70125011 Få et tilbud
Sydafrikas højdepunkter

Sydafrikas højdepunkter

Start med storbyferie i Cape Town, kør derefter langs smukke Garden Route og slut af med oplevelser på Panoramaruten og safari i Kruger National Park med The Big 5.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

15 dage fra 38.250 kr
Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes..

Dine informationer er sikre og deles aldrig med tredje part. Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles sikkerhedspolitik og generelle betingelser gælder.

Sydafrikas højdepunkter

Drømmer du om at udforske Cape Town, køre ad smukke Garden Route i egen bil og opleve den naturskønne Panorama Rute samt ægte safari i et privat vildtreservat ved Kruger National Park? Så er Sydafrikas højdepunkter noget for dig! Du har en lejet bil til rådighed, hvilket giver masser af frihed til at udforske undervejs. Men vi har reserveret alle overnatninger til dig hjemmefra, så det er både nemt og bekvemt. Det eneste du skal gøre er at slappe af og nyde Sydafrikas fantastiske natur og oprigtige gæstfrihed.

Knysna

Knysna, der ligger ved Knysna-lagunen er omgivet af frodige skove, fredfyldte søer og gyldne strande. Der er masser af aktiviteter i området såsom vandring, cykling, besøg i Knysna Elephant Park eller blot nyde den lækre seafood og de friske østers, som byen er kendt for.

Smukke Cape Town

Cape Town by byder på mange turistattraktioner, hvoraf den mest kendte er havnefronten, Victoria & Alfred Waterfront. Her finder du specialforretninger og store indkøbscentre, markeder, teatre, biografer, barer, restauranter, hoteller, et akvarium samt South African Maritime Museum. Stemningen er helt speciel på havnefronten – især om aftenen. En anden mulighed er at tage svævebanen til toppen af Table Mountain, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen og havet. Området byder desuden på mange gode vandreture.
Du kan også vælge at tage bilen og køre langs den fantastiske kyststrækning, Chapman’s Drive, ned til Kap Det Gode Håb. Undervejs passerer du den hyggelige lille by, Simon’s Town. Byen selv oser af historie, og på den nærliggende strand, Boulders Beach, holder en stor pingvinkoloni til.

Panorama Rute & safari i Kruger N.P

Med sine dramatiske klippeformationer og dybe kløfter, der står i skærende kontrast til de omkringliggende, flade landskaber, er Panorama Ruten blandt de smukkeste områder i Sydafrika. Det er her, du finder den storslåede kløft, Blyde River Canyon, der skærer sig 60 km gennem landskabet, før den forsvinder ud i lavlandet på den anden side af bjergene. I Balule indlogeres du på den dejlige og stemningsfulde Mohlabetsi Safari Lodge, hvor værtsparret Alma og Tony vil forkæle dig de næste 3 nætter. Alle måltider samt 2 safariaktiviteter pr. dag er inkluderet i opholdet og efter en hjertelig frokost tager du om eftermiddagen på din første safari-kørsel i søgen efter de vilde dyr. Du står op med solen, og sammen med lodgens øvrige gæster begiver du dig på dit første game drive ud i reservatet i søgen efter Afrikas vilde dyr. Du har naturligvis en erfaren ranger med, der hjælper med at lokalisere dyrene. Tilbage på lodgen venter morgenmaden, og der er tid til at slappe af og fordøje morgenens oplevelser. Sidst på eftermiddagen bevæger du dig atter ud i åbne køretøjer for at lede efter løver, elefanter, næsehorn og alle de andre vilde dyr i området.

 

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Rejsen dag for dag

Start med storbyferie i Cape Town, kør derefter langs smukke Garden Route og slut af med oplevelser på Panoramaruten og safari i Kruger National Park med The Big 5!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Der er afrejse fra Danmark mod Sydafrika.

Dag 2: Ankomst til Sydafrika

Du ankommer til Port Elizabeth ved middagstid. Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika, så turen foregår som oftest uden jetlag. Vel ankommet bliver du budt velkommen i lufthavnen, hvor du også modtager din personlige rejseplan. Herefter henter du lejebilen og kører til byen Knysna, hvor du har tre overnatninger på et dejligt hotel.

Dag 3-4: Knysna

Dagene i Knysna er til fri disposition, og med hele 2 dage til rådighed er der rig mulighed for at udforske hjertet af Garden Route. Knysna, der ligger ved Knysna-lagunen er omgivet af frodige skove, fredfyldte søer og gyldne strande. Der er masser af aktiviteter i området såsom vandring, cykling, besøg i Knysna Elephant Park eller blot nyde den lækre seafood og de friske østers, som byen er kendt for.

