^
  • Rejser til Los Angeles

    Vi sammensætter din rejse til Los Angeles helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Los Angeles

Los Angeles byder på en perlerække af ikoniske seværdigheder som Hollywood, Beverly Hills og Venice Beach.

Læg vejen forbi stjernernes hjem i det fashionable Beverly Hills, eller shop side om side med de kendte i mærkevarebutikkerne på Rodeo Drive. Filmmagien mærker du dog først virkelig i Hollywood, hvor hundredvis af stjerner i fortovet vidner om de mange kendte, der har sat deres aftryk på USA’s filmscene gennem årene.

Santa Monica og Venice Beach

Det er også værd at køre ad Sunset Boulevard til kysten, hvor de mindre strandforstæder Santa Monica og Venice Beach byder på hver sin unikke stemning. Her er der liv fra morgen til aften samt et væld af butikker, restauranter og skønne strande, som blot venter på at blive udforsket.

Los Angeles’ forlystelsesparker

Helt andre oplevelser venter i Disneylands eventyrlige univers, hvor du kan møde Mickey Mouse, Anders And og alle de andre velkendte figurer. Et besøg i Los Angeles er dog ikke komplet uden et besøg i Universal Studios, som giver indblik i filmens forunderlige verden.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Los Angeles kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Velkommen til Los Angeles. Stedet hvor stjernerne bor, drømmen lever og filmene bliver til. Her finder du store smukke private hjem, lange brede sandstrande, forlystelsesparker, der overgår din vildeste fantasi, og shopping i verdensklasse. Der er uden tvivl rig mulighed for at bruge penge i Los Angeles, men mange af de mest kendte seværdigheder er faktisk gratis, som blandt andet Hollywood-skiltet, Walk of Fame, Beverly Hills og Venice Beach. Dit besøg her bliver ikke kedeligt. Men hvor skal du begynde?


 


24 timer i Los Angeles


Vi har sammensat et forslag til, hvordan dine 24 timer i Los Angeles kan se ud. De fleste af oplevelserne i dette forslag er ganske gratis. Men er du i Los Angeles i flere dage, vil du måske også inkludere et besøg i Universal Studios eller Disneyland.


Morgen: Få en tidlig start på dagen og sæt kurs mod The Griffith Observatory. Observatoriet ligger i udkanten af Griffith Park, som strækker sig ind i et af Los Angeles’ bjergrige områder. Herfra har du en formidabel udsigt over byen, der strækker sig så langt øjet rækker. Observatoriet, har ikke åbent tidligt om morgenen, men bygningen og omgivelserne er smukke og fredfyldte i den tidlige morgenstund og et godt sted at starte dagen. Herfra kan du køre et smut forbi det famøse Hollywood, som troner højt oppe på bjergsiden bag byen.


Formiddag: Du bliver ved Hollywood temaet og sætter kurs mod Walk of Fame på Hollywood Boulevard. Her er fortovet dekoreret med stjerner, der bærer kendte kunstneres navn. Det er sjovt at gå på jagt efter ens egne favoritter, men vær tålmodig, for der er mange – rigtig mange! Læg også vejen forbi TCL Chinese Theatre, som blev bygget i 1927 og i dag huser verdens største IMAX biografsal. En af biografens store trækplastre er fliserne foran bygningen. For her har mere end 200 filmstjerner gennem tiden sat deres autograf og fod- eller håndaftryk.


Middag: Fra Hollywood Boulevard skal du sydpå mod The Grove. Det er blevet tid til lidt shopping i dette udendørs shoppingcenter, hvor du finder alle de kendte amerikanske mærkevarebutikker, dansende springvand, musik i højtalerne og en lille sporvogn, der kører fra den ene ende af centret til den anden. Efter lidt shopping er det blevet tid til frokost, og den kan du passende spise på Farmers Market. Her finder du alt lige fra frisk frugt, souveneirs, slagterbutikker, kaffebarer og et væld af små boder, der tilbyder mad fra mange forskellige lande.


Eftermiddag: Næste stop er Beverly Hills. Det kendte kvarter, hvor de rige og berømte bor. Gå en tur langs Rodeo Drive, hvor eksklusive butikker og hoteller ligger side om side.  Vil du gerne se store smukke huse til millioner af dollars, så kør en tur igennem The Flats og længere op ad bjergskråningerne, hvor husene blot bliver større. Desværre er mange af dem gemt væk bag høje mure, for at skærme mod nysgerrige blikke og sikre sig mod indbrud. Det er dog alligevel sjovt at køre på opdagelse ad de snirklede veje.


Fortsæt fra Beverly Hills til Venice Beach, som er den diametrale modsætning til de velpolerede, nydelige kvarterer i Beverly Hills. Gå en tur ad Venice Beach Boardwalk, hvor små butikker, gadesælgere, farverige personligheder, og kunstnere præger gadebilledet. Her er der plads til alle og altid noget at se på.


