^
 • Nordvestlige USA og Canada i bil

  16 dage fra kr. 10.200

 • Nordvestlige USA og Canada i bil

  16 dage fra kr. 10.200

 • Nordvestlige USA og Canada i bil

  16 dage fra kr. 10.200

 • Nordvestlige USA og Canada i bil

  16 dage fra kr. 10.200

Nordvestlige USA og Canada i bil

Et spændende road trip i USA og Canada med imponerende nationalparker og stemning i smukke storbyer.

16 dage fra kr. 10.200

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 14.800 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 3.400
Prisen inkluderer: Fly, billeje, overnatninger og detaljeret rutebeskrivelse

På denne kør-selv tur i bil venter der dig en perlerække af storslåede naturoplevelser. Du kombinerer det nordvestlige hjørne af USA og det vestlige Canada og får dermed mulighed for at udforske både imponerende nationalparker og smukke storbyer.

Jasper, Banff, Yellowstone og Rocky Mountains
Turen byder på nogle af Nordamerikas mest spektakulære nationalparker, såsom Jasper og Banff i Canada, hvor rå klipper, smaragdgrønne bjergsøer og snebeklædte bjerge venter på at blive udforsket.

Ruten leder dig også til USA's ældste nationalpark, Yellowstone, der er kendt for sine varme kilder, gejsere, bjørne og bisonokser, der lever vildt i området. Den smukke natur og det rige dyreliv i Rocky Mountains står i skarp kontrast til de storbyer, du får mulighed for at opleve på turen.

Storbyferie
Seattle ligger ud til Puget-sundet, og er uden tvivl en af USA smukkest beliggende byer. Oplev den overskuelige og hyggelige storby på en slentretur gennem byens gader eller fra oven på et besøg i byens vartegn, Space Needle. Vancouver er også på listen over storbyer, du får mulighed for at opleve undervejs. Byen overgår, om muligt, Seattle med sin smukke beliggenhed. Skyskraberne tårner sig op langs havet, mens himmelstræbende sneklædte bjerge hæver sig bag byen.

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Ankomst til Seattle

Ved ankomsten til Seattle afhentes bilen i lufthavnen, og turen går til hotellet. Du kan bruge resten af dagen på at kigge nærmere på den hyggelige by. Fra det 185 meter høje vartegn Space Needle, der blev opført til Verdensudstillingen i 1962, får du det store overblik over byen og dens smukke beliggenhed. I området omkring Space Needle finder du også adskillige gode museer. Et af dem er musikmuseet Experience Music Project, hvor du blandt andet kan se udstillingen om Jimi Hendrix. Et andet seværdigt museum er Seattle Science Fiction Museum, som er det første af sin slags i verden. Intet besøg i Seattle er komplet uden et besøg på Pike Street Market, som er byens berømte fisketorv. Her synger og kaster fiskehandlerne rundt med fiskene til ære for de besøgende.

Dag 2-3: Vancouver

Allerede dagen efter du ankommer til USA, forlader du landet igen. I hvert fald for en stund. Turen går nu fra Seattle og nordpå over grænsen mod Vancouver i Canada. Vel ankommet til hotellet efter en smuk køretur kan eftermiddagen og aftenen bruges på at indsamle de første indtryk af denne smukke by. Vancouver ligger i det flade Fraser River floddelta med majestætiske bjergtoppe mod nord og havet lige uden for døren mod vest. Brug for eksempel byens hop-on hop-off bus, som har 22 stoppesteder rundt omkring i byen.

Du har hele den efterfølgende dag til at opleve og nyde Vancouver. Vancouver er en multikulturel storby bestående af mange forskellige etniske bydele med hver deres hjerte og unikke charme. Så der er rigeligt at kaste sig over. Her kan du også glæde dig til madoplevelser fra hele verden på byen mange gode restauranter.

Læg også vejen forbi Seattles berømte og altid livlige madmarked, Pike Place Market, hvor boderne bugner af friske råvarer af enhver art. Frugt- og kunstner-markedet under Granville Bridge på Granville Island er også et besøg værd. Nyd en gåtur i Stanley Park, hvor vaskebjørne, skildpadder, stinkdyr, traner og ænder holder til ved Lost Lagoon. Her får du en gratis zoologisk have midt i Vancouver, og mellem træerne gemmer sig også farvestrålende totempæle. Vi foreslår en frokost i den alternative Kitsilano-bydel eller en lækker middag på The Old Spaghetti Factory i Gastown.

Distance: ca. 250 km fra Seattle til Vancouver.

