70125011 Få et tilbud
Borneos regnskove og strande

Borneos regnskove og strande

Denne rejse til den malaysiske del af Borneo vil tage dig med til Sabahs frodige regnskove, hvor orangutanger og pygmæelefanter venter. Du vil opleve skoven fra oven, når du krydser de imponerende hængebroer i Danum Valley, inden du kan slappe i egen villa af på det lækre Gaya Island Resort i øhavet ud for Kota Kinabalu.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration. Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

12 dage fra 38.700 kr
Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes..

Dine informationer er sikre og deles aldrig med tredje part. Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles sikkerhedspolitik og generelle betingelser gælder.

Borneos regnskove og strande

Borneos regnskove og strande: Fra frodige regnskove med orangutanger og næseaber til tropeøer med gyldne sandstrande og turkisfarvet vand. På denne rejse venter alt det bedste, som Borneo har at byde på.

Kota Kinabalu

Rejsen starter i Kota Kinabalu, der er hovedbyen i staten Sabah på den malaysiske del af Borneo, og som også fungerer som udgangspunkt for de spændende dage, der venter forude. Både regnskoven ved Sukau og den fantastiske Danum Valley står på programmet, og til trods for, at de begge er regnskove, venter der hvert sted nye og anderledes natur- og dyreoplevelser.

Sepilok Orangutang rehabiliteringscenter

På vejen fra Sandakan til Abai, besøger du Sepilok Orangutang Rehabiliteringscenter. Her vil du få indblik i det store arbejde stedet gør for at bevare bestanden af menneskets nærmeste slægtning og samtidig reintroducere orangutanger i naturen, efter ungernes mødre enten er blevet dræbt af krybskytter eller orangutangerne er blevet såret på anden vis. Du får også mulighed for at opleve disse fascinerende dyr helt tæt på, når de stille og roligt dukker frem fra træerne ved fodringsplatformen, hvor der bliver serveret frugt og grønt for dem 2 gange dagligt. Sukau med Kinabatangan-floden tiltrækker især dyrelivet omkring floden, og man ser ofte næseaber og orangutanger, og med lidt held pygmæelefanter, der alle lever omkring floden. I Danum venter de imponerende hængebroer, der lader dig udforske regnskoven fra oven og der tages på nat-safari, for at opleve de dyr, der er mest aktive efter mørkets frembrud.

Sukau

Længere nede af Kinabatangan floden ligger Kinabatangan Riverside Lodge, som er dagens destination og også vil være dit hjem for natten. Som navnet antyder ligger lodgen lige ned til floden, og er det perfekte udgangspunkt for at udforske Sukau. Du bor i simple men komfortable hytter, der alle er udstyret med loftsvifte. Lodgen har også et “fugle-tårn” hvorfra du kan betragte livet omkring floden, og der findes også en lidt kuperet vandresti, som man kan vælge at gå ad på udkig efter mere af områdets vilde dyreliv.

Danum Valley

Fra Sukau sættes kursen nu mod byen Lahad Datu og Borneo Rainforest Lodge i Danum Valley. Danum Valley dækker et område på mere end 400 km2 og et sandt naturparadis. Dette enorme reservat er absolut Borneos smukkeste og mest uberørte regnskovsområde og har tiltrukket naturelskere og forskere fra hele verden i årevis. Dette især pga. områdets store artsrigdom, der udover orangutanger, næseaber og pygmæelefanter også tæller malajbjørne og den sky træleopard samt adskillige andre pattedyr og primater. Danum er også et paradis for fugleelskere og folk kommer fra nær og fjern for at se de særlige fuglearter, der kun findes i Danum. Danum er regnskov, når den er bedst og man bliver hurtigt overvældet af de mange specielle plante- og træarter. Føj hertil den konstante lyd af skovens summen med fra syngende cikader, kvækkende frøer og pippende fugle, der ændrer sig dagen igennem.

Afslapning på Gaya Island

Rejsen afsluttes med en luksuriøs badeferie på Gaya Island i øhavet ud for Kota Kinabalu. Her kan du slappe af på de lækre sandstrande og nyde en forfriskende dukkert i det turkisblå vand, alt imens du fordøjer de sidste dages mange oplevelser i Borneos regnskove. Gaya Island er den største af fem øer i Tunku Abdul Rahman Marine Park og fra sit højeste punkt, der er 300 meter, vokser den frodige regnskov sig ned mod det turkisfarvede hav og de små bugter med kridhvide sandstrande. De næste 3 nætter tilbringes på det eksklusive Gaya Island Resort, der ligger omgivet af den frodige jungle bag sig og lige ud til en skøn sandstrand.

