^
 • Krydstogt til Alaska og kør-selv i Canada

  16 dage fra kr. 16.900

 • Krydstogt til Alaska og kør-selv i Canada

  16 dage fra kr. 16.900

 • Krydstogt til Alaska og kør-selv i Canada

  16 dage fra kr. 16.900

 • Krydstogt til Alaska og kør-selv i Canada

  16 dage fra kr. 16.900

Krydstogt til Alaska og kør-selv i Canada

Tag på kør-selv ferie i Canadas nationalparker og slut af med et smukt krydstogt til Alaska - den perfekte rejse for naturelskere!

Rejseforslag: 16 dage fra kr. 16.900*

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 21.500 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 2.800
Prisen inkluderer: Fly, billeje og overnatninger samt krydstogt med fuld pension

*Denne rejse er blot ét eksempel på, hvordan et krydstogt i Alaska kan se ud. Der er mange at vælge mellem, og både skib og rute kan variere meget afhængig af afrejsedato. Find inspiration i vores rejseforslag, og tag en snak med en rejsekonsulent om dine muligheder.

Er du naturelsker, er dette den perfekte rejse for dig. Udforsk Canadas dyrerige nationalparker i bil, og sejl gennem den canadiske skærgård til Alaska på et krydstogt.

Kør-selv ferie i Canada

Bilen hentes i Edmonton, og snart er du omgivet af forrevne bjergtinder, klare søer og dybe nåleskove i nationalparkerne Jasper og Banff. 

Krydstogt langs Canada og Alaskas klippekyster

Fortsæt via Kamloops til Vancouver, hvor du står til søs på et fantastisk krydstogt nordpå langs Canadas og Alaskas rå klippekyster. Kig efter bjørne, hvaler, spækhuggere og ørne, mens du sejler mellem historiske guldgraverbyer, mægtige gletsjere og barsk, uberørt natur på vej til Seward i Alaska.

Planlæg dit krydstogt

Dette rejseforslag er baseret på et krydstogt fra Vancouver til Seward. I denne retning er der afrejse om fredagen i lige uger. Der er også muligt at tage krydstogtet den modsatte vej fra Seward til Vancouver. Dette krydstogt har afrejse fredag i ulige uger. Rejseforslaget her er baseret på krydstogt med Celebrity Cruises, men krydstogtet kan også gennemføres med Royal Caribbean Cruise Line. Find mere information om disse to rederier her:

Find praktisk information om Celebrity Cruises her
Find parktisk information om Royal Caribbean her

Læs artiklen 7 tips til krydstogt med børn her

Kom til rejseforedrag om Canada eller krydstogter

I løbet af året holder vores dygtige foredragsholdere foredrag om rejser til Canada og om krydstogtsrejser. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her.

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark flyver du til Edmonton. Her hentes bilen i lufthavnen, så du let kan køre til dit centralt beliggende hotel.

Brug resten af dagen på at hvile ud ovenpå rejsen, eller kig dig omkring i Albertas hyggelige statshovedstad, der ikke ser ret mange udenlandske turister. Edmonton er en ægte canadisk storby med glimrende shopping, gode restauranter og en udpræget stolthed omkring byens ishockyhold. Edmonton byder desuden på et rigt kulturliv og en populær musikfestival. Og så venter Canadas storslåede natur lige uden for bygrænsen.

Dag 2: Jasper National Park

Du lægger storbyen bag dig fra morgenstunden. Det første stykke vej er fladt. Men snart begynder landskaberne at rejse sig op mod Jasper National Park, og inden du ved af det, er du omgivet af høje bjerge, dybe skove og blanke søer. Dyrelivet er også rigt, og det er værd at kigge efter bjørne og elge langs vejen. Især hvis du vælger at fortsætte til Maligne Lake, som ligger en god times kørsel sydøst for Jasper by. Det er muligt at leje kanoer på Maligne Lake. Eller tag færgen, og nyd en storslået to timers sejltur til Spirit Island, der er blandt de smukkeste steder i Canada.

