^
  • Rejser til Californien

    Vi sammensætter din rejse til Californien helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Californien

Oplev skønne Californien med MyPlanet og få storbyer i verdensklasse og naturoplevelser for livet.

Californien er utroligt populær blandt danskerne – og det med god grund. Her finder du nogle af verdens mest spændende storbyer, Los Angeles og San Francisco, du finder Highway 1, der gør langs den dramatiske Stillehavskyst, her er masser af god mad og vin og tilmed nogle af de mest spændende nationalparker i hele USA, herunder Yosemite. Læg dertil Californiens vidunderlige klima med masser af solskinstimer. Alt dette tilsammen gør din rejse til Californien til en uforglemmelig oplevelse.

Californien på mange måder

Du kan opleve Californien på mange måder. Staten indbyder til kør-selv ferie i bil eller autocamper, men det er også oplagt blot at slå sig ned i f.eks. San Francisco i nogle dage. Det er nemlig nemt at komme til Californien – og i dag kan du flyve non stop til Californien med både SAS og Norwegian. 

MyPlanet skræddersyr din rejse til Californien

Hos MyPlanet er vi eksperter i rejser til Californien og vi er her for at gøre din rejse nem, god og sikker. Kontakt os og få et tilbud på din næste rejse til Californien. Det er helt uforpligtende.

Artikel om Californien

Læs artikel om, hvorfor Californien er så populær blandt danske rejsende til USA.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Californien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Rejseforslag

Oplevelser

Rejseforslag

Oplevelser

Fakta

Californien er i sandhed et fantastisk rejsemål. The Golden State, som den kaldes, byder på noget for alle aldre og interesser samt solskin i lange baner. Los Angeles og San Francisco er blot nogle af de spændende storbyer, du kan udforske i Californien. Men staten er også hjem for storslåede natur i blandt andet Yosemite National Park, Death Valley og langs Highway 1 ved stillehavskysten. God mad, dejlige vine og et imødekommende folkefærd gør blot din rejse til Californien endnu mere mindeværdig.


 


Bil eller autocamper i Californien?


Hvem drømmer ikke om et ægte road trip med vind i håret over Golden Gate Bridge, gennem Los Angeles palmeflankerede gader eller til Californiens vinområder? Californien er oplagt til en kør-selv-ferie i bil. Vejene er gode, afstandene er overkommelige, og undervejs støder du på sjove steder og seværdigheder, som du kan gøre holdt ved og udforske. Vi anbefaler, at hotellerne og visse udflugter bestilles på forhånd, så du har mest mulig tid til at nyde turen. Så lej en lækker bil, sæt din yndlingsmusik på, og mærk friheden ved et ægte amerikansk road trip.


En rundrejse i autocamper er også en oplagt måde at opleve Californien på. I en autocamper skal du kun pakke ud én gang, du bestemmer selv tempoet, og du får mulighed for at bo på nogle af de mange fantastiske campingpladser, der ligger midt i den skønne natur. Frokosten har du med dig og der er altid en kold vand ved hånden. Desuden er USA og Californien som skabt til de store mobile hjem, for her er der god plads på vejene og mange parkeringspladser til autocampere. Så der er ingen grund til bekymring over at skulle navigere rundt med sådan et stort køretøj.


Top 8 seværdigheder i Californien


Her har vi samlet nogle af de mest ikoniske seværdigheder og steder i Californien. Måske skal din rejse indeholde dem alle eller måske blot et par stykker. En ting er helt sikkert. Disse seværdigheder byder på store oplevelser.


1. San Francisco
San Francisco er en helt fantastisk stemningsfuld og hyggelig storby. De mange bakker giver byen en unik stemning, og du kan nemt gå rundt til byens mange seværdigheder. Eller hop på en af de smukke gamle sporvogne. Se den stejle gade Lombard Street, besøg China Town, og læg vejen forbi Fisherman’s Wharf, hvor søløverne slapper af i solen. Et besøg i San Francisco er ikke komplet uden en tur over Golden Gate Bridge og et besøg på den mystiske fængselsø Alcatraz. Disse og mange flere sjove oplevelser venter i San Franciscos gader og bugten for foden af bakkerne.


