^
  • På Hawaii er du tættere på Paradis

På Hawaii er du tættere på Paradis

Går rejsen til USA, koster det godt kr. 1.000 at forlænge rejsen med en flyvning til Hawaii-øerne. Det gjorde MyPlanets rejsekonsulent Morten Madsen med sin familie. Læs her om familiens oplevelser på de eksotiske Stillehavsøer.

"Du føler dig tættere på Paradis, når du er på Hawaii."

- Sådan sammenfatter MyPlanets rejsekonsulent Morten Madsen sine oplevelser på Hawaii i sommeren 2013.
 

Palmestrande og vulkaner på Hawaii

"Hawaii-øerne har så utroligt meget at byde på. Her er storslået natur med regnskov, og vandfald, og hav og strande med alt fra hvaler til havskildpadder. Her er vulkaner og en ganske utrolig fauna. Her er alle farver, og afstandene er tilmed korte," forklarer Morten og tilføjer: "Befolkningen er venlige og imødekommende og utroligt afslappet. Her findes en helt særlig økultur, hvor du tolker reglerne lidt løsere," husker Morten med henvisning til de mange hyggesnakke han og familien fik undervejs mellem øerne, som er vidt forskellige.

"Maui er ideel til badeferie. Strandene er fantastiske og naturen skøn. Big Island er skabt til aktiv ferie med vulkaner og gode muligheder for snorkling og dykning. Kauai er ligesom Big Island en grøn perle, og heller ikke her er der mange turister. Det hele virker i det hele taget mindre spoleret end på fastlandet," fortæller Morten, som forklarer, at du kan rejse til Hawaii hele året:

"Temperaturen ligger omkring de 25 grader året rundt. I vinterhalvåret er der lidt mere vind og nætterne er lidt køligere. Og så kan der komme en smule mere regn. Men det er også om vinteren, at du kan opleve hvalerne, og det er her, at surf-bølgerne er bedst."

MyPlanets anbefalinger til din Hawaii drømmerejse

Går du efter en billig flybillet til Hawaii, skal du undgå perioderne fra midt december til midt januar samt midt juni til midt august. Der er direkte forbindelse fra USA's vestkyst til alle Hawaiis øer. Rejsen tager 4,5 til 5 timer. Der er ingen færger mellem Hawaiis øer. Du rejser mellem øerne med fly.

MyPlanet anbefaler, at du har mindst en uge til at opleve Hawaii, så du har god tid til at opleve alle de skønne øer. Har du mindre tid, er Maui oplagt at besøge, da øen giver en smagsprøve på alt, hvad Hawaii har at tilbyde. Du kan også vælge at kombinere storby og badeferie og tage en ferie, der både inkluderer 'San Francisco og Hawaii'.

 

MYPLANETS TIP TIL HOTELLER PÅ HAWAII

- Hotelstandarden på Hawaii er generelt højere end på fastlandet, og mange hoteller ligger med god beliggenhed - gerne tæt på strand.
- Royal Lahaina på Kaapanali Beach, Maui, er et uovertruffent hotel. Stranden er netop kåret som USA's bedste, og hotellet er netop blevet gennemrenoveret.
- Sheraton på Big Island byder på en fantastisk beliggenhed, og hotellet er dejligt.

FLYREJSER MED BØRN

- Vælg et flyselskab med skærme i sæderne. Så er der underholdning til de små hele vejen.
- Vælg gerne nat-flyvninger. Så virker rejsen kortere for de mindste.
- Medbring selv mad og drikke til flyvningen til Hawaii. Servicen om bord er begrænset, da det er en indenrigsflyvning.
- Regn trygt med, at der bliver taget meget hensyn til børnefamilier.

5 HØJDEPUNKTER PÅ HAWAII

- Big Islands aktive vulkaner.
- Hawaiis surfkultur, der gennemsyrer alting. Selv de 4-årige prøver kræfter med bølgerne - oftest uden redningsvest.
- Hvaler, delfiner og koralrev ved Big Island.
- USA's bedste strande. Waikiki Beach er en fantastisk strand, og den er tilmed børnevenlig.
- De mange vandfald og regnskovene på Kauai og Maui, hvor en af verdens smukkeste køreture, Road to Hana, findes.

 

Se MyPlanets rejser til Hawaii og se vores øvrige rejser til USA.