^
 • Den ultimative Sydafrika rejse i bil

  27 dage fra kr. 31.900

 • Den ultimative Sydafrika rejse i bil

  27 dage fra kr. 31.900

 • Den ultimative Sydafrika rejse i bil

  27 dage fra kr. 31.900

 • Den ultimative Sydafrika rejse i bil

  27 dage fra kr. 31.900

 • Den ultimative Sydafrika rejse i bil

  27 dage fra kr. 31.900

Den ultimative Sydafrika rejse i bil

Oplev det bedste af Sydafrika og Swaziland på den ultimative rundrejse i egen bil.

27 dage fra kr. 31.900

Pris pr. person, når 2 voksne rejser sammen
Tillæg i højsæson fra kr. 2.000
Prisen inkluderer: Fly, billeje, overnatninger på lodges, hoteller og guest houses inkl. morgenmad samt nogle safariaktiviteter

Tag på den ultimative Sydafrika rejse i bil, og oplev alt det bedste af Sydafrika. Kig efter Afrikas vilde dyr i verdensberømte Sabi Sand ved Kruger, sejl på floderne ved St. Lucia, og udforsk naturen i Zululand og Drakensbjergene. Stå på kanten af Blyde River Canyon på Panoramaruten, kør langs dramatiske kyster og hyggelige småbyer på The Garden Route, og besøg vingårde ved Swellendam. Du kommer også tæt på zuluernes kultur, oplever Afrikas kontraster i smukke Cape Town og besøger det lille kongerige Swaziland. 

Undervejs bor du på gode førsteklasses hoteller, safarilodges og guesthouses, der alle kombinerer moderne komfort med ægte sydafrikansk gæstfrihed. Rigtig mange måltider og aktiviteter er inkluderet, og du har bil til rådighed under hele rejsen. Dette giver friheden til at stoppe, når du har lyst, og lade dig inspirere til små eventyr undervejs. De færreste besøger Sydafrika mere end én gang i livet, og på denne rejse får du det hele med – vel at mærke med god tid undervejs og et ualmindeligt højt komfortniveau. 

OBS. Hotellerne kan variere fra de her nævnte, hvis I rejser med børn. Derved kan også antallet af inkluderede måltider variere.

Kom til rejseforedrag om Sydafrika

I løbet af året holder vi foredrag om rejser til Sydafrika. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her.

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark mod Sydafrika.

Dag 2: Ankomst til Sydafrika

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika, så turen foregår som oftest uden jetlag. Vel ankommet til Johannesburg bliver du budt velkommen i lufthavnen, hvor du også modtager din personlige rejseplan. Herefter henter du lejebilen og kører ind til dit hotel der ligger ved lufthaven. Resten af dagen er fri til at slappe af oven på rejsen og få de første indtryk af Sydafrika. 

Dag 3: Johannesburg – Pilgrim’s Rest

Du lægger storbyen bag dig fra morgenstunden og sætter kurs mod den hyggelige lille by Pilgrim’s Rest, der ligger omgivet af storslåede landskaber ikke langt fra Drakenbergs-plateauet. Her indlogeres du på dit hotel Royal Hotel Pilgrim's Rest for de kommende 2 nætter. Brug eventuelt eftermiddagen på at udforske den historiske guldgraverby. Forskellige museer rundt om i byen fortæller om områdets guldgraverhistorie, men det er også en stor oplevelse bare at gå gennem den gamle by og mærke stemningen fra en for længst svunden tid. 

Dag 4: Panoramaruten

Du har hele dagen til at udforske de dramatiske omgivelser, der med rette er kendt som Panoramaruten. Blandt de mange højdepunkter er kløften, Blyde River Canyon, der skærer sig 60 km gennem landskabet, før den forsvinder ud i lavlandet på den anden side af Drakensbjergene. Udsigtspunktet God's Window er også et besøg værd. Navnet er velvalgt, for udsigten ud over kløften langt under dig er intet mindre end superb. Stop også ved Bourkes Luck Potholes, hvor rindende vand gennem millioner af år har forvandlet klipperne til surrealistiske skulpturer. Helt anderledes landskaber findes ved The Pinnacle og rundt om Graskop, hvor adskillige smukke vandfald pryder landskaberne. 

