70125011 Få et tilbud
5 grunde til at besøge Botswana i den grønne tid på året

5 grunde til at besøge Botswana i den grønne tid på året

Overvejer du en safarirejse til vidunderlige Botswana? Så læs vores Afrika-ekspert Anjas bedste tips!

Hør Botswanas bedst bevarede hemmeligheder, når vores ekspert i det sydlige Afrika, Anja Füssel, deler ud af sine personlige erfaringer med at rejse på denne magiske tid af året.

5 grunde til at besøge Botswana i den grønne tid på året

Med en guldgrube af nationalparker – fra det frodige Okavango Delta til det udtørrede lavland i det centrale Kalahari – er det ikke en overraskelse, at Botswana er en af Afrikas mest populære safaridestinationer.

Juni til september betragtes traditionelt som det bedste tidspunkt at besøge Botswana. Vejret er tørt, temperaturerne lavere og dyrene er sædvanligvis nemmere at få øje på i den begrænsede underskov. Men vil du opleve dette smukke land i et helt andet lys, skal du overveje at rejse i den grønne sæson (regntiden) i stedet, som ligger mellem oktober og marts. Vi satte os sammen med vores ekspert i det sydlige Afrika, Anja Füssel, der har rejst der for nyligt, for at finde ud af, hvorfor denne tid af året er en af Botswanas bedst bevarede hemmeligheder.

1. Nyd det fantastiske, vilde dyreliv

5 grunde til at besøge Botswana i den grønne tid på året

I Botswanas tørtid vandrer dyrene adskillige kilometer for at finde vandhuller, mens den grønne periode er meget mere våd. Kraftige regnskyl og storme tilfører liv til landskabet, særligt i de tørre områder som Kalaharis saltsletter. Med mere vegetation og vand omkring dem, strejfer dyrene rundt i vildmarken i flokke. Du kan opleve den store migration af zebraer, når kæmpestore flokke af disse storslåede dyr vandrer fra nord til syd for at græsse på frisk jord.

Mange dyr får også deres unger i den grønne tid. Du kan forvente at se mange dyreunger i Botswanas vildtreservater, lige fra legende zebraer til bedårende, unge antiloper. På Anjas seneste rejse så hun oven i købet unge løveunger. Nyfødte unger betyder også mange rovdyr. Som en del af naturens orden, er det ikke usædvanligt at se løver, geparder og vilde hunde cirkulere omkring de udsatte og sårbare unger i håb om at sikre sig det næste måltid.

2. Fugleinteresserede har masser at se frem til

Botswana er kendt for et imponerende fugleliv med mere end 400 arter på himlen i denne periode. Mellem oktober og marts migrerer mange trækfugle fra Asien, Europa og andre områder i Afrika, til Botswanas frodige græsarealer for at bygge rede og yngle. Langs med den bugtede Chobe-flod kan du betragte de farverige isfugle, styrtdykkende glenter og larmende gøge. Andre steder, hvor du kan opleve masser af fugleliv, er eksempelvis de enorme sletter i Okavango-deltaet og de vilde vådområder i Savuti og Linyanti.

3. Landskabet er grønt og levende

Okavango deltaet i mokoro

Efter en langvarig tørkeperiode opbløder de livgivende regnskyl den tørre, spaltede jordbund. Med ét, forvandler landskabets sig til et frodigt paradis i alle nuancer af grøn, og med sporadiske regnbuer, der strækker sig hen over den klare, blå, afrikanske himmel. Ud over at være en fryd for øjnene, og for dit kameraobjektiv, er det også godt nyt for Botswanas dyreliv.

Selvom regnen til tider kan være kraftig, er det normalt hurtigt overstået. Himlen klarer hurtigt op, og et magisk lys forstærker oplevelsen. Som Anja fortæller: ”Det regnede kun to gange: den ene gang om natten, og den anden gang mens vi sad i en mokoro. Vi så, hvordan skyerne gled hen over deltaget – det var det mest fascinerende syn”.

Vores eksperter vil altid sørge for, at du er sikker på din rejse, uanset vejret. Game drives gennemføres i lukkede køretøjer med masser af udsyn. En sjælden gang sker det, at man kører fast i mudderet. Her har guiderne udstyret til at trække køretøjet frit igen, og det er en oplevelse, som Anja hævder ikke er så foruroligende, som den umiddelbart lyder.

”På grund af regnen er mange veje mudrede, og køretøjerne kan nemt sidde fast. Men guiderne er så rutinerede i at trække hinanden ud af mudderet, at det bliver en spændende oplevelse for gæsterne. Ofte tager det sammenlagt kun 10 minutter at fastgøre rebet, trække det andet køretøj fri, og fjerne rebet igen. Så det tager faktisk ikke ret lang tid.”