Dag 4: Kamloops

Du lægger Vancouver bag dig og begiver dig ud på en smuk køretur. Vejen følger Fraser River et stykke af vejen, og det kan varmt anbefales at gøre et stop ved Hell's Gate. Her er floden snævret ind til 36 meter, og kløften er 180 meter dyb. Langt nede er strømme stærk, og vandet suser forbi med en hastighed på otte meter i sekundet. Du kan opleve naturens kræfter på nært hold på en tur i Hell's Gate Airtram, som er en kabinelift, der tager dig med ud over Fraser Canyon. Efter en dag med mange gode naturoplevelser ankommer du sidst på dagen til Kamloops, hvor du indkvarterer dig på hotellet.

Distance: ca. 350 km fra Vancouver til Kamloops.

Dag 5: Jasper National Park

Fra Kamloops går turen nu videre mod Jasper National Park ad Yellowhead Highway. Undervejs kommer du blandt andet forbi Mount Robson, der med sine imponerende knap 4.000 meters højde, er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. I Rocky Mountains er det ikke kun bjergene der imponerer. Også søerne er et kapitel for sig, og denne dag kan du for eksempel nyde de smukke farver ved søerne Pyramid og Maligne. Eller tag en tur ud på en af søerne i kano og nyd naturens ro og skønhed fra første parket. Denne aften overnatter du i Jasper.

Distance: ca. 400 km fra Kamloops til Jasper National Park.

Dag 6: Banff National Park

Forude venter en af turens allersmukkeste køreture; nemlig turen ad Icefields Parkway, der forbinder nationalparkerne Jasper og Banff. Icefields Parkway går gennem Eastern Main Ranges, der regnes for at være den smukkeste vejstrækning i Rocky Mountains. Derfor er det en god idé at sætte rigeligt med tid af til dagens køretur og nyde den storslåede natur, der omgiver dig. Stop for eksempel ved Athabasca-vandfaldet og Athabasca-gletsjeren, som du har mulighed for at opleve i en specialbygget bus. Glem heller ikke at lægge vejen forbi de smaragdgrønne søer Lake Louise og Moraine Lake undervejs, hvor der også er mulighed for at sejle i kano. Turen er ikke lang. Men den tager hele dagen, så først sidst på eftermiddagen er du fremme på dit hotel i Canmore, lige syd for Banff by.

Distance: ca. 200 km fra Jasper National Park til Banff National Park.

Dag 7: Calgary

Dagens køretur er en af de kortere, så tag dig bare tid til at kigge nærmere på Banff inden turen går videre mod Calgary. Start eventuelt dagen med en tidlig gåtur ned til byens golfbane, hvor kronhjorte ofte samler sig i det tidlige morgengry. Calgary var vært for vinter OL i 1988, og byen er i dag en af Canadas hurtigst voksende. I den vestlige del af byen finder du det tidligere OL-område, Winsport's Canada Olympic Park, hvor du kan prøve forskellige udendørs aktiviteter. Du kan for eksempel prøve kræfter med mountainbike, zipline eller sommer-bobslæde. Du kan også udforske Calgarys centrum, hvor du finder spændende arkitektur, et rigt kulturliv og gode restauranter. Du overnatter på dit hotel i Calgary.

Distance: ca. 100 km fra Banff National Park til Calgary.

Dag 8: Kalispell

Du lægger igen storbyen bag og kører på ny ud i Canadas storslåede og vilde natur. Fra Calgary går turen sydover til den smukke Waterton Lakes National Park, der grænser op til Glaicier National Park i Montana på den amerikanske side af grænsen. Dagens køretur byder på masser af bjerglandskaber og fantastiske udsigter, så hav kameraet klar undervejs og få de sidste spektakulære billeder af Canada, inden du krydser grænsen tilbage til USA. Dagens hotel ligger i byen Kalispell i det nordlige Montana.

Distance: ca. 500 km fra Calgary til Kalispell.

Dag 9: Yellowstone National Park

I dag venter en af turens absolutte højdepunkter; Yellowstone National Park. Nationalparken er USA's ældste, og byder på storslået natur og rig mulighed for at opleve det vilde dyreliv, som parken er så kendt for. Bisonokserne, der lever frit i hele området, er på det nærmeste blevet et symbol for Yellowstone. Men også ulve, bjørne og elge lever her. Så hold godt øje, for de store dyr indtager nemlig både veje og vejkanter. Yellowstone byder på uberørte åbne landskaber, og mere end 1.500 km vandrestier fører dig rundt i den fortryllende natur. Så der er rigeligt at give sig i kast med. Læg også vejen forbi gejseren Old Faithful, som sender kogende vand 60 meter lodret op i luften. Gejseren er et imponerende syn og parkens mest populære seværdighed. Du overnatter på et hotel i Yellowstone.

Yellowstone har rigeligt med oplevelser til adskillige dage, og det er naturligvis muligt at forlænge rejsen med yderligere dage i denne fantastiske nationalpark.

