^
 • Rejser til Alaska

  Vi sammensætter din rejse til Alaska helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

 • Rejser til Alaska

  Vi sammensætter din rejse til Alaska helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

 • Rejser til Alaska

  Vi sammensætter din rejse til Alaska helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Alaska

Rejs til Alaska og oplev Anchorage, nationalparker, bjørn og masser af andet dyreliv!

Alaska er en af verdens sidste ægte vildmarker, og en på en rejse til Alaska er du garanteret naturoplevelser i absolut verdensklasse.

Bjørne, hvaler og masser af andre dyr

Kig efter bjørne, elge, rensdyr og et væld af andre dyr i Denali National Park, eller tag på hvalsafari fra Valdez og Seward. Oplev lange lyse sommerdage eller nordlys i Fairbanks, mens hovedbyen Anchorage byder på byliv, vandflyvere og museer om Alaskas indianere. 

Perfekt til bil og autocamper/motorhome

Du kan vælge at opleve Alaska i bil eller motorhome. Begge rejseformer giver dig friheden til at lade dig inspirere undervejs og stoppe, hvis du ser et dyr eller noget andet spændende, som skal udforskes nærmere. Rejser du i autocamper/motorhome i Alaska, kan du se frem til at campere på smukke campingpladser omgivet af naturen. Vælger du at opleve Alaska i bil, er hoteller og alt det praktiske ordnet hjemmefra, så du kan slappe af og bare nyde Alaskas smukke natur og rige dyreliv. 

Kom til rejseforedrag om Alaska og Yukon

I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Alaska og Yukon. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Alaska kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Alaska er USA’s nordligste stat og en af verdens sidste ægte vildmarker. Naturen er det der trækker i Alaska, og det er ikke uden grund. For mere storslået, råt og vildt bliver det næppe. I disse smukke omgivelser lever bjørne, elge, rensdyr og et væld af andre dyr, mens havene langs kysten er rige på hvaler og andet liv.


 


Transport i Alaska – hvordan kommer man rundt?


Alaska er – tro det eller ej – yderst velegnet til en rejse i bil eller autocamper. I bil eller autocamper oplever du den skønne natur undervejs, og du har friheden til selv at bestemme ruten, hvor du gør stop og tempoet. Kører du i autocamper, får du fornøjelsen af at bo på campingpladser omgivet af naturen. Vælger du derimod at køre i bil, er hotellerne bestilt hjemmefra, så alt du skal gøre er at nyde turen og det rige dyreliv.


Det er muligt at nå de fleste steder i Alaska i bil eller camper, men afstandene kan være store, så en anden mulighed er at tage et indenrigsfly. Ikke alene er det hurtigere, det er også en stor oplevelse at se Alaskas vildmark fra luften.


Sidste men ikke mindst er der mulighed for at tage en togrejse gennem Canadas vildmark, hvilket er en helt unik oplevelse. Du kan for eksempel køre med Alaska Railroad hele vejen fra Seward til Fairbanks i det centrale Alaska med stop i Anchorage, Wasilla, Talkeetna og Denali National Park. Toget har en vogn med glastag, som giver dig spektakulære udsigter undervejs, og servicen er helt i top.


Top 5 oplevelser i Alaska


Der mange fantastiske oplevelser at se frem til på en rejse til Alask, men her har vi valgt vores fem favoritter ud.


1. Krydstogt

Mange vil mene, at et krydstogt er et must på en rejse til Alaska. Du sejler langs en af verdens mest fantastiske kystlinjer, og vil opleve både oprindelig kultur, guldgraverhistorie og spektakulære naturscenerier med høje bjergtinder, spejlblanke fjorde og kælvende gletsjere. På et krydstogt har du også rig mulighed for at opleve både bjørne, hvaler, spækhuggere og ørne. Er et helt krydstogt for omfattende, er en anden mulighed en dagsudflugt til havs, hvor du kan få mange af de samme oplevelser.


