Luftfoto af California Bixby-broen i Big Sur i Monterey County langs side State Route 1 US, Ocean Road, det vestlige USA
Rejser til
Californien

Rejser til Californien

Californien byder på storbyer i verdensklasse og naturoplevelser for livet samt en smuk kyststrækning langs Stillehavet. Vi sammensætter din rejse til Californien helt efter dine ønsker.

 

Californien er utroligt populær blandt danskerne – og det med god grund. Her finder du nogle af verdens mest spændende storbyer, som bl.a. Los Angeles og San Francisco, og oplev Pacific Coast Highway 1, der snor sig 800 km langs den dramatiske Stillehavskyst og forbinder de to byer med hinanden.

 

I Californien finder du også masser af god mad og vin – Omkring Solvang og Paso Robles samt Napa Valley og Sonoma finder du masser af hyggelige vingårde, der venter på et besøg. På en rejse til Californien kan du også besøge nogle af de mest spændende nationalparker i hele USA, herunder Yosemite National Park.

 

Læg dertil Californiens vidunderlige klima med masser af solskinstimer. Alt dette er med til at gøre din rejse til Californien til en uforglemmelig oplevelse.

Rejse til Californien

Du kan med fordel rejse til Californien hele året rundt. I vinterhalvåret er klimaet omkring Los Angeles, San Diego og Santa Barbara meget mildt og du kan få mange gode lune solskinsdage. 

rejser til californien inkl. rejse til californien venice beach los angeles

 

MyPlanet skræddersyr din rejse til Californien

Hos MyPlanet er vi eksperter i rejser til Californien, og vi kan hjælpe med at gøre din rejse nem, god og sikker. Kontakt os og få et tilbud på din næste rejse – det er helt uforpligtende.

 

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Californien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

 

Ring til os eller send en forespørgsel til vores rejsekonsulenter, når du har brug for en snak med nogle, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker og behov.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Rejseforslag

Vælg et område og se vores eksempler på rejser. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
USA - Utah - Zion National park (2)

Strand, by og natur i det vestlige USA

 • God tid til at opleve USA
 • Den perfekte familieferie
 • Storby og naturoplevelser

21 dage fra kr. 26.100

Marina Naples Bay Resort - Naples florida

Lej lejligheder og huse i USA & Canada

 • Huse med pool i Florida 
 • Storbylejligheder i hele USA
 • Perfekt for storfamilier

8 dage fra kr. 3.395

monument valley.jpeg

Route 66 i bil

 • Et ægte road trip på Route 66
 • Tid ved Grand Canyon
 • Nostalgi og storbyer

17 dage fra kr. 26.400

USA - nevada - las vegas (2).jpg

Det vestlige USA - The Grand Tour

 • Highway 1 along the Pacific Ocean
 • Sunset over the Grand Canyon
 • Las Vegas and San Francisco

22 dage fra kr. 30.200

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 6

Sejltur på San Francisco Bay

Stå til søs, og oplev San Franciscos seværdigheder og smukke beliggenhed fra bugten.

1 dag fra kr. 210

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur til Napa Valley og Sonoma

Besøg de berømte vinområder Napa Valley og Sonoma på denne dagstur fra San Francisco.

1 dag fra kr. 785

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Hvaltur på Monterey Bay

Oplev det rige liv i Monterey Bay i Californien på denne hvalsafari med guide.

3 timer fra kr. 400

Book trygt og sikkert med MyPlanet Rejser

Hos MyPlanet tager vi os af alt det praktiske i forbindelse med din rejse. Fortæl os om dine ønsker til drømmerejsen, så skræddersyer vi din rejse.
1.png

Ekspertise

Vi har skræddersyet rejser i mere end 50 år. Med erfaring kommer viden, som vi deler med dig, når du planlægger.

2.png

Kendskab til destinationen

Vi tilbyder kun rejser til steder, som vi ved, er sikre, og som Udenrigsministeriet ikke fraråder at rejse til.

3.png

Sikkert samarbejde

Vi sikrer at vores partnere har din sikkerhed og sundhed som deres højeste prioritet.

4.png

Private alternativer

Vi hjælper dig med at finde indkvartering og oplevelser med mulighed for at holde afstand.

5.png

Sikkerhed & sundhed

Alle vores partnere har accepteret vores politik for sundhed og sikkerhed.