Som med alle vores rejser kan du også skræddersy denne rejse til dine behov. Kontakt os for at modtage et skræddersyet tilbud – helt gratis og uforpligtende.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Rejsen dag for dag

Denne rejse til den malaysiske del af Borneo vil tage dig med til Sabahs frodige regnskove, hvor orangutanger og pygmæelefanter venter.

Dag 1: Afrejse fra Danmark til Borneo

I dag begynder din rejse til det fantastiske Borneo.

Dag 2-3: Kota Kinabalu Strand

Ved ankomsten til Kota Kinabalu, populært kaldet "KK" af dens beboere, bliver du mødt af den lokale repræsentant, der vil sørge for transporten til dit hotel i byen. Det 5-stjernede Hyatt Regency Kinabalu ligger lige ned til byens waterfront med en fantastisk udsigt over det sydkinesiske hav.
Efter tjek ind er dagen til fri disposition, og hvis tiden tillader det kan det anbefales at tage på snorkeltur ud i marineparken Tunku Abdul Rahman National Park, der ligger lige ud for Kota Kinabalu.
Om aftenen kan du besøge det lokale nat og madmarked, der ligger næsten lige uden for hotellets døre og byder på et væld af lækkerier i form af friskfanget fisk og skaldyr.

Dag 3-4: Abai, Kinabatangan-floden

Fra Kota Kinabalu går turen nu mod byen Sandakan, der er udgangspunktet for dit eventyr i Borneos regnskove. Du bliver hentet på hotellet i “KK” og kørt til lufthavnen, hvorfra der flyves til Sandakan. Ved ankomsten bliver du mødt af din lokale guide og kursen sættes nu mod Abai, der danner rammen om din første nat i regnskoven.

Udflugter:
På vejen fra Sandakan lufthavn til bådehavnen: Besøg Sepilok Orangutang rehabiliteringscenter
På vejen fra Sandakan til Abai, besøger du Sepilok Orangutang Rehabiliteringscenter. Her vil du få indblik i det store arbejde stedet gør for at bevare bestanden af menneskets nærmeste slægtning og samtidig reintroducere orangutanger i naturen, efter ungernes mødre enten er blevet dræbt af krybskytter eller orangutangerne er blevet såret på anden vis. Du får også mulighed for at opleve disse fascinerende dyr helt tæt på, når de stille og roligt dukker frem fra træerne ved fodringsplatformen, hvor der bliver serveret frugt og grønt for dem 2 gange dagligt.
I gåafstand fra rehabiliteringscentret ligger Bornean Sun Bear Conservation Centre, hvor arbejdet er fokuseret på at redde og rehabilitere det mindste medlem af bjørnefamilien, malajbjørnen. Grundet fældningen af regnskovene på Borneo er det blevet sværere og sværere for malajbjørnene at overleve i deres naturlige omgivelser, men her på centret vil du få et indblik i det store arbejde, der bliver gjort for at sikre bjørnene et hjem i naturen.
Sidste stop, inden du fortsætter til Abai, er Rainforest Discovery Centre, der vil give dig en forsmag på den spændende flora og fauna, som venter de næste dage i Borneos regnskove.

2 dage/1 nat på Abai Jungle Lodge
Dag 1: Efter besøget ved Sepilok går turen nu til havnen i Sandakan, hvorfra der sejles op ad Kinabatangan floden mod Abai Jungle Lodge. Undervejs passerer du uberørte mangroveskove, mens du konstant er på udkig efter regnskovens dyreliv. Det er ikke sjældent, at man ser de fascinerende næseaber svinge sig i træerne omkring floden, og med lidt held får du måske også et glimt af en orangutang. Navnet orangutang er sammensat af to ord. Det ene “orang” betyder menneske på malaj og det andet “hutan” betyder skov på malaj og indonesisk, og orangutang kan derfor meget passende oversættes til “skovmenneske”.
Efter ca. 1 times sejlads ankommer du til Abai Jungle Lodge, hvor frokosten venter.
Abai Jungle Lodge ligger lige ned til bredden af floden. Her bor man i simple men komfortable hytter, og over hele lodgings område er der gangsstier, så du på egen hånd kan udforske den fascinerende flora og fauna, der omgiver dig.
Efter frokosten er der tid til at slappe af, inden du sidst på eftermiddagen tager på flodsejlads i søgen efter næseaber, pygmæelefanter, krybdyr og tukaner og når mørket falder på vil du opleve ildfluer, der lyser op som små lysglimt i mangroven.
Tilbage på lodgen venter middagen, og bagefter vil der også være mulighed for at tage på en guidet nattevandring på lodgens område.

