^
 • Oplev USA's dyreliv

  16 dage fra kr. 16.995

 • Oplev USA's dyreliv

  16 dage fra kr. 16.995

 • Oplev USA's dyreliv

  16 dage fra kr. 16.995

 • Oplev USA's dyreliv

  16 dage fra kr. 16.995

Oplev USA's dyreliv

Oplev USA's fantastiske dyreliv på denne naturrejse til tre meget forskellige områder af landet. Fra hvaler, delfiner og havoddere i Monterey til bjørne og ulve i Yellowstone, inden rejsen slutter med søkøer og alligatorer i tropiske Florida.

16 dage fra kr. 16.995
Pris pr. person ved 2 voksne
Prisen inkluderer: fly, overnatninger og 14 døgns billeje.

Ofte er det de fantastiske landskaber, der fremhæves i USA's nationalparker. Men parkerne byder også på et rigt dyreliv, og det er netop dyrene, der er i fokus på denne anderledes rundrejse til tre meget forskellige områder af USA. Fra Monterey på USA's Stillehavskyst kan du opleve havets kæmper, der deler disse næringsrige vande med store delfinflokke, sæler, søløver havoddere og et væld af fugle. Helt andre oplevelser venter i Yellowstone og Grand Teton National Park. Her søger bjørne, ulve, elge, bisoner, hjorte og en lang række andre dyr føde i de storslåede landskaber, der også byder på brusende vandfald, mægtige kløfter, knejsende bjergtinder og omkring 200 spruttende gejsere. Rejsen slutter i tropiske Florida, hvor du kan svømme med søkøer i Crystal River og sejle gennem Everglades på udkig efter alligatorer og vadefugle. 

Du flyver fra sted til sted for at få mest mulig tid til sightseeing. Men du har bil til rådighed alle tre steder for at maksimere friheden og mulighederne for at komme tæt på USA's fantastiske dyreliv.  

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Danmark – San Francisco

Fra Danmark sættes kursen vestpå mod San Francisco på USA's vestkyst, hvor du ankommer samme dag på grund af tidsforskellen. I lufthavnen står en lejebil klar til dig, så du kan køre til dit hotel i hjertet af byen. Her er resten af dagen fri til at udforske San Franciscos mange muligheder. Hop eksempelvis på en af de historiske sporvogne til stemningsfulde Fisherman's Wharf med Pier 39, hvor søløverne daser i solen. Gå en tur i Chinatown, eller oplev den smukke, snoede gade Lombard Street, der er en af San Franciscos mest fotograferede gader. Du kan også tage på en cykeltur over Golden Gate Bridge til den hyggelige forstad Sausalito. Eller blot slappe af på en af byens utallige caféer og restauranter.

Dag 2: San Francisco – Monterey

Fra San Francisco snor den berømte vejstrækning Highway 1 sig sydpå langs Stillehavskysten. Et par timer nede ad vejen ligger dagens mål, Monterey, hvor du indlogeres på et centralt beliggende hotel for de kommende to nætter. Tidligere var Monterey kendt for sin sardin-industri. Den første sardin-pakkecentral blev grundlagt her i år 1900, og inden længe var Monterey sardin-hovedstaden på den vestlige halvkugle. En del af de gamle fabriksbygninger står endnu. Ikke mindst i området Cannery Row, der blev udødeliggjort af forfatteren John Steinbeck. I dag er stanken af fisk dog for længst væk, og bygningerne er indrettet som hyggelige restauranter og butikker. En anden pakkecentral er omformet til et verdensberømt akvarium, der er det perfekte sted at lære om det rige dyreliv i bugten ud for byen.

Distance: Cirka 200 km langs Highway 1.

Dag 3: Monterey

Hvordan du vælger at bruge dagen er helt op til dig. Men det kan i høj grad anbefales at tage på en hvalsafari på bugten ud for Monterey. Fra april til midten af december søger blåhvaler og pukkelhvaler føde i disse næringsrige farvande. Fra midt december til april er der større chancer for at se gråhvaler her, og er du rigtig heldig måske endda spækhuggere. Året rundt har hvalerne selskab af store delfinflokke og sæler, der jager i kelpskovene langs kysten. Søløver ligger ofte og soler sig højlydt på klipperne helt inde mellem skibene i marinaen, havfugle cirkler på vindende, og på det lave vand har de store havoddere fundet et af sine sidste fristeder. Så der er masser af dyreliv at opleve ud for Monterey.

Dag 4: Monterey – Salt Lake City

Nyd den sidste morgen i Monterey, inden turen går tilbage nordpå. Dit fly videre afgår fra San José, så du ikke behøver at køre hele vejen tilbage til San Francisco. Her afleverer du lejebilen i lufthavnen og flyver til Salt Lake City. Vel fremme henter du din lejebil, og inden længe er du indlogeret på dit hotel i Salt Lake City.

