^
 • Kør-selv i Alaska

  16 dage fra kr. 18.400

 • Kør-selv i Alaska

  16 dage fra kr. 18.400

 • Kør-selv i Alaska

  16 dage fra kr. 18.400

 • Kør-selv i Alaska

  16 dage fra kr. 18.400

Kør-selv i Alaska

På kør-selv ferie kan du opleve elge og bjørne i fri natur, mens du kører bilen igennem verdens sidste vildmark i dit eget tempo.

16 dage fra kr. 18.400

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 27.300 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 1.000
Prisen inkluderer: Fly, billeje og overnatninger

I 1867 købte USA Alaska af Rusland for 7,2 mio. dollars. En ren foræringspris taget i betragtning at Alaska er 35 gange større end Danmark og rummer noget af verdens vildeste og mest storslåede natur.

Et rigt dyre- og naturliv
Fra dybe skove og åbne vidder til rå sneklædte tinder, der strækker sig mod himlen. Alaska har det hele i overflod, og selvom mennesker lever her, fylder de ikke meget i landskabet. Sådan har det været siden guldgraverdagene, hvor folk kom hertil med drømme om rigdom - og sådan er det endnu. For Alaska er stadig mere naturens og dyrenes domæne, end det er menneskets. 

Sammensæt din egen tur
Vi har valgt at lave turforslaget som en kør-selv tur i bil, men den kan også sagtens foretages i motorhome. Denne rejsepakke er et forslag, hvor vi har taget højde for de store afstande, der er i Alaska.

Kom til rejsefordrag om Alaska og Yukon
I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Alaska og Yukon. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

70 12 50 11

Rejsen dag for dag

Dag 1: Ankomst til Anchorage

Fra Danmark går turen vestpå mod Anchorage i Alaska. Du henter bilen i lufthavnen, og inden længe kan du køre mod centrum og hotellet, hvor dit værelse for de næste to nætter står klar.

Dag 2: Anchorage

Du har hele dagen til at udforske denne fjertliggende 'storby'. Grundlæggelsen af Anchorage går tilbage til 1914, hvor byen startede som en teltlejr ved jernbanen. I dag er byen dog vokset til at være en moderne storby på ca. 300.000 indbyggere - hvilket er ca. halvdelen af alle Alaskas indbyggere. Alligevel venter Alaskas vildmark lige uden for bygrænsen, og man skal ikke køre langt, før det er muligt at møde både elge og bjørne langs vejen. Da amerikanerne grundlage Anchorage, var Alaska beboet af forskellige indianske stammer, hvis historie og skæbne kan opleves på Alaska Native Heritage Centre. En anden fristende mulighed er bare at nyde bylivets glæder i Anchorages hyggelige bymidte, der udover et kunstmuseum også byder på adskillige ægte amerikanske shopping malls. En mindst lige så lokal oplevelse fås på byens barer og mikrobryggerier, der udover hjemmelavet øl også giver mulighed for en sludder med de lokale.

Fra Anchorage...
kan du tage på bjørnesafari til Katmai National Park. Det er en fantastisk tur, hvor du kommer helt tæt på bjørnene.

Dag 3: Homer

I dag venter de første indtryk af Alaskas vilde natur, når du lægger Anchorage bag dig og kører sydpå mod byen Homer på Kenai-halvøen. Turen tager dig først igennem Chugach National Forest og siden naturområdet Kenai National Wildlife Refuge. Det sidste stykke til Homer snor vejen sig langs Cook Inlet, og du vil blive belønnet med smukke udsigter over havet. Naturen er storslået langs hele ruten, men det er især den høje koncentration af dyr, der gør dette område så enestående. Både bjørne, elge, nordamerikanske rensdyr og et væld af andre dyr holder til i de dybe skove og langs kysterne. Det tager normalt 4 til 5 timer at køre til Homer, men det er værd at bruge hele dagen på det og gøre masser af stop undervejs.

Distance: ca. 375 km fra Anchorage til Homer.

Dag 4: Homer

Homer ligger flot ned til vandet i bunden af en lille fjord, hvor stejle bjerge rejser sig dramatisk op ad havet. Bjergene er snedækkede en god del af året, og på en klar dag er udsigten fra byen forrygende! Du har hele dagen til at nyde de fantastiske omgivelser. Uden for byen venter fjorde, bjerge og gletsjere på at blive udforsket på forskellig vis. Cykling, fisketure, kajaksejlads er blot nogle af de mange muligheder i området, der også byder på bjørne- og hvalsafarier. Af og til er det endda muligt at se spækhuggere i havet ud for byens pynt. Men Homer by er i sig også et kig værd. Byen virker som en magnet på kunstnere, hvilket er med til at give byen sin særlige atmosfære. Kulturlivet blomstrer i Homer, og byens museer, teatre og musikscene har altid spændende oplevelser at byde på. Endelig er Homer et glimrende sted at spise, og for en by med under 6.000 faste indbyggere er udvalget af gode restauranter meget imponerende.

