^
 • Rejser til Yosemite

  Vi sammensætter din rejse til det vestlige USA og Yosemite helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Yosemite

Yosemite ligger blot tre timers kørsel fra San Francisco og byder på en storslået verden med dramatiske bjerge, brusende vandfald, dybe skove og et rigt dyreliv.

Et godt udgangspunkt for dit besøg i Yosemite er Yosemite-dalen. Her findes flere gode overnatningsmuligheder samt nogle af parkens største seværdigheder. Deriblandt klippeformationerne El Capitan og Half Dome. Fra dalen fører et væld af vandrestier gennem parkens fantastiske natur. Du kan blandt andet vandre til den spejlblanke Mirror Lake eller Yosemite Fall. Det bedste overblik over Yosemite-dalen fås fra udsigtspunkterne Tunnel View og Glacier Point. 

Fantastisk natur og spændende dyreliv

Tag dig god tid til at vandre gennem parken. Udforsk de dybe skove, lad dig imponere over de brusende vandfald, gå over blomstrende højsletter, og nyd udsigten til de rå klippevægge. Flere steder i parken kan du også opleve nogle af verdens største træer; de gigantiske sequoia-træer i Mariposa Grove. Dyrelivet er ligeledes særdeles rigt, og med lidt held kan du opleve både hjorte, prærieulve og sågar sortbjørne på din vej gennem parken.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til det vestlige USA og Yosemite kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Med sine brusende vandfald, dramatiske bjerglandskaber og rige dyreliv er Yosemite et af højdepunkterne på en rejse gennem det vestlige USA. De fleste besøgende kommer i sommermånederne, hvor engene står i fuldt flor og vandfaldene sender kaskader af vand mod afgrunden. Parken kan også opleves om vinteren, hvor du blandt andet kan stå på ski, lade dig forkæle på en af parkens lodges eller opleve det unikke Firefall, hvor Horsetail Fall lyses op ad solen i en stærk orange farve, som var der ild i vandfaldet.


 


Top 5 seværdigheder i Yosemite


Der findes et hav af skønne steder i Yosemite, og det kan være svært at vælge, hvad du skal opleve. Derfor får du her nogle ideer til udflugter og aktiviteter, som er på vore top 5 liste.


 1. 1. Mariposa Grove

Yosemite er hjem for nogle af verdens største træer - de enorme sequoia-træer. I parkens sydlige del finder du Mariposa Grove, som er hjem for flere end 500 gigantiske sequoia-træer, der kan blive over 3.000 år gamle. Der er en række vandreruter i skoven, som tilbyder noget for alle ambitionsniveauer. Lige meget hvad du vælger, er det en fantastik oplevelse at vandre rundt blandt stammer så store som biler.


 1. 2. Mist Trail til Vernal Falls og Nevada Falls

Her er det ikke kun målet med turen, der er alle anstrengelserne værd. Nej, selve vandreturen mod Vernal Falls og Nevada Falls byder på fantastisk smuk natur og udsigter til vandfaldene undervejs. Første stop på ruten er Vernal Falls. Der er 2,4 km ad stien til toppen af Vernal Falls. Fortsætter du mod Nevada Falls skal du gå godt 3 km længere op ad bjerget, og turen her kræver, at du er i god fysisk form. Du belønnes dog rigeligt med en skøn udsigt over parken fra toppen.


 1. 3. Udsigt fra Glacier Point

Glacier Point er et must på rejsen til Yosemite National Park. Udsigtsposten fra toppen, der rejser sig 975 meter over skovene i dalen, er intet mindre end spektakulær. Du har det fulde overblik over parkens bjerge, der strækker sig så langt øjet rækker, Half Dome tårner sig op lige forude, og langt under dig ligger skovene og de grønne enge. Det er værd at være tidligt på færde, så du kan opleve solopgangen over bjergene, hvor solens varme stråler bader de nøgne granitklipper i sit varme lys. Eller tag til Glacier Point ved solnedgangstid, hvor farverne er helt fantastiske.


 1. 4. Dyrelivet

I Yosemite National Parks smukke landskaber findes der et rigt dyreliv. Parken er blandt andet hjemsted for både bjørne, pumaer, rødlosser, tykhornsfår, ræve, hjorte og et utal af andre dyr. Dyrene kan være svære at få øje på i parken, men alligevel skal du tage dine forholdsregler. Bjørnene i parken er nemlig sultne og nysgerrige. Derfor må du ikke have mad liggende i bilen om natten eller inde i dit telt, og du må ikke efterlade mad uden opsyn. Ellers kan de sultne bjørne blive fristet til at komme lidt for tæt på.


 1. 5. Mirrow Lake

Ikke langt fra foden af den majestætiske klippe Half Dome ligger Mirrow Lake. Tag shuttlebussen til Mirrow Lake stoppestedet, og følg stien godt 3 km gennem skoven. Det er ikke uden grund at søen her har fået navnet Mirrow Lake, for de smukke bjerge og skove, der omgiver søen, reflekteres klart og tydeligt i det blikstille vand. Tag badetøjet med, for det er fristende at tage en dukkert, inden turen går tilbage ad samme vej.


Overnatning i Yosemite


Der findes forskellige muligheder for overnatning i Yosemite National Park. Du kan for eksempel vælge at indlogere dig i Yosemite Valleys Half Dome Village, hvor du bor i telte med faste senge og gulv. En lidt primitiv, men fin, mulighed. I den anden ende af skalaen finder du The Majestic Yosemite Hotel, som er et luksuriøst og rustikt hotel med de rå bjergsider og skoven som nabo. Eller måske Wawona Hotel i det sydlige Yosemite var noget for dig? Her er der tale om et mere end 100 år gammelt hotel, der byder på masser af victoriansk charme og en skøn beliggenhed i parklignende omgivelser.


Der findes desuden 13 campingpladser i parken, hvor du kan parkere din autocamper eller slå dit telt op. På nogle campingpladser er det muligt at bestille plads på forhånd, mens andre fungerer efter først til mølle-princippet. Så her gælder det om at stå tidligt op.


Lige meget hvor du foretrækker at bo, er det en god ide at bestille i rigtig god tid. For der er rift om sengepladserne især i højsæsonen, som strækker sig fra juni til august.


Fakta om Yosemite


 • Delstat: Californien

 • Areal: 3.081 km2

 • Højeste punkt: Mount Lyell (3.997 m)

 • Etableret: 1891