^
  • Rejseberetning fra et familieeventyr

Rejseberetning fra et familieeventyr

” En fantastisk tur med så mange oplevelser, at det tager lang tid at få dem bearbejdet. ”

Ægteparret Henrik og Pernille Madsen tog, i foråret 2016, deres to børn med på et ægte MyPlanet road trip gennem Det Sydvestlige USA. Et motorhome eventyr de sent vil glemme.

Her er Henriks egen rejseberetning, skrevet blot få dage efter familiens hjemkomst:

Vi er lige vendt hjem efter en fantastisk rejse til USA. To voksne og to børn på 12 og 14 år, samt vores gode venner, som vi fulgtes med i de første to uger. Turen startede i Los Angeles, hvor vi efter en hotelovernatning fik udleveret vores motorhome. Herfra gik turen op langs Stillehavskysten ad Highway One. Vi startede med at overnatte på en P-plads i Malibu, lige indtil den lokale sheriff vækkede os midt om natten og fortalte, at det ikke var lovligt. Se mere information her, om leje af motorhome i USA.

På turen langs Stillehavskysten besøgte vi bl.a. Santa Barbara, Solvang, Pismo Beach, Carmel-by-the-Sea, Santa Cruz m.v., og vi overnattede på forskellige campingpladser. Efter et par overnatninger i San Fransisco, gik turen videre til nationalparken Yosemite. Efter en overnatning i Mariposa, fortsatte vi ad Route 99 ned til Barstow og den gamle mineby Calico. Nu var den barske Stillehavskyst, appelsinplantagerne, mandelplantagerne og vinmarkerne erstattet af rå ørken (Mojave desert).

Ankomst til Grand Canyon

Gennem ørkenen rullede vores motorhome ad Highway 15 ind over grænsen mellem Californien og Nevada til Las Vegas. En fantastisk by med fest og farver 24/7. Efter nogle dage gik turen sydøst på til en KOA ved Williamsburg, som nærmest lever af Route 66-nostalgi. Herfra gik det 40 miles nordpå, og pludselig stod vi på kanten til Grand Canyon. Det var ligesom et maleri, der var rullet ned foran øjnene på os.

Næste morgen var hele campingpladsen og vores motorhome dækket af sne. En frostklar blå himmel mødte os om morgenen. Afsted vestpå gennem ørkenen, og efter 3 timers kørsel var sne og frost blevet erstattet af 32 graders varme ved Lake Havasu. En fantastisk lækker oase i ørkenen, hvor der blev drønet på jetski og grillet, mens vi bare kunne kigge beundrende på de mange snakkesaglige og venlige amerikanske seniorer, som hygger sig i 6 måneder om året i deres gigantiske motorhomes, fyldt med biler, golfvogne, motorcykler, jetski og speedbåde.

Ved Lake Havasu forlod vi vores gode venner, som fortsatte mod Palm Springs, Joshua Tree og Universal Studios m.v. Efter mange timers ørkenkørsel, nærmede vi os Los Angeles fra vest. Men med 18 millioner mennesker, som tilsyneladende har mindst 2 biler hver, skal man holde tungen lige i munden, når der skulle navigeres frem til Cruise Americas kontor ved Long Beach, hvor vores motorhome skulle afleveres.

Sol og Palmer i Miami

Dagen efter fløj vi tværs over USA til Miami, og efter en overnatning på Hotel Harrison i Art Deco-distriktet på Miami Beach, gik vi om bord på krydstogtskibet Majesty of the Seas. Hvis man ikke har været på krydstogt før, bliver man lige lidt overrasket; Det er nærmest en flydende udgave af Las Vegas. Den lækreste mad og drinks med paraplyer 24/7. Maden er inkluderet, og når man har fået valgt og betalt den "drikkepakke", som passer bedst til temperamentet, er det bare at læne sig tilbage ved poolen på øverste dæk (13 sal), og nyde reggae-orkestrets caribiske toner under den blå himmel. Der blev gjort stop på Bahamas-øerne, hvor vi brugte en halv dag på rundtur, og herefter gik kursen sydpå, hvor vi gik i land på Key West. Når vi bliver gamle, er det absolut der, vi skal bo. Ufattelig smukt.

Efter 4 dage gik turen tilbage til Miami, hvor vi havde et par dage inden hjemrejsen. Det blev naturligvis til endnu en omgang indkøb, dasen på Miami Beach, og så var vi endt midt i en Gay Parade. Tusindvis af bøsser, lesbiske og transseksuelle laver farverige optog, og hele området omkring Miami Beach var en stor fest, selvom det faktisk var søndag.

En fantastisk tur, med så mange oplevelser, at det tager lang tid at få dem bearbejdet. Når man ved, hvad det normalt koster for en familie på to voksne og to børn (over 12 år) at tage på en uges vinterferie til Grand Canaria, så virker det nærmest grotesk, hvor meget mere man får for sine penge hos MyPlanet. Fra første henvendelse har vi fået en rigtig god service. Vi deltog på et infomøde i Silkeborg, som også var godt og informativt. Alle de praktiske spørgsmål fik vi svar på, og alt var 100% i orden. Inden afrejse havde vi store forventninger. Nu er vi kommet hjem, og oplevelsen overgik forventningerne, og der er ingen tvivl om, at det skal prøves igen.

Tak for en fantastisk ferie! Henrik og Pernille Madsen, Ikast