^
 • Safari, Zululand og Drakensberg

  14 dage fra kr. 25.900

 • Safari, Zululand og Drakensberg

  14 dage fra kr. 25.900

 • Safari, Zululand og Drakensberg

  14 dage fra kr. 25.900

 • Safari, Zululand og Drakensberg

  14 dage fra kr. 25.900

 • Safari, Zululand og Drakensberg

  14 dage fra kr. 25.900

Safari, Zululand og Drakensberg

På denne rejse til KwaZulu Natal får du rig mulighed for at opleve noget af det bedste, som dette naturskønne område af Sydafrika har at byde på.

14 dage fra kr. 25.900

Pris pr. person, når 2 voksne rejser sammen
Tillæg i højsæson fra kr. 3.000
Prisen inkluderer: Fly, transport, overnatninger inkl. mange måltider og safari

KwaZulu Natal er uden tvivl en af Sydafrikas mest oversete provinser. Det til trods for, at den er en af landets absolut smukkeste. På denne rejse får du rig mulighed for at opleve noget af det bedste, som dette naturskønne område af Sydafrika har at byde på.
Du starter med tre dages ultimativ safari på en lækker førsteklasses safarilodge, der ligger med en fantastisk udsigt over et af Sydafrikas ældste beskyttede naturområder; Hluhluwe iMfolozi. Her lever både løver, leoparder, elefanter, bøfler og en lang række af Afrikas andre ikoniske dyr. Men især er området kendt for sine hvide næsehorn, der er særligt gode chancer for at opleve i Hluhluwe iMfolozi.
Herfra fører rejsen dig i bil ind i hjertet af Zululand, hvor de næste to nætter tilbringes på en hyggelig lodge, der også ligger med en forrygende udsigt. Herfra er der rig mulighed for at fordybe sig både i zulu-kulturen samt den sydafrikanske historie, da det var i dette område de berømte zulu-krige blev udkæmpet. Fra Zululand sættes kursen mod Drakensberg, hvor du med to hele dage til rådighed har tid til at udforske denne dramatiske bjergkæde både i bil, til fods eller måske på hesteryg. Rejsen afsluttes med luksusbadeferie ved Umhlanga på et af Sydafrikas mest legendariske badehoteller.

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I flyver fra med et flyskift undervejs Danmark til Johannesburg i Sydafrika, hvor I ankommer den efterfølgende morgen.

Dag 2: Ankomst til Hluhluwe iMfolozi Game Reserve

Ved ankomsten til Johannesburg skifter du fly og fortsætter til byen Richards Bay. Her står en lejebil klar til dig i lufthavnen, så du kan køre det sidste stykke til vildtreservatet Hluhluwe iMfolozi. Vel fremme indlogeres du Rhino Ridge; en lækker førsteklasses safarilodge beliggende på en bjergside med en storslået udsigt over den vilde natur. Lodgen emmer af safaristemning, og de komfortable værelser byder på masser af plads, gode faciliteter og lækre badeværelser med regnbruser. Samme safaristemning går igen i de hyggelige fællesområder samt på den store terrasse med udsigt over nationalparken. Alle måltider og daglige safariaktiviteter er inkluderet under opholdet, og du har rigtig meget at glæder dig til.

Distance: Ca. 100 km fra Richard Bay til Rhino Ridge

Dag 3 - 4: Safari Hluhluwe iMfolozi

De næste dage står i safariens tegn. I det tidlige morgengry og i eftermiddagssolens bløde lys kører du på “game-drive” i parkens storslåede natur. Alle de kendte afrikanske dyr lever her. Løver jager i lysningerne, leoparder slapper af i trækronerne, og elefanter vandrer ad gamle stier fra vandhul til vandhul. Her har de selskab af zebraer, giraffer og antiloper af forskellig art. Også flodheste holder til i vandhullerne, hvor de gryntende følger med i aktiviteterne på bredden. Geparder og hyæner ses også af og til, og en sjælden gang imellem observeres afrikanske vildhunde i parken. Men det er og bliver det hvide næsehorn, der har en helt særlig position i parken. Hluhluwe iMfolozi blev oprettet i starten af det 20. århundrede som et sidste forsøg på at rede det hvide næsehorn, der var på randen af udryddelse. Missionen lykkedes, og det er kun takket være den dedikerede indsats i Hluhluwe-IMfolozi, at hvide næsehorn stadig kan opleves i det sydlige Afrika. De er gode chancer for at se et par af parkens cirka 1.800 hvide næsehorn, og med held får du måske også øje på det sorte næsehorn.