Dag 2: På din anden dag i regnskoven står du tidligt op for at tage på en sejltur gennem de tætte mangroveskove til Pitas Oxbow Lake, hvor du med lidt held vil se pygmæelefanter tage deres morgenbad. Tilbage på lodgen venter morgenmaden, hvorefter du besøger den lille Abai landsby, hvor du vil få et indblik i de lokale landsbyboeres liv og traditioner. Inden turen fortsætter videre ned ad floden til dit næste hjem, er der tid til at nyde en traditionel frokost tilberedt af landsbyens beboere.

Dag 4-5: Sukau, Kinabatangan-floden

Længere nede af Kinabatangan floden ligger Kinabatangan Riverside Lodge, som er dagens destination og også vil være dit hjem for natten. Som navnet antyder ligger lodgen lige ned til floden, og er det perfekte udgangspunkt for at udforske Sukau. Du bor i simple men komfortable hytter, der alle er udstyret med loftsvifte. Lodgen har også et “fugle-tårn” hvorfra du kan betragte livet omkring floden, og der findes også en lidt kuperet vandresti, som man kan vælge at gå ad på udkig efter mere af områdets vilde dyreliv.

Udflugter:
2 dage / 1 nat program på Kinabatangan Riverside Lodge, Sukau
Dag 1: Efter frokosten i Abai går fortsætter rejsen ned ad floden mod Kinabatangan Riverside Lodge. Undervejs vil der være rig mulighed for at nyde omgivelser og den frodige regnskov. Hele vejen vil din guide naturligvis også være på udkig efter regnskovens vilde dyreliv.
Ved ankomsten til lodgen tjekkes der ind, og der vil være tid til lidt afslapning, inden du sidst på eftermiddagen atter går ombord på den lille båd og begiver dig ud i søgen efter mere af det dyreliv, der lever i regnskoven. Når mørket begynder at sænke sig, vender du tilbage til lodgen, hvor aftensmaden venter.

Dag 2: Efter morgenmaden er det blevet tid til at sige farvel til Sukau og begive sig mod nye eventyr i Danum Valley.

Dag 5-8: Danum Valley og Borneo Rainforest Lodge

Fra Sukau sættes kursen nu mod byen Lahad Datu og Borneo Rainforest Lodge i Danum Valley. Danum Valley dækker et område på mere end 400 km2 og et sandt naturparadis. Dette enorme reservat er absolut Borneos smukkeste og mest uberørte regnskovsområde og har tiltrukket naturelskere og forskere fra hele verden i årevis. Dette især pga. områdets store artsrigdom, der udover orangutanger, næseaber og pygmæelefanter også tæller malajbjørne og den sky træleopard samt adskillige andre pattedyr og primater. Danum er også et paradis for fugleelskere og folk kommer fra nær og fjern for at se de særlige fuglearter, der kun findes i Danum.
Danum er regnskov, når den er bedst og man bliver hurtigt overvældet af de mange specielle plante- og træarter. Føj hertil den konstante lyd af skovens summen med fra syngende cikader, kvækkende frøer og pippende fugle, der ændrer sig dagen igennem.
Du har hele 3 nætter i dette naturparadis, hvor du skal bo på den prisvindende Borneo Rainforest Lodge, der er kendt for både sin service, kvalitet og kulinariske oplevelser. De lækre hytter er indrettet i en smuk tropisk stil og har alle egen terrasse, hvorfra du kan nyde udsigten til enten den omkringliggende regnskov eller den brusende Danum flod. Lodgens store og åbne fællesområde med både restaurant og bar er det perfekte sted, at nyde en kølig forfriskning efter at have udforsket den imponerende og fascinerende regnskov, der ligger lige uden for døren.
På Borneo Rainforest Lodge oplever man alt det bedste, som regnskoven kan tilbyde - både om dagen og efter mørkets frembrud. Fokus er på at være dér, hvor dyrelivet er, og et ophold her vil uden tvivl byde på helt unikke natur- og dyreoplevelser.

