^
  • Krydstogt - luksus og eventyr for alle

Krydstogt - luksus og eventyr for alle

Hvad er det ved krydstogter, du så godt kan lide?

”Jeg har altid rejst meget i vestlige lande som Australien, New Zealand, USA og Canada. Så at komme på krydstogt til steder som Caribien og Mexico er jo vildt eksotisk for mig. Jeg kan godt lide, at det er trygt at rejse, og den mulighed giver krydstogtet mig. Der er styr på alt, og jeg skal bare følge med og tage alle oplevelserne til mig. Det er helt perfekt.Og så elsker jeg morgnerne ombord. Jeg vågner altid tidligt, og når man er på krydstogt, har det sine fordele. Jeg bestiller altid en kahyt med balkon, for der er bare ikke noget bedre end at stå op og liste ud på balkonen med en kop kaffe, mens resten af familien sover. Solen kravler langsomt op over horisonten, mens skibet stille glider ind i havnen, hvor nogle få morgenfriske er ved at stille an til dagens besøgende. Forventningerne vokser, og jeg kan sidde i ro og mag og glæde mig til dagens eventyr. En morgen gik jeg en morgentur på skibet, og det var også en skøn oplevelse. Der var stadig helt stille på dækket bortset fra nogle enkelte kinesere på jagt efter det perfekte billede af solopgangen, og de obligatoriske rygere, der sad og nød udsigten. Det blev til intet mindre end 35 runder på løbebanen, mens der stille og roligt blev liv på skibet igen.

Hvem har du været på krydstogt sammen med?

”Mit første krydstogt var sammen med en god veninde i Bahamas. Vi sejlede med et af de mindre skibe, men alligevel var jeg vildt imponeret over skibet og de mange muligheder for oplevelser i land. Det måtte jeg prøve igen, så jeg slæbte min kæreste med på et krydstogt til Jamaica, Mexico og Haiti. Så blev det endelig børnenes tur til at prøve det. Vi rejste fra New Orleans til Mexico, Honduras og Belize, og de elskede det! Min seneste tur gik igen til Caribien, og om et par måneder tager vi alle sammen afsted igen til Bahamas og Haiti.Alle, jeg har rejst med, har været ret vilde med krydstogt-rejseformen af forskellige grunde. Krydstogt er nemlig for alle. Celebrity Cruises egner sig for eksempel godt til ældre mennesker og par, mens andre rederier er rigtig gode til børnefamilier. For eksempel Norwegian Cruise Line og Royal Caribbean. Det handler om at finde det rette skib og den rette rute.

Hvilke oplevelser i land har gjort størst indtryk på dig?

”Jeg nyder tiden på skibet, men for mig er det primært oplevelserne i land, der gør krydstogtet til en god rejseform. I Mexico var vi på en udflugt, hvor vi blandt andet besøgte en lokal familie. Jeg var meget optaget af det og nød oplevelsen. Men Jens på 9 år var ikke så let at imponere. Han konstaterede tørt ”Mor, er du klar over, at den her tur har kostet 4.200 kr. for os alle sammen, og så kan vi ikke engang forstå, hvad de siger!”

Den store legeplads på vandet ud for en smuk mexicansk strand faldt mere i drengenes smag. Vi faldt i snak med en guide om, hvor det mon var bedst at snorkle efter fisk, og så endte han med at trække afsted med de to drenge i hver deres badering. De kom helt ud til det yderst rev, og havde en fantastisk dag! Udflugten ind i Honduras’ jungle, hvor vi så både aber, papegøjer og varaner i det fri, var vi også alle enige om, var en ret vild oplevelse.Jeg plejer at booke udflugterne hjemmefra, og ofte går jeg efter dem som rederierne selv anbefaler. På den måde er jeg sikker på, at der er plads på udflugterne, og vi har noget at glæde os til. Eller det vil sige, at jeg har noget at glæde mig til. For drengene vil helst bare være på skibet, hvis de selv kunne vælge.”

Hvad synes børnene om at være på krydstogt?

”Børnene er vilde med det. Det er jo lidt som en charterrejse men med flere oplevelser undervejs. Vælger du det rigtige skib, så er der et hav af aktiviteter for børn. Der er swimmingpools, spil, teater, legepladser og meget mere.Vi sad ved det samme bord og spiste de fleste aftener, havde den samme tjener, og Jens spiste pizza med pepperoni hver dag. Skibene er store, men det er bare så trygt og rart for børnene samtidig med, at de er godt underholdt hele tiden. Og bare det at være ombord på så stort et skib er jo en spændende oplevelse for børnene. Især ved indsejlingen til en ny havn er det sjovt at følge med i, hvad der sker på kajen og få de første glimt af, hvad der er for et sted, vi skal opleve.”

Hvorfor skal andre vælge et krydstogt?

Det er nemt, der er god underholdning, du oplever en masse, maden er god, og så er det egentlig en ret luksuriøs måde at rejse på. Som par kan man få en skøn romantisk ferie på et krydstogt. Bestil et værelse med balkon, spis på de fantastiske restauranter, slap af ved poolen, og oplev en masse samtidig. Er du en familie med børn, bør du vælge et skib, der er indrettet til det. Børnene vil elske at udforske skibet, og der er så mange gode aktiviteter for dem. Både hvor der er fart over feltet, men også mere kreative aktiviteter. Ja, der er endda aktiviteter for børn mellem ½ og 3 år og deres forældre. Så mit råd til alle er: Glem alle fordomme og prøv det!

KLIK HER for mere inspiration: MyPlanets rejseforslag med krydstogter