70125011 Få et tilbud
Island rundt i bil

Island rundt i bil

Kør Island rundt via Ringvejen og oplev landets mest besøgte højdepunkter. Oplev brusende vandfald, vulkanske landskaber, smukke nationalparker, varme kilder og en af verdens mindste storbyer. 

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration. Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.
 

9 dage fra 28.500 kr
Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes..

Dine informationer er sikre og deles aldrig med tredje part. Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles sikkerhedspolitik og generelle betingelser gælder.

Island rundt i bil

Island rundt i bil. Der venter dig 9 spændende dage på den 1.300 km lange Ringvej. Island byder på fantastiske naturoplevelser og på denne tur får du lejlighed til at opleve mange af dem. Du kommer til Strokkur Geyser, som er den ældste gejser i verden, Gullfoss vandfaldet, som med sine to drops og 32 meter er et imponerende syn. Derudover venter Diamond Beach, Snæfellsnes halvøen og mange gode gåture i de vulkanske landskaber. Der bør også være plads til et dyp i en varm kilde eller ridetur ud over Islands vidder.

Reykjavik

Her har du din første overnatning. Byen byder på museer og restauranter i verdensklasse, farverige huse, shopping, samt et levende og mangfoldigt natteliv.
Det er en optimal base for de skønne og oplevelsesrige ture ud i naturen, idet byen har en særlig puls med en mangfoldig kultur- og designscene med mange kunstgallerier, restauranter, caféer, barer og spillesteder.

Hveragerdi

I dag går turen til Hveragerdi, som er kendt som “De Varme Kilders By”. Her har du én overnatning. Byen ligger midt i bølgende marker af tidligere lava, og den er særligt kendt for sine fremragende, termiske kilder og gastronomi. Søjler af damp stiger op imellem de omkringliggende bakker, og det udnyttes af byens indbyggere til de mange drivhuse, hvor grøntsager og blomster dyrkes hele året rundt.

Skaftafell i Vatnasjökull National Park

Oplev den naturskønne vildmark Skaftafell på Islands sydøstlige kyst. Dette høje terræn er dækket af skov og mose og er med sine imponerende stejle skråninger et fantastisk skue. Især Svartifoss vandfald er et smukt syn omgivet af sorte basalt søjler.

Faskrudsfjordur

Den lille charmerende landsby Faskrudsfjordur ligger billedskønt ved Islands østlige fjorde, hvor naturskønheden er slående. Et særligt højdepunkt ved byen er dens stærke franske arv fra det 19. århundrede, hvor de franske fiskere gjorde landsbyen til deres hjem.

Myvatn Sø

Den maleriske vulkanske sø Myvatn på Nordisland fortryller dig med sit både barske og frodige landskab og store biodiversitet. Søen er ca 37 km² stor og er på den ene side omgivet af klipper af lava, mens den anden side bølger af frodige grønne enge.

Varmahlid

Den maleriske landsby Varmahlid ligger gemt i Skagafjördur bugten i det nordlige Island. Omgivet af Reykjarholls grønne skove kan du tage på en skøn vandretur ved at følge de tydeligt afmærkede stier op ad skråningen omkring Vamahlid. På en klar dag kan den betagende udsigt fra toppen strække sig helt til ind i den centrale region i Skagafjördur.

Stykkishólmur

Stykkishólmur er en skøn lille fiskerlandsby beliggende ved bredden af ​​Breidarfjordur bugten i den nordlige del af Snæfellsnes-halvøen. Byen er opført omkring en charmerende naturlig havn, og med sit klimavenlige og lavtrafikale fokus, føler du dig nærmest hensat til en anden tid. Her har du din sidste overnatning på Island.

Vores programmer omfatter flere nøje udvalgte udflugter, så du får en maksimal oplevelse af Island. Læs programmet dag for dag for at få flere oplysninger.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Rejsen dag for dag

Hver dag på Ringvejen byder på nye spændende oplevelser. Der er både tid på egen hånd og i mindre grupper med guide.

