^
  • Rejser til Cape Town og Vinlandet

    Vi sammensætter din rejse til Cape Town og Vinlandet helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Cape Town og Vinlandet

Oplev Cape Towns mange interessante seværdigheder, og tag på udflugt i Vinlandet.

Både Cape Town og Vinlandet er populære seværdigheder på rejser til Sydafrika. Med sin beliggenhed mellem Atlanterhavet og dramatiske fladtoppede bjerge er Cape Town blandt verdens smukkeste storbyer. Det er også en meget spændende by med interessant shopping og et rigt folkeliv, der giver et indblik i det moderne Afrika. Besøg blandt andet en af Cape Towns fascinerende townships eller Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 27 år.

Naturoplevelser nær Cape Town

I Cape Town er du aldrig langt fra naturen. Tag turen langs den bjergfyldte halvø til Kap Det Gode Håb, og oplev hyggelige fiskerbyer, populære strande og et rigt dyreliv, der tæller både bavianer, antiloper, sæler og pingviner. Også hvaler kan ses nær Cape Town, og inde i landet indbyder bjergene til vandreture med en spektakulær udsigt over byen og havet.

Besøg Vinlandet fra Cape Town

En kort køretur fra Cape Town venter Vinlandet. Her strækker vinstokkene sig mod horisonten, og på de smukke, historiske vingårde bliver der delt smagsprøver ud fra den seneste høst. Til vin hører god mad, og du spiser fantastisk godt i Vinlandet, der også er kendt for sine mange hyggelige Bed & Breakfasts. 

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Cape Town og Vinlandet kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Cape Town og Vinlandet byder på et hav af oplevelser og kontraster. Her er hektisk storbyliv og fredelige vindistrikter. Fattige townships og millionvillaer. En voldsom historie og en langt mere fredelig nutid. Så lige meget om du er til afslappende luksus, et dyk ned i historien eller smuk natur, så er der en række spændende oplevelser for dig.


 


Top 6 aktiviteter i og omkring Cape Town


Herunder kan du læse vores bud på 6 interessante oplevelser i Cape Town og Vinlandet. Så kan du frit vælge at udforske de dele af byen og de omkringliggende områder, som du finder interessante.


1. Cape Town burundtur


En guidet byrundtur er altid en interessant oplevelse, som giver et dybere indblik i byens historie og forskellige seværdigheder. På en guidet rundtur i Cape Town kommer du typisk til det farverige kvarter Bo-Kaap, som bærer stærkt præg af de indonesiske, afrikanske og malaysiske slaver, der i 1700-tallet slog sig ned her. Det smukke Table Mountain, hvor du tager svævebanen til toppen, er også et must, for herfra har du en spektakulær udsigt over byen, bugten og Robben Island. Ofte vil Company Gardens, South African Museum, Castle of Good Hope, House of Parliament og City Hall også stå på programmet. Du kan tage med en af de røde turistbusser, tage en guidet cykeltur eller opleve byen til fods. Valget er dit.


2. Vinlandet


Lige øst for Cape Town venter en verden af høje bjerge, små hyggelige byer og kilometervis af vinranker, der breder sig gennem dalene og op ad de nedre bjergskråninger. Området er et sandt slaraffenland for dig som elsker gode vine, men der er også et stort udvalg af gode spisesteder, hvor du kan smage på alt fra god gedigen sydafrikansk kost til gourmet i verdensklasse. Udforsk området på egen hånd i bil, tag med Franschhoek Wine Tram, kør på cykel, eller lad en guide vise dig rundt i området. Du kan besøge den lille by Stellenbosch, som oser af charme og historie. Eller måske skal turen gå til Franschhoek, som er særlig kendt for sin gode mad.


3. Township besøg


Et besøg i en township er en oplevelse for livet. Mange synes, det er hårdt - og måske unødvendigt - at se fattigdom og blikskure. Men townships og fattigdom er en del af det moderne Sydafrika, som du ikke kan se bort fra. Et besøg i en township vil åbne dine øjne for en livsglæde og en stolthed, du ikke ser mage til mange steder. I Cape Town kan du for eksempel besøge townshippen Khayelitsha, hvor du sammen med en guide oplever livets gang i townshippen. Besøg lokale pubber og slagtere, som griller under åben himmel, og kig dig om i de små butikker.


4. Hvaler, hajer, pingviner og sæler


Ikke langt fra Cape Town kan du opleve både hvaler og sæler. Ved Pearly Beach er koncentrationen af sydlige rethvaler særlig stor mellem juli og december, og ved Dyer Island kan du opleve de afrikanske pingviner og et hav af andre fugle. Ved Geyser Rock venter et fantastisk syn, for intet mindre end 60.000 pelssæler holder til her, hvor de sole sig på klipperne og leger i vandet. Det er også tæt ved Geyser Rock, du finder området, der er kendt som Shark Alley, og det er der en grund til. Chancerne for at opleve hvidhajer fra båden er nemlig rigtig gode.


5. Kap det Gode Håb


Køreturen fra Cape Town til det berømte Kap det Gode Håb er en oplevelse i sig selv, da du kører langs nogle af verdens smukkeste kyststrækninger. Du når til Cape of Good Hope Nature Reserve, som byder på både antiloper, zebraer og flere smukke fuglearter. Men den største attraktion er den sydligste spids af halvøen, Cape Point. Her hæver klipperne sig 249 meter over havets overflade, og du belønnes med en fabelagtig udsigt over havet, der slår mod kysten. I godt vejr kan du være heldig at spotte delfiner, der boltrer sig i havet eller havfugle, som søger efter føde i havoverfladen. Hvis du har tid, kan du tage svævebanen til toppen af Cape Point Peak nær det gamle fyrtårn fra 1857, hvor flere storslåede udsigter venter.


6. Robben Island


Robben Island ligger ud for Cape Town, og det er kun en kort færgetur, før du kan gå i land på den berygtede fængselsø. Fra det 17. til det 20. århundred blev øen brugt som blandt andet fængsel, men i dag står det gamle fængselskompleks tilbage som et museum og minde om de ofre, der blev gjort i kampen for frihed. Du kan tage på en guidet tur på øen, og der er også mulighed for at opleve fængslet, hvor Nelson Mandela sad indespærret.