, såvel som ridning og fiskeri. Hvordan du vælger at bruge dagene er helt op til dig. Mulighederne er mange, og både Royal Natal National Park og Giants Castle Game Reserve kan nås på dagsture i bil fra lodgen.

Dag 10: Drakensberg til Umhlanga

Nyd en stille og rolig morgen i de smukke omgivelser, inden det er tid at forlade bjergene og køre mod kystbyen Umhlanga lige nord for Durban. Vel fremme indlogeres du på The Oyster Box Hotel. Et overdådigt 5-stjernet luksushotel, der kan føre sin historie helt tilbage til 1863. Den nuværende bygning er dog fra 1950erne, men den historiske stemning er intakt med stor lysekroner, trapper med støbejernsgelænder og klassiske møbler. Komforten er dog helt på højde med nutidens standard, og på den måde kombinerer Oysterbox Hotel på smukkeste vis moderne luksus med stemningen fra et ægte badehotel. Hotellet ligger direkte på stranden, og udsigten over havet og det lokale fyrtårn fra poolområdet bliver ikke bedre. Alt dette har sikret hotellet et væld af priser. Blandt andet titlen som Sydafrikas bedste hotel flere gange.

Distance: ca. 300 km fra Montusi Mountain Lodge til Umhlanga

Dag 11 – 12: Afslapning ved Umhlanga

Dagene er frie til at slappe af på hotellet og i de skønne omgivelser. Foruden poolområdet, byder hotellet på adskillige restauranter og caféer med alverdens fristelser. Du kan også forkæle dig selv i spaen og se en film i hotellets egen biograf. Du har stadig bilen til rådighed, så hvis du får lyst til at udforske nærområdet, er der også mulighed for det.

Dag 13: Afrejse fra Sydafrika

Efter morgenmaden er det tid at tage afsked med Umhlanga og køre mod King Shaka International Airport. Her afleveres bilen, og hjemrejsen begynder.

Distance: ca. 20 km. fra Umhlanga til King Shaka International Airport.

Dag 14: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Vis alle dage

Priseksempel

14 dage fra kr. 25.900

Pris pr. person ved 2 voksne

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboard og quadbike tur

Du kan se frem til en hel dag fyldt med fart over feltet på denne tur til Atlantis-sandklitterne.

1 dag fra kr. 950

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Cape Town med helikopter

Oplev smukke Cape Town fra luften på denne 30 minutter lange helikoptertur.

30 minutter fra kr. 2.100

Forsande vattenmassor i Victoriafallen genom regnskog, Zimbabwe

Sejltur i solnedgang på Zambezi River

Tag med på en sejltur ved solnedgang på Zambezi River med mulighed for at se dyreliv undervejs. 

2 timer fra kr. 400

Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto og Apartheid Museum

Denne heldagstur til Soweto tager dig til alle de steder, der har haft en særlig politisk betydning samt Apartheid Museum.

1 dag fra kr. 750

Sydafrika - Vinlandet.jpg

På cykel gennem vinlandet

Kom på cykeltur i den historiske og charmerende by Stellenbosch i hjertet af Sydafrikas Vinland.

5 timer fra kr. 450

Sydafrika - Vin - Vinmark - Stellenbosch.jpg

Heldagstur til Vinlandet

Oplev det smukke Vinland på denne heldagstur med vinsmagninger og fantastisk natur.

1 dag fra kr. 600

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Heldagstur ad Panoramaruten

Nyd Panoramarutens skønne natur på denne private heldagstur med guide ad en af Sydafrikas smukkeste ruter. 

5 timer fra kr. 1.350

Sydafrika - Franschhoek Wine Tram

Vintur i Franschhoek

Tag med Franschhoek Wine Tram, der fører dig gennem vinområdet Franschhoek Valley i Sydafrika.

5 timer fra kr. 220

Färgglad regnbåge som går ner över Victoriafallen, Zimbabwe

Guidet tur ved Victoria Falls

Tag med på en guidet tur til Victoria Falls og oplev de enorme vandmasser der buldrer mod afgrunden.

5 timer fra kr. 400

Afrika - dyr - surikater (3)2.jpg

Surikat-safari

Tag med på en morgensafari, og oplev surikattene kigge frem fra deres skjul for at suge solen første stråler til sig.

2 timer fra kr. 360

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 1.jpg

Smag på Vinlandet

Nyd en fantastisk heldagstur i Vinlandet fyldt med skønne smagsprøver og oplevelser.

1 dag fra kr. 600

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Vin og hvaler

Oplev hvalerne langs Sydafrikas sydkyst, og nyd områdets gode vine på denne heldagstur.

1 dag fra kr. 1.250

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Robben Island og Cape Town byrundtur

Oplev Robben Island og fængslet, hvor Nelson Mandela sad fængslet, og tag på en guidet rundtur i Cape Town.