Dag 1-2: Afrejse fra Danmark til Reykjavik

Ved ankomst til Reykjavik Lufthavn henter du din lejebil og kører ca. en time til hovedstaden Reykjavik, som ligger smukt omgivet af enestående landskaber. Her har du din første overnatning. Byen byder på museer og restauranter i verdensklasse, farverige huse, shopping, samt et levende og mangfoldigt natteliv.
Det er en optimal base for de skønne og oplevelsesrige ture ud i naturen, idet byen har en særlig puls med en mangfoldig kultur- og designscene med mange kunstgallerier, restauranter, caféer, barer og spillesteder.

Udflugter

Reykjavik på egen hånd:
Udforsk den islandske hovedstad i dit eget tempo. Begynd dagen med et besøg i den smukke Hallgrimskirke. Synlig fra ethvert hjørne af byen henter helligdommens unikke design inspiration fra de naturlige geologiske formationer i landet. Nyd den fantastiske udsigt over byen fra observationsdækket på toppen af domkirken. Tag videre til Harpa Concert Hall, et af Reykjaviks mest ikoniske vartegn med den slanke, farvede glasfacade og moderne design. Her kan du nyde en guidet tur eller måske en live-optræden. Bagefter kan du søge mod byens havnefront og på din slentretur langs vandet standse op for at tage billeder af den skinnende Sun Voyager stålskulptur. Tag videre til den trendy Laugavegur-gade, som byder på specialbutikker og hippe restauranter, hvor du kan nyde et solidt måltid eller en hurtig bid før, at du går videre til den skæve gadekunst i de små gader i centrum.
(Heldagsudflugt på egen hånd, inkluderer ikke guide, transfers, entréer og måltider)

Transfer fra Reykjavik lufthavn til Reykjavik by i din lejede bil (45 minutter)

Dag 2-3: Hveragerdi

I dag går turen til Hveragerdi, som er kendt som “De Varme Kilders By”. Her har du én overnatning. Byen ligger midt i bølgende marker af tidligere lava, og den er særligt kendt for sine fremragende, termiske kilder og gastronomi. Søjler af damp stiger op imellem de omkringliggende bakker, og det udnyttes af byens indbyggere til de mange drivhuse, hvor grøntsager og blomster dyrkes hele året rundt.

Udflugter

Udforsk den Gyldne Cirkel på egen hånd:
Undervejs fra Reykjavik til Hveragerdi langs den Gyldne Cirkel må du endelig gøre ophold ved Thingvellir Nationalpark, som er med på UNESCO´s verdensarvliste.
Det spektakulære landskab er blevet brugt til nogle af optagelserne af serien “Game of Thrones”. Tag videre til Haukadalur-dalen, hvor du kan opleve det geotermiske område, som er hjemsted for den sovende Great Geysir og den meget aktive Strokkur Geysir, som er verdens ældste gejser. Herfra går turen videre til det smukke vandfald Gullfoss, hvor Hvita-flodens vandmasser buldrer ned i dybe kløfter.
(Heldagsudflugt på egen hånd, moderat fitness niveau, gode vandresko anbefales)

Gruppetur: Snescootertur til Langjökull gletsjer
Sammen med din lokale guide kører du i Super Jeep fra Gullfoss til Langjökull gletsjeren, som er den næststørste gletsjer i Island. Når du ankommer til Jaki basecamp på den vestlige side af gletsjeren, vil du blive iført passende udstyr i form af snescooterdragt, elefanthue (balaclava), handsker og hjelm. En ekspert vil instruere dig i, hvordan du trygt og sikkert kører snescooter.
Herefter er det afsted på eventyr i det islandske højland. I dit eget tempo glider du hen over det smukke hvide landskab med udsigt til Eiriksjökull gletsjeren, den kuplede top på Hofsjökull gletsjeren og bjergkæden Kerlingafjöll. Du vil se store bølgende lavaområder, forrevne klipper og gigantiske vulkankratere. Undervejs på mindre pitstops vil din lokale guide fortælle om baggrunden for disse spektakulære og naturlige omgivelser, og indvie dig i de spændende anekdoter om ishulerne, som blev brugt af fredløse i middelalderen.
(Halvdagsarrangement i gruppe, varmt vandtæt tøj og vinterstøvler anbefales)

