70125011 Få et tilbud
Det bästa av Oman

Roadtrip i Oman - bjerge, fæstninger og ørken

Ældgamle fæstninger, fascinerende landskaber du ikke finder andre steder og ikke mindst de helt unikke udsigter fra Saiq plateuet, – alt dette venter dig på dette road trip i Oman.

9 dage fra 18.450 kr
Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes..

Dine informationer er sikre og deles aldrig med tredje part. Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles sikkerhedspolitik og generelle betingelser gælder.

På denne korte, men intensive, kør-selv tur vil du opleve Omans mangfoldighed i al dens pragt. Rejsen starter i hovedstaden Muscat, hvorfra kursen sættes mod den oldgamle by Nizwa med sit imponerende fort. På din vej gennem Hajar-bjergene oplever du naturskønne og historiske seværdigheder. I byen Bahla, kan du besøge et af verdens ældste fort, der daterer tilbage til det 13. Århundrede, og som også er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste. Fortsæt gennem det barske landskab i Wadi Al-Muaydin til Jebel Shams, landets højeste punkt. På Saiq-plateauet kan du tage en pause i skyggen af ​​fersken-og granatæbletræer, før du udforsker de traditionelle mudderstens-bosættelser i Wadi Bani Habib. Din rute fører dig forbi ørken- og bjerglandskaber til Musandam, hvor du besøger den beduinske landsby Sayh og den akaciedækkede Al Khalidiya naturpark på en privat guidet udflugt. Tilbage i Muscat har du endnu en mulighed for at slentre gennem gyderne i den gamle havneby Muttrah og fordybe dig i en verden fuld af eksotiske varer og berusende dufte på markederne.

 

Som med alle vores rejser kan du også skræddersy denne rejse til dine behov. Kontakt os for at modtage et skræddersyet tilbud – helt gratis og uforpligtende.

 

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Rejsen dag for dag

Ældgamle fæstninger, fascinerende landskaber du ikke finder andre steder og ikke mindst de helt unikke udsigter fra Saiq plateuet, - alt dette venter dig på dette road trip i Oman.

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag begynder din rejse til Oman.

Dag 1-2: Muscat

Du lander samme dag i Muscat, hvor du får udleveret din lejebil og kan sætte kursen mod dit hotel for natten, det moderne Mysk Al Mouj by Shaza, der ligger med udsigt ud over Al Mouj Marinaen.
Muscat er en gammel havneby omgivet af majestætiske bjergene på den ene side og havet på den anden. Navnet Muscat, oversættes groft som 'sikker forankring' – hvilket er meget passende for byen og dens beliggenhed. Portugisiske fæstninger som Al Jalali og Mirani fra det 16. århundrede troner op på klipperne over den travle havn

Dag 2-3: Nizwa

Idag går turen til byen Nizwa, ca. halvanden times kørsel fra Oman, så der vil være god tid til at udforske de mange seværdigheder undervejs, og der venter en sand skattekiste fuld af naturskønne og historiske steder. Første stop på turen er byen Nakhl, der er berømt for sine termiske kilder beliggende mellem frodige frugtplantager og høje palmer. Udforsk den storslåede præ-islamiske arkitektur ved det imponerende Fort Nakhl, og besøg det lokale museum, der blandt andet huser en fascinerende udstilling af dyrebare genstande fra området og gamle våben. Kør derefter gennem Wadi Bani Awf, der fører dig igennem nogle af de dybeste kløfter i regionen, inden du når den maleriske landsby Bilad Sayt. Denne lille landsby ligger gemt væk på Hajar-bjergenes høje bjergskråninger, og fra byen er der en imponerende udsigt over det barske landskab. Vejen fører dig videre ned ad den sydlige side af Hajar-bjergene, og du når nu til den 400 år gamle by Al Hamra, der er en af de ældste byer i landet. Byen er især kendt for sine traditionelle 2 og 3 etagers huse bygget af ler med tage lavet af palmer. Besøg også den lokale souk (bazar), hvor du finder et væld eksotiske varer og snyd ikke dig selv for at smage den søde halva med dadler og nødder, før du fortsætter turen til dagens destination, byen Nizwa.

Nizwa, der er Omans tidligere hovedstad, er stadig præget af sin fortid som et stort pulserende handelscenter. For at forsvare byens position på den vigtige handelsrute blev Fort Nizwa med dets imponerende cylinderformede tårn bygget i det 17. århundrede, og dette er også byens helt store seværdighed.
I Nizwa tilbringes natten på det 4-stjernede Golden Tulip Nizwa, der er bygget i den traditionelle og charmerende omanske stil og ligger omgivet af de rå Hajar-bjerge en halv times kørsel uden for byen.

