70125011 Få et tilbud
Det nordlige Mexico

Det nordlige Mexico

Oplev den pulserende storby Mexico City, de historiske kolonibyer i bjergene og det eksklusive strandliv på Stillehavskysten – alt sammen på denne rundrejse i Mexico.

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration. Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

13 dage fra 44.550 kr
Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes..

Dine informationer er sikre og deles aldrig med tredje part. Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles sikkerhedspolitik og generelle betingelser gælder.

Det nordlige Mexico

Det nordligen Mexico. På denne farverige og spændende rundrejse i Mexico kombineres det pulserende storbyliv i Mexico City med besøg i de hyggelige og farverige bjergbyer i den centrale del af landet. Rejsen afrundes med et par eksklusive dage med solbadning og vandsport på den mexicanske riviera ved Stillehavskysten. På turen er der også tid til lærerige besøg på en vingård og et tequila-destilleri.

Mexico city

Mexico City, verdens tredjestørste by, er en mangesidig, urban rejseoplevelse, hvor historie, traditioner og modernitet mødes. Du kan opsøge de traditionelle markeder, der bugner med de aromatiske krydderier og friske råvarer som du genkender fra de mexicanske lækkerier og specialiteter, uanset om det er hos gadesælgeren eller på restauranten med det udfordrende fusionskøkken. Og får du behov for en pause fra byens puls, kan du trække dig tilbage i en af de mange parker, der er frodige, grønne oaser.

Spansk arkitektur fra kolonitiden i San Miguel de Allende

San Miguel de Allende er en malerisk bjergby, der rummer smuk spansk arkitektur fra kolonitiden. Her blomstrer kulturen, og en lang række gallerier, kreative værksteder og kunstnere sætter deres præg på byen. Du kan tilbringe timer med at slentre i de brostensbelagte gader mellem de farverige, gamle bygninger. Guanajuato er ligeledes en smuk bjergby med karakteristiske, farverige bygninger og smalle, kuperede gyder. Det er en universitetsby, og har derfor en ungdommelig atmosfære som du især mærker på de mange caféer, der ligger omkring Jardin de la Union. Guadalajara er en spændende blanding af det moderne og det traditionelle. Her kan du høre Mariachi-musik og se den folkloristiske hattedans i gaderne. Men samtidig tiltrækker byen mange, især unge, entreprenører inden for teknologi og bæredygtighed.

Strande i Punta Mita

Punta Mita er kendt for et skønt og stabilt klima året rundt, den hvide sandstrand og den eksklusive atmosfære. Det tiltrækker også berømtheder og multimillionærer, så det er ikke uden grund, at det kaldes Mexicos riviera.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Rejsen dag for dag

Oplev den pulserende storby Mexico City, de historiske kolonibyer i bjergene og det eksklusive strandliv på Stillehavskysten – alt sammen på denne rundrejse i Mexico.

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag rejser du fra Danmark til Mexico City.

Dag 2 - 4: Mexico City

Ved ankomsten til Mexico City bliver du mødt af den lokale repræsentant, der vil sørge for transporten til dit hotel i de første to nætter, det charmerende Zócalo Central, der kun ligger et stenkast fra restauranter, barer, museer og attraktioner. Hotellets restaurant er kendt for køkkenchefens nyfortolkning af det mexicanske køkken. Spændende retter, som du kan nyde med udsigt over den største og ældste katedral i Amerika, Catedral Metropolitana de la Asunción de María. Mexico City, der er verdens tredjestørste by målt på indbyggertal, er levende, farverig og stilfuld. De fascinerende museer ligger side om side med de smukke kirker, ligesom byens fine, gamle akademiske institutioner ligger op og ned ad de livlige temaparker. Her kan du opleve det lokale liv, når du vandrer gennem de traditionelle markeder, der er sprængfyldt med aromatiske krydderier, friske råvarer og fint kunsthåndværk. Når du har brug for at trække dig lidt tilbage fra trængslen og travlheden, er den smukke Parque México en sand grøn oase beliggende i det eksklusive Condesa-distrikt. For madelskere er Mexico City et sandt overflødighedshorn af gastronomiske lækkerier og specialiteter. Der venter dig store kulinariske oplevelser, uanset om det er fra gadesælgeren, der serverer autentiske mexicanske retter, eller på de hippe caféer, der udfordrer dine smagsløg og sanser med deres fusionskøkkener.