Dag 5: Knysna - Montagu

Idag tager du afsked med Knysna og kører ad den smukke Route 62 til byen Montagu, der ligger i de berømte vinlande. R62, der også er kendt som verdens længste vinrute, vil tage dig det meste af dagen. Men du vil blive rigt belønnet med en fantastisk natur! Hvis du har lyst, kan vi være behjælpelige med at arrangere en overnatning i for eksempel Oudtshoorn, der er kendt for sine strudse, inden du kører videre til Montagu. Dette vil give dig lidt mere tid til at opleve området og de enestående drypstenshuler, Cango Caves, nord for Oudtshoorn.

Dag 6: Montagu - Cape Town

Brug morgenen og formiddagen på at udforske de omkringliggende vingårde, inden du sætter kursen mod Cape Town. Undervejs kan du naturligvis gøre stop i de kendte vinbyer Stellenbosch eller Franschhoek, og nyde en dejlig frokost. I Cape Town venter 3 nætter på et hyggeligt B&B.

Dag 7-8: Cape Town

Dagene er frie til at opleve Cape Town, der med rette anses for at være blandt verdens smukkeste byer. Selve Cape Town by byder på mange turistattraktioner, hvoraf den mest kendte er havnefronten, Victoria & Alfred Waterfront. Her finder du specialforretninger og store indkøbscentre, markeder, teatre, biografer, barer, restauranter, hoteller, et akvarium samt South African Maritime Museum. Stemningen er helt speciel på havnefronten - især om aftenen. En anden mulighed er at tage svævebanen til toppen af Table Mountain, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen og havet. Området byder desuden på mange gode vandreture.
Du kan også vælge at tage bilen og køre langs den fantastiske kyststrækning, Chapman's Drive, ned til Kap Det Gode Håb. Undervejs passerer du den hyggelige lille by, Simon's Town. Byen selv oser af historie, og på den nærliggende strand, Boulders Beach, holder en stor pingvinkoloni til.
En anden mulighed er at besøge en Township. Her vil du opleve de forhold, størstedelen af Cape Towns befolkning lever under. På trods af omstændighederne og de fattige leveforhold, vil du opleve den fantastiske livsglæde, entusiasme og ånd, som det sydafrikanske folk besidder. Ønsker du at opleve en Township, bør det foregå på en arrangeret tur, ikke på egen hånd!

Dag 9: Cape Town - Panorama Ruten

Du nyder en sidste morgenmad i Cape Town og kører til lufthavnen, hvor lejebilen afleveres. Herfra går turen nu nordpå til byen Hoedspruit, der er udgangspunktet for dine oplevelser på den smukke Panorama Rute og ikke mindst safari ved Kruger. I Hoedspruit bliver du hentet i lufthavnen og kørt til den dejlige Iketla Lodge, hvor de næste 2 nætter tilbringes. Morgenmad og middag er inkluderet i opholdet her samt muligheden for at tage på guidede vandreture på lodgens område.

Dag 10: Heldagstur til Panorama Ruten

Dagen byder på en guidet heldagstur på Panorama Ruten. Med sine dramatiske klippeformationer og dybe kløfter, der står i skærende kontrast til de omkringliggende, flade landskaber, er Panorama Ruten blandt de smukkeste områder i Sydafrika. Det er her, du finder den storslåede kløft, Blyde River Canyon, der skærer sig 60 km gennem landskabet, før den forsvinder ud i lavlandet på den anden side af bjergene. Det er også her, du finder udsigtspunktet, God's Window. Navnet er velvalgt, for udsigten ud over kløften langt under dig er intet mindre end superb.

Dag 11: Iketla Lodge - Safari ved Kruger

Efter morgenmaden bliver du kørt gennem Blyde River Canyon til Balule, der er et af de mange private vildtreservater, der grænser op til den verdensberømte Kruger National Park. Der er ingen hegn mellem Balule og Kruger, og dyrene har derfor frit lejde mellem områderne. En fordel ved at bo i de private reservater er også, at man på de arrangerede game drives må køre væk fra vejen, og derved komme endnu tættere på Afrikas vilde dyr. I Balule indlogeres du på den dejlige og stemningsfulde Mohlabetsi Safari Lodge, hvor værtsparret Alma og Tony vil forkæle dig de næste 3 nætter. Alle måltider samt 2 safariaktiviteter pr. dag er inkluderet i opholdet og efter en hjertelig frokost tager du om eftermiddagen på din første safari-kørsel i søgen efter de vilde dyr.

