canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Det vestlige Canada i bil

En kør-selv ferie i det vestlige Canada åbner op for nye eventyr i Canadas spektakulære natur. Vi lytter til dine rejselængsler og deler gerne de helt specielle steder i Canada med dig.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

22 dage fra kr. 25.500

Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Det vestlige Canada i bil er en ægte klassiker mættet med utrolige oplevelser. Det bedste af British Columbia og Alberta vises frem, og du kan glæde dig til dybe fjorde, uendelige skove, snedækkede bjergtoppe, smaragdgrønne søer, pulserende byer og områdets oprindelige folkeslag.

Rejsen begynder på vestkysten i Canadas smukkeste storby Vancouver, og bringer dig forbi vinområder i Okanagan Valley og til Banff og Jasper i de majestætiske Rocky Mountains. Videre tværs over det indre British Columbia forbi indianer-landsbyer med flot udskårne og dekorerede totempæle til færgebyen Prince Rupert. Her venter der et spændende mini-krydstogt med færgen langs Canadas vestkyst til nordspidsen af Vancouver Island, der opleves fra nord til syd, inden ruten går forbi Victoria tilbage til Vancouver.

Udvalgte højdepunkter

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser med MyPlanet

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Canada - Alberta - Banff National Park - Bow Lake
Banff National Park

Oplev nogle af Canadas mest imponerende og dramatiske bjerglandskaber i Banff National Park.

 

Banff National Park er en af Canadas ældste nationalparker. Det er også en af de flotteste. Parken strækker sig over et areal, der er lidt mindre end Sjælland, men indbyder trods de enorme vidder til vandreture på egen hånd. Med vandrestier af forskellig længde og sværhedsgrad er der noget for enhver smag og kondition.

 

Højdepunkterne på mange rejser til Banff er uden tvivl Moraine Lake og Lake Louise. Særligt smukke er de, når morgensolen hæver sig over bjergene, og søerne får deres karakteristiske smaragdgrønne farve. Lake Minnewanka og Two Jake Lake er to andre seværdige søer i Banff National Park, der også byder på rå bjergtinder, brusende floder og dybe skove, hvor du kan være heldig at se bjerggeder, bjørne, elge og et væld af andre dyr mellem træerne.

Banff by og udflugter fra Banff

Banff er mest kendt for den fabelagtige natur, men også Banff by, med sine 7.000 indbyggere, er et besøg værd. Nyd nogle gode måltider på byens hyggelige restauranter og caféer, og tag et kig i byen mange butikker. Forskellige museer tilbyder desuden udstillinger om området.

Der er også mulighed for at tage på spændende dagsture fra byen. Tag for eksempel gondolen til toppen af Sulphur Mountain, rid på hesteryg i Cascade Mountains, nyd en rolig kanotur omkring Banff, eller begiv dig ud på eventyr ad de mange gode vandrestier i området nær byen.

Canada - British Columbia - Vancouver - By - Bjerge
Vancouver

Vancouver er kendt som en af verdens smukkeste byer med vandet på den ene side og de snedækkede bjergtinder på den anden.

 

Vancouver består af flere forskellige bydele med hver sin unikke karakter, stemning og kultur. De mange forskellige kulturer, der er repræsenteret i byen, afspejler sig også tydeligt i byens mange forskellige restauranter, som tilbyder smagsoplevelser fra hele verden.

Vancouver centrum

Midtbyen er ikke større, end at du kan gå rundt til det meste. Men vil du gemme lidt energi til de store naturoplevelser der venter forude, er der mulighed for at tage busserne eller monorailen rundt i byen. Besøg for eksempel Canada Place, historiske Gastown omkring Water Street eller det centrale Stanley Park, hvor totempæle står mellem træerne. Her kan du også leje en cykel og cykle langs vandet rundt om Stanley Park. Eller læg vejen forbi Nordvestkystindianerne på Museum of Anthropology, hvor du kan se totempæle, masker og lære mere indiansk kunst og kultur.