Udflugter:

Mexico Citys seværdigheder og skjulte perler

Du starter ud fra dit hotel på denne halvdagstur, hvor du skal rundt på opdagelse i Mexicos pulserende hovedstad. Den historiske bymidte, der afspejler udviklingen gennem syv århundreder, er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Når du spadsere hen over Zócalo pladsen, hvor historien går helt tilbage til aztekerne, har du rækken af regeringskontorer på den ene side, mens butikker og hoteller ligger på den anden. Det er også her, at du kan opleve gadekunstnere med aztekisk dans og musik. Fortsæt over til nationalpaladset med facaden af røde, vulkanske sten. Her findes blandt andet en samling af værker af den berømte mexicanske maler Diego Rivera. Gå videre til byens katedral, der er bygget ovenpå en aztekisk helligdom. Efter turen ned igennem den brede Reforma Boulevard, der gennemskærer den omfangsrige by, gøres der stop ved Uafhængighedsmonumentet. Turen rundt i byen afrundes i den store Chapultepec Park, hvor du kan nyde den enestående udsigt fra Chapultepec Castle.

Privat halvdagsudflugt. Lettere fysisk krævende. Let tøj og komfortable sko anbefales - og husk solcreme. Nationalpaladset er lukket om mandagen og på dage med officielle begivenheder.

Flyv med varmluftballon over Teothiuacán

Du skal tidligt ud af fjerene denne morgen og afsted til Globo Puerto, der er udgangspunktet for dit lufteventyr over Teothiuacán. Efter en kort introduktion, en kop kaffe og en cookie, er det tid til at tage af sted i varmluftballonen, mens solen står op over det dramatiske landskab. Nyd den betagende udsigt over pyramiderne, mens du roligt glider hen over det vidtstrakte, historiske Teothiuacán. Du vil her se, hvordan byen er anlagt som et perfekt gittermønster langs De Dødes Vej, der strækker sig over næsten 5 km. Andre højdepunkter er Solpyramiden, Månens pyramide, Quetzalpápalotl-paladset og Quetzalcoatl-templet. Når du betragter Teothiuacán oppefra, og hører ballonskipperen fortælle om stedets historie, begynder du at forstå disse ældgamle civilisationers dygtighed og byggemæssige formåen. Efter en times udforskning fra luften, landing og fejring med et glas champagne, går det tilbage mod hotellet.

Privat halvdagsudflugt med start kl. 05:00. Ikke fysisk krævende. Du vil blive bedt om at underskrive en ansvarsfraskrivelse. Forbehold for aflysning i tilfælde af dårligt vejr.

Dag 4 – 6: San Miguel de Allende

Efter nogle spændende dage i Mexico City går turen i dag mod højlandet og byen San Miguel de Allende. Det er en strækning på 320 km. og efter 4 ½ times kørsel er du fremme ved Belmond Casa de Sierra Nevada, hvor du skal bo 2 nætter. Det luksuriøse hotel ligger i hjertet af byen, og kun få minutter fra spændende seværdigheder som St. Michael-kirken og det historiske museum. De rustikke værelser er indrettet med kunst og antikviteter, og er, trods det historiske islæt, udstyret med alle moderne bekvemmeligheder. Her kan du også slappe af i den udendørs swimmingpool, der ligger i gårdhaven, indrammet af smukke stenbuer, eller nyde solen i liggestolene. San Miguel de Allende er en malerisk bjergby, der ligger i højlandet i det centrale Mexico. Her er en kosmopolitiske atmosfære og blomstrende kultur med utallige gallerier, studios, gadekunstnere og stor kulinariske udfoldelse og mangfoldighed. Byen rummer spændende spansk arkitektur fra kolonitiden, der er særligt kendt for den lyserøde kalkstenskirke, Parroquia de San Miguel Arcángel, som rejser sig højt over byen med sin detaljerige, gotiske facade og utallige spir. Du kan tilbringe timer med at udforske de farverige gamle bygninger i de brostensbelagte gader, butikkerne, de økologiske spisesteder og de travle lokale markeder. De frodige parker, såsom Juárez Park, og de mange af varme kilder, bidrager til San Miguels naturlige charme. Nyd panoramaudsigten over byen og de spektakulære solnedgange fra en tagterrasse, eller gå en tur ud til den nærliggende, naturskønne bjergskråning i El Mirador.

