^
 • Rejser ad Route 66

  Lej en lækker bil, skru op for din ynglings musik, og mærk friheden.

 • Rejser ad Route 66

  Lej en lækker bil, skru op for din ynglings musik, og mærk friheden.

 • Rejser ad Route 66

  Lej en lækker bil, skru op for din ynglings musik, og mærk friheden.

 • Rejser ad Route 66

  Lej en lækker bil, skru op for din ynglings musik, og mærk friheden.

Rejser ad Route 66

Lej en lækker bil, skru op for din ynglings musik, og mærk friheden.

Route 66 er USA's mest legendariske vejstrækning. Turen fra Chicago i øst til Santa Monica i vest er en rejse dybt ind i den amerikanske kultur, som lever i bedste velgående i de mange små, hyggelige flækker langs ruten. Her synes ikke meget at have ændret sig siden Route 66's guldalder i 1950'erne.

Spektakulær natur

Undervejs på Route 66 venter også fantastisk natur og en række spændende storbyer. Du kører gennem vidtstrakte ørkenlandskaber langt væk fra civilisationen, og oplever spændende storbyer som Oklahoma City, Santa Fe og Los Angeles, hvor civilisationen udfolder sig i fuldt flor. Kontrasterne er store, og oplevelserne mindst lige så store.

Områder i Det centrale USA

Fakta

Route 66 eller Highway 66, som den også kaldes, er med årene blevet et legendarisk ikon for USA’s amerikanske drøm og frihed. Ruten fra Chicago i øst til Santa Monica i vest er en rejse dybt ind i den amerikanske kultur og folkesjæl. Nok fylder historien meget på ruten, men der venter også storslåede ørkenlandskaber, spændende storbyer og hyggelige små flækker.

Den originale Route 66 eksisterer ikke længere som officiel rute på kort og vejskilte, og det er ofte lidt af en detektivopgave at følge den gamle rute. Flere steder er nye motorveje anlagt oven på den gamle vej, og andre steder er Route 66 helt forsvundet. Er din drøm at følge vejen i sin fulde længde, findes der en del guidebøger, der kilometer for kilometer beskriver ruten og seværdighederne undervejs. Men du kan naturligvis også vælge kun at køre udvalgte strækninger af ruten. 


 


Route 66’s historie


De første strækning af den berømte vej blev åbnet i 1926, og i de efterfølgende år var det primært fattige immigranter, der fulgte ruten i jagten på lykken i det vestlige USA. Under 2. Verdenskrig blev vejen brugt flittigt af militæret, der fragtede materiel til USA’s vestkyst og videre ud i verden. Senere blev Route 66 taget i brug af den voksende amerikanske middelklasse, der havde fået bil og mod på eventyr. Med tiden kom nye, bredere motorveje til, og i 1985 blev ruten officielt, nedlagt og skiltene taget ned. 


Heldigvis er den genopstået, efterhånden som turisterne har fået øjnene op for den smukke historiske rute. Skiltene er sat op igen, og denne gang står der ”Historic Route 66” på dem. I dag kan du langs med ruten besøge små byer, der lever af turismen. Du kan finde museer, der især hylder 50'er nostalgien, og gamle tankstationer står præcis, som de gjorde for 70 år siden. 


Route 66 i bil, på motorcykel eller i autocamper?


En rejse ad Route 66 kan gøres på mange forskellige måder alt efter, hvad du drømmer om. og hvem du rejser sammen med. For mange er et ægte roadtrip i bil drømmen. Og hvis det så ovenikøbet kan blive i en åben sportsvogn, så gør det jo ikke noget. Men har du børnene med, kan det være, at en stor lækker familiebil, hvor komforten er helt i top, mere er sagen. For andre er drømmen om at køre ad Route 66 på motorcykel det ultimative. Og der er da også noget om, at vejens historie og symbolik spiller rigtig godt sammen med den følelse af frihed, du har på en motorcykel. På en kør-selv ferie i bil eller på motorcykel kan du bo på nogle af de mange hoteller og moteller, der findes langs med ruten. Udvalget er stort og mange motelkæder har i dag moteller langs med den historiske rute. Disse er generelt af fin standard, men det er også værd at benytte sig af nogle af de mindre og lidt ældre moteller. De har måske knap så høj standard. Til gengæld emmer de stadig af den ægte amerikaner motel-stemning, som hører sig et roadtrip ad Route 66 til.