De varme timer midt på dagen kan tilbringes med afslapning på lodgen. For eksempel over en kølig drink på terrassen med udsigten over de omkringliggende landskaber, eller forkæl dig selv med en massage i spa-afdelingen. Ofte vil lodge arrangere forskellige ekstra aktiviteter, som det er muligt at tilmelde sig mod et beløb. Disse kan rangere fra guidede gåture til kulturelle arrangementer med fokus på den lokale zulu-kultur.

Dag 5: Fra Hluhluwe iMfolozi til Zululand

Der er tid til en sidste safari kørsel i Hluhluwe iMfolozi inden morgenmaden, hvorefter du sætter kursen gennem de smukke landskaber ind i hjertet af Zululand til Isandlwana Lodge. Lodgen ligger højt i landskabet med udsigt over åbne vidder og bjergene i baggrunden. Lodgen består af blot 12 komfortable værelser samt et hyggeligt fællesområde med pool og en stor, indbydende veranda. Også her er opholdet med fuldpension, og du kan se frem til lækker hjemmelavet sydafrikansk mad serveret med lokale vine i den hyggelige stråtækte fællesbygningen.

Distance: ca. 200 km fra Rhino Ridge til Isandlwana Lodge.

Dag 6: Zululand og Battlefields

På lodgen er der mulighed for at købe en række forskellige udflugter, hvis du har lyst. Denne del af Sydafrika spiller en helt særlig rolle i landets nationale bevidsthed. Det var her, mange af de store slag i Ango-Zulu-krigene blev udkæmpet, og landskaberne omkring lodgen er fyldt med historier om dramatiske slag og modige krigere. Ikke mindst slaget ved Isandlwana, hvor en zuluhær den 22. januar 1879 udslettede den teknologisk overlegne britiske styrke under ledelse af kommandant Henry Pulleine. Et andet vigtigt slag fandt sted samme dag ved Rorke’s Drift. Det er muligt at besøge de gamle slagmarker med en guide, der kan bringe historien til live, så du næsten kan lugte krudtstøvet og hører Zulu-krigerne komme væltende ned fra bakkerne. Zulu-folket er her stadig, og en anden mulighed kunne være et besøg i en nutidig zulu-landsby. Her bydes du velkommen og hører om zulu-kulturen, der stadig holder fast ved en del af deres gamle traditioner. Du er naturligvis også velkommen til at tilbringe dagen på lodgen eller udforske området i din egen bil, hvis du foretrækker det.

Dag 7: Mod de mægtige Drakensberg

Efter morgenmaden fortsættes mod de imponerede Drakensberg-bjerge, der rejser sig om en mur op mod grænsen til Lesotho. Her indlogeres du på en af områdets bedste lodges, Montusi Mountain Lodge. Lodgen ligger mellem bølgende grønne bakker med bjergene i baggrunden og består af en stor, charmerende hovedbygning med reception, restaurant, terrasse, bar, lounge og massage-rum. Hver af de 16 suiter er indrettet i individuelle villaer, der ligger spredt ud på det store område. Gennem de seneste 10 år har man fra lodgens side gjort et stort arbejde for at beskytte naturen i denne del af Drakensbjergene, hvilket har betydet, at flere forskellige fugle- og dyrearter, der tidligere var forsvundet, er vendt tilbage til området.

Her er der masser af fred og ro, og lodgen er det perfekte sted at slappe af efter udforskning af bjergene. Morgenmad og middag er inkluderet i opholdet, så allerede i aften kan du sætte dig til rettet til den første lækre middag i restaurantens hyggelige omgivelser.