2. Denali National Park

Danali er måske Alaskas mest imponerende nationalpark. Her strækker tundraen sig mod horisonten, og bag den hæver Nordamerikas højeste bjerg, Mount McKinley, sig 6.194 meter mod den blå himmel. Toppen er dækket af sne året rundt, og gletsjere glider ned ad bjergsiderne. Elge og rensdyr græsser i de åbne landskaber, mens bjerggeder holder sig til bjergsiderne. Grizzly-bjørne og sorte bjørne søger føde i parken, og med lidt held kan du også se ulve. Omkring 40 forskellige pattedyrsarter og hele 167 fuglearter er registreret i parken, og da Danali aldrig har været brugt som jagtområde, er dyrene her mindre bange for mennesker.


3. Anchorage

Anchorage er din indgang til Alaska, og det er et dejligt sted at starte. Anchorage er en sand storby med restauranter, butikker, højhuse og masser af seværdigheder.  Byen er smukt placeret ved Cook Inlet og med Chugach Mountains’ bjergtoppe i baggrunden. Lej en cykel og udforsk kysten, hvor der ofte kan ses hvaler i fjorden, prøv lykken på en fisketur i floden, der løber gennem Anchorage, og nyd et godt måltid mad med lokalt brygget øl til aften. En anden mulighed er et besøg på Alaska Native Heritage Centre, hvor du kan lære mere om de indianerstammer, der boede i Alaska, da amerikanerne grundlagde staten.


4. Dyreliv

Dyrelivet i Alaska er ualmindelig rigt, og der venter dig mange spændende oplevelser både på land og på vandet. Tag på en af de mange arrangerede ture med en kyndig guide, som ved, hvordan man bedst spotter dyrene og undervejs fortæller en masse om vildmarkens natur, historie og dyreliv. Oplev bjørne fange laks i floderne, hvidhovedet havørne, der svæver på himlen, pukkelhvaler, som glider gennem vandene og elge på udkig efter mad i skoven. Men husk også at nyde de fantastiske omgivelser, mens du er på udkig efter dyrene.


5. Flyvetur

Du bør unde dig selv en flyvetur, mens du er i Alaska. Det er en fantastiske oplevelse at se det storslåede landskab fra luften. Under dig strækker sneklædte bjerge sig, så lagt øjet rækker, tæt skov dækker landskaberne, og de mange gletsjere smyger sig ned af bjergsiderne. Du kan enten tage en tur med vandfly eller helikopter. Eller vælg en tur, hvor du lander på en gletsjer og kan udforske omgivelserne nærmere. Lige meget hvad, bliver det en oplevelse for livet!


Find inspiration til flere gode oplevelser i Alaska.


Vejret i Alaska


Sommeren i Alaska byder på ganske behagelige temperaturer op imod 20 °C i dagtimerne og ned omkring 10 °C om natten. Om sommeren kommer der en del nedbør, hvilket fortsætter ind i efteråret, som begynder tidligt i Alaska. Her falder temperaturerne støt og roligt hen imod en lang kold vinter, som varer fra november til marts. Her ligger temperaturerne oftest under frysepunktet og nogle steder i det centrale og nordlige Alaska kommer de helt ned til -25 °C. Til gengæld falder der knap så meget nedbør i vintermånederne som om sommeren og efteråret. Det bedste tidspunkt at rejse til Alaska på er forår og sommer. Det vil sige fra april måned og frem til august. Her er temperaturerne gode, og chancerne for tørvejr og en del solskinstimer relativ gode. 


Fakta om Alaska


 • Areal: ca. 1.7 mio km2 (USA’s største stat)

 • Befolkning: ca. 738.000

 • Hovedstad: Juneau (ca. 32.400)

 • Største by: Anchorage (ca. 298.100)

 • Sprog: Engelsk

 • Valuta: Amerikanske dollars

 • Flyvetid fra Danmark: Anchorage – ca. 19 timer.

Kort