^
  • 4 naturoplevelser i Florida

4 naturoplevelser i Florida

Øparadiset omkring Fort Myers og Sanibel på Floridas vestkyst er et ægte skattekammer, når det gælder uforglemmelige naturoplevelser. De hundredevis af øer, som ligger spredt som en smuk perlekæde langs kysten ud til Den Mexicanske Golf, byder ikke bare på kilometerlange strande, men er også hjemsted for pelikaner, delfiner og kystens sværvægter: søkoen.

Intet andet område i det sydlige Florida giver dig så mange muligheder for at komme helt tæt på de vilde dyr. Vi giver dig her fire uforglemmelige oplevelser på din ferie ved Den Mexicanske Golf i Florida.

1. Manatee Park – søkøernes vinterhi

Fra april til oktober kan man se de enorme søkøer svømme stille rundt i havet ud for de mange øer ved Fort Myers og Sanibel. Her i deres naturlige omgivelser trives de bedst – undtagen når den Mexicanske Golf bliver for kold, og vandtemperaturen kommer under +20?C. Så pakker de 600 kilo tunge dyr sammen og svømmer op langs Caloosahatchee floden, som deler det nordlige Fort Myers fra byen af samme navn, for at overvintre i Orange Rivers varme vand. Her – i Manatee Park – kan man derfor komme tæt på de ufarlige kæmper. Hvorfor ikke leje en kano og se hvor tæt på, du kan komme?

2. Sluk lyset for skildpaddeungerne

Hvert år i maj tager Loggerhead skildpaddehunnerne tilbage til den strand, hvor de engang selv blev udklækket, for selv at lægge æg. På afstand kan nysgerrige besøgende iagttage rederne og har man lyst, kan man følge de små nyklækkede skildpaddeunger på deres vej mod havet. På dette tidspunkt af året er der ved aftentid lysforbud på stranden. Det skyldes, at ungerne følger månens skær for at finde vej til vandet, og kunstigt lys kan forvirre dem og føre dem ud på de farlige veje.

Mens en fuldvoksen Loggerhead skildpadde kan veje op til 160 kilo, er ungerne små og skrøbelige.

3. Legesyge delfiner i deres naturlige omgivelser

Er man på ferie i området omkring Fort Myers og Sanibel, behøver man ikke besøge en af dyreparkerne for at se legesyge delfiner komme hoppende op af vandet. Her i Den Mexicanske Golfs lune vand behøver man ikke engang gå ombord på en båd – man kan se havets charmetrold lege i vandet direkte fra stranden. Vil man opleve hvordan delfinerne leger og laver kunster ude på havet, er det bare at booke en tur med en af de mange udflugtsbåde, der findes i området. Og husk: jo mere du klapper, jo højere hopper de underholdende dyr.

4. Tre parker – 300 fuglearter

Øriget omkring Fort Myers og Sanibel er ikke kun kendt for sine mange vanddyr – området er også hjemsted for mere end 300 fuglearter.

Der findes mange som mener, at man ikke behøver besøge specielle parker for at opleve det rige fugleliv. Fiskeørnene og ørnene bygger reder på telefonpæle i hele området og hejrer og prærieugler er ikke noget usædvanligt syn langs vejene. Vil man fordybe sig i fuglelivet, findes der dog en hel del parker, hvor mange af arterne kan opleves på helt nært hold.

  • J.N. ”Ding” Darlin National Wildlife Refuge: Omkring 240 fuglearter er blevet identificeret i denne ”fristad” som også fungerer som mellemlanding for mange trækfugle som fx tangarer og spurve. Vil man hellere se store dyr, er området også hjemsted for alligatorer.
  • National Audubon Society's Corkscrew Swamp Sanctuary: Storke, ugler og høge er bare et udvalg af de mange fuglearter, som trives her.
  • Four Mile Cove Ecological Preserve: I dette vådområde kommer man tæt på hejrer, spætter og utallige trækfugle.