Grouse Mountain

Fra toppen af Grouse Mountain har du en fantastiske udsigt over byen. Du tager gondolen derop, og inkluderet i billetten er desuden indgangen til Theatre in the Sky, hvor du kan se film om Vancouver og den oprindelige befolkning. Herudover kan du opleve et skovhuggershow og brune bjørne, der holdes på sikker afstand bag et hegn.

Canada - Alberta - Jasper National Park - Rocky Mountains - Columbia glacier
Jasper National Park

Jasper National Park kommer du helt tæt på Canadas smukke natur og rige dyreliv.

 

Besøg Jasper Nationalpark og nyd udsigten til blikstille bjergsøer og himmelstræbende bjergtinder, lyden af de brusende floder og duften af skovbund i de dybe skove.

Vandreture ved Jasper

Vil du endnu tættere på naturen, så følg nogle af de mange vandrestier i parken. Eksempelvis Path of the Glacier, der er en af de smukkeste vandrestier i hele Rocky Mountains. Eller prøv kræfter med stigningerne i bjergene omkring byen som for eksempel Whistler, Pyramid Mountain eller Mount Edith Cavell.

Køreture ved Jasper

Jasper by er et godt afbræk i vildnisoplevelserne. Gaderne Patrica Street og Connaught Drive byder på souvenirbutikker, gallerier, caféer og outdoor butikker i massevis. Med Jasper by som udgangspunkt kan du tage på udflugter i nationalparken. Kør for eksempel en tur ad Maligne Lake Road, som er et af de bedste steder i Rocky Mountains at se dyrelivet fra vejkanten. Du kan med fordel tage af sted tidligt om morgenen, for der er chancerne for at møde tykhornsfår, kronhjorte, rener og bjørne allerstørst. Vel fremme ved Maligne Lake kan du leje kanoer og tage ud på egen hånd eller hop ombord på en guidet sejltur til Spirit Island.

Kort

Rejsen dag for dag

En kør-selv ferie i det vestlige Canada åbner op for nye eventyr i Canadas spektakulære natur. Vi lytter til dine rejselængsler og deler gerne de helt specielle steder i Canada med dig.

Dag 1: Afrejse Danmark

Afrejse fra Danmark, hvor du flyver mod Vancouver på Canadas vestkyst. Efter ankomsten til Vancouver og afhentning af den lejede bil går turen til hotellet i centrum af byen. Efter du har tjekket ind på hotellet, er det måske tid til en kort gåtur i Stanley Park eller langs Canada Place, hvor folk går, løber, cykler eller løber på rulleskøjter døgnet rundt. Her mærker du virkelig Vancouvers puls, og hvor glade indbyggerne er for deres by.

De har god grund til at være glade for byen. For Vancouver ligger i evig kamp med Sydney i Australien om prædikatet som verdens smukkeste storby, og du vil hurtigt forstå hvorfor. Vancouver ligger i det flade Fraser River floddelta og har snedækkede bjergtoppe mod nord, havet lige uden for døren mod vest og USA's grænse en kort køretur mod syd. Vancouver er noget helt unikt.

Dag 2-3: Vancouver

I virkeligheden er Vancouver ikke én by, men flere byer eller bydele, som har hver deres unikke charme. Alle kulturer er samlet her, og det ses blandt andet på udvalget af restauranter. Spis kinesisk hos Wild Rice i Chinatown, indisk i Punjab Market, sushi i West End, vegetarisk på falafel-oasen Desert, eller prøv Vestcanadas familierestaurant White Spot.

Tag en tur med gondolen til Grouse Mountain, hvor der er en fantastisk udsigt over Vancouver. På toppen af bjerget er der skovhuggershow, brune bjørne i indhegning og Theatre in the Sky; en biograf, som viser en smuk film om Vancouver og områdets oprindelige folk. Billetten til gondolen giver dig gratis adgang til alle disse steder.

Gå også en tur i Stanley Park, hvor du blandt andet kan møde vaskebjørne, skildpadder, stinkdyr, traner og sågar totempæle mellem træerne. Få din morgenkaffe og en doughnut på det canadiske cafeteria-ikon Tim Hortons, eller besøg frugt- og kunstner-markedet på Granville Island. En tur rundt om Canada Place, som var Vancouvers eget bidrag til Verdensudstillingen i 1986, er også en mulighed. Interesserer du dig for historie, kunne Museum of Anthropology på UBC være et spændende sted at besøge. Her kan du lære mere om British Columbias oprindelige befolkning og se et udvalg af deres totempæle.