Transport fra Reykjavik til Borgarfjördur/Husafell i din lejede bil (1,5 timer)

Dag 3-4: Skaftafell i Vatnasjökull National Park

Oplev den naturskønne vildmark Skaftafell på Islands sydøstlige kyst. Dette høje terræn er dækket af skov og mose og er med sine imponerende stejle skråninger et fantastisk skue. Især Svartifoss vandfald er et smukt syn omgivet af sorte basalt søjler. Du har én overnatning her.

Udflugter

LAVA Center og Seljalandsfoss på egen hånd:
På vejen fra Hveragerdi til Skaftafell kan du tage en afstikker til LAVA Center på Hvolsvöllur, som har en interessant interaktiv udstilling om historien bag vulkaner og jordskælv på Island. Tag derefter til det magiske Seljalandsfoss vandfald, hvor du kan komme bagved kaskaderne af vand og til en lille hule, hvorfra du har en helt speciel udsigt gennem vandsløret. Fortsæt til det historiske fyr på Dyrholaey-halvøen og nyd panoramaudsigten over kystlinjen med de forrevne klipper. Før du kører videre, kan du gå en tur i det sorte sand på Reynisfjara stranden, hvor du vil opleve de særprægede klippeformationer, som pryder området. Hvis tiden er til det, kan du også gøre stop ved Islands kraftigste vandfald Urridafoss.
(Halvdagsudflugt på egen hånd, moderat fitness niveau)

Transport fra Hveragerdi til Skaftafell i din lejede bil. (4,5 timer uden stop)

Dag 4-5: Faskrudsfjordur

Den lille charmerende landsby Faskrudsfjordur ligger billedskønt ved Islands østlige fjorde, hvor naturskønheden er slående. Et særligt højdepunkt ved byen er dens stærke franske arv fra det 19. århundrede, hvor de franske fiskere gjorde landsbyen til deres hjem. Her har du én overnatning.

Udflugter

Med gummibåd i Jökulsarlon-gletsjerlagune:
Sejl mellem blændende hvide og lyseblå isbjerge, der stille og mægtige flyder rundt i det iskolde vand. Fra gummibåden har du et fantastisk udsyn over gletsjerlagunens imponerende omgivelser, og med lidt held oplever du måske at se et kælvende isbjerg på Vatnasjökull gletsjeren. Når forholdene tillader det, vil båden nærme sig gletsjerens tunge, her skal du holde øje med sæler og en stor række havfugle. Nyd panoramaudsigten over de sneklædte bjerge i Vatnajökull National Park i det fjerne, mens din lokale guide fortæller om Islands fascinerende glaciale landskaber. Gletsjerlagunen blev i sin tid berømt, da den var med i åbningsscenen i James Bond-filmen “In the Face of Death” og stedet har fascineret rejsende lige siden.
(Egen udflugt med privat guide, varmt tøj og behagelige sko anbefales. Min. højde 130 cm.)