Distance: ca. 250 km fra Zululand til Montusi Mountain Lodge.

Dag 8 – 9: På opdagelse i Drakensberg

Dagene er frie til at udforske Drakensberg, der er enhver naturelskers paradis. Drakensberg betyder ”Dragebjergene”, men zuluerne kalder området for Quuathlamba, hvilket betyder ”Barrieren af Spyd”. Zulu-navnet er mest rammende for de forrevne, skarpe bjerglandskaber, der rejser sig på grænsen mellem Sydafrika og nabolandet Lesotho. Bjergkæden byder på dramatisk natur med usædvanlig skønhed, og flere steder fortæller velbevaret klippekunst om San-folkets levemåde og trosforestillinger på dette sted for tusindvis af år siden. Udover at være et fantastisk sted for flotte vandreture, byder Drakensberg også på spektakulære køreture, såvel som ridning og fiskeri. Hvordan du vælger at bruge dagene er helt op til dig. Mulighederne er mange, og både Royal Natal National Park og Giants Castle Game Reserve kan nås på dagsture i bil fra lodgen.

Dag 10: Drakensberg til Umhlanga

Nyd en stille og rolig morgen i de smukke omgivelser, inden det er tid at forlade bjergene og køre mod kystbyen Umhlanga lige nord for Durban. Vel fremme indlogeres du på The Oyster Box Hotel. Et overdådigt 5-stjernet luksushotel, der kan føre sin historie helt tilbage til 1863. Den nuværende bygning er dog fra 1950erne, men den historiske stemning er intakt med stor lysekroner, trapper med støbejernsgelænder og klassiske møbler. Komforten er dog helt på højde med nutidens standard, og på den måde kombinerer Oysterbox Hotel på smukkeste vis moderne luksus med stemningen fra et ægte badehotel. Hotellet ligger direkte på stranden, og udsigten over havet og det lokale fyrtårn fra poolområdet bliver ikke bedre. Alt dette har sikret hotellet et væld af priser. Blandt andet titlen som Sydafrikas bedste hotel flere gange.

Distance: ca. 300 km fra Montusi Mountain Lodge til Umhlanga

Dag 11 – 12: Afslapning ved Umhlanga

Dagene er frie til at slappe af på hotellet og i de skønne omgivelser. Foruden poolområdet, byder hotellet på adskillige restauranter og caféer med alverdens fristelser. Du kan også forkæle dig selv i spaen og se en film i hotellets egen biograf. Du har stadig bilen til rådighed, så hvis du får lyst til at udforske nærområdet, er der også mulighed for det.

Dag 13: Afrejse fra Sydafrika

Efter morgenmaden er det tid at tage afsked med Umhlanga og køre mod King Shaka International Airport. Her afleveres bilen, og hjemrejsen begynder.

Distance: ca. 20 km. fra Umhlanga til King Shaka International Airport.

Dag 14: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra 25.900 kr.   Kontakt os for pris
 Højsæson  Fra 28.900 kr.   Kontakt os for pris

 

Prisen inkluderer

 • Flyrejse fra Danmark til Richards Bay og retur Durban
 • Lufthavnsskatter- afgifter
 • 12 dages billeje, Toyota Etios el. lign. inkl. fri km, alle forsikringer samt GPS
 • 3 nætter i safari room på Rhino Ridge Safari Lodge inkl. alle måltider
 • 2 game drives pr. dag og forfriskninger på game drives på Rhino Ridge Safari Lodge
 • 2 nætter på Isandlwana Lodge inkl. helpension
 • 3 nætter på Montusi Mountain Lodge inkl. morgen- og aftensmad
 • 3 nætter på The Oyster Box Hotel inkl. morgenmad
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere

Tilkøb

 • Dansk indenrigstilslutning
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Priserne er vejledende

Der tages forbehold for tillæg ved højtider og særlige begivenheder, samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.