Udflugter:

Klippevandring og afslapning på Bernal

Der er tidlig afgang fra hotellet denne morgen, hvor du skal opleve Peña de Bernal. Det er verdens tredjestørste monolit, 433 meter høj, som rejser sig mægtigt over den nærliggende by Bernal. Efter køreturen gennem de omkringliggende skovområder, vandrer du op ad grusstien, hvor boderne ligger side om side. Du fortsætter til toppen, mens du indånder den fredelige atmosfære, besøger kapellet med det store kors på toppen, og nyder den storslåede panoramaudsigt over det mexicanske landskab. Peña de Bernal er et paradis for adventure-entusiaster, særligt bjergbestigere og rappelers, der rejser hertil fra hele verden. Det siges, at du kan opleve en speciel følelse af fred og ro, som tilskrives en særlig energi, som klippen skulle udsende. Den menes derfor at have særlige egenskaber, der blandt andet tiltrækker alternative behandlere, og klippen er desuden centrum for højtideligholdelse af forårsjævndøgnet og den lokale Fiesta de la Santa Cruz.

Privat halvdagstur. Moderat fysisk krævende. Behageligt, let tøj og vandresko anbefales.

Romantisk landskabs- og vingårdstur

Opdag hemmeligheden bag de lækre vine i Mexicos Bajío-region på denne lærerige vingårdstur. Efter morgenmaden på hotellet bliver du mødt af din engelsktalende guide, og sammen tager I afsted til Casa Vitivinícola Bodegas De Cote i udkanten af San Miguel de Allende. Turen gennem de vidtstrakte vinmarker kan enten ske til fods, på cykel eller i et traktortrukket mini-tog. Uanset, hvordan du kommer rundt, oplever du alle hjørner af den dejlige vingård, inden du når frem til rummet med de store gæringstanke og ikke mindst vinkælderen. Her hører du om vinfremstilling og modning af vin fra en ekspert-sommelier. Derefter er der vinsmagning med rød-, hvid- og rosévine, og her lærer du den skønne, perlende cava at kende.

Privat heldagstur på 7 timer fra 11:00 til 18:00. Vinsmagning er inkluderet. Moderat fysisk krævende. Medbring solhat, solbriller, solcreme, let tøj og behagelige vandresko.

Dag 5 – 7: Guanajuato

Rundrejsen går i dag videre til den smukke og farverige bjergby Guanajuato. Det tager halvanden times tid at køre de 80 km. fra San Miguel do Allende. Du skal bo en nat på luksus boutiquehotellet Villa Maria Cristina, der ligger tæt på Guanajuatos historiske centrum. Hotellet er et fint stykke kolonial arkitektur, og du træder ind i en verden af terrasser, patioer og gallerier, der forbindes med gårdhaver og espalierede balkoner. De luksuriøse suiter er indrettet med mørke træmøbler i fransk stil og skønne senge. Suiterne har udsigt over de fredfyldte, indvendige gårdhaver eller patioer. Når du er tilbage efter en dags udforskning af det historiske kvarter, kan du tage en afslappende svømmetur i den udendørs swimmingpool eller forkæle dig selv med en spabehandling, inden du skal nyde moderne mexicanske og internationale retter i hotellets restaurant, eller bare slappe af med lækre cocktails og tequilas i baren. Guanajuato er en smuk bjergby, der er karakteristisk med de mangefarvede bygninger og smalle, kuperede gyder. Jardin de la Union, med de flot trimmede indiske laurbærtræer, er omkranset af restauranter og caféer, og udgør det sociale hjerte i denne universitetsby. Nip af en kop kaffe eller te på en af de mange caféer, der omgiver det charmerende torv, lyt til musikken fra Mariachi-bandet og lad tankerne passere forbi. Gå derefter ned gennem de smalle gyder, der er indrammet af farverige huse og grønne områder, som er fyldt med velplejede træer og skulpturer. Find også El Callejon del Beso, ”kyssets gyde”, der er stedet for en tragisk, romantisk fortælling, der er meget populær i Mexico. Og oplev de traditionelle Callejoneadas, der med sang og musik underholder med fortællinger om Guanajuato. Andre højdepunkter er det kuriøse Mummy Museum, der ikke er for sarte sjæle med samlingen af mumificerede menneskekroppe, og Guanajuatos sølvminer. Eller tag kabelbanen til El Pipila-monument og nyd den fantastiske udsigt over byen.