Dag 12-13: Safari ved Kruger

Dagene på Mohlabetsi Safari Lodge står i safariens tegn. Du står op med solen, og sammen med lodgens øvrige gæster begiver du dig på dit første game drive ud i reservatet i søgen efter Afrikas vilde dyr. Du har naturligvis en erfaren ranger med, der hjælper med at lokalisere dyrene. Tilbage på lodgen venter morgenmaden, og der er tid til at slappe af og fordøje morgenens oplevelser. Sidst på eftermiddagen bevæger du dig atter ud i åbne køretøjer for at lede efter løver, elefanter, næsehorn og alle de andre vilde dyr i området. Middagen nydes på lodgen, mens mørket stille sænker sig over bushen.

Dag 14: Afrejse fra Sydafrika

Der er tid til en sidste safari inden morgenmaden. Herefter bliver du kørt til lufthavnen i Hoedspruit, hvorfra der flyves til Johannesburg og videre tilbage mod Danmark.

Dag 15: Ankomst til Danmark

Idag ankommer du til Danmark efter en spændende rundrejse i Sydafrika.

Fotogalleri

Udvalgte højdepunkter

AdobeStock_94431259.jpeg

CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet “Jacundá REDD+” giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år.

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien – 24 dage – 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand – 24 dage = 7,4 ton CO2
USA – 20 dage – 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada – 17 dage – 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika – 12 dage – 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Kort

Priseksempel

15 dage fra 38.250 kr
Pris pr. person ved 2 voksne
Bestil tilbud
Højsæson og lavsæson

fra kr. 38.250 pr. person ved 2 voksne

Tillæg i højsæson: ca. 2.000 - 5000 pr. person*

 

*Højsæson omfatter de mest populære tidspunkter at besøge destinationen på som i ferier, ved højtider, og når klimaet er bedst.

Prisen inkluderer
 • Flyrejse Danmark-Sydafrika t/r inkl. flyskatter
 • Personlig modtagelse i lufthavnen
 • 7 dages billeje fra Port Elizabeth-Cape Town inkl. GPS, fri km og forsikring i bilgruppe
 • 3 nætter på hotel i Knysna inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Montagu inkl. morgenmad
 • 3 nætter på hotel i Cape Town inkl. morgenmad
 • Indenrigsflyvning fra Cape Town til Hoedspruit
 • Transport fra Hoedspruit til Iketla Lodge
 • 2 nætter på Iketla Lodge inkl. morgenmad, middag, gratis te- og kaffe hele dagen samt div. aktiviteter
 • Heldagsudflugt på Panorama Ruten med engelsktalende guide
 • Transport fra Iketla Lodge til Mohlabetsi Safari Lodge
 • 3 nætter på Mohlabetsi Safari Lodge inkl. alle måltider, te/kaffe samt 2 safariaktiviteter pr. dag
 • Transport fra Mohlabetsi Safari Lodge til Hoedspruit
 • Indenrigsflyvning fra Hoedspruit til Johannesburg
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation
 • MyPlanet Concierge service
Tilkøb til rejsen
 • Envejsleje er ikke inkluderet, men skal betales lokalt på udlejningsstationen
 • Dansk indenrigstilslutning
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Tilpas rejsen

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses helt efter dine ønsker. Det samme kan rejsemåden og antallet af rejsedeltagere. Snak med en rejsekonsulent om mulighederne.

Udflugter

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Sydafrika - Franschhoek Wine Tram

Vintur i Franschhoek

Tag med Franschhoek Wine Tram, der fører dig gennem vinområdet Franschhoek Valley i Sydafrika.

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Walk to Freedom

Tag med på denne rejse gennem nyere Sydafrikas historie med et besøg på Robben Island og i to townships.

Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto og Apartheid Museum

Denne heldagstur til Soweto tager dig til alle de steder, der har haft en særlig politisk betydning samt Apartheid Museum.

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Vin og hvaler

Oplev hvalerne langs Sydafrikas sydkyst, og nyd områdets gode vine på denne heldagstur.

Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Vinlandet for de eventyrlystne

Forude venter en privat guidet heldagstur gennem vinlandet, som byder på både skøn natur, historie og ikke mindst lækre vine på stribe.

Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboard og quadbike tur

Du kan se frem til en hel dag fyldt med fart over feltet på denne tur til Atlantis-sandklitterne.

Forsande vattenmassor i Victoriafallen genom regnskog, Zimbabwe

Sejltur i solnedgang på Zambezi River

Tag med på en sejltur ved solnedgang på Zambezi River med mulighed for at se dyreliv undervejs. 