En anden mulighed er Whistler-bjerget sydvest for Jasper. Prøv kræfter med den otte kilometer lange og krævende vandretur til toppen, eller vælg den lette løsning og tag svævebanen. Anstrengelserne belønnes med en imponerende udsigt til dalen, Athabasca-floden og Jasper by. Stierne Path of the Glacier og Cavell Meadows syd for Jasper er også gode steder at snøre vandreskoene. Begge stier er blandt de smukkeste i Rocky Mountains og meget populære. Så der er ofte mange andre vandrer at følges med. Denne aften overnatter du i Jasper.

Distance: ca. 375 km fra Edmonton til Jasper

Dag 3: Icefield Parkway til Banff

I dag venter en af verdens smukkeste køreture, når du begiver dig ud på den 232 km lange Icefield Parkway, der snor sig mellem sneklædte bjergtinder, mægtige gletsjere og skovklædte dale mod Banff.

Stå op med solen, og begynd køreturen i det tidlige morgengry, når dyrene kæmper med morgensolen om asfalten. Stop eventuelt ved Athabasca-vandfaldet, inden du fortsætter til Athabasca-gletsjeren, som du kan udforske i en specialbygget bus.

Længere sydpå afløser det ene storslåede udsigtspunkt det andet. For eksempel Peyto Lake, hvor smeltevand fra den omkringliggende gletsjer skifter farve alt efter lyset. Naturen langs Icefield Parkway er let tilgængelig fra bilen. Men der er også rig mulighed for at strække benene med små vandreture undervejs, hvis du ønsker det.

Sørg dog for at gemme tid til de to smaragdgrønne søer Moraine Lake og Lake Louise, hvis beliggenhed mellem forrevne bjergtinder og slanke nåletræer fanger den vilde, canadiske natur på storslået vis. Du kan leje en kano ved både Moraine Lake og Lake Louise, inden turen fortsætter det sidste stykke til hotellet i den hyggelige by Banff.

Distance: ca. 275 km fra Jasper til Banff

Dag 4: Banff National Park

Du har hele dagen til at nyde Banff, der ligger omringet af dramatiske bjerge, brusende vandfald og smukke søer. Banff er i sig selv hyggelig med sine butikker, gode spisesteder og museer. For de fleste besøgende, er det dog oplevelserne uden for byen, der trækker mest. Her er masser af muligheder. Sving dig i sadlen, og rid en tur i bjergene, sejl i kano på Bow-floden, lej cykler, eller begiv dig ud på en af de mange vandrestier, som tager deres begyndelse i Banff. Du kan også tage svævebanen til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra du belønnes med en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge og dale. Længere væk indbyder Lake Minnewanka til en sejltur på søen, mens bjerggederne ofte går og græsser i vejkanten nær Two Jake Lake.

Dag 5: Kamloops

Start dagen med en tidlig gåtur på golfbanen bag Banff Springs Hotel, hvor kronhjortene ofte går og græsser, inden golfspillerne tager over. Efter morgenmaden sætter du dig atter til rette i bilen og fortsætter gennem storslåede landskaber mod Kamloops i British Colombia. Dyrelivet er lige så storslået som naturen, så hold øje med bjørne, elge og andre dyr langs vejen. Gør eventuelt stop i nationalparkerne Yoho, Glacier eller Mount Revelstoke på vejen.

Ved Mount Revelstoke er det værd at tage Meadows in the Sky Parkway, der snor sig gennem utallige hårnålesving til parkeringsområdet nær toppen af bjerget. Herfra tager en gratis bus et par måneder om året de besøgende den sidste kilometer til toppen, hvorfra der er flere gode muligheder for vandreture gennem den smukke alpine natur. Længere fremme smyger vejen sig langs Lake Shuswap på vej mod skisportsstedet Sun Peaks nær Kamloops, hvor du overnatter.

Distance: ca. 550 km fra Banff til Kamloops

Dag 6: Mod Vancouver og kysten

Det sidste stykke mod Vancouver kan køres ad to forskellige ruter. Den mest direkte rute følger hovedvej 5 gennem Merritt og Hope. Eller tag den noget længere, men flottere, vej gennem bjergene via skisportsbyen Whistler.