Udflugter:

Glimt af Guanajuato

Tilbring en dag i den kuperede by Guanajuato, hvor du hører om den lokale sølvminedrifts historie, mens du smager pulque – den alkoholholdige drik, der er fremstillet af gæret saft fra maguey. Gå derefter en tur gennem de smalle, brostensbelagte gader med de karakteristiske, farverige ejendomme, og det historiske centrum, der emmer af kolonial charme og neoklassisk arkitektur. Genoplev den gamle, romantiske folklore El Callejon del Beso. Kig ind forbi Alhóndiga de Granaditas, der er et kornkammer omdannet til museum, som fortæller om regionens historie. Se de centrale gårdhaver, søjlerne i toscansk stil og hengiv dig til José Chávez Morados’ dramatiske vægmalerier, der viser Guanajuatos historie. Og bliv forundret over det flamboyante røde og guldfarvede orientalske interiør i Teatro Juarez, der er dekoreret med blandt andet ædelmetaller og udskåret, farvet glas, og som forener materialer, der umiddelbart virker uforenelige. Afrund turen på det ikoniske Hidalgo-marked, der er en hektisk og broget samling af boder, der sælger lokale produkter og autentisk, mexicansk streetfood.

Privat heldagstur med transport. Moderat fysisk krævende.

Dag 7 – 9: Guadalajara

Dagen starter med en tretimers køretur, cirka 270 km., til Guadalajara, hvor du skal bo de 2 næste nætter på NH Collection Guadalajara Centro Historico. Hotellet er højtbeliggende i hjertet af Guadalajaras finansdistrikt, og har derfor en fantastisk udsigt over byen, golfbanen og Barranca de Huentitan-bjergene. Guadalajara er en pulserende by, beliggende i det vestlige Mexico, som repræsenterer en fascinerende blanding af det klassiske og det moderne. Guadalajara er en farverig samling af mexicanske traditioner med Mariachi-musik, charreadas (Mexicos pendant til rodeo) og den folkloristiske hattedans, Jarabe Tapatío. Men samtidig er byen også attraktiv for mange iværksættere og deres startups inden for teknologi og bæredygtighed. Med et altid behageligt klima udforskes byen bedst til fods. Plaza de Armas, med den rigt udsmykkede art nouveau pavillion og den imponerende katedral, er med til at fremhæve byens historiske centrum. Bydelen Chapultepecs unge og hippe atmosfære, Zapopans koloniale arkitektur, Tonalás markeder med kunsthåndværk og de eksklusive kvarterer i Tlaquepaque, der er kendt for deres ”tequila-turisme”, bidrager alt sammen til byens store popularitet. Når du er her, må du ikke gå glip af tequila-smagninger, torta ahogade-sandwiches og pulque cocktails. Men besøg også de mange museer og værksteder, der er kendt for læderarbejde, keramik, glasblæsning og andet kunsthåndværk. Guadalajara byder på Latinamerikas største indendørs marked, afslappede caféer, trendy natklubber, boutiquehoteller og naturskønne vandreture til de nærliggende varme kilder.

Udflugter:

Heldagstur til Mexicos kunsthåndværkerbyer

Besøg den trendy landsby Tlaquepaque, der ligger lidt uden for Guadalajara, og som er berømt for udsøgt mexicansk kunst og kunsthåndværk. Træd ind i farverige palæer, der er smagfuldt indrettet til kunstnerstudier og butikker, og besøg kunstmuseerne og specialgallerierne, der udstiller keramik, kurveflet, smykker og finurlige, traditionelle papmachédukker. I området kan du også opleve Tonalá, der er førende inden for Mexicos kunstscene. På torsdage og søndage samles kunsthåndværkere fra naboregionerne for at opstille deres boder og fylde byens gader. Her finder du en masse unikke produkter som farverige Huichol-malerier, spændende antikviteter, smuk keramik, lækre Oaxacan uldtæpper og milagros, der er små religiøse charms i metal, og få en snak med kunsthåndværkere på værkstederne, der ligger tilbagetrukket i gyderne.

Privat halvdagstur. Let fysisk krævende. Husk solcreme, behageligt tøj og vandresko, samt medbring kontanter til souvenirs.

Smagen af Tequila

På vejen ned fra Guadalajara bliver du mødt af de vidtstrakte blå agavemarker i Jalisco-regionen, der ligger med de vulkanske bjerge i baggrunden. Velkommen til byen Tequila, hvor du kan gå på opdagelse i de brostensbelagte gader, og besøge den smukke kirke, Parroquia de Santiago Apóstol, der våger over byens torv. Her kan du også opleve voladorer, ”de flyvende mænd”, der opfører deres rituelle høstdans fra toppen af en tårnhøj pæl. Næste stop er et besøg på et destilleri i Tequilas midtby, hvor du hører om hele produktionsprocessen, der ender ud med denne spiritus, der deler navn med byen, og som er den nationale drik i Mexico. På dette lærerige besøg ser du, hvordan lastvogne kører læssevis af den blå agave ind til opskæring, og du bliver klogere på de håndplukkede ingredienser, der bruges til at skabe tequilaen, og den efterfølgende lagring i store fade. På markerne ser du jimadores, de lokale landmænd, der høster agaven, og du er inviteret til en spændende tequilasmagning. Du skal smage varianterne Blanco, Reposado og Añejo, der serveres sammen med frugt, krydderurter og snacks af kogte agaveplanter.

