^
 • Route 66 i bil

  17 dage fra kr. 12.100

Route 66 i bil

Oplev et ægte road trip på Route 66 og udforsk imponerende nationalparker og smukke storbyer.

17 dage fra kr. 12.100

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 18.900 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 2.400
Prisen inkluderer: Fly, billeje, overnatninger detaljeret rutebeskrivelse

Spænd sikkerhedsselen, indstil radioen og mærk friheden på et ægte amerikansk road trip ad legendariske Route 66.

Route 66 er USA's mest legendariske vejstrækning, og turen fra Chicago i øst til Santa Monica i vest er en rejse dybt ind i den amerikanske kultur og folkesjæl. Undervejs på Route 66 venter storslåede ørkenlandskaber, spændende storbyer og hyggelige små flækker, hvor ikke meget synes at have ændret sig siden Route 66's guldalder i 1950'erne.

Det bedste af Route 66
På dette roadtrip oplever du det bedste af Route 66. Du bor på udvalgte turistklassehoteller og har god tid til at udforske undervejs. Du har eksempelvis en hel dag ved Grand Canyon, så du kan nyde den dramatiske natur i ro og mag, og turen slutter ikke ved lufthavnen i Los Angeles, som det ofte er tilfældet. Du fortsætter derimod, til du løber tør for asfalt helt ude ved Santa Monica Pier, hvor Route 66 definitivt ender.

Om Route 66

 • er 3.940 km lang.
 • går gennem otte amerikanske stater.
 • åbnede i 1926 med 800 km asfalteret vej.
 • begynder i Chicago og slutter i Santa Monica, Los Angeles.
 • er kun 21 km lang i Kansas, mens der er 784 km i New Mexico.

Kom til rejseforedrag om det sydvestlige USA og Route 66
I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om det sydvestlige USA.
Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Ankomst til Chicago

I dag ankommer du til Chicago, hvor dit Route 66 eventyr starter. Du afhenter din lejede bil i lufthavnen og kører selv til dit hotel inde i byen, hvor du skal bo de to kommende nætter. Her får du udleveret et "driving-kit", som indeholder vouchers til de resterende hotelovernatninger samt til billeje på resten af rejsen. 

Du kan vælge at slappe af på hotellet ovenpå flyveturen, men du kan også allerede i dag gå på opdagelse i byen. Chicago står ofte i skyggen af mere kendte amerikanske storbyer, men det er synd, for byen byder på masser af storbystemning, hyggelige caféer og et meget rigt kulturliv. Chicago er udover kultur også kendt for sin moderne arkitektur og ikke mindst som Barack Obamas hjemby, før han blev præsident. Det er mange lokale meget stolte af, og du kan også kigge forbi Obamas hjem på Greenwood Avenue i Kenwood, hvis du har lyst.

Dag 2: Chicago

Du har hele dagen til at udforske den spændende storby Chicago. Chicago kunne før i tiden bryste sig med at have verdens højeste skyskraber; det 103 etager høje Sears Tower. Det bedste sted i byen at få et godt overblik over Chicagos herligheder er herfra, hvor du har en fantastisk udsigt over byen og Lake Michigan. Interesserer du dig for arkitektur, kan det også anbefales at besøge Frank Lloyds hus, som betragtes som en af de mest indflydelsesrige arkitekter i første halvdel af det 20. århundrede.

Er du mere til eksotisk atmosfære og spændende mad, er en tur i China Town og Little Italy en oplagt idé. Her er de gastronomiske valgmuligheder uendelige, og det er sjovt at kigge indenfor i de mange små butikker med alt fra spisepinde til kinesisk medicin. Afslut aftenen i selskab med jazz og blues eller på en af byens mange gode restauranter.

Dag 3: St. Louis

I dag begynder eventyret på Route 66 for alvor, når du lægger Chicagos højhuse bag dig og begiver dig vestpå. Ruten fører dig gennem landbrugsstaten Illinois og videre mod St. Louis i staten Missouri.