Udflugter:
4 dage/3 nætter i Danum Valley
Dag 1: Ved ankomsten til Lahad Datu bliver du mødt af en repræsentant fra lodgen, der vil køre dig de ca. 3 timer fra Lahad Datu til Borneo Rainforest Lodge. Turen køres i jeep ad til tider ujævne jordveje, men det, der venter forude, er absolut turen værd.
Ved ankomsten til Borneo Rainforest Lodge får du en kort introduktion til lodgen og området samt de næste dages aktiviteter i regnskoven. Herefter nydes en lækker frokost, inden det er tid til at begive sig ud på det første eventyr. I selskab med din erfarne guide venter der nu en hel unik oplevelse. En gåtur ad lodgens 400 meter lange stisystem giver dig en perfekt introduktion til området, inden du begiver dig mod et af Danums helt store højdepunkter: Et imponerende system af hængebroer, der er hævet 26 meter over jorden, så man nærmest går midt i træernes kroner. Denne såkaldte "canopy walkway" er i alt 300 meter lang og giver et helt anderledes perspektiv af regnskoven, da man herfra får chancen for at se nogle af de planter og dyr, man normalt ikke kan se fra skovens bund.
Tilbage på lodgen venter en lækker middag og hvis vejret tillader det, tager du på “nat-safari” i søgen efter de dyrearter, der er mest aktive efter mørkets frembrud.

Dag 2: Lydene af ​​den vågnende regnskov vækker dig - fuglenes kvidren, raslende blade og dyrelyde minder dig om, at du er midt i regnskoven.
Efter morgenmaden går dagens første udflugt til en begravelsesplads højt oppe på en klippeside. Du går ad det såkaldte “Coffin Trail”, der fører dig til denne oldgamle begravelsesplads. Stedet bærer vidnesbyrd om et af områdets oprindelige folk, Kadazan Dusun-folket, der boede i Danum Valley for hundreder af år siden.
Folkets sidste hvilested er stadig nogenlunde intakt, og du kan her se, hvordan stammens fremtrædende medlemmer blev lagt til hvile i huler i klippevæggen.
Undervejs op til begravelsespladsen er det værd at gøre et par stop for at nyde udsigten
over dalen, floden og regnskoven under dig. Vandreturen op ad klippen afsluttes ved et vandfald med en naturlig pool, hvor du kan nyde en forfriskende dukkert oven på strabadserne, inden du vender tilbage til lodgen, hvor frokosten venter.
Eftermiddagen byder på valget mellem 2 forskellige aktiviteter. Du kan tage på endnu en vandretur i regnskoven eller på en "rafting-tur" ned af Danum-floden i oppustede gummiringe, en helt anden måde at opleve regnskoven på.
Efter en lækker middag afsluttes dagen med en spændende vandretur gennem regnskoven, hvor du udstyret med pandelygte begiver dig ud i mørket i selskab med din erfarne guide.

Dag 3:
I dag venter en vandretur til to af Danums smukke vandfald, de maleriske Fairy Falls og Serpent Falls. På vandreturen dybt ind i regnskoven er du konstant på udkig efter de vilde dyr i området, og med lidt held vil du også blive belønnet med synet af en orangutang eller en af de andre 10 andre abearter, der kalder Danum sit hjem. Derudover findes der ikke mindre en 120 forskellige arter af pattedyr og mere end 300 forskellige slags fugle.
Efter frokosten på lodgen kan du vælge at tage på endnu en vandretur gennem regnskoven eller blot slappe af på lodgen.
Afhængigt af pladssituationen vil der efter middagen atter være mulighed for at tage på en nat-safari enten til fods eller i lodgens åbne køretøj.

Dag 4: Det er blevet tid til at vinke farvel til Danum Valley og regnskovens vilde dyreliv. Efter morgenmaden, er der tid til at nyde de frodige omgivelser en sidste gang, inden du efter frokost bliver kørt tilbage til Lahad Datu.