Privat heldagstur med transport. Let fysisk krævende. Husk solcreme, behageligt tøj, vandresko og medbring kontanter til souvenirs.

Dag 9 – 12: Punta Mita

I dag går din rejse videre fra Guadalajara mod Punta Mita, når du afhentes på hotellet og bliver kørt til lufthavnen, hvorfra flyet afgår mod Puerto Vallarta. Ved ankomsten mødes du af den lokale repræsentant, der sørger for privat transport (ca. 35 minutter) videre til dit hotel, Casa De Mita, hvor du skal bo de næste tre nætter. Hotellet, der er bygget i villa-stil, har en afslappet og chik atmosfære. Det ligger lige ud til stranden Playa Carayeros på Nayarit, der kaldes den mexicanske riviera. På værelset kan du nyde den imponerende og uforstyrrede udsigt over Stillehavet fra den private, stråtækkede balkon, der er indrettet med en hyggelig siddegruppe. Punta Mita er en 6 kvadratkilometer stor halvø på den nordlige spids af Bahía de Banderas på Mexicos vestkyst. Det elegante og trendy feriested, der er velsignet med det skønneste klima året rundt, ligger skønt med den smukke, hvide sandstrand, de stenede forbjerge og de dramatiske klipper, der alt sammen er omgivet af klart, turkisgrønt havvand på tre sider. Punta Mita tiltrækker derfor også berømtheder og multimillionærer, der bosætter sig i det eksklusive område med det ene pragtpalæ efter det andet. Nogle af disse velbeslåede lokale kan du måske møde, hvis du tager en runde golf på den lokale Jack Nicklaus-designede bane. Banen er særligt kendt for hullet ”Tail of the Whale”, der er ligger isoleret på sin egen lille ø, kun forbundet med resten af banen med en smal tange.

Dag 12: Punta Mita

Rejsen i Mexico nærmer sig sin afslutning i dag, hvor du bliver afhentet på Casa De Mita og har privat transport til lufthavnen.

Dag 13: Ankomst til Danmark

Efter en spændende og indholdsrig rejse rundt i Mexico ankommer du til Danmark.

Fotogalleri

Priseksempel

13 dage fra 44.550 kr
Pris pr. person ved 2 voksne
Bestil tilbud
Pris pr. person

fra kr. 44.550 pr. person ved 2 voksne

Tillæg i højsæson: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

*Højsæson omfatter de mest populære tidspunkter at besøge destinationen på som i ferier, ved højtider, og når klimaet er bedst.

Prisen inkluderer:
 • Flyrejse fra Danmark til Mexico City og retur fra Puerto Vallarta
 • Lufthavnsskatter
 • 2 overnatninger på Zocalo Central Mexico City (Superior room)
 • 2 overnatninger på Belmond Casa de Sierra Nevada (Deluxe room) inkl. morgenmad
 • 1 overnatning på Villa Maria Cristina (Patio Suite) inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger på NH Collection Guadalajara Centro Historico (Standard room) inkl. morgenmad
 • 3 overnatninger på Casa De Mita Riviera Nayarit (Upper level – Ocean Front View - King) inkl. morgenmad
 • Udflugter og aktiviteter som beskrevet i rejseplanen
 • Transport til destinationerne, samt til og fra lufthavnen og til dit hotel
 • MyPlanets Concierge service (tilgængeligt 24 timer i døgnet)
 • Fuld CO2 kompensation
Ikke inkluderet i prisen:
 • Opgradering til Business class
 • Entréer og yderligere måltider, der ikke er beskrevet i rejseplanen
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Visum og turistskatter
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Skræddersy din rejse

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses helt efter dine ønsker. Det samme kan rejseformen og antallet af rejsedeltagere. Snak med en rejsekonsulent om mulighederne.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Det nordlige Mexico

Opdag Yucatán: Natur og ruiner

 • Nyd strandlivet ved Det Caribiske Hav
 • Oplev de imponerende mayatempler
 • Mærk Mexicos farverige kultur

9 dage fra 28.800 kr pr. person

Det nordlige Mexico

Det nordlige Mexico

 • Mærk storbyens puls i Mexico City
 • Oplev de farverige bjergbyer
 • Nyd livet på Mexicos riviera

13 dage fra 44.550 kr pr. person