St. Louis ligger på grænsen mellem det østlige og det vestlige USA. Dette symboliseres af byens vartegn; en 192 meter høj bue i rustfri stål kendt som The Gateway Arch. Det er muligt at tage turen til toppen af buen, hvorfra du på en klar dag kan se 30 kilometer væk. Mod øst kan du skimte Mississippi og langt under dig ligger St. Louis for dine fødder. I forbindelse med buen ligger også Museum of Westward Expansion, der fortæller om opdagelsesrejsende, cowboys, indianere og alle de mange tusinde nybyggere, der søgte vestpå i håbet om et bedre liv. Kig også forbi St. Louis' oprindelige havnekvarter Laclede's Landing, der i dag er et populært område med restauranter, caféer, natklubber og et rigt folkeliv.

Distance: ca. 475 km fra Chicago til St. Louis.

Dag 4: Springfield

Med Mississippi River i ryggen kører du mod byen Springfield og de smukke landskaber i Missouris Ozark-region. Det var i Springfield, at Route 66 blev navngivet den 30. april 1926, og byen spiller derfor en vigtig rolle i vejens historie. Nyd den hyggelige stemning i byen, og besøg eventuelt de nærliggende drypstenshuler, Fantastic Caverns, som uden tvivl vil imponere dig. 

Distance: ca. 350 km fra St. Louis til Springfield.

Dag 5: Oklahoma City

Dagens køretur fører dig gennem landbrugsområder og småbyer, hvor turister er et sjældent syn. Netop derfor er det værd at gøre stop og opleve hverdagslivet. I Tulsa kan du for eksempel besøge Mac's Antique Car Museum, der har en fin samling af gamle biler. Bl.a. en 1912 Model T der, mere end nogen anden, var med til at gøre USA til bilernes land.

Fra Tulsa kan du følge den oprindelige Route 66 gennem Bristow, Stroud og Chandler mod Oklahoma City. Gør stop i Stroud, og tag en kop kaffe på Rock Cafe, der er en legendarisk Route 66 café.

Vel fremme i Oklahoma City bør du besøge National Cowboy Hall of Fame & Western Heritage Center, der er dedikeret til cowboykulturen. Cowboys hører dog ikke kun fortiden til. Du kan blandt andet møde nogle af de lokale cowboys på Cattleman's Café i Stockyards City, hvor de kommer for at spise solide bøffer - også til morgenmad!

Distance: ca. 520 km fra Springfield til Oklahoma City.

Dag 6: Amarillo

Dagens rute går delvist ad den oprindelige Route 66 gennem Texas Panhandle. Tidligere jagede Cheyenne- og Arapaho-indianerne i disse åbne vidder og senere drog cowboys deres kvæg gennem området. Men i dag er det i høj grad olieindustriens millionærer, der søger rigdom i området.

Vel fremme er det tid at se nærmere på Amarillo, som syder af ægte western stemning. Nu hvor du er ankommet til Texas, vil du snart opdage, at alt er større her. Ikke mindst bøfferne på Big Texan Steak Ranch, der kan fås i udskæringer på over to kilo. Hvis du kan komme igennem sådan en bøf med tilbehør indenfor en time, er den gratis!

Distance: ca. 425 km fra Oklahoma City til Amarillo.

Dag 7: Albuquerque

Inden du forlader Amarillo, er det et must at besøge Cadillac Ranch, som ligger lidt vest for byen. Her står 10 Cadillacs med næsen i jorden. Den iøjnefaldende kunstinstallation er ment som en hyldest til bilen og den frihed, bilen symboliserer. Hvis det lettere bizarre syn virker bekendt, kan der meget vel være noget om det. For Cadillac Ranch har været brugt flere gange i både kunstens og filmens univers.

Tilbage i bilen fortsætter du vestpå mod New Mexico. Du er nu for alvor nået til det sydvestlige USA med sine orange landskaber, lange lige veje og fjerne horisonter under en høj, blå himmel. Her er der langt mellem byerne, og langs vejen vil dine øjne falde på vindhekse, kvæg, bomuld og spredte oliefelter.

Dagens mål er Albuquerque, der er en af USA's ældste byer. Den blev grundlagt af spanske nybyggere i 1706, og meget af den oprindelige spanske stemning kan opleves på en gåtur gennem den gamle bydel.

Distance: ca. 450 km fra Amarillo til Albuquerque.