Dag 5: Seward

I fugleflugtslinje er der ikke langt fra Homer til Seward, der ligger på østkysten af Kenai-halvøen. Men vejen fører dig næsten hele halvøen rundt, inden du kan trille ind i den spektakulært beliggende by. Og godt for det! For det giver dig endnu en mulighed for at udforske Kenai National Wildlife Refuge, der er og bliver et af de mest imponerende naturområder i Alaska. Et godt sted at stoppe kunne være Trail Lake ved Moose Pass. Trail Lake er et klassisk Alaska-landskab, med en smuk sø omkranset af vilde bjerge. Hold øje med elgene der jævnligt ses ved søen.

Distance: ca. 300 km fra Homer til Seward.

Dag 6: Seward

Seward er kun ca. halv så stor som Homer, men beliggenheden er om muligt endnu mere dramatisk. Den lille landsby ligger på et fladt stykke land klemt inde mellem havet og høje bjerge, og udsigten fra den lille havn er fantastisk. Men det er først og fremmest de mange mulighederne for friluftsliv omkring Seward, der lokker besøgende til dette hjørne af Alaska. Et godt sted at starte kunne være det lokale besøgscenter, hvor du kan høre mere mountainbiking, hiking, hvalsafari, lystfiskeri, rafting, kajak, kano, gletsjer-besøg, hundeslæde-kørsel og golf. For bare at nævne nogle af mulighederne i dette naturskønne område.

Dag 7: Wasilia

Fra Seward fortsættes til Hatcher Pass. Hatcher Pass er ikke det mest besøgte sted i Alaska, men området har meget at byde på. Naturen er også her imponerende med sine bløde bjerge og grønne enge. Men det var ikke de smukke omgivelser, der lokkede mennesker hertil i starten af det 20. århundrede. Det var derimod guld. I 1930erne og starten af 40erne var guldminen ved Hatcher Pass en de mest succesrige i Alaska, og da minen var på sit højeste i 1941 udvandt de 204 ansatte minearbejdere op mod et ton guld. Minen lukkede i 1955, men adskillige levn fra guldgravertiden ses stadig rundt om i Independence Mine State Historical Park. Besøgscenteret kan også komme med gode råd om vandreture og andre oplevelser i området. 

Distance: ca. 275 km fra Seward til Wasilla

Dag 8: Valdez

Fra Hatchers Pass sættes kursen sydpå mod Stillehavet og den lille fiskerby Valdez, der ligger smukt mellem havet og høje, takkede kystbjerge. Valdez spillede en vigtig rolle i Klondike guldfeberen, hvor mange guldgravere kom her til på vej til guldområderne længere mod nord. Senere var det kobber, folk søgte i disse bjerge, men i dag er byen er især berømt for to ting. Den første er den mere end 1000 km lange Trans-Alaska olielinje, der slutter her. Den anden er de storslåede bjergområder, mægtige gletsjere, buldrende vandfald og dyrerige dale, der venter lige udenfor byen. Førstnævnte har måske nok sat Valdez på kortet, men det er naturen, der har givet byens dens kælenavn, "Alaskas Schweiz".

Distance: ca. 425 km fra Wasilia til Valdez.

Dag 9: Valdez

Havet i Prince William Sound ud for Valdez er særdeles rigt på dyreliv. Oddere jager fisk på det lave vand, søløver solbader på klipperne alt imens sæler, hvidsidemarsvin og spækhuggere patruljerer på det dybe vand ud for kysten. På nogle tidspunkter af året søger også pukkelhvaler ind i disse næringsrige farvande, og med lidt held er det muligt at opleve havets kæmper på ganske nært hold. Inde på land er bjergene hjem for bl.a. bjerggeder samt både sorte og brune bjørne. En langt række mindre dyr holder naturligvis også til mellem bjergene, og langs vandkanten spankulerer vadefugle i stort antal rundt på jagt efter godbidder i det kolde vand. Højt på himlen cirkler hvidhovedede havørne og holder et vågent øje med alt, hvad der rører sig. Med en sådan rigdom lige udenfor døren, er det ikke underligt, at Valdez tiltrækker naturelskere fra hele verden.