Udflugter:
Udforsk Bahla, Jabrin og Wadi al-Muaydin på egen hånd
Udforsk de mange seværdigheder omkring Nizwa i den maleriske ad-Dachiliyya region. Tag afsted fra dit hotel i Nizwa til byen Bahla, der er kendt for sin fæstning fra det 13. århundrede, der er en af ​​de ældste i landet. Fortet er som det eneste i landet på UNESCO’s verdensarvsliste og er i sandhed et imponerende syn med tårnhøje fæstningsmure, massive bygninger og hytter lavet af Terracotta-mursten. Du kan også se det traditionelle keramikhåndværk, der repræsenterer Bahla med dets karakteristiske, riflede mønstre på terracotta. Fortsæt derefter til Jabreen, en historisk by kendt for sin fæstning fra det 17. århundrede. Her kan du beundre smukt udsmykkede lofter, sirligt udformede vinduesgitre og interessante detaljer, såsom et separat rum, der blev brugt til at gemme dadler. Din tur fortsætter gennem det barske landskab i Wadi al-Muaydin. I denne imponerende kløft finder du stejle klippevægge og forfriskende bække med køligt ferskvand, der fodres af en underjordisk kilde. Afslutningvist belønnes du med en fantastisk udsigt over de massive kalkstensklipper i horisonten.

Dag 3-4: Jebel Shams og Al Hamra

Fra Nizwa kører du i dag til Jebel Shams nord for den lille by Al Hamra. Jebel Shams er med sine 3000 meter Omans højeste punkt og nær bjerget, er der fra Jebel Akhdar en fantastisk udsigt over Wadi Ghul, også kendt som 'Omans Grand Canyon' og Al Nakhr-kløften.
Ved Jebel Shams tilbringes natten på Sama Heights Resort & Spa, der er landets første øko-resort. Stedet ligger gemt væk for foden af Jebel Shams i 2100 meters højde og du kan her både nyde godt af det køligere klima, men også skønheden i den barske og rå natur.

Udflugter:
Udforsk Saiq-plateauet på egen hånd
Jebel Shams fantastiske beliggenhed gør området ideelt til at udforske på egen hånd. Drag afsted fra de svimlende højder ned til det frodige Saiq-plateau, der til trods for, at det ligger i 2000 meters højde, er et af de mest frugtbare områder i Oman. Gå rundt mellem fersken- og granatæbletræer, og i forsommeren kan du nyde af duften af ​​de blomstrende Damaskus-roser. Via Jebel al-Achdar når du Wadi Bani Habib, berømt for sine frodige grønne frugtplantager og historiske bosættelser bestående af murstenshuse. Sidst på ​​dagen ankommer du til oasen i Birkat Al Mauz. Der kan du få et glimt af stedets blomstrende fortid, som blev muliggjort af det traditionelle aflaj -vandingssystem. Besøg ruinerne af den gamle fæstning og tag en spadseretur langs rislende kanaler, der forsyner palmelunde og plantager med frisk vand og giver dig en idé om, hvorfor navnet på stedet groft oversættes som 'bananbassinet'.
Du kan vælge at tage nogle af stoppene undervejs fra Nizwa til Jebel Shams og de resterende, når du næste dag sætter kursen mod Wahiba Sands.

Dag 4-5: Wahiba Sands

Fra Omans højeste bjerg går turen nu sydpå til Wahiba Sands og dit hjem for natten Sama Al Wasil Desert Camp, der ligger omgivet af ørkenes imponerende sandklitter. Wahiba Sands er en ørken med store og nærmest uendelige klitter i Janub al-Sharqiyya-regionen i det østlige Oman. Tag på en spændende ørkensafari gennem de enorme sandklitter, der bevæger sig i vinden, og få uforglemmelige minder med en firehjulstræk off-road køretur, på guidede vandreture eller på en afslappet ridetur på kamlryg ved solnedgang.

Dag 5-6: Sur & Ras Al Jinz

Det er tid til at vinke farvel til ørkenens sand og sætte kursen mod kysten og byen Sur, der er hovedstaden i det sydlige Ash-Sharqiyah-distrikt og ligger lige ud til ​​Omanbugten. Denne gamle havneby ligger malerisk omgivet af det azurblå hav og de majestætiske Hajar-bjerge.
Undervejs til byen kan du tage en afstikker til Wadi Bani Khalid, der er berømt for sine frodige palmelunde og turkisblå små pools, der aldrig tørrer ud. Omgivet af store kalkstensklipper kan du vandre ad idylliske bjergstier til wadi’en. Forkæl dig selv med et hvil i skyggen af ​​dadelpalmerne, der svajer forsigtigt i vinden, og tag derefter en forfriskende dukkert i det blå vand. En kort gåtur op ad klipperne fører dig til de øverste bassiner, som er mindre og endnu mere afsondrede. Efter en afkølende dukkert kan du nippe til en håndfuld saftige dadler, inden du fortsætter køreturen til Sur og dit hjem for natten, det hyggelige Turtle Beach Resort. Stedets navn fortæller også lidt om selve området her, der er berømt for at sit arbejde med at avle og bevare de grønne havskildpadder.

