^
  • 5 gode råd om krydstogt-rejsen

5 gode råd om krydstogt-rejsen

Tænk at få muligheden for at opleve flere skønne steder på én og samme rejse. Og så endda uden at skulle tænke på transport, ventetid og bagage. Du pakker ud én enkelt gang, og sejles fra destination til destination, alt imens du nyder gode middage ombord på skibet, shopper i butikker, slapper af ved poolen eller prøver kræfter med nogle af skibets andre aktiviteter.

Men hvordan fungerer sådan et krydstogt egentlig, og hvad skal du huske at tænke på inden og under rejsen? Her får du 5 gode råd til din krydstogtrejse.

  1. Bestilling af krydstogtet

Størstedelen af alle krydstogter bestilles gennem et rejsebureau eller hos en anden rejsearrangør. Mange synes nemlig, at det er komplekst at sammensætte en rejse, som indeholder et krydstogt. Flere ting skal passe sammen som for eksempel fly, hotelovernatning, transfer og krydstogtets afrejsetidspunkt. Det kan også være svært at overskue alle de mange muligheder for krydstogter der findes, de forskellige ruter samt de mange skibe, man kan vælge imellem. Hos MyPlanet har vi stor erfaring med at planlægge krydstogter for vores kunder, og vi har også selv været afsted flere gange. Derfor kan vi hjælpe dig med at arrangere den helt perfekte rejse.

  1. Skjulte omkostninger

I rederiernes priser indgår ofte forskellige ting. Undersøg, hvad der gælder for eksempel drikkevarer, drikkepenge samt skatter og afgifter (drikkepenge samt skatter og afgifter indgår eksempelvis på alle Royal Caribbeans krydstogter). Hvis ikke drikkepenge indgår, skal du lægge cirka 100 kr. til prisen pr. dag for voksne og det halve for børn. Du kan læse mere om drikkevarer under punkt 5.

  1. Pakning og håndbagage

Hjælp! Hvad har man på ombord på et krydstogtskib? Hvad betyder dresscode som formel, casual etc.? På de fleste skibe er påklædningen i løbet af dagen badetøj, shorts, T-shirts og sandaler. Om aftenen er det fint med lange bukser og skjorte eller poloshirt til mændene og kjole, nederdel eller bukser og bluse til kvinterne. Kun på de meget eksklusive krydstogter skal du have jakke og slips på til middagen. Men spørg, når du bestiller rejsen.

Et godt råd er at tage gode sko med, for du kommer til at gå rigtig meget. Både fordi mange af skibene er store, men også fordi du oplever en ny destination næsten hver dag. Håndbagagen skal naturligvis indeholde det obligatoriske som for eksempel medicin, pas, billetter, yndlingsbamsen etc. Men derudover kan det være en god ide også at pakke lidt skiftetøj og badetøj. Du afleverer nemlig din bagage på kajen, hvorefter du først ser den, når skibet har forladt havnen et par timer senere.

  1. Tjek ind online

Husk at tjekke ind online inden afrejse. Du kan tjekke ind senest fire dage inden afrejse. Indtast dine oplysninger og print efterfølgende dit Sea Pass, som du skal medbringe på rejsen.

  1. Mad og drikke ombord

”Alle måltider inkluderet” betyder måltider på udvalgte restauranter og snackbarer. Du kan spise dig mæt ombord på hele rejsen, uden at det koster dig noget ekstra. Men vil du give den lidt mere gas med madoplevelserne, kan du bestille bord på nogle af specialrestauranterne ombord. Det skal du så til gengæld betale for.

Det smarteste er at købe en drikkevare-pakke. Prisen starter ved USD 39 pr. dag inklusive læskedrikke, vand og alkohol. Men du kan også købe en pakke til priser fra USD 8 pr. dag, der inkluderer læskedrikke og vand. Bemærk, at priserne varierer afhængig af indhold som for eksempel friskpresset juice, international spiritus, kvalitetskaffe og vand på flaske.

Læs mere om vores fantastiske krydstogtspakker!