Dag 4: Penticton

I dag begynder turen mod bjergene i øst. Først kører du gennem Fraser-dalens flade landskaber. Men bjergene står tydeligere og tydeligere frem, efterhånden som du nærmer dig. Fra Hope går det ad Highway 3 gennem Manning Provincial Park, der er en perle blandt British Columbias 600 provinsparker. Manning parken er en oase af skovklædte bjerge, dybe dale og alpine enge med søer og floder. Parken ligger i hjertet af Cascade-bjergene på grænsen til USA og byder på et stort antal naturmæssige og historiske attraktioner plus en rig blomsterflora og mange slags dyr.

Sidst på dagen når du frem til Penticton, som ligger smukt klemt inde på en landtunge mellem Skaha- og Okanagan-søerne. Området er kendt som British Columbias frugtkurv på grund af sine mange frugtplantager og vingårde. Penticton er servicecenter for den sydlige del af Okanagan Valley, hvor der produceres en del vin, herunder en ganske udmærket hvidvin. Syd for Penticton, og lige før grænsen til USA, ligger Osoyoos. Her finder du sand, kaktusser og landskaber, der bestemt ikke ligner noget, de fleste forbinder med Canada. Men den er god nok. Dette er Canadas eneste ørken.

Distance: ca. 400 km fra Vancouver til Penticton.

Dag 5-6: Revelstoke

Fra Penticton går det via Kelowna til Okanagan Lake, hvor Canadas svar på Loch Ness-uhyret, Ogopogo, holder til. Turen fortsætter nordpå til de store ferskvandssøer ved Salmon Arm, hvor det er populært at sejle i husbåde. Den H-formede Shuswap Lake har 1.000 km strandbred og tilbyder mange vand- og sommeraktiviteter.

Mellem Salmon Arm og Revelstoke ligger Craigllachie, hvor den sidste skinne på Canadian Pacific Railway blev lagt den 7. november 1885. Jernbanen bandt for første gang Canada sammen fra øst til vest og er en vigtig del af landets sjæl og historie. Fra Craigllachie følger du den snoede transcanadiske landevej øst på til den lille charmerende by Revelstoke med godt 7.000 indbyggere. Revelstoke Railway Museum fortæller om byens spændende historie, der er tæt knyttet til jernbanen.

Du har hele den efterfølgende dag til at udforske Revelstoke by og Mount Revelstoke National Park, som ligger lige uden for byen. Bjerget og området lige nord for Revelstoke blev på baggrund af lokalt initiativ en nationalpark i 1914. Parken gemmer på let tilgængelig alpin natur i små 2.000 meters højde og er et af kun få steder i British Columbia, hvor det er muligt at køre i egen bil til toppen. Meadows in the Sky Parkway er en 26 km lang asfalteret vej, der med utallige hårnålesving snor sig fra byens udkant og 500 meter opad. Lige inden toppen af bjerget parkerer du bilen. Her kan du, et par måneder om året, tage en gratis bus den sidste kilometer til toppen, hvorfra der er flere gode vandreruter med smuk udsigt til Selkirk- og Monashee-bjergenes toppe. Fra den gamle udkigspost, hvorfra der blev holdt øje med eventuelle skovbrande, er der frit udsyn til den store Revelstoke Lake, der opdæmmes af Revelstoke Dam fire kilometer nord for Revelstoke by.

Distance: ca. 275 km fra Penticton til Revelstoke.

Dag 7-9: Banff

Efter morgenmaden fortsætter du østpå mod Glacier National Park. Et årligt stabilt snefald holder liv i de mere end 400 gletsjere, der har givet parken dens navn. Udover enorme gletsjere, hvor der altid er frisk sne, så betager de mange bjergtoppe. Men også områder med flere århundrede gamle træer trækker besøgende til. Ved Rogers Pass (1.392 meter over havet) ligger besøgscentret Rogers Pass Discovery Centre, med udstillinger om parken, gletsjerne og dyrelivet. Efter Revelstoke og Glacier ligger Yoho nationalparken, som byder på imponerende klippemure, spektakulære vandfald og 28 bjergtoppe på over 3.000 meter.