Dag 6-8: Muscat

I dag sættes kursen atter mod Omans hovedstad Muscat, en køretur på ca. 3 timer, så der vil også blive tid til at udforske den naturskønne kystvej undervejs. Gør et stop i den lille fiskerby Tiwi for at nyde det smukke landskab og de kulturelle skatte. Landsbyen har med sine traditionelle boliger været placeret i en dal ved Det Arabiske Hav i århundreder. Vejen ind til dalen går gennem porten til en oldgammel fæstning og foran dig åbner der sig et landskab præget af bjergkilder, frodige frugtplantager og smaragdgrønne marker med krystalklare damme. Tag turen ad vejen op til Wadi Shab og nyd en traditionel frokost på en lokal restaurant. Kør derefter op til Hawiyyat Nadschm et imponerende limstenskrater, der fyldes med saltvandet fra det Arabiske Hav, inden du fortsætter mod Muscat, og dit hjem for de sidste to nætter, Mysk Al Mouj by Shaza.

Udflugtsforslag:
Udforsk Muscat på egen hånd
Udforsk de mange attraktioner i byen Muscat i dit eget tempo. Besøg Sultan Qaboos Grand Mosque og nyd de smukke detaljer og sammensmeltningen af ​​forskellige arkitektoniske stilarter. Fortsæt til operahuset, som blev bygget af de samme arkitekter, der blev hyret til at bygge Sultanens palads. Se det imponerende marmorværk eller planlæg på forhånd at deltage i en operaforestilling. Den maleriske gamle bydel tager dig tilbage til metropolens fortid. Gå en tur gennem byens smalle gader, udforsk de gamle fæstninger fra det 16. århundrede og nyd panoramaudsigten over Omanbugten og byens tage. Besøg Nationalmuseet for et dybdegående indblik i områdets historie og udforsk Mutrah Souk, der er et af de ældste arabiske markeder i verden. Fordyb dig i en farverig verden fyldt af berusende dufte og eksotiske varer, mens du er på udkig efter interessante souvenirs og stil din sult med lækre arabiske specialiteter ved en af de utallige madboder, inden du tager tilbage til hotellet.

Dag 9: Ankomst til Danmark

Efter en spændende tur til det flotte Oman lander du i dag i Danmark.

Fotogalleri

Priseksempel

9 dage fra 18.450 kr
Pris pr. person ved 2 voksne
Bestil tilbud
Pris per person

fra kr. 18.450 pr. person ved 2 voksne

 

Tillæg i højsæson: ca. 2.000 - 8.000 kr. pr. person*

 

*Højsæson omfatter de mest populære tidspunkter at besøge destinationen på som i ferier, ved højtider, og når klimaet er bedst.

Priset inkluderar
 • Flyrejse fra Danmark til Oman tur/retur
 • Flyskatter
 • Lejebil 4WD Toyota LC Prado or similar, Muscat Airport t/r
 • 1 overnatning på Mysk Al Mouj by Shaza (Deluxe Room Community View) inkl. morgenmad
 • 1 overnatning på Golden Tulip Nizwa (Standard Room) inkl. morgenmad
 • 1 overnatning på Sama Heights Resort (Bungalow) inkl. halvpension (morgenmad og aftensmad)
 • 1 overnatning på Sama Al Wasil Camp (Standard Chalet) inkl. halvpension (morgenmad og aftensmad)
 • 1 overnatning på Turtle Beach Resort (Hamoor Room) inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger på Mysk Al Mouj by Shaza (Deluxe Room Community View) inkl. morgenmad
 • Udflugter og aktiviteter som beskrevet i rejseplanen
 • Transport til destinationerne, samt til og fra lufthavnen og til dit hotel
 • • MyPlanets Concierge service (tilgængeligt 24 timer i døgnet)
 • Fuld CO2 kompensation

 

Tilkøb til rejsen
 • Entréer og yderligere måltider, der ikke er beskrevet i rejseplanen
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Visum og turistskatter
 • Sygdoms- afbestillingsforsikring
Tilpas rejsen

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses helt efter dine ønsker. Det samme kan rejseformen og antallet af rejsedeltagere. Snak med en rejsekonsulent om mulighederne.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Det bästa av Oman

Roadtrip i Oman - bjerge, fæstninger og ørken

 • Imponerende fæstningsværker
 • Endeløs ørken og barske landskaber
 • Eksotiske arabiske bazarer

 

9 dage fra 18.450 kr pr. person

Resa till Oman - Oman för nybörjare

Oman for nybegyndere

 • Historiske forter og moskéer
 • Overnatning i ørkenen
 • Dyr og natur

7 dage fra 17.010 kr pr. person