2. Napa Valley

Vineventyret i Napa Valley, som ligger nord for San Francisco, startede i 1960’erne, hvor man fandt ud af, at de mange solskinstimer og den lange tørre sommer danner de optimale betingelser for druerne. Siden da er den smukke dal blevet et sandt paradis for vin-elskere, der kommer for at nyde de fremragende vine på blandt andet zinfandel, pinot noir, cabernet sauvignon og chardonnay. Hele vejen fra Napa Valley by i syd, som byder på et væld af gourmetrestauranter, til Calistoga længere mod nord strækker vinrankerne sig over landskabets bløde bakker. Der er ikke langt fra byen til nogle af de mange vingårde i området, hvor du kan smage på årets høst. Tag eventuelt på en guidet tur til Nappa Valley


3. Los Angeles
Los Angeles byder på en perlerække af ikoniske seværdigheder – og mange af dem er gratis. Læg vejen forbi stjernernes hjem i det fashionable Beverly Hills, shop side om side med de kendte på Rodeo Drive, og gå på opdagelse ved stjernerne på Walk of Fame. Tag også til kysten, hvor de mindre strandforstæder Santa Monica og Venice Beach byder på masser af stemning, farverige personligheder, underholdning, restauranter og caféer. Helt andre oplevelser venter i Disneylands eventyrlige univers og Universal Studios, som giver et indblik i filmens verden.


4. Highway 1

Skal du på road trip i Californien, må du ikke snyde dig selv for Highway 1 langs stillehavskysten. Vejen strækker sig 800 km langs kysten og byder på storbyer, storslået natur og små hyggelige byer. På en kør-selv tur langs US Highway 1 venter højdepunkter som smukke San Francisco, Santa Cruz med den skønne strand og rutsjebanerne, sølver, der daser på stranden, den charmerende lille by Carmel-by-the-Sea, smukke Big Sur og stjernernes Los Angeles.


5. Yosemite National Park

Kun tre timers kørsel fra San Francisco ligger Yosemite National Park – et overflødighedshorn af vild natur, dyreliv og gode vandreruter. Et godt udgangspunkt for dit besøg i Yosemite er Yosemite-dalen. Her er der gode overnatningsmuligheder og nogle af parkens største seværdigheder. Som eksempelvis El Capitan og Half Dome. Tag dig god tid til at vandre gennem parken, udforsk de dybe skove, oplev brusende vandfald og gå over blomstrende højsletter. Parken er også hjem for nogle af verdens største træer; de gigantiske sequoia-træer. I de skønne omgivelser lever både hjorte, prærieulve og sortbjørne, som du med lidt held kan opleve.


6. Death Valley

et er ikke uden grund, af dalen her har fået navnet Death Valley. Her er varmt – rigtig varmt. Om sommeren kan temperaturerne snige sig op lige under de 50 °C. Af samme grund gav de tidlige pionerer dalens forskellige steder navne som Funeral Mountains (Begravelsesbjergene), Coffin Peak (Kistetoppen), Hell's Gate (Helvedes port), Starvation Canyon (Sultens kløft) og Dead Man Pass (Dødemandspasset). Death Valley er et nådesløs, men også utroligt smukt sted, som blandt andet byder på sandklitter, saltsletter og forunderlige klippeformationer.


7. Route 66
Route 66 er USA's mest legendariske vejstrækning. Turen fra Chicago i øst til Santa Monica i Californien er en rejse dybt ind i den amerikanske kultur, som lever i bedste velgående i de mange små, hyggelige flækker langs ruten. Flere steder i Californien kan du køre ad den gamle rute, men vælg eventuelt en kort distance ud, for vejen er ikke nær så velholdt som nogle af de større veje. I Victorville i Californien kan du på California Route 66 Museum se gamle neonskilte, kort, billeder og forskellige andre genstande fra den historiske rute.


8. Redwood National and State Parks

De færreste har hørt om Redwood National and State Parks, som ligger ved kysten i det nordlige Californien. Her kan du opleve de himmelstræbende Sequoia-træer, der kan blive op til 120 meter høje og mere end 4.000 år gamle. Gå en tur gennem den forunderlige verden under træernes kroner blandt de enorme træstammer. Her vil du føle dig meget lille blandt de enorme træer.


Vejret i Californien


Generelt er Californiens vejr meget, som det du kender fra Middelhavet med varme, tørre somre og milde, våde vintre. I den nordlige del af staten er temperaturerne dog væsentligt køligere, mens der i den sydlige del af staten er ørkenklima.


Om foråret er klimaet i Californien generelt lunt og behageligt. Mens den sydlige del af staten om sommeren ofte har temperaturer på omkring 25-30 grader. I den nordlige del af staten kommer temperaturerne sjældent meget over 20 °C. Efteråret kommer sent med milde temperaturer, hvilket også gælder vinteren, hvor man kun sjældent oplever sne. På grund af Stillehavets kolde havstrømme har Californien en meget lav badevandstemperatur ved strandene. Kun i den allersydligste del af staten kan vandtemperaturen snige sig op på 20 grader sidst på sommeren.


Fakta om Californien


  • Areal: 424.000 km2 (3. største stat i USA)

  • Befolkning: 40 mio.

  • Hovedstad: Sacramento

  • Største by: Los Angeles (4 mio.)

  • Sprog: Engelsk

  • Valuta: Amerikanske dollars

  • Flyvetid fra Danmark: Los Angeles – ca. 13 timer og 30 min. og San Francisco – ca. 11 timer og 30 min.