5 timer fra kr. 740

Sydafrika - Cape Town - sæler

Hvaler og sæler i Sydafrika

Glæd dig til en dag på havet, hvor du har mulighed for at opleve både hvadler, sæler og måske endda hvidhajer.

3 timer fra kr. 1.150

Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Vinlandet for de eventyrlystne

Forude venter en privat guidet heldagstur gennem vinlandet, som byder på både skøn natur, historie og ikke mindst lækre vine på stribe.

5 timer fra kr. 2.000

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Walk to Freedom

Tag med på denne rejse gennem nyere Sydafrikas historie med et besøg på Robben Island og i to townships.

1 dag fra kr. 600

Sydafrika - Cape Town - haj

Dykning i hajbur ved Cape Town

I dag får du mulighed for at opleve de store smukke hvidhajer ud for kysten ved Cape Town.

5 timer fra kr. 1.600

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Besøg Soweto

Denne tur til Soweto tager dig til flere steder af historisk betydning samt Mandela Family Museum. 

5 timer fra kr. 400

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykeltur til Soweto

Denne guidede halvdags cykeltur til Soweto er for dig, som vil opleve og ikke bare se en township.

6 timer fra kr. 1.100

New_Boma_Sept_2013_21[1]

Boma-middag og underholdning

Tag med til en festlige boma-middag, der giver dig indblik i den lokale zimbabwiske kultur.

3 timer fra kr. 450

Sydafrika - Boulders Beach - pingvin

Havkajak og Cape Point-tur

Der venter dig en privat guidet heldagstur, hvor du padler i kajak til Boulders Beach efterfulgt af en tur til Kap det Gode Håb.

1 dag fra kr. 1.800

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

I helikopter over Victoria Falls

Oplev det smukke Victoria Vandfald fra luften på en tur i helikopter.

12 minutter fra kr. 1.300

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Kap Det Gode Håb

Et af de helt store højdepunkter under et besøg i Cape Town er en heldagstur til Kap Det Gode Håb.

1 dag fra kr. 600

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Cape Town, Victoria Falls og safari

 • Oplev farverige Cape Town
 • Det buldrende Victoria Falls
 • Safari i Chobe National Park

14 dage fra kr. 26.900

Utsiktsplats på Woodbury Lodge i Amakhala, Sydafrika

Familieeventyr i Sydafrika

 • Oplevelser for alle aldre
 • Guidet cykeltur i township 
 • Malariafri safari i Amakhala

11 dage fra kr. 17.800

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos, Vandfald og Safari

 • Nyd luksustoget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dage fra kr. 38.900

Flock elefanter som släcker törsten i vattenhåla, Afrika

Kruger og Cape Town

 • Safari med game drives og dyreliv
 • God tid til at opleve Cape Town
 • Minimal transporttid

11 dage fra kr. 21.200

Vit sandstrand som möter turkost hav i soliga Mauritius

Sydafrika og Mauritius

 • Storby og vin i Cape Town
 • Safari i Kruger National Park
 • Badeferie på Mauritius

16 dage fra kr. 35.500

Fotograferande av elefant i Maritane i Pilanesberg, Sydafrika

Malariafri safari i Pilanesberg

 • 2 daglige safaris inkluderet
 • Alle måltider inkluderet
 • Malariafrit og hyggeligt

10 dage fra kr. 11.600

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika og Australien

 • Safari i Sydafrika
 • Rundrejse i Australien
 • Rigt dyreliv

21 dage fra kr. 31.900

Väg med utsikt över Kapstaden och Taffelberget i solnedgång, Sydafrika

Storby, sol & safari i Sydafrika

 • Oplev fascinerende Cape Town
 • Kør ad smukke Garden Route 
 • Safari med The Big 5

12 dage fra kr. 17.200

Vinodling med berg i bakgrund i Franschhoek, Sydafrika

Kaplandets Bedste

 • Kør langs smukke Garden Route
 • Smag på delikatesser i Vinlandet
 • Ægte safarioplevelse i Amakhala

14 dage fra kr. 19.600

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Klassiske Sydafrika

 • Oplev Sydafrika i bil
 • Vinsmagning i Stellenbosch
 • Safarioplevelser i verdensklasse

13 dage fra kr. 17.700

Elefant framför jeep på safari på grön savann, Sydafrika

Big Five safari i Madikwe

 • Safari blandt ’The Big Five’
 • Luksus og forkælelse
 • Fantastiske naturoplevelser

10 dage fra kr. 22.400

Lejonfamilj under träd på torr savann, Afrika

Sydafrikas højdepunkter

 • Udforsk Cape Town
 • Safari i Kruger National Park
 • Bestem selv ruten i egen lejebil

15 dage fra kr. 23.900

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png