USA - Californien - Nationalpark - Yosemite - 1 (Custom)

Familie med teenagere i motorhome

Kan man tage på familieferie med teenagere i et motorhome rundt i USA? Absolut. Katja og Jesper rejste i sommeren 2018 til USA med deres børn Asta på 9, Selma på 13 og Thure på 16 med drømmen om en anderledes sommerferie.

”Hold op, hvor er her varmt”, udbrød Thure, da vi havde parkeret autocamperen på KOA-campingpladsen i den lille by Needles nær grænsen mellem Californien og Arizona. Allerede på vej mod campingpladsen røbede landskaberne udenfor, at vi nu for alvor havde lagt storbyen Los Angeles bag os og begivet os ud i Mojaveørkenens karakteristiske landskaber med høje kaktusser, røde kampesten og vindblæste joshua-træer. Men bilens aircondition havde taget toppen af varmen, så den ekstreme hede ramte os som en trykbølge, da vi åbnede døren og steg ud af camperen. Jesper kiggede på termometeret, der viste 45 grader. Der var ikke et træ at se i nogen retninger, og kun et enkelt andet motorhome havde fundet vej til dette lille solbagte sted.

”Airconditionen viste sig hurtigt overhovedet ikke at kunne følge med, så inden længe blev samlingspunktet campingpladsens lille butik. Her var der ingen aircondition. Men de havde kolde vand og is, og ved kassen havde damen bag disken en lille elektrisk vifte. Så gjaldt det om at fumle med penge så længe som muligt, så man kunne køle ned. Jeg kan huske, at vi lavede mexicanske pandekager til aftensmad den dag. Det passede ligesom til omgivelserne. ”, fortæller Katja grinende.

”Ud på aftenen faldt temperaturen til 37 grader, og kl. 3 om natten røg vi helt ned på 32 grader”, fortsætter Jesper. ”Vejrudsigten lovede op til 48 grader et par dage efter. Men der var vi trillet videre mod Kingman og Route 66.

Natten i Needles var måske ikke den mest komfortable på rejsen. Men når Katja og Jesper tænker tilbage på rejsen, er opholdet i Needles en af de sjoveste oplevelser på hele rejsen. Måske netop fordi den kom helt uventet.

Motorhome eller bil?

Skal man vælge motorhome eller bil? Det er et af de største valg, når rejsen til USA skal planlægges. Katja og Jesper havde valgt begge dele. Første del førte dem i motorhome fra Los Angeles via Needles til Grand Canyon, hvor de havde god tid til at udforske den mægtige kløft fra South Rim. Flere store naturoplevelser ventede i Page, hvor især Horseshoe Bend var en stor oplevelse. Jesper havde set billeder af dette sted, hvor Colorado-floden næsten slår krølle på sig selv, og tænkt, at det måtte være photoshoppet. Men landskaberne viste sig at være præcis lige så storslået som på billederne.

I Zion nationalparken blev der tid til at vandre ad nogle af de mange glimrende vandrestier, inden Las Vegas’ neonhav ventede. Dernæst gik turen tilbage mod Californien og nationalparkerne Sequoia og Yosemite, inden motorhomet blev afleveret i San Francisco. Her var især cykelturen over Golden Gate Bridge til bydelen Sausolito og sejlturen tilbage til San Francisco en stor oplevelser.

I San Francisco blev motorhomet udskiftet med en bil, hvorefter turen gik sydpå langs Highway 1 med stop i Muir Woods samt kystbyerne Monterey og Prismo ud mod Stillehavet. Rejsen sluttede med tre nætter i Santa Monica, der var et godt udgangspunkt for udforskning af Hollywood og Universal Studio.

Motorhomet var perfekt

Der er fordele og ulemper ved både biler og motorhome. Katja fortæller, hvordan de gik rundt på Road Bears parkeringsplads ved ankomsten og kiggede på de enorme motorhomes og sagde til hinanden ”den der er godt nok stor” og ”bare det ikke er den der, vi skal have. Den kommer vi aldrig rundt i”. Jesper og Katja havde kørt USA tyndt i en gammel bil 18 år tidligere. Men de havde ingen erfaring i at køre motorhome eller med automatgear for den sags skyld.

Det viste sig at være et af de rigtig store motorhomes, de havde bestilt. Men det viste sig også hurtigt ikke at være noget problem overhovedet. Vejene i USA er lavet til store køretøjer. Selv i Yosemite, hvor det ene hårnålesving afløser det andet, gik det helt problemfrit. Det var heller aldrig svært at finde en passende parkeringsplads, og amerikanerne er ualmindeligt hensynsfulde bilister. Så inden længe følte de sig helt hjemme i det store køretøj. Selv automatgearet vendte de sig meget hurtigt til, og så begyndte de mange andre fordele ved et motorhome at vise sig.