Dag 5: Graskop – Sabi Sand Game Reserve

Forude venter et af turens absolutte højdepunkter, når I fortsætter østpå mod det verdensberømte Sabi Sand Game Reserve. Området grænser op til Kruger National Park, og Sabi Sand regnes med rette for at være blandt de bedste safari-områder i hele Afrika. Området er især kendt for sine leoparder, men alle Afrikas ikoniske dyrearter lever her. Så du kan roligt se frem til naturoplevelser i absolut verdensklasse. Du bor tilmed rigtig godt på Elephant Plains Game Lodge, der på bedste vis fanger den ægte safaristemning.

Dag 6-7: Safari i Sabi Sand Game Reserve

Dagene på Elephant Plains Game Lodge står i safariens tegn. Du står op med solen, og sammen med lodgens øvrige gæster begiver du dig ud på dit første game drive ud i reservatet i søgen efter Afrikas vilde dyr. Der er godt chancer for at se The Big Five i Sabi Sand, og med lidt held kan du også opleve leoparder. Du har naturligvis en erfaren ranger med, der hjælper med at lokalisere dyrene, så læn dig tilbage og nyd turen gennem Afrikas smukke natur. Tilbage på lodgen venter morgenmaden, og der er tid til at slappe af i de skønne omgivelser og fordøje morgenens oplevelser. Tag en dukkert i poolen, nyd en kold drink, og læs en god bog. Inden du ved af det, er det tid at sætte sig til rette i safarijeepen igen og begive sig ud på endnu en safaritur på udkig efter løver, elefanter, næsehorn, leoparder og alle de andre vilde dyr. Du vender tilbage til lodgen først på aftenen, hvor middagen serveres i lodgens boma, mens mørket stille sænker sig over bushen.

Dag 8: Kruger – Swaziland

Du forlader nu Sydafrika for en stund og kører ind i det lille kongerige Swaziland. Her ligger små landsbyer spredt rundt blandt lave, græsklædte bjerge, og tempoet føles langsommere i nabolandet. Swaziland er med rette stolt af sin rige kultur, og landets etniske grupper gør meget for at værne om deres traditioner. Derfor er det ikke ualmindeligt at se folk i farvestrålende klædedragter eller landsbyer bestående af lerklinede hytter med stråtag. Også landets håndværkstraditioner er stærke, og produkter af høj kvalitet sælges rundt om i landet. I Swaziland bor I på Reillys Rock Hilltop Lodge. En rigtig hyggelig lodge, med en flot udsigt og charmerende stenbygninger fyldt med historisk charme. En del dyr holder til i området, og det er ikke ualmindeligt at se små antiloper og forskellige fugle i lodgens have. 

Dag 9: Swaziland

Nyd en stille og rolig morgenmad på græsplanen i lodgens have, inden dagens oplevelser. Hvordan I vælger at bruge dagen, er helt op til jer. Lodgen ligger i det naturskønne Mlilwane Wildlife Sanctuary og tilbyder et væld af forskellige aktiviteter (nogle mod betaling). Udforsk naturen og lodgens fine botaniske have til fods, eller lej mountainbikes, og oplev området på egen hånd eller med guide. I kan også køre på safaritur på udkig efter det lokale dyreliv, eller lære om den rige lokale kultur i en nærliggende landsby. Mulighederne er mange, så der er nok at fortælle omkring bålet om aftenen, hvor du mødes med de øvrige gæster over en drink, inde middagen serveres. 

Dag 10: Swaziland – St. Lucia

Fortsæt tværs gennem Swaziland og tilbage til Sydafrika, hvor kursen sættes sydpå mod St. Lucia. St. Lucia er en hyggelig lille by nær kysten og det store vådområde iSimangaliso, hvis frodige natur og rige fugleliv er optaget på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Vel fremme indlogeres I på et hyggeligt lokalt guesthouse, der ligger tæt på både byen og naturen. Så tæt faktisk, at antiloper, aber og vortesvin af og til finder vej til haven. Sågar flodheste ses af og til, og i sjældne tilfælde kigger en leopard forbi i nattens mulm og mørke! Efter indlogering kan resten af dagen bruges på afslapning eller udforskning af byen og den vilde natur omkring den.  