 

Salt Lake City ligner ingen andre storbyer i USA. Byen blev grundlagt i 1847 af en gruppe mormonske pionerer anført af deres profet, Brigham Young. Sammen var de flygtet fra den fjendtlighed og vold, de havde mødt længere mod øst. På dette fjerne sted fandt de, hvad de søgte, og siden er et stort mormonsk samfund vokset op i byen. Det er muligt at besøge mormonernes tempel i bymidten for at lære mere om denne spændende religion.

Distance: Cirka 125 km fra Monterey til San José International Airport.

Dag 5: Salt Lake City – Yellowstone

Store naturoplevelser venter forude, når kursen sættes nordpå mod Yellowstone. På vejen er det muligt at besøge den store saltsø, der har givet Salt Lake City sit navn. I dag er store dele af søen tørret ind, hvilket har gjort det tilbageværende vand meget salt. Tættere på Yellowstone skifter området karakter, og du kører ind i verdens første nationalpark. Dit hotel for de kommende tre nætter ligger ved Lake Yellowstone i hjertet af parken, så der er rig mulighed for at se dyr langs vejen allerede på vej mod hotellet. Hotellet er i sig selv en oplevelse. Det er det ældste eksisterende hotel i Yellowstone, og det ligger perfekt for udforskning af parken. Efter indlogering er resten af dagen fri til at få de første indtryk af dette fantastiske område.

Distance: Cirka 600 km fra Salt Lake City til Lake Yellowstone.

Dag 6-7: Yellowstone National Park

Du har to hele dage til at udforske Yellowstone, der viser Nordamerikas natur fra sin vildeste og mest storslåede side. Her græsser bisonokserne stadig i de åbne vidder, og ulve søger føde i skovene. Langs floderne lunter bjørne rundt på udkig efter det næste måltid, og i de kølige aftener genlyder bjergene af hjortenes hule brøl.

Parken er stor, så det er værd at planlægge besøget. Lamar Valley anses for at være et godt sted at kigge efter ulve, bisonokser, bjørne og et væld af andre dyr. Madison Valley og Hayden Valley er også gode steder at kigge efter bison, prærieulve og grizzlybjørne. Elge er almindelige i åbne enge og skove i Bechler-området og langs Gallatin River. Mens hjorte af forskellig art er et almindeligt syn i Norris, Hayden Valley og omkring Mammoth Hotsprings.

Dyrelivet er uden tvivl en af Yellowstones største seværdigheder. Men oplevelsen fuldendes af de fantastiske og meget varierede landskaber. Mere end 200 gejsere sprutter rundt om i parken. Deriblandt Old Faithful, der sender kogende vand 60 meter op i luften. Andre højdepunkter er kløften Grand Canyon of the Yellowstone, der prydes af det mest berømte af parkens 110 vandfald. Glem heller ikke terrasserne ved Mammoth, dramatiske Bear Tooth Highway og Grand Prismatic Spring, der lyser som et stort, farvestrålende øje i landskabet. 

Overalt i parken fører vandrestier dybere ind i naturen, og de mange søer og vandveje er perfekte til rafting og sejlture i kano. Fluefiskeri er i verdensklasse, eller hvad med at svinge dig i sadlen på rideture i de vilde landskaber? Hvordan du vælger at bruge dagene er helt op til dig.

Dag 8: Yellowstone – Grand Teton

En forrygende flot køretur venter i dag, når du kører gennem de sydlige dele af Yellowstone og ind i Grand Teton National Park. Et stykke af vejen går langs bjergkæden Grand Teton, der strækker sig som en 65 km lang og ofte snedækket mur af sten. Med sine 4.197 meter er Grand Teton den højeste top i bjergkæden, og sammen med de omkringliggende forrevne bjergtoppe, udgør bjerget et storslået syn. Så regn med at gøre mange foto-stop. Hold også øje med blandt andet elge, bjørne og bisonokser langs vejen. Natten tilbringes i Jackson Hole.

Distance: Cirka 175 km fra Yellowstone til Grand Teton.

Dag 9: Grand Teton – Orlando

Bilen afleveres i Jackson Hole, hvorefter du flyve til Salt Lake City. Her skifter du fly og fortsætter til Orlando. Du lander sent i Orlando, så efter afhentning af bilen, indlogeres du på et lufthavnshotel for natten.

Dag 10: Orlando – Crystal River

Crystal River i det nordvestlige hjørne af Florida er en af solskinsstatens mest oversete naturperler. Her flankeres krystalklare floder af frodig, tropisk vegetation, mens varme kilder sørger for den perfekte temperatur for en af havets mest forunderlige dyr; søkøer. Der findes ikke mange steder i verden, hvor det er muligt at svømme med søkøer. Men det kan du i Crystal River. Trods deres størrelse, er søkøerne fuldkommen ufarlige. Faktisk er de ofte meget nysgerrige og kommer helt tæt på for at se de besøgende an. Turen fra Orlando til Crystal River tager kun et par timer, så du har god tid til at udforske området allerede i dag. Nætterne tilbringes på det charmerende The Plantation On Crystal River. Hotellet er bygget i historisk sydstatsstil og byder blandt andet på et flot poolområde.