I Whistler kan du tage svævebanen op på en af de omkringliggende bjergtoppe, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Canadas bjerglandskaber. På vej op og ned er der gode muligheder for at se bjørne, hjorte og andre dyr, der ynder at holde til i de åbne passager under svævebanerne. Eller besøg Garibaldi Provincial Park, hvor havørne i stort antal samler sig, når laksene kommer op ad Squamish River for at gyde og senere dø i den stenede flod.

Vel fremme i Vancouver indlogeres du på dit centralt beliggende hotel for de kommende to nætter. Herefter er det måske tid til at strække benene på en kort gåtur. Vancouvers beliggenhed mellem havet og bjergene gør den til en stærk kandidat til titlen som verdens smukkeste storby. Et godt sted at starte udforskningen er Stanley Park, der prydes af smukke totempæle.

Distance: ca. 500 km fra Kamloops til Vancouver (via Whistler)

Dag 7: Vancouver

Dagen er fri til at nyde Vancouver, hvor hele verdenen synes at være samlet på ét sted. Spis kinesisk hos Wild Rice i Chinatown og indisk på Punjab Market omkring Commercial Drive og 48th Ave. Nyd sushi i West End og vegetarisk mad på falafel-oasen Desert på Commercial Drive. Eller prøv hele Vestcanadas familierestaurant White Spot, der ligger spredt over hele Vancouver.

Vi anbefaler at du tager gondolen til Grouse Mountain, hvor der er en fantastisk udsigt over Vancouver. På toppen af bjerget er der skovhuggershow, brunbjørne i indhegning og Theatre in the Sky; en biograf med en smuk film om Vancouver og de oprindelige folk. Alt sammen er gratis, når du først har indløst billet til gondolen. En anden spændende mulighed er at køre ud til Capilano-broen eller tage færgen til Vancouver Island. En del hvaler holder desuden til i havet ud for byen, og hvalsafarier giver gode chancer for at komme tæt på havets kæmper. 

Dag 8: Udsejling fra Vancouver

Nyd formiddagen i Vancouver, og aflever bilen, inden du ud på eftermiddagen går om bord på krydstogtsskibet. Kl. 16.30 lægger skibet fra kaj, og du begiver dig ud på en storslået rejse gennem den canadiske skærgård mod Alaska.

Celebrity Cruises er kendt for sine komfortable og moderne skibe, som har et væld af faciliteter. Skibet er reelt et flydende luksushotel med alt, hvad der hører sig til. Tag en dukkert i poolen, forkæl dig selv med en lækker spa-behandling, og nyd udsigten fra de store panoramadæk med en kop varm kaffe eller en kold drink fra baren. Når sulten melder sig, kan du vælge mellem otte forskellige restauranter (hvoraf de fire koster et ekstrabeløb), inden aftenen byder på hygge i de overdådige loungeområder eller måske en forestilling i skibets store teater. Med andre ord er der lagt op til en rejse med forkælelse og oplevelser for alle sanser. 

Dag 9: Gennem Inside Passage

Allerede i dag får du de første indtryk af kystens storslåede landskaber, når skibet sejler ind mellem øerne og klippeskærene i den berømte Inside Passage. Forude venter dramatiske fjorde, høje bjerge og gletsjerskabte landskaber med tempereret regnskove, øde klippekyster og brusende vandfald. Dyrelivet her er rigt. Spækhuggere jager i dybet under vandoverfladen, mens verdens største koncentration af hvidhovedet havørne svæver på vindende. Så find en god plads på dækket, og nyd en af verdens smukkeste sørejser.