Dag 11: St. Lucia

Det kan i høj grad anbefales at tage en guidet sejltur i iSimangaliso Wetland Park, hvor flodheste daser i det kølige vand, og store krokodiller lurer i vandskorpen. Det er dog først og fremmest parkens mere end 500 forskellige fuglearter, der lokker folk til fra hele verden. Isfugle kigger efter fisk på de lave grene langs vandløbende, mens smukke flamingoer sopper i lavvandede laguner side om side med graciøse hejrer, og højt over floderne cirkler fiskeørne på udkig efter det næste måltid. 

En anden mulighed er at besøge nationalparken Hluhluwe-Imfolozi på en guidet heldagstur. Alle de berømte safaridyr lever i parken. Deriblandt sjældenheder som afrikanske vildhunde og geparder. Men Hluhluwe-Imfolozi er først og fremmest berømt for sine næsehorn. Det var her, man i slutningen i 1800-tallet samlede det sydlige Afrikas allersidste næsehorn i et desperat forsøg på at redde det store dyr. Arbejdet bar frugt. I dag lever der cirka 1.500 hvide næstehorn og 360 sorte næsehorn i parken, og dyr er blevet sat ud mange andre steder i Afrika. 

Dag 12: St. Lucia – Zululand

Du lægger kysten bag dig og kører mod hjertet af zuluernes gamle hjemland og den luksuriøse Isandlwana Lodge. Historie og kultur spiller en vigtig rolle i denne del af landet, der i århundreder har været zulu-folkets højborg. Zuluernes kultur præger stadig området på mange måder, og monumenter rundt om i landskaberne minder om de blodige slag mellem zulukrigere og britiske soldater. Om eftermiddagen kan du vælge at tage med på en guidet tur til slagmarkerne, hvor en lokal guide fortæller en masse om områdets historie og kultur. Eller du kan udforske landskaberne fra hesteryg, hvis du foretrækker det (aktiviteter er ikke inkluderet). Slut dagen af med en god middag på lodgen med udsigt til de åbne landskaber og bjergene i baggrunden.

Dag 13: Zululand

Dagen i dag er fri til at nyde nogle afslappende timer på lodgen. Eller du kan komme på en tur til en lokal zulu-landsby. Her får du et dybere indblik i zulu-kulturen og deres mange spændende traditioner og ritualer. Eller er det dyrelivet der trækker, er det muligt at komme på en vandretur med guide på udkig efter dyrelivet. Det er altid en spændende oplevelse at følge sporene gennem landskabet, mens man hører mere om naturen og dyrelivet. Du kan også få lodgens personale til at forberede en picnic, som du kan tage med til et nærliggende vandfald (aktiviteter er ikke inkluderet). Aftenen tilbringes tilbage på lodgen, hvor middagen serveres i restauranten.

Dag 14: Zululand – Drakensbjergene

Fortsæt dybere ind i landet til Drakensbjergene, der danner grænse mellem Sydafrika og Lesotho. Med en højde på op til 3.482 meter er Drakensberg-bjergene den højeste bjergkæde i det sydlige Afrika, og hele området bugner af fantastiske vandrestier mellem bratte bjergsider, skjulte dale, og den største samling af hulemalerier syd for Sahara. Malerierne giver en fantastisk indsigt i san-folkets liv og mytologier, der har udfoldet sig her over en periode på mere end 4.000 år. Også dyrelivet er rigt, og kombinationen af spektakulære landskaber, dyreliv og historie har sikret området en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Vel fremme indlogeres du for de kommende 2 nætter på et hotel med en fantastisk udsigt over området.

