Utsikt över Battlefields i KwaZulu Natal från Isandlwana Lodge, Sydafrika

KwaZulu-Natal - Sydafrikas oversete provins

KwaZulu-Natal er uden tvivl en af Sydafrikas mest oversete provinser. Det til trods for, at det er et af landets smukkeste områder, der byder på både store naturoplevelser og en rig historie. MyPlanets Sydafrika-ekspert Caroline har besøgt KwaZulu-Natal, og her kommer hun med sine bud på, hvorfor du bør lægge de gængse turistruter bag dig og opleve dette sjældent besøgte hjørne af landet.

Hluhluwe – iMfolozi Park

Safari i absolut verdensklasse venter i Hluhluwe iMfolozi, der blev oprettet i starten af det 20. århundrede som et sidste forsøg på at redde det hvide næsehorn, der var på randen af udryddelse. I dag er parken et af de bedste steder i Sydafrika at opleve næsehorn samt alle de andre kendte safaridyr.

Isandlwana

En del store slag i Zulu-krigen mellem englænderne og zuluerne blev udkæmpet her. Ikke mindst slaget ved Isandlwana, hvor en zulu-hær i 1879 udslettede den teknologisk overlegne britiske styrke. Et andet vigtigt slag fandt sted samme dag ved Rorke’s Drift. Det er muligt at besøge de gamle slagmarker med en guide, der kan bringe historien til live, så du næsten kan lugte krudtstøvet og hører zulu-krigerne komme væltende ned fra bakkerne.

Zululand

Zulu-folket lever stadig i denne del af KwaZulu-Natal, hvor det er muligt at besøge nutidige zulu-landsbyer. Her bydes du velkommen og hører om zulu-kulturen, der trods store forandringer stadig holder fast ved en del af deres gamle traditioner.

Drakensberg

Snør vandreskoene eller sving dig i sadlen og udforsk de dramatiske landskaber i bjergkæden Drakensberg, der hæver sig over de åbne, græsklædte landskaber. San-folket har levet her i årtusinder, og klipperne gemmer på velbevarede malerier fra tidernes morgen. Kig også efter de enorme lammegribbe, der siges at flyve så højt, at de kan se ind i fremtiden.

iSimangaliso Wetland Park

Stå til søs mellem flodheste, krokodiller og et mylder af fugle på dette store vådområde. På land kan du udforske øde hjulspor i firehjulstrækker og nyde roen langs uspolerede kyster.

Snorkling

Mere end 1.200 fiskearter er registreret i havet ud for KwaZulu-Natal, der byder på Sydafrikas bedste snorkling. Også hvalhajer holder til i disse farvande, og det er en fantastisk oplevelse at snorkle med de godmodige kæmper på størrelse med bybusser.

Thonga Beach

Thonga Beach er en af de få uspolerede strande, der er tilbage på det afrikanske kontinent. Men området byder også på kystnære skove, åbne græssletter, tæt bush, glitrende søer og flere uberørte sandstrande.

Tembe Elefant Park

Omkring 230 elefanter lever i de tørre sandskove nær grænsen til Mozambique. Elefanterne her regnes for at være blandt de største i verden. Foruden elefanterne er området hjem for løver, leoparder, næsehorn og en række andre dyr samt mere end 300 fuglearter.

Durban

Storbyen Durban er især kendt for sine gyldne strande og lækre klima. Men byen byder også på adskillige glimrende museer, et topmoderne fodboldstadion og en smuk botanisk have. Mange indere bor i Durban, og byen føles på mange måder mere asiatisk end andre storbyer i landet.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png