Distance: ca. 600 km fra Kalispell til Yellowstone National Park.

Dag 10: Jackson Hole

Dagens tur fra Yellowstone mod byen Jackson Hole fører dig gennem endnu en storslået nationalpark, nemlig Grand Teton. Køreturen byder på masser af flotte udsigter til Grand Teton-bjergkæden, en 65 km lang mur af forrevne og ofte snedækkede bjergtinder. Parkens højeste bjerg er et imponerende syn med sine næsten 4.200 meter. Giv dig god tid, og sæt rigeligt med tid af til at stoppe undervejs og nyde udsigten. Natten tilbringes på hotel i byen Jackson Hole, der ligger lige syd for Grand Teton National Park.

Distance: ca. 200 km fra Yellowstone til Jackson.

Dag 11: Twin Falls

Du lægger Grand Teton bag dig og kører mod Twin Falls i staten Idaho. Undervejs kommer du forbi Craters of the Moon National Monument, som er et imponerende vulkansk månelandskab, og et af de steder i USA hvor landskabet vidner mest om vulkansk aktivitet. Inden du er fremme i Twin Falls, hvor du skal overnatte, kommer du forbi Shoshone Falls. Det store vandfald er et imponerende syn, og du vil snart forstå, hvorfor det populært kaldes for vestens Niagara Falls.

Distance: ca. 400 km fra Jackson til Twin Falls.

Dag 12: Pendleton

Den første del af dagens køretur går gennem den enorme Boise National Forest mod byen Boise, der er statshovedstad i Idaho. Sidst på dagen ankommer du til Pendleton, byen hvor du skal overnatte. Pendleton er kendt for sin årlige rodeo, Pendleton Roundup Rodeo. Her stimler op mod 50.000 mennesker til byen for at deltage i den store cowboy- og rodeofest. Rodeoen afholdes hvert år i september måned.

Distance: ca. 550 km fra Twin Falls til Pendleton.

Dag 13: Yakima

Dagens køretur fører dig fra Idaho ind i staten Washington. Første stop på ruten er byen Yakima, hvor du overnatter. Byen og det omkringliggende område er kendt for landbrug, hvilket bliver tydeligt, når du kommer til Yakima Valley. Her strækker markerne sig så lagt, øjet rækker. Der dyrkes blandt andet æbler, kirsebær, pærer og abrikoser, som eksporteres til det meste af verden. Hvis I har lyst til flere oplevelser denne eftermiddag, kan I overveje at besøge Mt. Rainier National Park allerede i dag. 

Distance: ca. 230 km fra Pendleton til Yakima.

Dag 14: Mt. Rainier National Park og Seattle

Brug nogle af dagens første timer på at udforske Mt. Rainier National Park, der er opkaldt efter den sne- og isklædte vulkan Mt. Rainier. Vulkanen er stadig aktiv, og tårner sig op i landskabet med sine imponerende 4.400 meter. Siden fortsættes det sidste stykke tilbage til Seattle, hvor hele eventyret begyndte to uger tidligere. Turens sidste nat er på hotel i Seattle.

Distance: ca. 270 km fra Yakima via Mt. Rainier til Seattle.

Dag 15: Afrejse fra Seattle

Nyd dine sidste timer i Seattle og gør de sidste indkøb, inden du skal mod lufthavnen. Her afleveres bilen, og turen går tilbage mod Danmark.

Dag 16: Ankomst Danmark

Du sætter fod på dansk grund efter 16 dage fyldt med gode oplevelser.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 14.800  Fra kr. 10.200
 Højsæson  Fra kr. 20.400  Fra kr. 13.600

Prisen inkluderer

 • Flyrejse Danmark - USA t/r
 • 14 døgns leje af bil (Ansvars- og kaskoforsikring, fri km, første tank benzin og ekstra førere)
 • Den anbefalede bilstørrelse varierer afhængigt af antal rejsende.
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Seattle
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Vancouver
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Kamloops
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Jasper
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Banff
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Calgary
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Kalispell
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Yellowstone
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Jackson Hole
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Twin Falls
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Pendleton
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Yakima
 • Detaljeret rutebeskrivelse på dansk tilsendes elektronisk inden afrejse
 • Taske med detaljeret rutebeskrivelse på dansk inkl. kort og informationsmateriale udleveres på første overnatningssted
 • Voucher til Simon Shoppings mange outlet shoppingcentre
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Dansk indenrigstilslutning
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Højsæson

Højsæson for rejser til det nordvestlige USA og det vestlige Canada er generelt i folkeskolernes sommerferie samt omkring højtider.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Børn på rejsen

Priserne er baseret på børn i alderen 2-11 år, som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.