4. Du har færre flokke af turister, du skal kæmpe med

5 grunde til at besøge Botswana i den grønne tid på året

Mens højsæsonen for at tage på safari i Botswana er tør og med en lavere luftfugtighed, er det normalt også meget mere overfyldt og dyrt. Det kan gøre det en del vanskeligere at få fat på en guide, og du vil sandsynligvis skulle kæmpe for at få en plads i første parket i landets mere populære vildtreservater.

Rejser du derimod i den grønne tid på året, er der chancer for en meget mere eksklusiv safariferie. Mere fredfyldte parker, fantastisk muligheder for at iagttage vildtet og flere ledige, erfarne guider er blot nogle af fordelene. Vores rejseeksperter kan også hjælpe dig med at planlægge en privat udflugt, der er fuldstændig skræddersyet til dig og efter dine ønsker.

“Samtlige guider er super vidende og motiverede”, fortæller Anja. ”De vil altid sikre, at du ser det, du er interesseret i, og at du er tryg og komfortabel. Guiden sørger for tæpper og regnfrakker i køretøjet, din favoritdrik i køleboksen og de bedste lysforhold til din billeder.”

5 Du får mest camp og lodge for pengene

MyPlanet-Botswana Tours-Kalahari Salt Pans-Meno a Kwena Tented Camp-Bedroom 2 (1).jpg

At tage på safari, og bo lige midt i den næsten surrealistiske vildmark, er en af de bedste ting, du kan foretage dig i Botswana. En række af landets lodges tilbyder fantastiske lavsæsonpriser, der giver dig mulighed for at gøre din safarioplevelse endnu større, når du kan få mere indhold for pengene.

Du kan bo i en af Botswanas bedste luksus-safaricamps for mindre, når du rejser i den grønne sæson. Og du kan slappe af i et luksustelt i hjertet af Moremi National Park i Mombo Island Camp, eller tage turen til Shinde Camp i det uberørte Okavango-delta, som er en af Afrikas bedste safaridestinationer. Shinde Camp var én ud af den håndfuld lodges, Anja boede i på sin seneste tur, og hun elskede især panoramaudsigten fra den private veranda.

Foretrækker du en mere intim oplevelse? Så vil du ikke blive skuffet. ”Alle camps har et begrænset antal telte”, fortæller Anja. ”Det gør hele oplevelsen meget mere privat og eksklusiv”.

Så alt i alt, hvorfor begrænse din safarioplevelse til de tørre vintermåneder? De mest vidunderlige landskaber, nyfødte dyreunger, billig indkvartering og færre turister gør den grønne tid af året til det perfekte tidspunkt til en Botswana-rejse. Få en snak med os allerede i dag om planlægningen af din drømmesafari i dette fortryllende hjørne af det sydlige Afrika.

/MyPlanet Rejser 2022

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.

5 grunde til at besøge Botswana i den grønne tid på året

Tanzania: Luksussafari og barfodsparadis

  • Unikke safarioplevelser
  • Luksus og eksklusiv indkvartering
  • Fabelagtige strande på Zanzibar

15 dage fra 80.190 kr pr. person

Victoria falls, safari i botswana og mauritius

Victoria Falls, safari i Botswana og Mauritius

  • Flotte brusende vandfald
  • Bådsafari i Botswana
  • Sol, strand og azurblåt vand

 

15 dage fra 52.020 kr pr. person

Kenya langt fra alfarvej

Kenya langt fra alfarvej

  • Storbyen Nairobi
  • Unikke safarier i Masai Mara & Ol Pejeta
  • Safarier i verdensklasse

13 dage fra 61.490 kr pr. person

Botswana Okawango to kalahari.png

Botswana fra Okavango til Kalahari

  • Okavango Deltat
  • Kalahari ørken
  • Safri i verdensklasse

11 dage fra 76.487 kr pr. person

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos, Vandfald og Safari

  • Nyd luksustoget Rovos Rail
  • Smukke Victoria Falls
  • Safari i Chobe National Park

12 dage fra 69.000 kr pr. person

Cape Town, Victoria Falls og safari

Cape Town, Victoria Falls og safari

  • Oplev farverige Cape Town
  • Det buldrende Victoria Falls
  • Safari i Chobe National Park

14 dage fra 36.225 kr pr. person

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev. Du kan altid tilbagekalde din tilmelding.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

Bestil Her