”Et motorhome egner sig rigtig godt til familieferie. Vi var sammen hele tiden, og alle var med til det, vi lavede. TV og internet fandtes selvfølgelig mange steder. Men det brugte vi nu ikke meget tid på. Derimod var det fantastisk at bo på campingpladserne. Der er noget særligt ved at komme ud i naturen, og det er meget lettere at komme i snak med folk på en campingplads end på et hotel. Og så er det naturligvis dejligt selv at kunne lave mad. Vi lavede mad i motorhomet langt de fleste aftener, og det sparede vi rigtig mange penge på”, fortæller Katja.

Det sagt, var det også rart at skifte til bilen, da vi kom til San Francisco. Du kan sagtens tage turen i motorhome langs Highway 1. Men bilen gør det lettere at komme helt ind i de små byer langs kysten samt tage nogle af de mindre veje, der fører væk fra hovedvejen.

VIP-møde med Arne

Familien havde været til VIP-aften hos MyPlanets motorhome-ekspert, Arne Naarmansen, inden afrejse, og det havde været en stor hjælp.

”Arne ved alt om motorhomes og kom med et væld af detaljer. Men mest af alt fjernede han de bekymringer, vi havde inden afrejsen. Vi havde eksempelvis været meget i tvivl, om vi skulle bestille campingpladser på forhånd. Men efter VIP-mødet og en snak med Arne bagefter gik vi hjem og bestilte til alle nætterne. Det var den helt rigtige beslutning. Det gav meget mere ro undervejs ikke at skulle bekymre sig over, hvor vi skulle sove næste gang. Det fjernede virkelig meget stress fra turen, at vi ikke skulle skynde os af sted om morgenen for at være sikker på at få en plads det næste sted. Nogle vil måske nok føle det som en begrænsning af deres frihed at lægge sig fast på ruten hjemmefra på den måde. Men ikke for os. For os var det en stor lettelse”, fortæller Jesper.

Gode råd til at rejse med store børn og teenagere

Det er altid noget andet at rejse med børn end at rejse selv. Det gælder også, når man rejser med store børn som Katja og Jespers. Men med den rette planlægning, kan en tur i motorhome blive en fantastisk tur for alle.

”Det er vigtigt at variere programmet. Børnene blev meget hurtigere træt af at kigge på landskaberne end vi vokse. Også selvom vi syntes, at landskaberne var enormt varierede, og køreturene fra sted til sted var en stor del af oplevelsen. Børnene gad godt kigge på ørkenklipper i en periode, og blandt andet Grand Canyon var en stor oplevelse for alle.

Men det var et kæmpe hit, at vi også havde lagt aktiviteter ind på børnenes præmisser. Universal Studio var absolut et højdepunkt for dem – og for faren. Men en af de største oplevelser for Thure var nok besøget i et Shopping Outlet i Las Vegas. Efter så mange dage med naturoplevelser sammen med familien var et shoppingcentre det rene slaraffenland – og så er priserne jo gode i USA.

Ville de gøre det igen?

Absolut! Men så skulle turen nok gå til New England, som de besøgte på deres store tur for 18 år siden. Eller måske Route 66. Alabama lyder også spændende, og så er der ikke langt til Floridas vestkyst… Ruten er ikke lagt endnu. Men to ting er sikre: De ville ud at vandre mere, og det skulle være i motorhome igen – i hvert fald hvis børnene er med. ”Der er bare noget særligt over at rejse i motorhome som familie. Noget du ikke finder i andre rejseformer”, afslutter Katja.

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
usa vilde vesten og yellowstone.png

USA's vilde vesten og Yellowstone

 • Fra Wyoming til New Mexico
 • Oplev ørken, gejsere og bjerge
 • Nyd friheden i egen bil

16 dage fra kr. 15.200

Rejsemagasin om USA

Højdepunkter i det vestlige USA

 • Nationalparker og storbyer
 • Overnat i Death Valley
 • Route 66 og Highway 1

15 dage fra kr. 17.700

USA - Utah - Zion National park (2)

Strand, by og natur i det vestlige USA

 • God tid til at opleve USA
 • Den perfekte familieferie
 • Storby og naturoplevelser

21 dage fra kr. 21.700

pacific coast highway 1 usa road bear autocamper rv motorhome 2500x1667px

Det sydvestlige USA i motorhome

 • Perfekt familieferie med god tid
 • Store oplevelser for hele familien
 • Nationalparker og storby

20 dage fra kr. 10.800

USA - Californien - San francisco - huse.jpeg

Den store USA rejse

 • New York og Washington D.C.
 • Farverige Las Vegas
 • Highway 1 med San Francisco

20 dage fra kr. 28.700

USA - Hawaii - Maui - Tropical Beach.jpg

San Francisco og Hawaii

 • Kombinér storby med badeferie
 • Se Alcatraz og Golden Gate 
 • Nyd Hawaiis strande og natur
   

11 dage fra kr. 14.900

USA - New York - Skyline.jpg

New York og Las Vegas

 • Mærk suset i New York
 • Neonoplyste Las Vegas
 • Store naturoplevelser

9 dage fra kr. 9.400

USA - Wyoming - Yellowstone - Bjorn - 1

Oplev USA's dyreliv

 • Delfiner og søløver i Monterey
 • Bjørne og bisoner i Yellowstone
 • Søkøer og alligatorer i Florida

