^
  • Golfferie i Florida

Golfferie i Florida

Mange skandinaviske golfere sidder sikkert engang imellem og drømmer sig hen til disse fantastiske baner, når der vises golf på tv fra USA. Flotte, saftigt grønne fairways, bunkers med kridhvidt sand og superhurtige kuperede greens. Alt sammen omkranset af palmer. Det er sådan, vi kender det fra billederne på skærmen. Vi besluttede os for at tage over og se, om det levede op til forventningerne.

MyPlanet har flere rejseforslag til Florida, blandt andet 'Det bedste af Florida i bil' og 'Florida i poolvilla'.

Golfbaner overalt

I det sydvestlige hjørne af Florida ligger byen Naples. Området har knap 200.000 indbyggere, og der er mere end 50 golfbaner! Det er en blanding af offentlige og private baner, Banerne ligger ofte i forbindelse med de såkaldte "gated communities", som er små "byer" af ferielejligheder og huse omhyggeligt indhegnet og afskåret fra omverdenen. Fra hovedvejene ses konstant imponerende indkørsler til disse country clubs og resorts.

Banedesign er der ikke sparet på, og mange nye byggeprojekter er i gang. Flere baner er designet af nogle af verdens mest anerkendte golfbanenarkitekter som Jack Nicklaus, Greg Norman, Arnold Palmer og Robert Trent Jones.Der investeres mange mio. dollars i banerne, og man har en fornemmelse af, at man forsøger at overgå hinanden.

Højt serviceniveau

Vi havde fornøjelsen af at spille på en af de absolutte perler i Naples: Lely Resorts Flamingo Island course. Banen er designet af Robert Trent Jones Sr. og er "rated" som en såkaldt "must play"-bane af det anerkendte golfmagasin Golf Digest. Den levede op til det hele!

Vi havde pr. telefon booket en tee time og ankom til det imponerende klubhus i god tid. Solen bagte, og der var ikke meget vind. Forholdene var nærmest perfekte! Første indtryk var ganske overvældende, og serviceniveauet, som kendetegner baner af denne kaliber, mødte vi, inden vi steg ud af bilen. Personale bød velkommen og tog vores golfbags fra bilens bagagerum og til golfcarten og retur efter endt runde - inkl. rengøring af jern!

Kører fra hul til hul

På et punkt er golf i USA noget ganske andet end det, vi kender i Danmark. I USA skal man køre rundt. Selvfølgelig kunne man fristes til at sige. Golfcarten er selvfølgelig udstyret med håndklæder, køletaske og beholder med grønt sand til reparation af turfhuller foruden GPS med en fiks lille skærm. På denne skærm bliver man budt velkommen på hvert nyt hul, og man kan se hullet grafisk. Man kan orientere sig om afstande til flaget, bunkers, vand og spillerne foran. Et meget godt hjælpemiddel, som selvfølgelig er lidt "snyd", men som hjælper til en effektiv runde uden alt for meget ventetid.

Klar til start

Efter check-in kørte vi til drivingrangen. Den var imponerende i sig selv. Græsset var som på de bedste danske fairways, og ældre herrer sørgede konstant for, at træningsboldene var omhyggeligt stablet i pyramider. Vi varmede lidt op og kunne nu næsten ikke vente, til det var vores starttid. Vi var klar til at tage kampen op med denne krævende bane og kørte til 1. tee. Starteren hilste på os, og han havde sat os sammen med to canadiere: David og Michelle.

De så meget professionelle ud - bar solbriller og var klædt i skandinavisk design fra J. Lindeberg og Ecco. Det gav lige lidt ekstra nervøsitet. Tænk nu, hvis vi faldt helt igennem. Men David og Michelle var aldeles "humane" golfere og meget flinke i øvrigt. Så vi kunne slappe af og nyde runden. Endnu en service oplevede vi på teestedet på hul 9. Her spurgte GPS-systemet, om vi ville bestille mad. Isåfald ville det blive leveret på 10. green. Det grinede vi noget af. Der er åbenbart ingen grænser for servicen.

Usædvanlig udfordring

Alle huller byder på store udfordringer, og banen er i fantastisk stand. En ekstra udfordring mødte vi på hul 17. Greenen var omgivet af vand, og nede i vandkanten lå en lille babyalligator og lurede! Den rørte sig ikke, men vi var da noget overraskede. Vi kom helskindet igennem gennem hele runden. Jeg selv med en hæderlig score, og min kammerat Peter spillede en kanonrunde.

Efter runden gik vi med vores canadiske spillepartnere i klubhusets bar. Her diskuterede vi runden og slukkede tørsten, inden vi forlod Lely Resort. Kun ét ord kan dække oplevelsen: Verdensklasse!

Fakta om golf i Florida

- Antal baner: ca. 1.200 baner.
- Green fee: varierer meget, men er dyrest i vintermånederne, og som i mange andre sammenhænge hænger pris og kvalitet sammen. Der gives rabat, hvis man spiller efter kl. 12.00. Billigste green fee var USD 12, mens den dyreste green fee, jeg har hørt om, er USD 290 for Stadium Course på TPC at Sawgrass, Ponte Vedra Beach. I prislejet USD 40 - 70 kan man absolut finde baner af høj kvalitet. Runden på Flamingo Island kostede USD 69 inkl. cart.
- Tips: Golfers Guide er en næsten uundværlig guide med oversigt over udvalgte baner. Her er info om priser, telefonnumre, kort og rabatkuponer. Guiden findes i golfbutikker og på golfbaner. Rejser man i højsæsonen, kan det være en idé at bestille tee time inden ankomst til USA, hvis man vil spille på en speciel bane.
- Udstyr kan købes med stor fordel. Mangler man blot bolde og handsker, kan det købes til ca. halv pris i forhold til Danmark.

Se MyPlanets rejser USA og Florida.