Aften: Kør lidt nordpå langs kysten, så når du til Santa Monica, hvor den berømte Santa Monica Pier strækker sig ud over stranden og videre ud i Stillehavet. Nyd stemningen ved stranden, hvor der er gang i beachvolley-banerne, og folk der cykler og løber på rulleskøjter på de lange stier langs stranden. Tag en tur med rutsjebanen på molen, eller lej eventuelt en cykel og udforsk kysten, inden solen nærmer sig horisonten og mørket falder på.  Det er blevet spisetid, og der er et hav af muligheder i Santa Monica. En af dem er den lille finurlige Cha Cha Chicken, som byder på god solid caribisk mad serveret i farverige omgivelser. En anden mulighed, hvis du er mere til en god burger, er Balcampo, som serverer rustik californisk mad i elegante og trendy omgivelser.


Nat: Har du mod på mere kan du tage til Korea Town, hvor du finder et bredt udbud af barer og klubber med underholdning nok til hele natten. Slut eventuelt af med natmad på Leo’s Taco Truck, hvor du får lækre smagfulde tacos, tortillas og burritos.


Disney Land og Universal Studios


Har du flere dage til rådighed i Los Angeles, og har du børn med, må du ikke snyde dig selv og familien for et besøg i Disney Land. Her venter spektakulære oplevelser i Disneylands eventyrlige univers, hvor du kan møde Mickey Mouse, Anders And og alle de andre velkendte figurer. Besøg Chip og Chaps træhytte, flyv med Dumbo den flyvende elefant, og besøg Torneroses slot.


Et tur til Los Angeles er heller ikke komplet uden et besøg i Universal Studios, som giver indblik i filmens forunderlige verden. Her kan du blandt andet se et stort Water World show, besøge Spingfield, hvor The Simpsons bor, tag en rundtur blandt Hollywoods filmkulisser, eller prøv de mange forlystelser i The Wizarding World of Harry Potter. Der er underholdning nok til flere dage!


Udflugter fra Los Angeles


Trænger du til at komme lidt væk fra byens menneskemylder og larm er der mange gode muligheder for dagsure i området.


Blot 35 km fra kysten ligger  for eksempel øen Catalina Island, som du kan komme til med færge. Turen tager cirka en halv time, så Catalina Island er det perfekte sted for en dagstur. Den smukke klippeø byder på et væld af aktiviteter og oplevelser. Mange af dem er til vands som for eksempel kajaksejlads, dykning, delfinsafari eller jetskiing. Der er dog også rig mulighed for at blive godt underholdt til lands. Øen har nemlig både en golfbane, gode cykelruter og endda en zipline, hvor du kan suse henover de rå landskaber.


En helt anden mulighed er at tage på en dagstur til ørkenbyen Palm Springs, der ligger som en grøn oase midt i den tørre ørken godt halvanden times kørsel fra Los Angeles. Byen kaldes kendissernes legeplads, og det er ikke uden grund, for mange kendisser som for eksempel Frank Sinatra og Leonardo DiCaprio er kommet her gennem årene. Nyd en dag med at slentre rundt til byens små butikker, gallerier og museer. Tag svævebanen til toppen af Mt. San Jacinto State Park and Wilderness Area, gå en runde på en af områdets mange golfbaner, eller udforsk de mange smukke kløfter med palmetræer og små bække i området.


Har du mod på mere storby, så kør et par timer sydpå til San Diego, som er den næststørste by i Californien efter Los Angeles. Her kan du få stillet shoppelysten og besøge Old Town San Diego, som markerer stedet for de første bosættere på USA’s vestkyst. Området er farverigt og stemningsfyldt og byder på masser af historiske bygninger, restauranter, butikker og museer. Læg også vejen forbi havnen med San Deigo Waterfront og USS Midway Aircraft Carrier - et hangarskib, der i dag er et museum.


Tag selv bilen på en dagsudflugt, eller bestil en guidet tur. Så skal du blot følge med og nyde oplevelserne i fulde drag.


Vejret i Los Angeles


Klimaet i Los Angeles er subtropisk, præcis som ved Middelhavet. Det betyder varme, tørre somre og milde vintre med nogen regn. Særligt foråret, som strækker sig fra marts til maj, er behageligt i Los Angels. Det er lunt med temperaturer op til 25 grader om dagen og mange solskinstimer. Der kan dog ofte være en smule tåge i morgentimerne. Efter en lang varm sommer med temperaturer op omkring de 30 grader venter efteråret hen i oktober måned, som ofte byder på mere regn og dalende temperaturer. Vinteren, der strækker sig fra december til februar, er mild og man oplever kun meget sjældent frostgrader og sne i Los Angeles. Ved strandene er det dog ofte lidt køligere hele året på grund af de kolde havstrømme.


Fakta om Los Angeles


  • Delstat: Californien

  • Areal: 1.302 km2

  • Befolkning: 3,9 mio.

  • Sprog: Engelsk

  • Valuta: Amerikanske dollars

  • Flyvetid fra Danmark: ca. 13 timer og 30 min.