Dag 8: Albuquerque

Lad bilen stå, og brug dagen i Albuquerque. Eller tag den ca. 90 kilometer lange tur til Santa Fe, som ligger i 2.000 meters højde for foden af Sangre de Cristo Mountains. Her kan du lære meget mere om de tre vidt forskellige kulturer, som præger byen; den spanske, den indianske og naturligvis den amerikanske. Kig f.eks. forbi The State Building, Loretto Chapel med sin berømte trappe samt kirken San Miguel, der efter sigende er den ældste kirke i USA. Også mange moderne kunstnere har slået sig ned i byen gennem de seneste årtier, og de gamle gader summer af kunstnerisk energi.

Distance: Fra Albuquerque til Santa Fe og retur ca. 180 km.

Dag 9: Holbrook

Fortsæt vestpå gennem de åbne landskaber mod Arizona. På vejen passerer du byen Gallup, der har været centrum for adskillige filmoptagelser gennem tiderne. Dengang boede Hollywood-stjernerne på El Rancho Hotel midt i byen, der har navne som Rita Hayworth og Humphrey Bogart i gæstebogen.

Dagens andet højdepunkt er naturen. Ørkenen har nu for alvor taget over, og du kører ind i den såkaldte Painted Desert. Navnet betyder "Den malede ørken" og henviser til de mange farvenuancer i landskaberne. Lige inden Holbrook er det i høj grad værd at besøge Petrified Forest National Park, hvor forstenede træer og dinosaurfossiler ligger spredt rundt i den eroderede ørkenjord. Trods det, at de forstenede træer er 225 millioner år gamle, er de utroligt velbevarede, og du kan tydeligt se både bark og årringe. Vel fremme i Holbrook kan du lære mere om de lokale indianere på Navajo County Historical Museum.

Distance: ca. 425 km fra Albuquerque til Holbrook.

Dag 10: Grand Canyon

Fra Holbrook går turen via Flagstaff til Grand Canyon National Park. Få andre landskaber på jorden er så åndeløst smukt som Grand Canyon, og der er noget ganske særligt ved at kigge ud over kanten af den gigantiske kløft for første gang. Gennem årtusinder har Colorado-floden skåret sig igennem sandstensklipperne og skabt et surrealistisk landskab af stejle klippevægge, skjulte dale og brusende vandfald. Særligt smuk er kløften ved solopgang og solnedgang, når solen står lavt på himlen, og det bløde lys får klipperne til at gløde. Skyggerne danser lystigt over kløften, og landskaberne ændrer konstant karakter. Det er i øjeblikke som disse svært at forestille sig, at de første spanske opdagelsesrejsende beskrev Grand Canyon som værdiløs. I dag er Grand Canyon optaget på UNESCO's liste over verdens naturarv, og med hele to overnatninger har du rig mulighed for at nyde dette naturlige vidunder.

Distance: ca. 290 km fra Holbrook til Grand Canyon.

Dag 11: Grand Canyon

Du har dagen fri til at udforske Grand Canyon og de fascinerende klippeformationer. Der er masser af gode vandrestier at vælge imellem, som tager dig langs kanten af kløften og byder på fantastiske udsigter over området. 

Grand Canyon Village i sig selv er dog også et besøg værd. Landsbyen huser adskillige historiske bygninger og gallerier. Deriblandt det historiske hotel El Tovar, der er et godt sted at spise frokost. Er du i det eventyrlystne hjørne, kan det bestemt også anbefales at opleve Grand Canyon fra luften på en helikoptertur. Læs mere om en Grand Canyon helikoptertur her.

Dag 12: Las Vegas

Dagen starter på det længste tilbageværende stykke af den oprindelige Route 66, og ingen andre steder er stemningen mere intakt end her. Byen Seligman er som taget direkte ud af 1950'erne, og man forventer næsten at se James Dean eller Marylin Monroe i køen ved skranken på Snow Cap Drive-In, der er en klassisk Route 66 café. Fortsæt herefter til Hackberry, hvis iøjnefaldende benzintank har påtaget sig rollen som Route 66's uofficielle turistkontor. Her fortælles historien bag det hele, og et besøg her er et must.

Næste stop kunne passende være ved Hoover Dam, der er en af verdens største dæmninger, og på guidede rundvisninger kan du komme helt ned til turbinerne.