Dag 8-11: Gaya Island Resort

Fra Lahad Datu flyver du tilbage til Kota Kinabalu. Ved ankomsten bliver du mødt af den lokale repræsentant, der vil køre dig til havnen, hvorfra du sejler til den lille tropeø Gaya Island. Gaya Island er den største af fem øer i Tunku Abdul Rahman Marine Park og fra sit højeste punkt, der er 300 meter, vokser den frodige regnskov sig ned mod det turkisfarvede hav og de små bugter med kridhvide sandstrande.
De næste 3 nætter tilbringes på det eksklusive Gaya Island Resort, der ligger omgivet af den frodige jungle bag sig og lige ud til en skøn sandstrand.
Resortet har forskellige værelsestyper, der alle er stilfuldt indrettede, udstyret med moderne faciliteter og har fokus på komfort. De er alle store og har egen lille terrasse. Du skal bo i en Bayu villa, der ligger omgivet af den frodige jungle, men vil du lidt tættere på stranden, er det naturligvis muligt at opgradere til en af resortets Canopy villaer.
Resortet har ikke mindre en 3 forskellige restauranter, der alle er kendt for deres helt superbe køkken, og fra resortets signatur- og fine-dining restaurant “Fisherman’s Cove”, er der desuden en helt fantastisk udsigt over havet, til Kota Kinabalu og Borneos højeste bjerg Mt. Kinabalu, der med sine godt 4000 meter rejser sig op over landskabet.
Nogle aftener arrangeres der til og med BBQ på stranden, hvor du kan opleve traditionel dans og musik alt imens du nyder en lækker grillmiddag.
Dagene på Gaya Resort kan tilbringes med at slappe af på stranden, men skulle man trænge til lidt afveksling kan du også tage et dyp i den smukke infinity pool. Du kan også tage del i nogle af de aktiviteter, som resortet tilbyder såsom snorkling og dykning, kajaksejlads eller måske en vandretur gennem mangroven eller i junglen eller blot lade dig forkæle med en spabehandling i resortets spa.
Uanset, hvordan du vælger at tilbringe dagene på Gaya Island vil det uden tvivl blive den perfekte afslutning på din rejse rundt på Borneo.

Dag 12: Ankomst til Danmark

I dag lander du i Danmark igen.

Fotogalleri

Priseksempel

12 dage fra 38.700 kr
Pris pr. person ved 2 voksne
Bestil tilbud
Pris pr. person

Fra kr. 38.700 pr. person ved 2 voksne
Tillæg i højsæson: ca 2.000 - 8.000 kr per person *

*Højsæson omfatter de mest populære tidspunkter at besøge destinationen på som i ferier, ved højtider, og når klimaet er bedst.

Prisen inkluderer
 • Flyrejse fra Danmark til Borneo tur/retur
 • Flyskatter
 • 1 overnatning på Hyatt Regency Kinabalu (Guest Room Sea View) inkl. morgenmad
 • 1 overnatning på Abai Jungle Lodge (Chalet) inkl. helpension og aktiviteter
 • 1 overnatning på Kinabatangan Riverside Lodge (Standard Room) inkl. helpension og aktiviteter
 • 3 overnatninger på Borneo Rainforest Lodge (Deluxe Room) inkl. helpension og aktiviteter
 • 3 overnatninger på Gaya Island Resort (Bayu Villa) inkl. morgenmad
 • Udflugter og aktiviteter som beskrevet i rejseplanen
 • Transport til destinationerne, samt til og fra lufthavnen og til dit hotel
 • MyPlanets Concierge service (tilgængeligt 24 timer i døgnet)
 • Fuld CO2 kompensation
Tilkøb til rejsen
 • Entréer og yderligere måltider, der ikke er beskrevet i rejseplanen
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Visum og turistskatter
 • Sygdoms- afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Tilpas rejsen

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses helt efter dine ønsker. Det samme kan rejsemåden og antallet af rejsedeltagere. Snak med en rejsekonsulent om mulighederne.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Borneos regnskove og strande

Borneos regnskove og strande

 • Orangutanger og pygmæelefanter i Sukau
 • Uberørt regnskov i Danum Valley
 • Luksusbadeferie på Gaya Island

12 dage fra 38.700 kr pr. person

Oplev Singapore og den Malaysiske-halvø

Højdepunkter i Singapore og Malaysia

 • Oplev det multikulturelle Singapore
 • Bjergfyldte regnskove med et rigt dyreliv
 • Se ”Den liggende Buddha” eller opdag den malaysiske kolonihistorie

21 dage fra 28.800 kr pr. person