^
 • Rejser til San Francisco

  Vi sammensætter din rejse til San Francisco helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til San Francisco

San Francisco charmerer alle med sine stejle gader, hyggelige kvarterer og farvestrålende victorianske bygninger.

Du kan nemt komme rundt i San Francisco til fods. Men med de mange bakker kan det være fristende at hoppe på en af de smukke gamle sporvogne, der bumler gennem gaderne. En af dem kører blandt andet til den velkendte Lombard Street, der snor sig ned ad en stejl bakke midt i byen.

China Town og Fishermans Warf

For en lille smagsprøve på kinesisk kultur må du tage til China Town. Små, sjove butikker ligger side om side og tilbyder alt fra naturmedicin til kopier af diverse mærkevarer. Fortsætter du nordpå kommer du til Fisherman’s Wharf, hvor du passende kan nyde en god frokost på en af de mange fiskerestauranter. Det er også her du kan opleve søløverne, som dovent ligger og slapper af i solen.

Golden Gate Bridge og Alcatraz

San Francisco Bugten byder på to særlig interessante seværdigheder. Én af dem er San Franciscos vartegn nummer ét; Golden Gate Bridge. Du kan gå over broen og nyde den smukke udsigt til byen, eller du kan leje en cykel og køre hele vejen fra San Francisco til den hyggelige by Sausalito på den anden side af bugten. 

Fra Golden Gate Bridge kan du blandt andet se helt til fængselsøen Alcatraz, hvor nogle af USA’s værste kriminelle holdt til fra 1934 til 1963. Det er muligt at besøge fængslet, som i dag er et museum. Her kan du lære om hverdagen i fælgslet og hører historierne om de kreative flugtforsøg, der har været forsøgt gennem tiderne.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til San Francisco kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Rejseforslag

Rejseforslag

Fakta

San Francisco er en af de byer, du vender tilbage til igen og igen. Der hersker en helt særlig stemning i de stejle gader, hvor de mange forskellige kvarterer som Chinatown og Castro, alle bidrager med noget helt særligt til byens farverige karakter. Victorianske bygninger flankerer de stejle gader, og ved bugten daser søløverne i solen med Golden Gate Bridge og Alcatraz i baggrunden.


 


24 timer i San Francisco


Man kan bruge mange dage – eller uger – på at udforske San Francisco. Men mindre kan også sagtens gøre det. Har du kun en enkelt dag til at opleve byen, får du her et bud på, hvordan en oplevelsesrig dag i San Francisco kan se ud.


Morgen: Du har en aktiv dag forude, så start dagen med en god kop kaffe og en solid morgenmad. Vi kan anbefale morgenmaden på Eight AM, som ligger tæt på Fishermans Warf. Trods navnet åbner caféen kl. 7.00, og er du tidligt ude, får du mulighed for at mærke roen i et ellers turistfyldt område.


Formiddag: Efter morgenmaden går du sydpå mod Jefferson St., hvor du kan leje en cykel. Tag turen på cykel over Golden Gate Bridge, hvorfra du har en spektakulær udsigt over bugten. Vel ovre på den anden side kan du gøre stop på den afmærkede rasteplads, Vista Point, hvorfra du får det fulde udsyn over San Franciscos skyline, Golden Gate Bridge og fængselsøen Alcatraz. Turen går samme vej tilbage, men den er mindst lige så fantastisk.


Middag: Du afleverer cyklen og kan stige på en af byens smukke gamle sporvogne ved Hyde St., hvor sporvognene har vendepunkt. Nyd byens puls, mens sporvognen bumler gennem de stejle gader, og oplev den snoede vej Lombard Street. Du kan stå af ved stoppestedet 5th & Powell, for derfra at tage den gamle farvestrålende trolley på linje F videre. Inden du ved af det, er du kommet til The Castro District.


Frokost: Du befinder dig midt i et af byens mest karakteristiske områder, Castro, der også er kendt som de homoseksuelles hovedkvarter. Dette ses flere steder, hvor bygninger, flag og fodgængerfelter prydes af de karakteristiske farverige ”pride-striber”. På den tilstødende vej Castro Street findes et væld af hyggelige restauranter og caféer, og det er nu tid til at slappe af og få genvundet kræfterne over en dejlig frokost.


Næste stop er Corona Heights Park - en lille park midt i byen, som byer på en fantastisk panoramaudsigt over både byens skyline, victorianske huse og Stillehavet. Her kan du fordøje frokosten og samle kræfter til resten af dagen.