Dag 10: Fairbanks

Du har en længere køretur foran dig denne dag, men du har meget i vente. Turen tager dig dybt ind i hjertet af Alaskas vildmark til Fairbanks, der ligger blot 320 km syd for Polarcirklen. Den meget nordlige placering kan både ses og mærkes. Naturen omkring byen er storslået, og i vinternætternes mørke kan du være heldig at opleve det smukke fænomen nordlys, når lysende bånd oplyser polarnatten i strålende farver. Om sommeren derimod bades Fairbank i sollys næsten døgnet rundt, og du har god tid til at nyde herlighederne. 

Distance: ca. 575 km fra Valdez til Fairbanks.

Dag 11: Fairbanks

Det er ikke for ingenting, at Fairbanks slogan er "Extreme Alaska". Tillader tiden det, giver en sejltur med hjuldamper på Chena River en god introduktion til området. Går interesserne mere i retning af guldfeberen og Alaskas historie, er The Gold Rush Show på Malemute Saloon måske sagen. Fairbanks byder på rigtig mange forskellige muligheder, og hvordan du vælger at bruge dagen er helt op til dig.

Dag 12: Denali NP

Forude venter et af turens helt store højdepunkter, når du sætter kursen sydpå ad George Parks Highway mod byen Healy på kanten af den enorme Danali National Park. Undervejs er det muligt at gøre stop i Nenana, der huser Alaskas jernbanemuseum.

Danali er måske Alaskas mest imponerende nationalpark. Her strækker tundraen sig mod horisonten, og Alaska manifesterer sig for alvor som en af de sidste ægte vildmarker i verden. Bag tundraen, hæver Nordamerikas højeste bjerg, Mount McKinley, sig 6.194 dramatiske meter mod himlen. Toppen er dækket af sne hele året rundt, og er et storslået skue mod den klare blå himmel. Gletsjere glider ned ad bjergsiderne, og i floderne har bævere travlt med at bygge dæmninger af nøje udvalgte pinde.

Distance: ca. 200 km fra Fairbanks til Danali/Healy.

Dag 13: Denali NP

I dag lader du bilen stå, og sætter dig i stedet til rette i parkens bus, der vil køre dig ind i nationalparken. I klart vejr kan du se USA's højeste bjerg i det fjerne, men selv hvis skyer har lagt sig over Denali, er parken et storslået skue. Ikke mindst i sommermånederne, når tundraen står i fuldt flor, eller om efteråret, når gule og røde nuancer fylder landskaberne. Også dyrelivet er særdeles rigt. Elge og nordamerikanske rensdyr græsser i de åbne landskaber, mens bjerggeder holder sig til mere klippefyldte bjergsider. Grizzly-bjørne og sorte bjørne søger føde i parkens hjerte, og med lidt held støder du på ulveflokke, der gør sig klar til jagt. Omkring 40 forskellige pattedyrsarter og hele 167 fuglearter er registreret i parken, og da Danali aldrig har været brugt som jagtområde, er dyrene her mindre bange for mennesker.

Dag 14: Anchorage

Fra Danali går turen tilbage mod Anchorage, hvor du ankommer ud på dagen. Det er værd at kigge forbi byens marine-lufthavn, der efter sigende er den største af sin art i verden. I sommerens højsæson lander og letter op mod 800 vandfly om dagen fra fjorden ud for Anchorage. På byens luftfartsmuseum kan du høre meget mere om flyhistorien i Alaska samt se flere legendariske flyvemaskiner. Byens shopping malls byder desuden på gode shopping-muligheder. 

Distance: ca. 375 km fra Danali/Healy til Anchorage.

Dag 15: Afrejse fra Anchorage

Det er tid at vende hjemad, så bilen afleveres i lufthavnen, inden hjemrejsen begynder. 

Dag 16: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark. 

Kort

Pris pr. person

Standard

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 27.300  Fra kr. 18.400
 Højsæson  Fra kr. 28.300  Fra kr. 19.400

Upgrade

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 33.300  Fra kr. 21.700
 Højsæson  Fra kr. 34.300  Fra kr. 22.700

Prisen inkluderer

 • Flyrejse Danmark - Anchorage t/r
 • 15 dages leje af bil (Ansvars- og kaskoforsikring, fri km, første tank benzin og ekstra førere), den anbefalede bilstørrelse varierer afhængigt af antal rejsende.
 • 3 nætter på godt turistklassehotel i Anchorage
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Homer
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Seward
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Wasilla
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Valdez
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Fairbanks
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Denali
 • Rutebeskrivelse, inkl. kort og informationsmateriale
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Voucher til Simon Shoppings mange outlet shoppingcentre
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Højsæson

Højsæson for rejser til Alaska er juli og august, men priserne er ofte baseret på udbud og efterspørgsel, så derfor kan der både i høj- og i lavsæson forekomme stor variation i priserne.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Børn på rejsen

Priserne er baseret på børn i alderen 2-11 år, som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.