Artikler & inspiration om USA

USA - Sequoia.jpg

Californiens første nationalpark

Verdens største træ. USA's dybeste canyon. Californiens højeste bjerg og den største drypstenshule. Det kan alt sammen opleves i tvillinge-nationalparkerne Sequoia og Kings Canyon i Sierra Nevada...

Verdens største træ. USA's dybeste canyon. Californiens højeste bjerg og den største drypstenshule. Det kan alt sammen...

Facts
Fakta

Californien er i sandhed et fantastisk rejsemål. The Golden State, som den kaldes, byder på spændende oplevelser og solskin i lange baner. Los Angeles og San Francisco er blot nogle af de utrolige storbyer, du kan udforske i Californien.

Derudover er staten også hjem for storslået natur, som bl.a. kan findes i Yosemite National Park, Death Valley og langs Highway 1 ved stillehavskysten.

Dertil er den gode mad, de dejlige vine og det imødekommende folkefærd med til at sikre, at din rejse til Californien ikke bliver den sidste.

Oplev Californien i bil eller autocamper

Hvem drømmer ikke om et ægte road trip med vind i håret over Golden Gate Bridge, gennem Los Angeles palmeflankerede gader eller til Californiens vinområder?

Californien er oplagt til en kør-selv-ferie i bil. Vejene er gode, afstandene er overkommelige, og undervejs kan du opleve sjove steder og seværdigheder. Vi anbefaler, at hoteller og visse udflugter bestilles på forhånd, så du har mest mulig tid til at nyde turen.

Så lej en lækker bil, sæt din yndlingsmusik på, og mærk friheden ved et ægte amerikansk road trip.

En rundrejse i autocamper er også en oplagt måde at opleve Californien på. I en autocamper skal du kun pakke ud én gang, du bestemmer selv tempoet, og du får mulighed for at bo på nogle af de mange fantastiske campingpladser, der ligger midt i den skønne natur.

Desuden er USA og Californien som skabt til de store mobile hjem, for her er der god plads på vejene og mange parkeringspladser til autocampere. Så der er ingen grund til bekymring over at skulle navigere rundt med sådan et stort køretøj.

Top 8 seværdigheder i Californien

Her har vi samlet nogle af de mest ikoniske seværdigheder og steder i Californien. Måske skal din rejse indeholde dem alle – eller måske blot et par stykker. Én ting er helt sikkert. Disse seværdigheder byder på spændende oplevelser i smukke Californien.

1. Oplev de stejle gader i San Francisco

San Francisco er en helt fantastisk stemningsfuld og hyggelig storby. De mange bakker giver byen en unik stemning, og du kan nemt gå rundt til byens mange seværdigheder. Hvis du ikke vil gå, så hop på en af de smukke gamle sporvogne.

Se den stejle gade Lombard Street, besøg China Town, og læg vejen forbi Fisherman’s Wharf, hvor søløverne slapper af i solen. Et besøg i San Francisco er ikke komplet uden en tur over Golden Gate Bridge og et besøg på den mystiske fængselsø Alcatraz.

Disse og mange flere sjove oplevelser venter i San Franciscos gader og ved bugten ved foden af bakkerne.

2. Tag på vineventyr i Napa Valley

Vineventyret i Napa Valley, som ligger nord for San Francisco, startede i 1960’erne, hvor man fandt ud af, at de mange solskinstimer og den lange tørre sommer danner de optimale betingelser for druerne.

Siden da er den smukke dal blevet et sandt paradis for vin-elskere, der bl.a. kommer for at nyde de fremragende vine af Zinfandel, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Chardonnay.

Vinrankerne strækker sig over landskabernes bløde bakker hele vejen fra Napa Valley by i syd, som byder på et væld af gourmetrestauranter, til Calistoga længere mod nord.

Der er ikke langt fra byen til de mange vingårde i området, hvor du kan smage på årets høst. Tag eventuelt på en guidet tur til Nappa Valley.

3. Oplev Los Angeles

Los Angeles byder på en perlerække af ikoniske seværdigheder – og mange af dem er gratis. Læg vejen forbi stjernernes hjem i det fashionable Beverly Hills, shop side om side med de kendte på Rodeo Drive, og gå på opdagelse ved stjernerne på Walk of Fame.

Tag også til kysten, hvor de mindre strandforstæder Santa Monica og Venice Beach byder på masser af stemning, farverige personligheder, underholdning, restauranter og caféer.