Fra Trans-Canada går der en afstikker gennem Yoho-dalen. Besøg det smukke vandfald Takakkaw Falls, hvor vandet faldet 380 meter, inden det når dalens bund. Takakkaw er Cree-folkets ord for "det er storslående", hvilket en tur gennem Yoho-dalen bestemt også er. Turen går videre ad Trans-Canada forbi Lake Louise og frem til Banff by. Byen er "The Rockies'" sociale og kulturelle centrum, men også Banffs beliggenhed og omgivelser er bedårende.

Banff by med 7.000 indbyggere byder på en hyggelig hovedgade med mange butikker og små spisesteder. Byen ligger smukt i en dal omgivet af Mount Rundle, Sulphur Mountain og Cascade Mountains. Men området byder også på vådområdet Vermillion Lakes og Bow River, der stille flyder gennem byen, inden vandet rammer det brusende Bow Falls lige neden for Banff Springs Hotel. Det er også værd at besøge et par af byens gode museer, der blandt andet forklarer om områdets gribende historie, natur og dyreliv.

Inden for gåafstand af centrum er det muligt at tage gondolen til Sulphur Mountain, lege cowboy og ride en tur i bjergene, sejle i kano på floden, leje cykler og tage på udkig efter dyrene langs Bow Valley Parkway. Eller du kan snøre vandreskoene og begive dig ud på en af de mange korte og længere stier omkring Banff. Lige uden for Banff by ligger også Lake Minnewanka, hvor du kan opleve bjergene fra vandsiden på en sejltur. Få kilometer fra Lake Minnewanka ligger Two Jake Lake. Her kan du møde bjerggeder, der græsser i vejkanten og nyde udsigten til Mount Rundle, der spejler sig i søens blå vand.

Distance: ca. 300 km fra Revelstoke til Banff.

Dag 10-11: Jasper

Stå op med solen og begynd dagen med at køre en time ad Bow Valley Parkway, hvor dyrene kæmper med morgensolen om asfalten. Besøg både Moraine Lake og Lake Louise, hvis du ikke stoppede der på vej til Banff. Lige meget hvilken sø, du besøger, får du den bedste udsigt fra østenden. Følg farveskiftet over bjergene mod vest, mens solen samler kræfter. Langsomt oplyses søerne helt og først på formiddagen, når solen kommer over bjergtoppene, ses søernes smaragdgrønne farve klart. Det er muligt at leje en kano på både Moraine Lake og Lake Louise.

Dagens rute er en seværdighed i sig selv. Den går nemlig ad verdens smukkeste landevej, Icefields Parkway, der slanger sig 232 kilometer gennem dalene og mellem sneklædte bjergkæder i Banff og Jasper nationalparkerne til Jasper by. Gør stop ved udsigtspunktet over Peyto Lake, hvor smeltevand fra de omkringliggende gletsjere fylder søen med frisk vand. Fremme ved Columbia Icefield og Athabasca-gletsjeren er det muligt at tage på en tur i specialbus på gletsjeren. Læg også vejen forbi Athabasca-vandfaldet, der øredøvende bruser ned i en smal kløft.

I Jasper er der flere muligheder for udflugter. Et godt bud kunne være Maligne Lake. Begynder du tidligt om morgenen, er denne køretur et af de bedste steder i Rocky Mountains at se tykhornsfår, kronhjorte, rener og bjørne langs vejkanten. Vel fremme ved søen kan du leje kano eller tage på en to-timers sejltur til maleriske Spirit Island, hvorfra du har et af de mest fotogene vues i hele Canada.

Få kilometer nord for Jasper ligger Patricia Lake og Pyramid Mountain, der spejler sig i søen spejlblanke vand. Sydvest for Jasper ligger Whistler-bjerget, hvor du kan prøve kræfter med den otte kilometer lange, krævende vandretur til toppen. Eller spar på kræfterne og tag i stedet gondolen til toppen, hvor du belønnes med en flot udsigt over dalen, Athabasca-floden og Jasper by.