Dag 10: Ketchikan, Alaska

Stødt og roligt fortsætter du nordpå over grænsen til Alaska, og tidligt om morgenen kl. 7.00 lægger skibet til kaj ved byen Ketchikan. Ketchikan er berømt for sine farvestrålende totempæle og stejle gader. Tidligere var byen præget af fiskeri og skovdrift, og det er stadig muligt at opleve levn fra de hårde pionerdage i byens gader. Nogle gader er så stejle, at man har lavet trapper i stedet for veje. Ofte lægger der en del skibe i havnen, hvor vandflyvere letter mod Misty Fiords National Momument og andre fjerntliggende naturområder. Krydstogtsskibet tilbyder en række forskellige udflugter på land. Men I er naturligvis også velkommen til at udforske Ketchikans lille midtby på egen hånd.

Southeast Alaska Discovery Center giver en god introduktion til områdets natur og oprindelige befolkning, mens Tongass Historical Museum dykker dybere ned i områdets historie. Totem Heritage Center, hvor du kan opleve en fantastisk samling af mere end 100 år gamle totempæle fra Tlingit og Haida-folkene, er også et besøg værd. Flere totempæle kan opleves i Saxman Totem Park og Totem Bight State Historical Park lidt uden for byen. kl. 15.00 sejler skibet videre mod nord.

Dag 11: Icy Strait Point

Tlingit-indianerne har boet langs disse kyster i tusindvis af år, men i dag er der ikke mange tegn på menneskelig aktivitet omkring Icy Strait Point, som du når til kl. 10.00. Naturen er derimod fantastisk, og der er gode chancer for at opleve ørne og endda brune bjørne i fri natur. Kig også efter pukkelhvaler, der ofte holder til i disse farvande. Pukkelhvalen kan blive op til 15 meter lang, og har to meter lange luffer. Den virker ikke specielt sky, og ofte kan du komme ganske tæt på, når det enorme pattedyr stikker hovedet oven vande, vinker med den kæmpestore luffe og pjasker med halen. Er hvalen i det rigtige humør, kan den også finde på at springe helt ud af vandet.

Icy Strait Point er bygget omkring de historiske bygninger, hvor Hoonah Packing Company i sin tid producerede fisk på dåse. I dag er det dog naturen, der trækker. Gåture fører i alle retninger, og nær havnen findes hyggelige restauranter og et gratis museum. Du kan også opleve naturen på cykel og suse mellem trætroppene på en af verdens længste ziplines. Du har en god del af dagen til at udforske området, inden skibet kl. 20.00 fortsætter sin rejse. 

Dag 12: Juneau

Hele dagen er dedikeret til Alaskas hovedstad, Juneau, hvor du kankommer kl. 7.00 om morgenen. Byen opstod under guldfeberen i 1880, og er opkaldt efter guldgraveren Joe Juneau, der sammen med makkeren Richard Harris fandt guld i området. Med deres egne ord kunne man dengang samle klumper på størrelse med ærter og bønner op fra jorden! Pionerånden kan stadig mærkes i Juneaus historiske midtby, der også byder på fine museer, gode restauranter og et udvalg af butikker.

For mange er områdets største attraktion dog den enestående natur, der venter lige uden for bygrænsen. Her ligger smukke fjord side om side med skovklædte dale og mægtige gletsjere, der bare venter på at blive udforsket. Som altid tilbyder krydstogtsskibet et væld af udflugter af forskellig art. Overvej eksempelvis et besøg ved Mendelhall-gletsjeren, hvor mægtige isklumper knækker af og falder ned i en lille sø. SKibet sejler i dag videre kl 21.00 om aftenen, så du har en god lang dag til at opleve Juneau.

Dag 13: Skagway

Kl. 7.00 om morgenen ankommer du til Skagway, som er indbegrebet af de vilde guldfeberdage. I dag har byen kun omkring 850 indbyggere. Men under guldfeberen var Skagway uden sammenligning Alaskas største by med flere end 30.000 indbyggere. At byen kunne vokse til den størrelse skyldes de store guldfund i Klondyke i det nordvestlige Canada. Det levede Skagway højt på, for byen var det oplagte landingssted for de håbefulde guldgravere og lykkejægere, som kom med skib. I kølevandet på disse fulgte handelsfolk, glædespiger og naturligvis saloonejere, der så et potentiale i den hurtigt voksende by. Inden længe var Skagway kendt som "The roughest place in the world".