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Kap Det Gode Håb

Et af de helt store højdepunkter under et besøg i Cape Town er en heldagstur til Kap Det Gode Håb.

Sydafrika - Vinlandet.jpg

På cykel gennem vinlandet

Kom på cykeltur i den historiske og charmerende by Stellenbosch i hjertet af Sydafrikas Vinland.

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Robben Island og Cape Town byrundtur

Oplev Robben Island og fængslet, hvor Nelson Mandela sad fængslet, og tag på en guidet rundtur i Cape Town.

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

I helikopter over Victoria Falls

Oplev det smukke Victoria Vandfald fra luften på en tur i helikopter.

Sydafrika - Cape Town - sæler

Hvaler og sæler i Sydafrika

Glæd dig til en dag på havet, hvor du har mulighed for at opleve både hvadler, sæler og måske endda hvidhajer.

Sydafrika - Vin - Vinmark - Stellenbosch.jpg

Heldagstur til Vinlandet

Oplev det smukke Vinland på denne heldagstur med vinsmagninger og fantastisk natur.

Färgglad regnbåge som går ner över Victoriafallen, Zimbabwe

Guidet tur ved Victoria Falls

Tag med på en guidet tur til Victoria Falls og oplev de enorme vandmasser der buldrer mod afgrunden.

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Heldagstur ad Panoramaruten

Nyd Panoramarutens skønne natur på denne private heldagstur med guide ad en af Sydafrikas smukkeste ruter. 

Sydafrika - Cape Town - haj

Dykning i hajbur ved Cape Town

I dag får du mulighed for at opleve de store smukke hvidhajer ud for kysten ved Cape Town.

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Besøg Soweto

Denne tur til Soweto tager dig til flere steder af historisk betydning samt Mandela Family Museum. 

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Cape Town med helikopter

Oplev smukke Cape Town fra luften på denne 30 minutter lange helikoptertur.

Afrika - dyr - surikater (3)2.jpg

Surikat-safari

Tag med på en morgensafari, og oplev surikattene kigge frem fra deres skjul for at suge solen første stråler til sig.

Sydafrika - Boulders Beach - pingvin

Havkajak og Cape Point-tur

Der venter dig en privat guidet heldagstur, hvor du padler i kajak til Boulders Beach efterfulgt af en tur til Kap det Gode Håb.

New_Boma_Sept_2013_21[1]

Boma-middag og underholdning

Tag med til en festlige boma-middag, der giver dig indblik i den lokale zimbabwiske kultur.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Sydafrika: De bedste safarioplevelser

Sydafrika: De bedste safarioplevelser

 • Oplev ”The Big Five” i Eastern Cape Game Parks
 • Få spektakulære dyreoplevelser og luksus i Kruger
 • Udforsk Madikwes utrolige, naturlige mangfoldighed

15 dage fra 60.300 kr pr. person

Sydafrikas højdepunkter

Drakensberg, Wild Coast og Kruger

 • Udforsk det enestående og naturskønne Drakensberg
 • Kør langs kysten til det krystalklare Indiske Ocean
 • Oplev Sydafrikas fantastiske, vilde dyreliv ved Kruger

20 dage fra 37.350 kr pr. person

Sydafrika: Western & Northern Cape

Sydafrika: Western og Northern Cape

 • Udforsk mangfoldige og farverige Cape Town
 • Tag på hvalsafari og svøm med sæler
 • Nyd de kulinariske eventyr i Vinlandet

15 dage fra 29.500 kr pr. person

Vit sandstrand som möter turkost hav i soliga Mauritius

Sydafrika og Mauritius

 • Cape Town og vinlandet
 • Big five safari i Kruger National Park
 • Afslapning på smukke Mauritius

16 dage fra 48.500 kr pr. person

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos, Vandfald og Safari

 • Nyd luksustoget Rovos Rail
 • Smukke Victoria Falls
 • Safari i Chobe National Park

12 dage fra 50.715 kr pr. person

Cape Town, Victoria Falls og safari

Cape Town, Victoria Falls og safari

 • Oplev farverige Cape Town
 • Det buldrende Victoria Falls
 • Safari i Chobe National Park

14 dage fra 36.225 kr pr. person

Klassiske Sydafrika

Klassiske Sydafrika

 • Oplev Sydafrika i bil
 • Vinsmagning i Stellenbosch
 • Safarioplevelser i verdensklasse

13 dage fra 34.650 kr pr. person

Sydafrikas højdepunkter

Sydafrikas højdepunkter

 • Udforsk Cape Town
 • Safari i Kruger National Park
 • Bestem selv ruten i egen lejebil

15 dage fra 38.250 kr pr. person