Efter Hoover Dam fortsætter rejsen mod Las Vegas, og kontrasten kunne næsten ikke være større, når spillebyen dukker op i horisonten. Men det er først, når mørket falder på, at Las Vegas viser sig fra sin mest fortryllende side. Når lysene tændes, forvandles byen til et sandt orgie af lys, liv og lyde. Ikke mindst på hovedgaden, The Strip, hvor gigantiske kasinoer lokker med store gevinster og underholdning døgnet rundt. Her er synkende sørøverskibe, romerske soldater, dansende springvand og endda en pyramide og en miniudgave af Venedig. Så selv hvis du ikke ønsker at spille, er der masser at kigge på.

Distance: ca. 480 km fra Grand Canyon til Las Vegas.

Dag 13: Las Vegas

Du har dagen til at gå på opdagelse i den dragende spilleby Las Vegas, og byen har noget for alle. Fra ekstravagante shows til farverige kasinoer, og fra shopping i verdensklasse til nogle af landets bedste restauranter. Sejl i gondol ved The Venetian, drik kaffe med udsigt til Eiffeltårnet, og vindueshop i dyre butikker mellem springvand og romerske skulpturer under en kunstig computerstyrret himmel i Caesar's Palace. Eller hvorfor ikke tage bilen og køre til det gamle Las Vegas, hvor det hele engang startede på Fremont Street. Lige udenfor byen finder du også en række outlets med gode butikker, og kører du lidt længere ud, befinder du dig igen i Nevadas fascinerende ørkenlandskab.

Dag 14: Los Angeles

Knap har Las Vegas sluppet sit tag, før du igen er opslugt af Mojave-ørkenen. Turen til Los Angeles kan gøres relativt hurtigt på den store motorvej, men flere spændende seværdigheder gemmer sig i de tørre ørkenlandskaber. Deriblandt spøgelsesbyen Calico, der blev grundlagt under det største sølvfund i Californien i 1881. Men efterhånden som området blev tømt for sølv, udvandrede minearbejderne, og byen lå forladt hen i 1904.

Dagen sluttes i Los Angeles, hvor molen i bydelen Santa Monica udgør den officielle endestation på Route 66. Generationer af eventyrlystne amerikanere har nået målstregen på deres road trip her og fejret det ved at sidde på molen og nyde solnedgangen over Stillehavet.

Distance: ca. 450 km fra Las Vegas til Los Angeles.

Dag 15: Los Angeles

Du har hele dagen i Los Angeles, og med bilen til rådighed, kan du komme vidt omkring. En kort køretur bringer dig til Hollywood og Mann's Chinese Theatre. Eller find kreditkortet frem, og spadsér en tur på den eksklusive shoppinggade Rodeo Drive i Beverly Hills side om side med de rige og berømte. Ønsker du en mere afslappet dag, kan du nyde solen og vandet ved de smukke strande i Santa Monica eller gå langs Third Street Promenade med de farverige butikker og restauranter. Alternativt kan du slutte rejsen med noget af det mest amerikanske, der findes; Disneyland. Disneyland er et slaraffenland for både børn og barnlige sjæle. Hvad end du vælger, er der ingen grund til stress. Du skal nemlig først aflevere bilen i morgen.

Dag 16: Afrejse fra Los Angeles

Nyd din sidste morgen i solrige Californien, inden det er tid til at aflevere bilen i lufthavnen og påbegynde hjemrejsen mod Danmark.

Dag 17: Ankomst til Danmark

Du ankommer til Danmark med bagagen fyldt med gode minder.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 18.900  Fra kr. 12.100
 Højsæson  Fra kr. 21.800  Fra kr. 14.400

 

Prisen inkluderer

 • Flyrejse Danmark – USA t/r
 • 15 døgns leje af bil (Ansvars- og kaskoforsikring, fri km, første tank benzin og ekstra førere). Den anbefalede bilstørrelse varierer afhængigt af antal rejsende.
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Chicago
 • 1 nat på godt turistklassehotel i St. Louis
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Springfield
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Oklahoma City
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Amarillo
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Albuquerque
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Holbrook
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Grand Canyon
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Las Vegas
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Los Angeles
 • Voucher til Simon Shoppings mange outletcentre
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Obligatorisk gebyr for envejsleje betales lokalt - beløb oplyses ved bestilling.
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Højsæson

Højsæson for rejser til USA er generelt i folkeskolernes sommerferie samt omkring højtider.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Børn på rejsen

Priserne er baseret på børn i alderen 2-11 år, som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.x