Du kan høre meget mere om dette farverige kapitel i Alaskas historie på Klondike Gold Rush National Historical Park Visitor Centre og Skagway Museum. Eller besøg nogle af de historiske bygninger, der ligger spredt rundt i byen. Deriblandt Mascot Saloon, der i sin tid var én blandt 70 barer i byen. Trækker naturen mere, kan omgivelserne udforskes på adskillige vandrestier og organiserede udflugter. Kl. 16.00 sejler skibet igen.

Dag 14: Hubbard-gletsjeren

Denne morgen venter et af turens naturmæssige højdepunkter, når skibet sejler tæt forbi den mægtige Hubbard-gletsjer. Som en frossen flod flyder ismasserne fra bjergene ned mod havet, hvor store isbjerge brækker af og fortsætter rejsen til søs. Det er ikke muligt at komme i land ved gletsjeren. Men krydstogtsskibet sejler så tæt på som muligt, så du får det bedste vue af dette storslåede naturfænomen. Fra gletsjeren fortsætter du langs kysten dybere ind i Alaskas farvand.

Dag 15: Ankomst til Seward og hjemrejse

Tidligt om morgenen kl. 5.00 lægger skibet til ved Seward, hvor en bus står klar til at køre dig til Anchorage, hvor hjemrejsen begynder. Alt efter dine flytider, har du eventuelt tid til at kigge dig lidt om i byen. Eller bliv et par dage mere og nyd stemningen i Alaskas største by, der også er et godt udgangspunkt for endnu flere naturoplevelser i verdensklasse.

Dag 16: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 21.500  Fra kr. 16.900
 Højsæson  Fra kr. 25.100  Fra kr. 19.700

Denne rejse er blot ét eksempel på, hvordan et krydstogt i Alaska kan se ud. Der er mange at vælge mellem, og både skib og rute kan variere meget afhængig af afrejsedato. Find inspiration i vores rejseforslag, og tag en snak med en rejsekonsulent om dine muligheder.

 

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Edmonton
 • 7 dages billeje inkl. forsikringer, extra fører, fri km og første tankfuld benzin
 • 1 nat i Edmonton
 • 1 nat i Jasper National Park
 • 2 nætter i Banff National Park på hotel
 • 1 nat i Sun Peaks
 • 2 nætter i Vancouver
 • 7 nætters krydstogt ombord på Celebrity Millennium; Celebrity Cruises. Inkl:
  - 7 overnatninger i delt invendig dobbeltkahyt
  - Alle måltider, kaffe/te/juice
  - Underholdning
  - Drikkepenge
  - Læs mere om, hvad der er inkluderet her
 • Bustransfer fra Seward til Anchorage
 • Fly fra Anchorage til Danmark
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Opgradér til udvendig kahyt (Ocean View Stateroom) og få drikkevarer med i prisen. Pris fra kr. 2.800 per person
 • Opgradér til udvendig kahyt (Deluxe View Stateroom Veranda) og få drikkevarer med i prisen. Pris fra kr. 7.200 per person
 • Obligatorisk gebyr for envejsleje for bil betales lokalt - beløb oplyses ved bestilling
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Øvrige drikkevarer
Højsæson

Højsæson for rejser til Canada og Alaska er juli og august, men priserne er ofte baseret på udbud og efterspørgsel, så derfor kan der både i høj- og i lavsæson forekomme stor variation i priserne.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere

Børn på rejsen

Priserne er baseret på børn i alderen 2-11 år, som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.

 

Praktisk information

2019 Vancouver - Seward Seward - Vancouver
 Lige uger  Radiance of the Seas, RCCL  Celebrity Millennium
 Ulige uger  Celebrity Millennium  Radiance of the Seas, RCCL
 Afrejsedag  Fredag*  Fredag
 Første afrejsedag  9. maj*  17. maj
 Sidste afrejsedag  30. august  23. august