^
 • Rejser til Yellowstone

  Vi sammensætter din rejse til Yellowstone helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Yellowstone

En rejse til Yellowstone byder på enestående naturoplevelser med masser af dyreliv.

Oplev Nordamerikas natur fra sin vildeste og mest storslåede side i Yellowstone National Park. Her græsser bisonokserne stadig i de åbne vidder, og ulve søger føde i skovene. Langs floderne lunter bjørne rundt på udkig efter det næste måltid, og i de kølige efterårsmåneder genlyder bjergene af hjortenes hule brøl. Velkommen tilbage til naturen. 

Oplevelser i Yellowstone

De største oplevelser i Yellowstone er naturligvis centreret omkring naturen. Se gejseren Old Faithful sende kogende vand 60 meter op i luften. Eller udforsk nogle af parkens mere end 200 andre gejsere. Andre højdepunkter er kløften Grand Canyon of the Yellowstone, der prydes af det mest berømte af parkens 110 vandfald. Glem heller ikke terrasserne ved Mammoth, dramatiske Bear Tooth Highway og Grand Prismatic Spring. Dyrene vandre frit omkring i hele parken. Men særlig Lamar Valley anses for at være et godt sted at kigge efter ulve, bison-okser, bjørne og væld af andre dyr. Elge er almindelige i åbne enge og skove i Bechler-området. Mens hjorte af forskellig art er et almindeligt syn i Norris, Hayden Valley og Mammoth Country. 

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Yellowstone kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Oplev Nordamerikas natur fra sin vildeste og mest storslåede side på en rejse til Yellowstone National Park. Her græsser bisonokserne i de grønne dale, og ulve søger føde mellem træerne. Langs floderne lusker bjørne rundt på udkig efter det næste måltid, og i efterårsmånederne genlyder bjergene af hjortenes brøl. Men det er ikke kun dyrelivet, der gør Yellowstone fantastisk. Det er også naturen, der byder på spruttende gejsere, dybe kløfter, brusende vandfald, store floder og åbne enge.


 


Top 5 seværdigheder i Yellowstone


Der findes et hav af spændende seværdigheder Yellowstone, og det kan være svært at vælge ud, hvad du skal opleve. Derfor får du her nogle ideer til udflugter og aktiviteter, som er på vores top 5 liste.


 1. Norris Geyser Basin

Området Norris ligger i den centrale del af Yellowstone National Park. Her bobler mudderpølene lystigt, gejsere sender vand mod den blå himmel, og de varme kilder dominerer landskaberne. Her dufter det af svovl fra undergrunden, hvor lavaen flyder langsomt afsted. Ved Porcelain Basin og Back Basin kan du via gangbroer komme helt tæt på den termiske aktivitet.


 1. Hayden Valley

Hayden Valley er fantastisk smuk. Bølgende græsenge, små søer, bugtende floder og dybe nåleskove præger dalen, som er omgivet af parkens bjergtinder. Men det er ikke kun naturen, der trækker besøgende til dalen. Den bugner nemlig også af dyreliv. Du kan ofte se prærieulve luske afsted gennem landskaberne, og enorme flokke af bisonokser græsser på engene. Grizzlybjørne søger til Hayden Valley om foråret, mens efteråret er et godt tidspunkt at opleve wapiti-hjorte. Fuglelivet er også rigt, og du kan med lidt held se både svaner, pelikaner, traner, fiskeørne og hvidhovet havørne.


 1. Old Faithful

Det er ikke uden grund, at Old Faithful har fået sit navn. Med intervaller på 60-110 minutter sender den ulmende gejser vand, som er 95 °C varmt, 55 m op i luften. Så bliv hængende i området op oplev det fantastiske syn, når gejseren går i udbrud. Old Faithful er dog blot en af de omkring 200 gejsere, du kan opleve ved at følge de gode vandreture i området. Nabogejseren Steamboat er den højeste i verden med udbrud på op imod 90 m. Men for at opleve den i udbrud skal der lidt mere end almindeligt held til, da der kan gå op imod 50 år imellem.


 1. Grand Canyon of the Yellowstone

Yellowstone River løber som en slange gennem parkens storslåede landskaber, og ved Grand Canyon of the Yellowstone vælter vandmasserne ud over kanten og falder i to store vandfald ned i bunden af en mægtig kløft. Kløften er mere end en kilometer bred på toppen og over 300 meter dyb. Veje langs både nordsiden og sydsiden fører til fantastiske udsigtspunkter, hvorfra du kan nyde synet af de mægtige vandmasser, der buldrer gennem kløftens bund langt under dig.


 1. Mammoth Hot Springs

Ved Mammoth Hot Springs strømmer kalksten ud fra undergrunden og skaber smukke hvide terrasser med fordybninger, som vandet fra de varme kilder løber ned over. Det er et helt unikt termisk område, som bestemt er et besøg værd. Område er også et godt sted at kigge efter wapiti-hjorte, der ofte græsser på plænen ved Mammoth Junction. Hold også øje med bjerggeder, bisonokser og bjørne, som også findes i området.


Overnatning i Yosemite


Med ni forskellige lodges og hoteller tilbyder Yellowstone National Park flere end 2.000 senge til parkens besøgende. Det mest berømte hotel i parken er Old Faithful Inn; en imponerende lodge bygget i træ og med en unik beliggenhed lige ved Old Faithful gejseren. Du kan også vælge at gå efter noget mere rustikt som Roosevelt Lodge, som tilbyder små enkelt indrettede hytter med eller uden bad og toilet. To af parkens hoteller har åbent i vinterperioden, hvor du kan opleve dyrelivet i de hvide omgivelser, vandre gennem sneen med snesko på eller nyde synet af gejserne, der sender kaskader af varmt vand mod den iskolde vinterhimmel.


Der er også rig mulighed for at campere i parken. I forår-, sommer- og efterår-perioderne er der fem forskellige campingpladser at vælge imellem, og på dem alle er der mulighed for at slå telt op eller parkere sin autocamper. Dette er for mange den helt rigtige måde at opleve Yellowstone National Park på. For her er du tæt på naturen og dyrelivet, som nogle gange kan komme skræmmende tæt på.


Vejret i Yellowstone


Vejret i Yellowstone er uforudsigeligt, og kan ændre sig meget hurtigt. Så lige meget hvornår du planlægger at besøge parken, så husk en varm jakke og regntøj. De fleste vælger at besøge parken om sommeren, hvor temperaturen ofte ligger på omkring 25 °C eller lidt over på lavtliggende steder. Nætterne er ofte kølige, og det er ikke ualmindeligt med en tordenbyge i ny og næ. Hen på efteråret falder temperaturerne, og omkring oktober begynder det at blive frostgrader. Hen over efteråret stiger nedbørsmængden, og der falder ofte en del sne i Yellowstone fra oktober helt hen til april måned. Vinteren byder på lave temperaturer, som ofte nærmer sig -15 °C. Sidst på foråret smelter sneen, og vilde blomster fylder landskaberne. Det er det, alle har ventet på, og i den lune sommer, nyder dyrene godt af naturens overflod. Håber du på godt på vejr er det har du skal besøge parken, men vil du derimod opleve parkens fantastiske vinterlandskaber, er der gode chancer for det fra november og frem til april.


Fakta om Yellowstone


 • Delstat: Wyoming, Idaho og Montana

 • Areal: 8.991 km2

 • Højeste punkt: Eagle Peak (3.462 m)

 • Etableret: 1872