Hofskirkja, Jökulsarlon Glacier Lagoon, Diamond Beach, Stokknes og Vestrahorn på egen hånd:
Oplev Islands forrevne landskaber og fascinerende historie på vejen fra Skaftafell til fiskerlandsbyen Faskrudsfjördur i øst. Du får mulighed for at se en af de sidste græsklædte kirker i Island, den ydmyge og smukke Hofskirkja, som ligger halvt over, halvt under jorden. Kirken blev oprindeligt bygget i 1884 og er siden blevet fuldstændigt restaureret i 1950´erne.
Kør herefter videre til den berømte Jökulsarlon gletsjerlagune, der ligger langs den sydlige kant af Vatnasjökull National Park. Den maleriske gletsjerlagune fodres med drivis fra den nærliggende Breidmerkurjökull gletsjertunge. Med sin spejlblanke overflade oversået med flydende isstykker er lagunen et utrolig smukt syn. Her kan du vælge at tage en bådtur på lagunen eller tage videre til Diamond Beach, som er endnu et ikonisk naturvidunder. Det sorte vulkanske sand er oversået med blå, hvide og gennemsigtige isstykker fra nærliggende gletsjere og ligner en scene fra et eventyr. Afslut dagens mange oplevelser med en tur til endnu en sort sandstrand - Stokknes stranden, som ligger ved foden af det dramatiske landskab ved Vestrahorn.
(Halvdagsudflugt på egen hånd, moderat fitness niveau)

Transport fra Skaftafell til Faskrudsfjordur i din lejede bil. (5,5 timer uden stop)

Dag 5-7: Myvatn Sø

Den maleriske vulkanske sø Myvatn på Nordisland fortryller dig med sit både barske og frodige landskab og store biodiversitet. Søen er ca 37 km² stor og er på den ene side omgivet af klipper af lava, mens den anden side bølger af frodige grønne enge. Her har du to overnatninger.

Udflugter

Myvatn Sø på egen hånd:
Udforsk Myvatn Sø og oplev et af højdepunkterne i Diamant Cirklen i det nordlige Island.
Hold godt øje med Hverirs livlige geotermiske landskaber ved Namaskard-passet under vulkanen Namafjall. Tag til lavaområdet Dimmuborgir, som også går under navnet Dark Fortress på grund af dets bizarre klippeformationer, snørklede stier og mørke grotter. Du kan gå ned i den iskolde Lofthellir lavahule ved Burfell-vulkanen og se de imponerende naturlige isskulpturer.
Få varmen igen på en fugletur rundt om Skutustadagigar pseudokratere, som er et interessant syn af små kratere, ikke at forveksle med vulkankratere. Besøg Sigurgeir fuglemuseum, hvor du kan lære om områdets fugleliv. Besøg tørvegården ved Grænavatn fra 1913 og dets tilstødende gård. Gå en lang tur langs Laxá-floden, hvor ænder flokkes i hobetal. Hike op ad Hverfjall og oplev panoramaudsigten over Myvatn sø. Udforsk det berygtede vulkanske Krafla-system for at se glødende lavastrømme i krateret og mærk rystelserne, når du nærmer dig det mægtige Dettifoss vandfald. Fortsæt til den imponerende hesteskoformede Ásbyrgi kløft i Jokulsargljufur National Park, der blev formet under sidste istid. Afrund dagens eventyr med et bad i Myvatns naturlige kilder.
(Halvdagsudflugt på egen hånd, moderat fitness niveau)

Besøg Myvatns naturbad:
Midt i det maleriske landskab ved Myvatn venter Myvatn naturbad. Giv dig selv et pusterum og prøv de geotermisk opvarmede pools og dampbade. Badevandet kommer direkte fra Landsvirkjun-borehullet i Bjarnarflag og flyder via et stort reservoir ind i lagunen. Slap af og forfrisk krop og sjæl i det mineralrige, basiske vand, som siges at have en gavnlig effekt på hudproblemer, astma og andre luftvejssygdomme. En unik kemisk sammensætning gør vandet fri for bakterier og vegetation. Du kan også nyde et geotermiske dampbad, hvor dampen stiger op fra åbninger i gulvet. Dejlig afslappet kan du bagefter købe en let frokost eller middag på Cafe Kvika, som har en udendørs terrasse og serverer en bred vifte af supper, salater, sandwich og kager.
(Entrébillet inkluderet, oplevelsen er på egen hånd, badetøj og håndklæde medbringes, smykker bør ikke medbringes i vandet pga vandets høje indhold af svovl)