Dag 15: Drakensbjergene

Du har hele dagen til at udforske området, der indbyder til vandreture i den spektakulære natur. Farlige rovdyr møder du næppe her. Men med held ser du måske de enorme elan-antiloper eller en af de sjældne lammegribbe, der svæver elegant på opvindene. Også bavianer og forskellige andre dyr lever i området. Det samme gør mere end 170 forskellige fuglearter. Foruden dyrene og landskaberne, er det værd at besøge nogle af de fantastiske vægmalerier, der har prydet klippevæggene siden tidernes morgen. Eller måske prøve lykken med fiskestangen. 

Dag 16: Drakensbjergene – Durban – Port Elizabeth

Fra Drakensbjergene sættes kursen mod storbyen Durban. Her afleveres bilen i lufthavnen, hvorefter du flyver til Port Elizabeth langs Sydafrikas sydkyst. En ny bil står klar til dig i lufthavnen, så du let kan køre til strandforstaden Summerstrand ved Port Elizabeth. Brug resten af dagen på at udforske Port Elizabeth, eller bliv i Sumemrstrand, og nyd havet og de dejlige omgivelser. 

Dag 17: Port Elizabeth – Knysna

I dag begiver du dig ud på den berømte Garden Route, der fører fra Port Elizabeth til Cape Town. Hele turen er cirka 800 km lang og byder på dramatiske kyster, skiftende landskaber og charmerende kystbyer. Blandt de hyggeligste byer langs ruten er Knysna, der ligger ved Knysna-lagunen omgivet af frodige skove, fredfyldte søer og gyldne strande. Her indlogeres du på det hyggelige Knysna River Club, der ligger i frodige omgivelser lige ned til lagunen. Alligevel er du aldrig langt fra Knysnas hyggelige butikker, gallerier og caféer.

Dag 18: Knysna

Nyd den inkluderede morgenmad, så du er klar til at udforske Knysna og omegn. Mulighederne er mange. Start eksempelvis formiddagen med en sejltur på Knysna-lagunen efterfulgt af et besøg i Featherbed Nature Reserve, hvis tætte skove og klipper bevogter indsejlingen til den store lagune. Eller find badetøjet frem, og nyd en dag på stranden efterfulgt af en vandretur i de smukke omgivelser. Men sørg for at have appetit til Knysnas mest berømte specialitet, friske østers, der serveres på hyggelige fiskerestauranter ud til lagunen. 

Dag 19: Knysna – Oudtshoorn

Læg Knysna bag dig, og kør ind i landet. Turen fører dig først langs kysten, før den drejer nordpå over det spektakulære Outeniqua Pas. Gradvist bliver landskaberne tørre og vildere, og nær byen Oudtshoorn begynder strudsefarme at dukke op langs vejen. Oudtshoorn er netop berømt for sine mange strudsefarme, og en del af dem er åbne for besøgende, så du kan komme tæt på de forunderlige dyr. Eller gå under jorden, og udforsk de imponerende drypstenshuler Cango Caves. Natten tilbringes på De Zeekoe Guest Farm; et rustikt, men samtidig luksuriøst sted fyldt med sjæl og en flot beliggenhed i en frodig dal omgivet af grønklædte bjerge. 

Australien - victoria - Yarra Valley

Dag 20: Oudtshoorn – Swellendam

Fortsæt vestpå fra Oudtshoorn mod Swellendam. Snart begynder vinmarker at dukke op i landskaberne som en tydelig indikation af, at du nu bevæger dig ind i Sydafrikas berømte vindistrikter. Vejen kaldes i folkemunde for Verdens længste vinrute, og der er rig mulighed for at gøre stop og smage på herlighederne undervejs. Vingårde ligger langs vejen, og i de idylliske små landsbyer, lokker hyggelige caféer og glimrende restauranter. I Swellendam indlogeres du på The Hideaway, der er et luksuriøst bed and breakfast indrettet i et af Swellendams ældste bygninger.