Distance: Cirka 160 km fra Orlando til Crystal River.

Dag 11: Crystal River

Dagen er fri til at udforske Crystal River. At svømme med søkøer er uden tvivl området største attraktion. Men det er også værd at leje en båd eller kano og udforske floderne. En del fugle holder til langs vandet, og med held får du måske øje på en vaskebjørn i den tætte underskov.

Dag 12: Crystal River – Naples Beach

Fortsæt sydpå langs Floridas caribiske kyst til Naples Beach. På vejen passeres byer som Tampa, Sarasota og Fort Myers, der alle er et stop værd. Eller tag en lille omvej ud på nogle af de mange småøer, der ligger langs kysten. Et andet spændende stop kunne være Myakka River State Park, der er et stort tropisk vådområde. Både alligatorer, vaskebjørne, hjorte og sågar vildsvin lever i parken, der også er kendt for sit rige fugleliv. Vel fremme i Naples Beach indlogeres du på Ramada Inn, der byder på fine faciliteter, pool og en fin beliggenhed godt en kilometer fra stranden. 

Distance: Cirka 400 km fra Crystal River til Naples Beach.

Dag 13-14: Naples Beach

Dagene er fri til at nyde stranden og den tropiske stemning i Naples Beach. Eller tag bilen og udforsk de store naturområder Fakahatchee Strand State Preserve, Big Cypress National Preserve og Everglades National Park, der alle ligger inden for kørselsafstand af Naples. Af disse er Everglades den mest berømte. Nationalparken er blandt de største i USA, og her strækker saltvandssumpe og oversvømmede skove sig mod horisonten. Vandet i Everglades bevæger sig umådeligt langsomt – mange steder synes det helt at stå stille – hvilket giver savgræs gode betingelser. Dette danner livsgrundlag for en bred vifte af dyreliv, der nyder de særlige forhold. Alligatorer soler sig på sandbanker, mens søkøer græsser under vandet. Vadefugle har kronede dage på det lave vand, hvor de leder efter småfisk og godbidder i mudderet, og på himlen over det hele svæver hvidhovedede havørne og andre rovfugle yndefuldt på vindene, mens de holder et vågent øje med alt, hvad der rører sig. Det er populært at sejle ad de lavvandede kanaler i en luftpudebåd, men området kan også udforskes på andre måder.

Dag 15: Hjemrejse fra Orlando

Fra Naples går turen tilbage mod Orlando, hvor bilen afleveres i lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Distance: Cirka 325 km fra Naples Beach til Orlando International Airport.

Dag 16: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 14. maj 2018  Fra kr. 16.995  Kontakt os for pris

Prisen inkluderer

 • Flyrejse Danmark – San Francisco 
 • 3 døgns leje af bil (Ansvars- og kaskoforsikring, fri km, første tank benzin og ekstra førere)
 • 1 nat i San Francisco på godt turistklassehotel i hjertet af storbyen
 • 2 nætter i Monterey på godt turistklassehotel med pool i gåafstand fra Cannary Row
 • Flyrejse San José – Salt Lake City
 • 5 døgns leje af bil (Ansvars- og kaskoforsikring, fri km, første tank benzin og ekstra førere)
 • 1 nat i Salt Lake City på godt turistklassehotel 25 minutters gang fra Temple Square
 • 3 nætter i hjertet af Yellowstone National Park på historisk hotel 
 • 1 nat i Jackson Hole på godt turistklassehotel nær Grand Teton National Park
 • Fly Jackson Hole – Salt Lake City
 • Fly Salt Lake City – Orlando
 • 6 døgns leje af bil (Ansvars- og kaskoforsikring, fri km, første tank benzin og ekstra førere)
 • 1 nat på lufthavnshotel ved Orlando
 • 2 nætter i Crystal River på charmerende resort med flot poolområde
 • 3 nætter i Naples Beach på turistklassehotel med pool.
 • Flyrejse Orlando – Danmark 
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring

Særligt om rejsen

Denne rejse er baseret på afrejse den 14 maj. I forsommeren er vejret typisk godt, og der er gode priser at få. Desuden får mange dyr deres unger i det tidlige forår. Rejsen kan dog gennemføres hele året, om end sommerhalvåret er mest behageligt i Yellowstone. Prisen vil variere alt efter rejsetidspunktet. Foretrækker du at rejse på et andet tidspunkt, eller ønsker du at ændre på rejsens længde og indhold, bedes du kontakte os på telefon 70 12 50 11. Så sammensætter vi et rejsetilbud, der matcher netop dine ønsker.

Prisen er udregnet ved 2 voksne, der deler værelse. Tilbudsreference: 48753671.