Eftermiddag: Læg vejen forbi hippiekvarteret Haight Ashbury, der ligger cirka 20 minutters gang fra Corona Heights Park. Her findes butikker med udklædning og second-hand-tøj samt et bredt udvalg af caféer. Huse i forskellige farver pryder gaderne, og kunst i forskellige afskygninger bidrager med liv til kvarteret. Den vestlige ende af hovedgaden slutter ved den enorme Golden Gate Park, der huser adskillige museer, byens botaniske have og sågar en flok bisonokser.


Aften: Gå tilbage til Castro og tag trolley linje F tilbage mod midtbyen, hvor du kan udforske hyggelige Chinatown og Little Italy, der begge bugner af restauranter. Eller tag trolleyen hele vejen til Fisherman’s Wharf og stoppestedet Pier 39. Her ligger fiskerestauranterne tæt, og det er et godt sted at prøve den lokale fiskesuppe kaldet clam chowder. Har du bestilt billetter i god tid, er det muligt at tage en aftentur til fængselsøen Alcatraz. Her hører du om livet i fængslet og de mange fantasifulde flugtforsøg. Stemningen er en helt anden efter mørkets frembrud, og det hele fuldendes med en flot udsigt ind over byen.


Sen aften: Fisherman’s Wharf indbyder til en gåtur efter middagen for at nyde stemningen, inden dagen afsluttes på en bar med udsigt over byen mange lys. Adskillige hoteller i San Francisco har barer på de øverste etager. Blandt de bedste er The View på San Francisco Marriott Marquis, hvor dagens oplevelser kan fordøjes over et glas god, californisk vin, mens du nyder den fantastiske udsigt.


Top 3 udflugter fra San Francisco


San Francisco er skøn, men nogle gange får man lyst til at lægge byen bag sig og få nogle anderledes oplevelser. Området omkring San Francisco er rigt på fantastisk natur, gode vine og en kyststrækning, der tager pusten fra enhver. Her kan du læse om vores top 3 oplevelser fra San Francisco.


 1. 1. Yosemite National Park

Det er næsten ufatteligt, at du kun tre timers kørsel fra San Francisco kan finde vild natur i sådan skala som det er tilfældet i Yosemite National Park. Parken bugner af tårnhøje klipper, frodige dale, smukke søer og brusende vandfald, og via et stort system af vandrestier kan du opleve det hele på nært hold. Oplev for eksempel El Capitan, Half Dome, de gigantiske sequoia-træer og et rigt dyreliv, som blandt andet omfatter hjorte, prærieulve og sortbjørne.


 1. 2. Napa Valley

Søg væk fra San Franciscos intense storbyliv på en dagstur ud på landet, hvor nogle af landets bedste vine bliver til. Ikke langt fra byen kan du smage på de regionale sorter på vingårde i Napa og Sonoma. Flere steder kan du lære om, hvordan vinene bliver til og få guidede ture gennem vinmarker og faderum. Snyd heller ikke dig selv for et godt måltid mad på en af områdets mange gode gourmetrestauranter.


 1. 3. Highway 1 til Monterey

Kør en tur sydpå ad den ikoniske Highway 1, som snor sig langs Stillehavskysten. Her afløser den ene smukke udsigt den næste, og inden du ved af det, er du nået til Monterey, som byder på et fantastisk aquarium, hvor du nemt kan bruge et par timer. En anden mulighed er at tage på en hvaludflugt på udkig efter havets kæmper, som lever ud for kysten. Kør videre ad den famøse 17-Mile Drive, hvor rigmandsvillaerne ligger side om side langs den rå kyst. Gør stop i byen Carmel-by-the Sea, som er en charmerende lille by med små bindingsværkshuse, butikker og caféer, inden turen går tilbage mod San Francisco.


Vejret i San Francisco


Foråret i San Francisco byder på milde temperaturer omkring de 12 °C, men efterhånden som sommeren nærmer sig falder nedbørsmængden, og temperaturerne kan midt på sommeren komme op omkring 23 °C i dagtimerne. Efteråret kommer sent, og i oktober begynder der at falde stadig mere regn. Vinteren er mild og temperaturerne kommer næsten aldrig under 0 °C. Sne er derfor et særsyn i San Francisco. Vandtemperaturen er ofte lav på grund af de kolde havstrømme i Stillehavet, og der forekommer ofte tåge i San Francisco om sommeren.


Fakta


 • Delstat: Californien

 • Areal: 121,4 km²

 • Befolkning: 884.363

 • Sprog: Engelsk

 • Valuta: Amerikanske dollars

 • Flyvetid fra Danmark: 11 timer og 30 min.