16 dage fra kr. 16.900

USA - Arizona - Grand Canyon 9 (2)_0

Vandreferie i det sydvestlige USA

 • God tid til vandreture undervejs
 • Fantastiske nationalparker
 • Kør ad Utahs smukkeste vej

15 dage fra kr. 14.500

Amtrak - tog 3.jpg

USA med tog – Natur og storbyer

 • Afslappet rejseform med tog
 • Tre fantastiske nationalparker
 • Mormonbyen Salt Lake City
   

11 dage fra kr. 22.000

USA - Amtrek Vacations - togrejser - tog og smukke landskaber

USA med tog – Kyst til kyst

 • Udforsk USA med tog
 • Afslapning på toget
 • God tid på egen hånd

13 dage fra kr. 25.200

USA - nevada - las vegas (3).jpg

Det vestlige USA i bil

 • Dramatiske nationalparker
 • Fascinerende storbyer
 • Frihed i egen bil

16 dage fra kr. 14.300

USA - Nevada - Las vegas - runners on course 3

Halvmaraton eller 10 km i Las Vegas

 • En uforglemmelig løbsoplevelse
 • Neonoplyste Las Vegas
 • Underholdning i verdensklasse

4 dage fra kr. 7.600

USA - nevada - las vegas (2).jpg

Det vestlige USA - The Grand Tour

 • Highway 1 along the Pacific Ocean
 • Sunset over the Grand Canyon
 • Las Vegas and San Francisco

22 dage fra kr. 25.100

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 6

Sejltur på San Francisco Bay

Stå til søs, og oplev San Franciscos seværdigheder og smukke beliggenhed fra bugten.

1 dag fra kr. 210

USA - Californien - Los Angeles - Rodeo Drive.jpeg

Los Angeles hop-on hop-off busser

Oplev det bedste af Los Angeles i byens Hop-on/Hop-off busser, som har over 70 stoppesteder i byen.

24 timer fra kr. 380

USA - Nevada - Las Vegas - Wolfgang Puck.jpeg

Guidet tur og gourmet på The Strip

Nyd lækker mad på udvalgte restauranter i Las Vegas på denne guidede rundtur i byen. 

3 timer fra kr. 1.035

USA - Californien - San Francisco - Sporvogn - 3.jpg

Få rabat med San Francisco CityPASS

Få rabat på fire af San Franciscos største attraktioner samt ubegrænset kørsel i sporvogn med dette CityPASS.

9 dage fra kr. 695

USA - californien - San francisco - golden gate - cykel 1.jpeg

Cykeltur over Golden Gate Bridge

Oplev San Franciscos vartegn, Golden Gate Bridge, på to hjul og fortsæt eventuelt til hyggelige Sausalito.

24 timer fra kr. 215

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur til Napa Valley og Sonoma

Besøg de berømte vinområder Napa Valley og Sonoma på denne dagstur fra San Francisco.

1 dag fra kr. 785

USA - Arizona - Grand Canyon - hilikopter.jpg

Grand Canyon fra Las Vegas

Flyv i helikopter fra Las vegas til Gran Canyon.

4 timer fra kr. 3.245

USA - Arizona - Grand Canyon - Helikopter - 4

Grand Canyon helikoptertur

Grand Canyons storhed opleves allerbedst på en helikoptertur ind mellem de stejle klippevægge.

25 minutter fra kr. 1.770

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Hvaltur på Monterey Bay

Oplev det rige liv i Monterey Bay i Californien på denne hvalsafari med guide.

3 timer fra kr. 400

USA - AJaleo

Gourmet-rundtur i Las Vegas

Der venter en aften fyldt med nye sanseindtryk, når du besøger nogle af Las Vegas’ bedste restauranter.
 

3 timer fra kr. 1.645

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 7.jpg

Deluxe Sunset Cruise i San Francisco

Oplev San Francisco på smukkeste vis fra en båd på bugten ved solnedgang.

4 timer fra kr. 590

USA - Californien - LA - Universal Studios

Universal Studios Hollywood

En fantastisk dag med vilde forlystelser og et kig ind bag kulisserne i filmens magiske verden.

1 dag fra kr. 760

USA - Californien - Santa Monica - Pier - (2).jpg

Santa Monica cykeltur

Tag med på en guidet cykeltur ved Santa Monica og Venice Beach, og lær området at kende med en lokal guide.

3 timer fra kr. 440

Leopard som vilar på trädgren i Serengeti, Afrika

San Diego Zoo

San Diego Zoo er en af verdens største dyreparker, så her venter store dyreoplevelser for alle.

1 entré fra kr. 450

USA - Sequoia.jpg

Kæmpetræer og vingårde

Gå en tur blandt kæmpetræerne i Muir Woods, og besøg vingårde i Napa og Sonoma på denne tur fra San Francisco.

1 dag fra kr. 970

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on hop-off bus i San Francisco

Udforsk San Franciscos kvarterer og seværdigheder med byens hop-on hop-off busser.

24 timer fra kr. 375

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png