Lidt syd for Jasper, ved highway 93A, ligger vejen til Mount Edith Cavell. For enden af vejen begynder stierne til Path of the Glacier og Cavell Meadows. Path of the Glacier er en af de smukkeste, korte vandrestier i Rocky Mountains, så her får man sjældent lov at gå alene. Med mindre du kommer tidligt om morgenen, hvor du ofte har stien for dig selv.

Distance: ca. 300 km fra Banff til Jasper.

Dag 12: Prince George

Efter nogle skønne dage i de canadiske Rocky Mountains er det tid at køre vestpå ad Yellowhead highway 16. En times kørsel vest for Jasper by byder Mount Robson provinsparken på mange gode både korte og lange vandreture. Ved det informative besøgscenter lige ved foden af Mount Robson går vejen til udgangspunktet for Berg Lake stien. Herfra starter den godt 20 kilometer lange, fantastiske vandretur til bagsiden af Mount Robson.

Mellem Tete Jaune Cache og Prince George ligger kilometer efter kilometer uspoleret natur og vildmark kun gennemskåret af Highway 16, der længe følge Fraser-floden. I de store skov- og vådområder, som området er rigt på, holder sortbjørne og elge til. Så måske er du heldig at opleve de store dyr i deres naturlige omgivelser.

Fremme ved Prince George venter det centrale British Columbias største by med 80.000 indbyggere. I årtier har skovbrug været dominerende i denne del af provinsen, men nu er der et skift på vej. Turisme og rekreative fornøjelser tager lige så stille over.

Distance: ca. 400 km fra Jasper til Prince George.

Dag 13: Smithers

På begge sider af Highway 16 er der uspoleret vildmark, hvor bjørne, elge og rener regerer langs søer med regnbueørreder og floder med laks. Området har nogle af verdens bedste fiskesteder, hvis det er laks og ørreder, der står på menuen. Mod vest snor landevejen sig mellem skove, søer og floder mod Smithers, der tidligere var en lille søvnig landbrugsby i Bulkley River Valley. I dag er byen den næstvigtigste i området, som ligger smukt i skyggen af det 2.621 meter høje Hudson Bay Mountain. Kunstnere har taget over i gadebilledet i Smithers, og byen har adopteret et finurligt bayern-tyroler image.

Distance: ca. 400 km fra Prince George til Smithers.

Dag 14: Prince Rupert

I dag fortsætter turen det sidste stykke mod vest og Prince Rupert ved Stillehavet. Lige vest for Smithers ligger Moricetown Falls, der i utallige generationer har været det foretrukne fiskested for områdets oprindelige folk. I sensommeren og det begyndende efterår, når laksen går op gennem Bulkley River, fanger de lokale Gitksan-folk stadig laks på gammeldags manér med fiskespyd, net og ruser.

Skeena River Valley har været hjemsted for Gitksan-folket siden tidernes morgen, og ved Ksan Historical Village er det muligt at få et kig ind i de oprindelige folks levevis, skikke og ceremonier. Kør også til Kispiox Valley, og se en samling smukt udskårne totempæle i den lille by Kispiox, inden turen fortsætter til Prince Rupert, der ligger ved Stillehavet. Prince Rupert blev i begyndelsen af 1900-tallet valgt som endestation for jernbanen. I dag foregår meget transport dog til søs, og hver sommer bliver byen "invaderet" af 300.000 turister, som skal videre med færger til Vancouver Island, Queen Charlotte Islands eller med Alaska Marine Highway til Alaska.

Distance: ca. 375 km fra Smithers til Prince Rupert.

Dag 15: Port Hardy (færge)

Et smukt 15 timers mini-krydstogt ad The Inside Passage langs Canadas vestkyst venter forude. Mens færgen sejler mellem klippeskær og små ubeboede øer i Canadas svar på den svenske skærgård, går tiden med at spotte hvidhovedede havørne, havoddere, delfiner og hvaler. På klippeskærene skal du holde udkig efter søløver og søpapegøjer, ligesom en sortbjørn godt kan finde på at komme ned til strandkanten og lede efter mad, hvis tidevandet er ude. Om aftenen er færgen fremme i Port Hardy på nordspidsen af Vancouver Island.

