^
  • Rejser til Grand Canyon

    Vi sammensætter din rejse til det vestlige USA og Grand Canyon helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Grand Canyon

Fuldend rejsen til USA med et besøg ved kløfternes kløft: Grand Canyon.

Grand Canyon er USA’s nok mest storslåede naturfænomen, og mindst én gang i livet bør du unde dig selv at opleve denne imponerende kløft, der dramatisk skærer sig vej gennem noget af Nordamerikas vildeste natur. 

Kløftens dimensioner siger det hele: 446 kilometer lang, op til 1,6 kilometer dyb og 15 km bred på det smalleste sted. Dermed kan Grand Canyon snildt måle sig med andre store attraktioner som for eksempel Yellowstone, Yosemite og Zion National Park. 

Sæt god tid af til Grand Canyon 

Grand Canyons størrelse taget i betragtning er det ikke underligt, at det tager tid at fatte kløftens udstrækning. Derfor anbefaler vi, at du afsætter mindst én fuld dag ved Grand Canyon. Dermed får du også mulighed for at opleve Grand Canyon ved solnedgang eller solopgang, hvor landskabets mange rødlige farver tager sig aller smukkest ud. Det er også her, at du vil kunne tage de smukkeste billeder af Grand Canyon.

Forbered dig inden turen ned i Grand Canyon

Det er muligt at vandre til bunden af Grand Canyon, men det tager tid og kræver forberedelse. Husk at medbringe rigeligt vand – også på kortere ture i landskabet.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til det vestlige USA og Grand Canyon kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Grand Canyon! Så bliver det ikke mere storslået og amerikansk. Kløften, der skærer sig vej gennem noget af Nordamerikas vildeste natur, er et must på enhver rejse til det vestlige USA, og du vil ikke blive skuffet. 


Tilbring mindst en dag i Grand Canyon National Park, for her er der nok at tage sig til. Alene det at nyde den fantastiske udsigt over de røde klippesider kan du få lang tid til at gå med. Men der er også mange aktiviteter at give sig i kast med i parken som eksempelvis vandreture, æselture og meget andet. Vi anbefaler også, at du oplever Grand Canyon enten ved solopgang eller solnedgang, når det i forvejen fabelagtige sceneri får en helt ny dimension i solens bløde, gyldne lys.


 


Grand Canyons bedste oplevelser


Der er mange måder at opleve Grand Canyon på. Så alt efter hvor meget tid du har, hvad dine interesser er, og hvor udholdende du er, kan du helt sikkert finde en aktivitet, der passer til netop dine ønsker.


Vandreture

Der findes rigtig mange gode vandretur ved og i Grand Canyon. De spænder helt fra de små stier langs med kløftens kant, hvorfra du har nogle fantastiske udsigter, til vandreture af flere dags varighed til kløftens bund. En af de mest populære vandreruter er Bright Angel Trail, som kan gennemføres på en dag. Stien fører dig gennem det, der virker som et endeløst antal hårnålesving 7,2 km ned i kløften til oasen Indian Gardens. I højsæsonen vil der være vand undervejs, men sørg alligevel for at tage rigeligt med samt salte snacks til turen. Udover Bright Angel Trail findes der et hav af andre vandreruter, du kan give dig i kast med. For et overblik kan du hente et kort på besøgscentret i parken. Parken tilbyder også gratis guidede ture, som du kan slutte dig til. Så har du en til at vise vej, og du hører også en masse om kløftens geologi, historie samt dyre- og planteliv undervejs. Læs beretningen om en vandretur ned i Grand Canyon


Rafting

I bunden af Grand Canyon løber Colorado River, der byder på glimrende rafting. Her får du både fart over feltet og fantastiske naturoplevelser undervejs. Der findes ture ad meget forskellig varighed. Lige fra få timer til ture, der varer flere uger. Sværhedsgraden varierer også. Så hvad enten du er mest tryg ved en rolig tur ned ad floden, eller du søger vind i håret og skumsprøjt om ørene, er der en tur for dig.


Helikoptertur

Det er fra en helikopter, at du for alvor oplever Grand Canyons mageløse storhed. Det er muligt at flyve fra flere steder i og omkring Las Vegas samt Gran Canyon lufthavn. Inde i nationalparken er det ikke tilladt at flyve under kanten af kløften, hvorimod du uden for parkens grænser godt må flyve ned i kløften. Lige meget, hvad du vælger, er det en fantastiske oplevelse at se kløften fra luften med Colorado River, der snor sig i bunden af kløften. Der findes ture på flere timer, hvor du lander i bunden af kløften og bydes velkommen med et glas champagne og snacks. Men du kan også ”nøjes” med en kortere tur, hvor du får det store overblik over de fantastiske landskaber fra luften.


Æselture

Besøgende i Grand Canyon har i mere end 100 år brug æsler til at transportere sig langs med og ned i kløften. Æslet er et stærkt og robust dyr, som kan klare de barske forhold, der byder på ujævne stier og ufattelig varme. Du kan tage en tur langs med kanten, hvor du får nogle fantastiske udsigter over kløften. Men du kan også vælge at tage turen hele vejen ned til Phantom Ranch, som ligger i bunden af kløften. Det er en fantastisk tur, og på æselryg slipper du for de værste anstrengelser. Æselturene er populære, så de skal bestilles mange måneder i forvejen.


Skywalk

Ved Grand Canyon West har du mulighed for at få en fantastiske oplevelse på skywalk, som er en glasbro, der strækker sig i en bue udover kløftens kant. Gå en tur på broen og kig ned gennem glasgulvet, hvor du kan se kløftens bund mere end en kilometer under dig. Det er en helt unik oplevelse at nyde udsigten over kløften herfra. Slut eventuelt besøget af med gourmetmad i restauranten Sa' Nyu Wa, som serverer fantastiske retter med udsigt til kløftens røde klipper.


Overnatning ved Grand Canyon


Hvis du kun er ved Grand Canyon en overnatning eller to, kan vi varmt anbefale, at du bor inde i selv parken tæt på kløften. Der er en række forskellige muligheder at vælge mellem, og langt de fleste ligger på kløftens sydlige side.


Udbuddet er ikke så stort, men du kan vælge mellem standard hoteller og de historiske og mere luksuriøse lodges. Endelig er der Phantom Ranch, der, som den eneste, ligger helt nede i bunden af kløften. Du kan kun komme hertil på æselryg eller gåben. Udover hoteller og lodges er der en række campingpladser i parken, som du kan benytte. Alle med god beliggenhed tæt ved kanten. Vil du campere i kløften, skal du have tilladelse fra Backcountry Office, som udsteder et begrænset antal tilladelser.


Fælles for både hoteller, lodges og campingpladser er, at de bliver fuldt booket lagt ud i fremtiden. Så få bestilt et værelse eller en plads lige så snart, din rejse er planlagt. Priserne på overnatning i Grand Canyon National Park afspejler efterspørgslen, så det er temmelig dyrt at bo her. Men det er uden tvivl pengene værd, hvis det blot er for en nat eller to.


Der er naturligvis andre muligheder for overnatning uden for parken. Nærmeste er Tusayan og derefter Williams, som ligger cirka en times kørsel syd for Grand Canyon.


Fakta om Grand Canyon


  • Delstat: Arizona

  • Længde: 446 km

  • Bredde: 29 km på det bredeste sted

  • Dybde: 1,8 km på det dybeste sted