Helt andre oplevelser venter i Disneylands eventyrlige univers og Universal Studios, som giver et indblik i filmens verden.

4. Kør langs Highway 1

Skal du på road trip i Californien, må du ikke snyde dig selv for Highway 1 langs stillehavskysten. Vejen strækker sig 800 km langs kysten og byder på storbyer, storslået natur og små hyggelige byer.

På en kør-selv-tur langs US Highway 1 venter højdepunkter som smukke San Francisco, Santa Cruz med en skøn strand og rutsjebaner, søløver der daser på stranden, den charmerende lille by Carmel-by-the-Sea, smukke Big Sur og stjernernes Los Angeles.

5. Yosemite National Park

Kun tre timers kørsel fra San Francisco ligger Yosemite National Park – et overflødighedshorn af vild natur, dyreliv og gode vandreruter.

Et godt udgangspunkt for dit besøg i nationalparken er Yosemite-dalen. Her er der gode overnatningsmuligheder og nogle af parkens største seværdigheder, som fx El Capitan og Half Dome.

Tag dig god tid til at vandre gennem parken, udforsk de dybe skove, oplev brusende vandfald og gå over blomstrende højsletter.

Parken er også hjem for nogle af verdens største træer; de gigantiske Sequoia-træer. I de skønne omgivelser lever både hjorte, prærieulve og sortbjørne, som du med lidt held kan opleve.

6. Oplev klippeformationerne i Death Valley

Det er ikke uden grund at dalen har fået navnet Death Valley. Her er varmt – rigtig varmt. Om sommeren kan temperaturerne snige sig op lige under de 50 °C.

Af samme årsag gav de tidlige pionerer dalens områder navne som Funeral Mountains (Begravelsesbjergene), Coffin Peak (Kistetoppen), Hell's Gate (Helvedes port), Starvation Canyon (Sultens kløft) og Dead Man Pass (Dødemandspasset).

Death Valley er et nådesløst, men også utroligt smukt sted, som blandt andet byder på sandklitter, saltsletter og forunderlige klippeformationer.

7. Kør på den berømte Route 66

Route 66 er USA's mest legendariske vejstrækning. Turen fra Chicago i øst til Santa Monica i Californien er en rejse dybt ind i den amerikanske kultur, som lever i bedste velgående i de mange små, hyggelige flækker langs ruten.

Flere steder i Californien kan du køre ad den gamle rute, men vælg eventuelt en kort distance, da vejstrækningen kan være ringe vedligeholdt.

I Victorville i Californien kan du, på California Route 66 Museum, se gamle neonskilte, kort, billeder og forskellige andre genstande fra den historiske rute.

8. Oplev Redwood National and State Parks

De færreste har hørt om Redwood National and State Parks, men det er bestemt et besøg værd.

Parken ligger ved kysten i det nordlige Californien. Her kan du opleve de himmelstræbende Sequoia-træer, der kan blive op til 120 meter høje og mere end 4.000 år gamle.

Gå en tur gennem den forunderlige verden under træernes kroner blandt de enorme træstammer. Her vil du føle dig meget lille blandt de enorme træer.

H2: Vejret i Californien

Vejret i Californien minder meget om det, du kender fra Middelhavet med varme, tørre somre og milde, våde vintre. I den nordlige del af staten er temperaturerne dog væsentligt køligere, mens der i den sydlige del af staten er ørkenklima.

Om foråret er klimaet i Californien generelt lunt og behageligt. Mens den sydlige del af staten kan have temperaturer på omkring 25-30 grader om sommeren. I den nordlige del af staten kommer temperaturerne sjældent meget over 20 °C.

Efteråret kommer sent med milde temperaturer, hvilket også gælder vinteren, hvor man kun sjældent oplever sne. På grund af Stillehavets kolde havstrømme har Californien en meget lav badevandstemperatur ved strandene.

Kun i den allersydligste del af staten kan vandtemperaturen snige sig op på 20 grader sidst på sommeren.

Fakta om Californien

 • Areal: 424.000 km2 (3. største stat i USA)
 • Befolkning: 40 mio.
 • Hovedstad: Sacramento
 • Største by: Los Angeles (4 mio.)
 • Sprog: Engelsk
 • Valuta: Amerikanske dollars

Flyvetid fra Danmark: Los Angeles – ca. 13 timer og 30 min. og San Francisco – ca. 11 timer og 30 min.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png