Udforsk Diamantcirklen på egen hånd:
Diamantcirklens mange seværdigheder starter ved Myvatn-søen. Her ligger Dettifoss vandfaldet, som ligger i Vatnajökull National Park. Dettifoss vandfaldet er det mest vandrige vandfald i Europa, og er med de imponerende fjeldkløfter, stenformationer og det uendeligt brusende kæmpestore vandfald et fantastisk syn. Turen fortsætter nordpå til den smukke hesteskoformede Asbyrgi fjeldkløft. Fjeldkløften er ifølge nordisk mytologi et hovaftryk af en ottebenet hest. Stedet byder på mange flotte og imponerende scener. Fortsæt derfra til Tjornes-halvøen, der ligger mellem to fjorde. Her er en fantastisk panoramaudsigt over havet, og store flokke af fjeldryper, som gerne holder til her. Næste stop på din tur er havnebyen Husavik. Husavik er kendt som centrum for hvalture i Europa, og huser endvidere en charmerende trækirke og et hvalmuseum. Gør stop ved Geoseas geotermiske kilder og tag et foryngende bad. Godafoss vandfaldet er næste betagende stop på din tur, her vælter enorme vandmasser ud over de forrevne klipper og minder meget of Niagara Falls ved sin halvcirkel - blot i meget mindre format. Der er også mulighed for at se nærmere på Hljodaklettar basalt klippeformationer. Afslut din dag i havnebyen Akureyri, den fjerde største by i Island.
(Heldagsudflugt på egen hånd)

Transport fra Faskrudsfjördur til Myvatn Sø i din lejede bil. (3,5 timer uden stop)

Dag 7-8: Varmahlid

Den maleriske landsby Varmahlid ligger gemt i Skagafjördur bugten i det nordlige Island. Her har du én overnatning. Omgivet af Reykjarholls grønne skove kan du tage på en skøn vandretur ved at følge de tydeligt afmærkede stier op ad skråningen omkring Vamahlid. På en klar dag kan den betagende udsigt fra toppen strække sig helt til ind i den centrale region i Skagafjördur.

Udflugter

Gruppetur: På hesteryg
Glæd dig til en vidunderlig tur på hesteryg over de blomstrende enge i den frugtbare dal ved Svarta floden. Du mødes med din lokale engelsktalende guide cirka 15 minutter inden rideturen starter. Da ruten kan tilpasses dine ønsker og ridefærdigheder, er denne tur ideel til både begyndere og erfarne ryttere. Nyd følelsen af ​​frihed og føl vinden i dit hår, mens du rider gennem Skagafjördur dalen med Svartá-floden med højtliggende bjergplatauer i baggrunden.
(Halvdagsudflugt i gruppe, varmt og vindtæt tøj samt behagelige sko anbefales. Hjelm og regntøj udleveres på stedet)

Godafoss vandfald og Akureyri på egen hånd:
Udforsk det nordlige Island på en tur til Godafoss vandfald og Akureyri by. Her venter en naturoplevelse i særklasse. Skjalfandafljot flodens store vandmasser vælter ud over forrevne klipper i en 30 meter bred hesteskoformet halvcirkel og buldrer 12 meter ned i det 7.000 år gamle lavafelt fra vulkanen Trölladungja. Godafoss vandfald betyder “Gudernes vandfald”, hvilket stammer tilbage fra vikingernes betagelse af dette kraftfulde sted. Når du er klar til at lægge Godafoss vandfaldet bag dig, kører du videre til havnebyen Akureyri, som er den fjerdestørste by i Island. Som i de fleste af byerne på Island, tilbyder Akureyri forskellige udendørs aktiviteter i naturen. Der er mulighed for at leje hest, tage på hvaltur, nyde en spadseretur i den botaniske have Lystigardurinn, besøge de historiske tørveværfter eller besøge Akureyris imponerende kirke, som er designet af stadsarkitekten Gudjon Samuelsson.
(Heldagsudflugt på egen hånd)