Dag 16-17: Campbell River

Port Hardy har en charmerende promenade langs havet og havnen. Byen har en stadig aktiv, men mærket fiskerihavn, der ikke længere når tidligere tiders storhed. I Port Hardy er der flere små parker og et museum, der fortæller om områdets oprindelige folks historie. Efter en tur rundt i den lille færgeby går det sydpå ad landevejen, der snor sig gennem tæt skov, snævre dale og små byer. Vancouver Island er 450 kilometer fra nord til syd og 100 kilometer bred fra øst til vest. Det gør den til den største ø på den nordamerikanske vestkyst.

Campbell River ligger som et smørhul på østsiden af Vancouver Island. Fra byen er der mulighed for mange ture i den omkringliggende natur. Vælg mellem dyresafari, hvalsafari, fisketur, eller prøv at snorkle med laks. Fra Campbell River har de godt 30.000 indbyggere kun en kort sejltur til mange af de små spændende øer, som ligger mellem Vancouver Island og fastlandet.

Få kilometer nord for Campbell River afgår dagligt tretimers dyre- og hvalsafariture. Oplev suset ved at sejle i en zodiac-gummibåd ved Discovery Islands, mens kikkerten scanner landskaberne og strandkanten på udkig efter dyr i deres naturlige omgivelser. Sortbjørne og hjorte går ofte på stranden, mens kongeørne svæver under himlen, og det er ikke sjældent at se hvaler, søløver og delfiner lege i vandet omkring båden. For fiskeinteresserede er der mulighed for at komme på en firetimers guidet fisketur og opleve kampen med en kæmpelaks på krogen.

Distance: ca. 250 km fra Port Hardy til Campbell River.

Dag 18-19: Victoria

Turen fortsætter mod syd langs østkysten af Vancouver Island. Til venstre rejser kystbjergene på fastlandet sig majestætisk over havet. Turen går forbi Chemanius med de mange berømte gavlmalerier, der fortæller områdets og byens historie.

Victoria hylder stadig de historiske bånd til England, og især byens førende hotel The Empress holder fanen højt. De serverer hver dag Afternoon Tea med scones. Universitetet og en stadig yngre befolkning i Victoria er dog ved at gennemføre en stille revolution. Byens kerne ændrer karakter, og hyggelige kaffebarer og innovative restauranter og butikker, der fremmer en alternativ livsstil, vinder frem. Om aftenen er der i sommermånederne gøglere, der optræder langs havnepromenaden, mens den røde sol går ned over havnen, og de gammeldags lygter tændes.

British Columbias provinshovedstad byder på flere gode museer såsom Royal British Columbia Museum, hvor udstillingerne fortæller om nybyggerlivet. Men også nordvestkyst-indianernes liv og deres op til tyve meter høje udskårne totempæle er repræsenteret på museet. Flere flotte totempæle kan ses i Thunderbird Park bag museet. Victoria Bug ZOO, Craigdarroch Castle og Art Gallery of Victoria trækker også mange besøgende til. Emily Carr House på 207 Government Street hylder Canadas store kvindelige forfatter og maler, Emily Carr. Victorias lille Chinatown er en af Canadas ældste asiatiske bydele og har en klassisk rød kinesisk port, gadenavne på kinesisk, eksotiske frugter foran butikkerne, familiedrevne restauranter og den smalle Fan Tan Alley mellem Fisgaard S. og Pandora.

Fra Victoria er det muligt at komme på hvalsafari i Juan de Fuca-strædet mellem Vancouver Island og de olympiske bjerge i Washington-delstaten i USA. Eller hvad med en tur i vandflyver over den sydlige del af Vancouver Island? Flyene lander og letter hvert femte minut i havnebassinet i centrum af Victoria.

Distance: ca. 275 km fra Campbell River til Victoria.

