^
  • Oplev Island på vejen

Oplev Island på vejen

Flyv med Icelandair til Canada, og bryd rejsen op med nogle spændende dage på Island. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Det er også en oplagt chance for at få ekstra oplevelser med hjem. Island har rigeligt at byde på. Fra varme kilder og springende gejsere til brusende vandfald, nordlys og en rig historie med rødder tilbage til vikingetiden. Glem heller ikke hyggelige Reykjavik, hvor du oplever det moderne Island i fuldt flor. Heldigvis er det muligt at gøre stop på Island i helt op til 7 dage, uden at flybilletten bliver dyrere af den grund. Nedenfor har vi samlet 5 oplevelser, som du ikke må gå glip af på vejen til Canada.

Den Blå Lagune

Lad dig glide ned i det varme, mineralholdige vand, mens du nyder udsigten over Islands forrevne lavamarker. Vandet strømmer op fra den termiske undergrund og fylder et stort udendørs bassin, der er lige så tillokkende om vinteren som om sommeren.

Gejsere

Oplev det spektakulære syn, når gejseren Strokkur sender kogende vand 15-30 meter lodret op i luften med ca. 6 minutters mellemrum. Gangbroer snor sig gennem de vilde landskaber, hvor du også passerer gejseren Geysir, der har givet navn til begrebet ’gejsere’ rundt om i verden.

Gullfoss

Af alle Islands smukke vandfald er Gullfoss noget ganske særligt. Her falder vandmasserne ned i en smal kløft med stor kraft, mens vanddamp fylder luften. Det er muligt at komme helt tæt på vandet, mens andre stier giver overblik over herlighederne fra toppen af kløften.

Thingvellir

Det var i disse dramatiske landskaber, at vikingerne i år 930 grundlagde et af verdens første parlamenter. Men dette var blot den første af en lang række vigtige begivenheder i Islands historie, der har fundet sted i dette smukke vulkanske amfiteater.

Reykjavik

Med sine ca. 100.000 indbyggere er Reykjavik Islands største by. Det er også her, du finder en række af landets bedste restauranter, hippe caféer og glimrende museer. Nyd stemningen i midtbyens små gader, eller tag på udkig efter havets kæmper på en hvalsafari.

Meget mere at byde på

Ovenstående oplevelser kan du fint nå på et par dage. Men vælger du at blive længere på Island, bugner landet af eventyr lidt længere væk fra lufthavnen. Oplev tusindvis af søpapegøjer på øen Heimaey, og se nordlyset danse i den klare vinternat. Du kan også snøre vandreskoene og udforske Islands rå højland, eller svinge dig i sadlen og galopere ud over de vidtstrakte vidder på en ægte islandsk hest. Mulighederne er mange, og overalt vil du være omgivet af Islands rå og dramatiske natur.

Gør stop på Island

MyPlanets stop-over-pakke inkluderer to nætter på et centralt beliggende hotel i Reykjavik, lufthavnstransfers samt en spændende guidet udflugt til Geysir, Gullfoss og Thingvellir.

Læs mere om Icelandair her.
Se MyPlanets stopover pakke her.