En helt tredje mulighed er en rejse i autocamper. Vil du køre hele Route 66, kræver det dog, at du sætter længere tid af til at køre det lange stræk i en autocamper. Der findes masser af gode campingpladser langs ruten, så det bliver ikke et problem at finde overnatningssteder. Det kan dog være en god ide at bestille plads i forvejen.


Top 5 seværdigheder på Route 66


En rute som Route 66, der strækker sig 3.940 km gennem et land som USA, byder naturligvis på et hav af oplevelser og seværdigheder undervejs. Mange af de største seværdigheder som for eksempel Chicago, Oklahoma City, Grand Canyon og Los Angeles må du naturligvis ikke gå glip af. Men nedenfor kan du læse om nogle af de mindre kendte, men sjove og interessante steder, som vi også synes, er et stop værd. 


1. Gateway Arch i St. Louis, Missouri

St. Louis ligger lige på grænsen mellem det østlige og det vestlige USA, og byens vartegn The Gateway Arch, symboliserer netop denne overgang. Buen er 192 meter høj, og du kan tage turen hele vejen til toppen, hvorfra du på en klar dag kan se 30 kilometer væk. Mod øst kan du skimte Mississippi, og langt under dig ligger St. Louis. I forbindelse med buen ligger også Museum of Westward Expansion, der fortæller om opdagelsesrejsende, cowboys, indianere og de nybyggere, der søgte vestpå i håbet om et bedre liv.


2. Springfield, Missouri

Det var i Springfield, at Route 66 blev navngivet den 30. april 1926, og byen spiller derfor en vigtig rolle i vejens historie. Nyd den hyggelige stemning i byen, og besøg eventuelt Route 66 Car Museum, hvor du kan opleve den store samling af europæiske og amerikanske sportsvogne fra 1907 og helt op til i dag. En anden mulighed er at tage et smut forbi de nærliggende drypstenshuler, Fantastic Caverns, som uden tvivl vil imponere.


3. Cadillac Ranch, Texas

Lige uden for Amarillo i Texas finder du Cadillac Ranch, som består af 10 Cadillacs på rad og række med næsen begravet i ørkenens tørre jord. Kunstinstallationen blev til midt i 70’erne på initiativ fra den excentriske millionær Stanley Marsh, som lod kunstgruppen Ant Farm opføre værket som en hyldest til den legendariske Route 66. Hvis det lettere bizarre syn virker bekendt, kan der meget vel være noget om det. For Cadillac Ranch har været brugt flere gange i både kunstens og filmens univers.


4. Hackberry General Store, Arizona 

Hackberry General Store er bestemt et stop værd. Den gamle butik har ikke ændret sig meget gennem årene og byder på masser af sjove Route 66-souvenirs. Der er rigtig meget at se på for både børn og voksne, og vil du have en souvenir med hjem, er dette sted helt perfekt. Her findes Route 66 souvenirs i alverdens afskygninger fra skilte og trusser til forklæder og nøgleringe.


5. Black Mountains, Arizona

Endnu længere vestpå kan du fortsætte din Route 66-tur op gennem bjergpasset over Black Mountains. En af de smukkeste, men også mest krævende, strækninger på Route 66 er Black Mountains i Arizona. Den gamle vej er her i dårlig stand, og samtidig er den meget smal og snor sig gennem bakkerne. Den skønne natur, der omgiver dig, får dig dog hurtigt til at glemme de krævende kørselsforhold.


Fakta om Route 66


 • Delstater: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona, Californien

 • Længde 3.940 km

 • Åbnede: 1926 (800 km asfalteret vej)

 • Start og slut: Fra Chicago i Illinois til Santa Monica i Los Angeles