Dag 20: Vancouver

Det er tid at vende tilbage til fastlandet. Men på vej mod færgeterminalen er det værd at gøre stop i Butchart Gardens, som er en usædvanlig botanisk have anlagt i og omkring et gammelt stenbrud. Siden 1904 har der på 22 hektar været passet og plejet blomster og træer til den store guldmedalje.

Sejlturen fra Swartz Bay til Tsawwassen fører dig ind gennem skærgården, hvor utallige småøer og klippeskær ligger omfavnet af rå natur. Havet langs disse kyster er meget næringsrigt, og der er chancer for at se både hvaler og delfiner fra båden. Tilbage på fastlandet går det mod Vancouver forstaden Richmond. Hvis der er lidt ekstra tid om eftermiddagen, kan den bruges på at shoppe i Metrotown i Vancouver forstaden Burnaby, hvor 400 butikker udgør British Columbias største indkøbscenter.

Distance: ca. 35 km fra Victoria til færgen og 40 km fra færgen til Vancouver.

Dag 21: Afrejse Vancouver

Det er tid til at sige farvel til Vancouver og Canada. Herefter går turen til lufthavnen, hvor udlejningsbilen afleveres.

Dag 22: Ankomst Danmark

Du ankommer i dag til Danmark efter tre uger fyldt med oplevelser.

Vis alle dage

Priseksempel

22 dage fra kr. 25.500

Pris pr. person ved 2 voksne

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Wildlife flodsafari ved Blue River

På denne tur sejler du ad Blue River kendt som Grizzly Bear Valley, hvor du kan opleve både elge, bjørne og ørne.

3 timer fra kr. 515

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Sejltur på Lake Minnewanka

Nyd en sejltur på smukke Lake Minnewanka, og oplev det rige dyreliv, både på land, til vands og i luften.
 

1 time fra kr. 330

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Svøm med laks i Campbell River

På denne tur får du mulighed for at svømme med laks i Campbell River, hvilket er en helt unik oplevelse. 

3 timer fra kr. 840

Canada - vandfly.jpg

Canadas kystbjerge med vandfly

Oplev storslåede bjerglandskaber, mægtige gletsjere og smukke søer med vandfly fra Whistler.

30 minutter fra kr. 975

Canada - nova scotia - hval

Hvaltur ved Brier Island i Nova Scotia

Der venter dig en skøn oplevelse på havet ud for Brier Island, hvor du kan opleve hvaler og delfiner.

4 timer fra kr. 300

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

Vancouver og Capilano-hængebroen

Oplev det bedste af Vancouver og se regnskoven fra oven fra Capilano-hængebroen.

5 timer fra kr. 590

Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Wildlife flodsafari ved Blue River

På denne tur sejler du ad Blue River kendt som Grizzly Bear Valley, hvor du kan opleve både elge, bjørne og ørne.

3 timer fra kr. 515

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Sejltur på Lake Minnewanka

Nyd en sejltur på smukke Lake Minnewanka, og oplev det rige dyreliv, både på land, til vands og i luften.
 

1 time fra kr. 330

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Svøm med laks i Campbell River

På denne tur får du mulighed for at svømme med laks i Campbell River, hvilket er en helt unik oplevelse. 

3 timer fra kr. 840

Canada - vandfly.jpg

Canadas kystbjerge med vandfly

Oplev storslåede bjerglandskaber, mægtige gletsjere og smukke søer med vandfly fra Whistler.

30 minutter fra kr. 975

Canada - nova scotia - hval

Hvaltur ved Brier Island i Nova Scotia

Der venter dig en skøn oplevelse på havet ud for Brier Island, hvor du kan opleve hvaler og delfiner.

4 timer fra kr. 300

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

Vancouver og Capilano-hængebroen

Oplev det bedste af Vancouver og se regnskoven fra oven fra Capilano-hængebroen.