Transport fra Myvatn Sø til Varmahlid i din lejede bil. (3 timer uden stop)

Dag 8-9: Stykkishólmur

Stykkishólmur er en skøn lille fiskerlandsby beliggende ved bredden af ​​Breidarfjordur bugten i den nordlige del af Snæfellsnes-halvøen. Byen er opført omkring en charmerende naturlig havn, og med sit klimavenlige og lavtrafikale fokus, føler du dig nærmest hensat til en anden tid. Her har du din sidste overnatning på Island.

Udflugter

Snæfellsnes halvøen på egen hånd:
Fordyb dig i den betagende skønhed på Snæfellsnes halvøen på denne spændende tur. Oplev det forskelligartede landskab i regionen, som byder på alt det, som Island er så berømt for. Tag en tur forbi det brusende Kirkjufellsfoss vandfald, som ligger smukt med Kirkjufell bjerget i baggrunden. Nyd Skardsvik strand med sit gyldne sand, der adskiller sig fra de sædvanlige sorte strande i Island, og Svortulofts orange fyr, som danner en imponerende kontrast til den klare blå himmel. Før du vender tilbage til Stykkisholmur, skal du tage til de sekskantede basaltsøjler i Gerduberg. Disse fantastiske geologiske formationer blev skabt for tusinder af år siden af ​​lavastrømme. (Heldagsudflugt på egen hånd)

Transport fra Varmahlid til Stykkisholmur i din lejede bil. (4 timer uden stop)

Dag 9: Reykjavik og hjemrejse til Danmark

Det er blevet tid til at rejse hjem, men du har stadig tid til at opleve lidt mere af hovedstaden Reykjavik.

Fotogalleri

Priseksempel

9 dage fra 28.500 kr
Pris pr. person ved 2 voksne
Bestil tilbud
Pris pr. person

fra kr. 28.500 pr. person ved 2 voksne*

*Vores priser er vejledende, og de er baseret på midtersæsonen. Derfor afhænger priserne af, hvilken sæson du rejser i, samt udbuddet af fly og hoteller. Tal med din rejsekonsulent og få mere information. Højsæsonen omfatter rejsemålets mest efterspurgte perioder på året, eksempelvis ferier og når vejret er mest behageligt.

Prisen inkluderer
 • Fly Skandinavien - Island t/r
 • Flyskatter
 • Billeje
 • 1 overnatning i "Standard Double" på Skuggi Hotel inkl. morgenmad
 • 1 overnatning i "Deluxe Double" på 360 Boutique Hotel inkl. morgenmad
 • 1 overnatning i "Twin room" på Hotel Skaftafell inkl. morgenmad
 • 1 overnatning i "Standard Double" på Fosshotel Eastfjords inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger i "Standard double" på Fosshotel Myvatn inkl. morgenmad
 • 1 overnatning i "Double room" på Hotel Varmahlíð inkl. morgenmad
 • 1 overnatning i "Double room" på Fosshotel Stykkisholmur inkl. morgenmad
 • Måltider ifølge rejseplan
 • Udflugter og aktiviteter ifølge rejseplan
 • Transfers ifølge rejseplan
 • 24 timers Concierge Service
 • Fuld CO2-kompensation

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Nordlys og den Gyldne Cirkel

Nordlys og den Gyldne Cirkel

 • Oplev Nordlyset
 • Kør-selv Island rundt
 • Store naturoplevelser

7 dage fra 25.000 kr pr. person

Island rundt i bil

Island rundt i bil

 • Kør-selv Island rundt
 • Store naturoplevelser
 • 9 spændende dage

9 dage fra 28.500 kr pr. person