Dag 21: Swellendam

Swellendam er en af Sydafrikas ældste byer, og adskillige historiske bygninger og gamle egetræer pryder bymidten, der ligger spektakulært mellem bølgende marker for foden af lave bjerge. Stemningen i byen er afslappet, og der er et væld af aktiviteter at vælge imellem i og omkring byen. Hvordan du bruger dagen, er helt op til dig. Tag på vingårdsbesøg, oplev et af byens fine små museer, eller snør vandreskoene, og udforsk den omkringliggende natur til fods. Eller find en hyggelig fortovscafé, og nyd stemningen i Swellendams historiske gader. Ligegyldigt hvordan du vælger at bruge dagen, vil du hurtigt opdage, hvor let det er at forelske sig i denne lille by. 

Dag 22: Swellendam – Cape Town

Fortsæt gennem Vinlandets historiske smålandsbyer og berømte distrikter mod Cape Town. Eller tag en mere sydlig rute via Hermanus langs kysten. Hermanus er først og fremmest berømt for de mange sydlige rethvaler, der holder til i bugten ud for byen fra juli til november. Hvalerne kommer ualmindelig tæt på land her, og det er ikke ualmindeligt at se dem boltre sig i bølgerne mindre end 20 meter fra kysten. Fra Hermanus er det værd at tage den mindre og længere kystvej via Kleinmond og Strand til Cape Town. Kysten på dette stræk er utrolig smuk, og der er mange gode stop undervejs. Eksempelvis ved den store pingvinkoloni ved Betty's Bay. I Cape Town indlogeres du på De Waterkant House Cape Town for de kommende fire nætter.

Dag 23-25: Cape Town

Med sin beliggenhed mellem Atlanterhavet og dramatiske fladtoppede bjerge er Cape Town uden tvivl blandt verdens smukkeste storbyer. Det er også en meget spændende by med interessant shopping og et rigt folkeliv, der giver et godt indblik i det moderne Afrikas store kontraster. Byen bugner af oplevelser. Tag svævebanen til toppen af Table Mountain, besøg Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet, eller få et indblik i den anden side af Sydafrika på en guidet tur til et township. 

Naturen er aldrig langt væk i Cape Town, og med bilen til rådighed kan du let køre ad den bjergfyldte halvø til Kap Det Gode Håb. Det er en flot tur, der tager dig forbi hyggelige fiskerbyer, populære strande og et rigt dyreliv, der tæller både bavianer, antiloper, sæler og pingviner. Vinlandets frodige bjerge og historiske småbyer er også kun en kort køretur væk, og gode vandrestier snor sig mellem bjergene omkring byen. 

Dag 26: Afrejse fra Sydafrika

Når tid er, går turen mod lufthavnen. Her afleveres bilen, inden hjemrejsen begynder. 

Dag 27: Ankomst til Danmark

Du ankommer til Danmark. 

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Højsæson  Fra 33.900 kr.  Kontakt os for pris
 Lavsæson  Fra 31.900 kr.  Kontakt os for pris

Prisen inkluderer

 • Flyrejse fra Danmark til Johannesburg og hjem fra Cape Town
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 26 dages billeje, Toyota Avanza el. lign
 • 1 nat på Peermont Metcourt inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Royal Hotel Pilgrim's Rest inkl. morgenmad
 • 3 nætter på Elephant Plains Game Lodge inkl. alle måltider samt 2 safariaktiviteter pr. dag
 • 2 nætter på Reillys Rock Hilltop Lodge inkl. morgen- og aftensmad
 • 2 nætter på St. Lucia Forest Lodge inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Isandlwana Lodge inkl. helpension
 • 2 nætter på Drakensberg Monks Cowl Golf Resort inkl. morgenmad
 • Flyrejse fra Durban til Port Elizabeth
 • 1 nat på The Kelway Port Elizabeth inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Knysna River Club inkl morgenmad
 • 1 nat på De Zeekoe Guest Farm Oudtshoorn inkl. morgenmad
 • 2 nætter på The Hideaway Swellendam inkl. morgenmad
 • 4 nætter på De Waterkant House Cape Town inkl. morgenmad
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Bemærk: Ovenstående hoteller og lodges kan erstattes af lignende af samme standard.
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Dansk indenrigstilslutning
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Priserne er vejledende

Der tages forbehold for tillæg ved højtider og særlige begivenheder samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.