5 timer fra kr. 590

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
Alaska - Katami National park - bjørn
10% på camper

Det vestlige Canadas ikoner

 • Rejs i både bil og motorhome
 • Vancouver og Vancouver Island 
 • Imponerende Rocky Mountains
   

22 dage fra kr. 16.100

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den store Canada rejse

 • Niagara og fransk kultur i øst
 • Rocky Mountains i vest
 • Luksus-togrejse gennem bjergene

20 dage fra kr. 37.200

Rocky Mountains

Mountain Express Canada

 • Store oplevelser på kort tid
 • Der venter storslået natur
 • Med på ruten er også Vancouver

9 dage fra kr. 13.300

Canada - Qubec - Montreal (4)_0.jpg

Mad og vin i Canada

 • Smag på det mangfoldige køkken
 • Landets bedste madmarkeder
 • Smag på vin hos producenterne

16 dage fra kr. 22.900

cruise canada banff national park 2500x1250px
10% på camper

Det vestlige Canada i motorhome

 • Nyd friheden i en autocamper
 • Kom helt tæt på det rige dyreliv
 • Udforsk bjerge, søer og skove
   

20 dage fra kr. 10.100

Canada - Natur (1).jpg

Western Wonders Canada

 • Storslået kør-selv rejse
 • Indtag den imponerende natur 
 • Nyd Calgary og Vancouver
   

16 dage fra kr. 20.800

Alaska - Katami National park - bjørn
10% på camper

Det vestlige Canadas ikoner

 • Rejs i både bil og motorhome
 • Vancouver og Vancouver Island 
 • Imponerende Rocky Mountains
   

22 dage fra kr. 16.100

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den store Canada rejse

 • Niagara og fransk kultur i øst
 • Rocky Mountains i vest
 • Luksus-togrejse gennem bjergene

20 dage fra kr. 37.200

Rocky Mountains

Mountain Express Canada

 • Store oplevelser på kort tid
 • Der venter storslået natur
 • Med på ruten er også Vancouver

9 dage fra kr. 13.300

Canada - Qubec - Montreal (4)_0.jpg

Mad og vin i Canada

 • Smag på det mangfoldige køkken
 • Landets bedste madmarkeder
 • Smag på vin hos producenterne

16 dage fra kr. 22.900

cruise canada banff national park 2500x1250px
10% på camper

Det vestlige Canada i motorhome

 • Nyd friheden i en autocamper
 • Kom helt tæt på det rige dyreliv
 • Udforsk bjerge, søer og skove
   

20 dage fra kr. 10.100

Canada - Natur (1).jpg

Western Wonders Canada

 • Storslået kør-selv rejse
 • Indtag den imponerende natur 
 • Nyd Calgary og Vancouver
   

16 dage fra kr. 20.800

Sådan bliver din unikke drømmerejse til

Hos MyPlanet tager vi os af alt det praktiske i forbindelse med din rejse. Fortæl os om dine ønsker til drømmerejsen, så skræddersyer vi din rejse.
1.png

Du kontakter os

Ring til os på 70125011 , send en forespørgsel, eller aftal et personligt møde.

2.png

Sammen skræddersyer vi din rejse

Tal med en rejsekonsulent om dine ønsker, og få sammensat din personlige rejse.

3.png

Du får et rejseforslag

Du modtager et uforpligtende tilbud på din skræddersyede rejse, som rettes til efter dine ønsker.

4.png

Du bestiller rejsen

Når rejsen er helt, som du drømmer om, bestilles rejsen, og du kan begynde at glæde dig.

Kom til gratis rejseforedrag

AdobeStock_122026907.jpeg

MIDDELFART,

SKJERN,

VIBORG,

KØBENHAVN,

AARHUS,
Flere datoer tilgængelige
Flere datoer tilgængelige
Rejseforedrag om vandreferie

KØBENHAVN,

AARHUS,
Flere datoer tilgængelige
AdobeStock_122026907.jpeg

MIDDELFART,

SKJERN,

VIBORG,

KØBENHAVN,

AARHUS,
Flere datoer tilgængelige
Flere datoer tilgængelige
Rejseforedrag om vandreferie

KØBENHAVN,

AARHUS,
Flere datoer tilgængelige

Tal med en som har været der

Ring til os på 70125011 
eller bestil et uforpligtende tilbud
på din skræddersyede rejse.

Kontakt MyPlanet