70125011 Få et tilbud
Medinaernes magi og naturskønne Beni Mellal

Medinaernes magi og naturskønne Beni Mellal

Denne skræddersyede rejse til Marokko er den perfekte introduktion til den righoldige kultur og spændende historie, der indrammes af de fascinerende byer og imponerende landskaber.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration. Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

8 dage fra 27.000 kr
Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes..

Dine informationer er sikre og deles aldrig med tredje part. Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles sikkerhedspolitik og generelle betingelser gælder.

Medinaernes magi og naturskønne Beni Mellal

Medinaernes magi og naturskønne Beni Mellal. Denne skræddersyede rejse til Marokko er den perfekte introduktion til den righoldige kultur og spændende historie, der indrammes af de fascinerende byer og imponerende landskaber.

Casablanca

Udforsk det kosmopolitiske Casablanca med det travle centrale marked og strandforstaden Ain Diab på en privat tur. Casablancas ikoniske arkitektoniske stil, der er en blanding af traditionelt marokkansk og fransk-kolonial design, opleves bedst i centrum af byen.

Rabats arkitektoniske storhed

I Rabat kan du beundre den arkitektoniske storhed i vartegn som Hassan-tårnet. Den gamle bydels berberfort, der er omgivet af franske haver fra kolonitiden, er et perfekt eksempel på den yndefulde kulturelle blanding, der præger byen. Vil du opleve Casablancas sofistikerede natteliv, er en tur i Quartier Habous og strandforstaden Ain Diab altid et godt udgangspunkt for en god og festlig aften. I øvrigt kommer bynavnet “Rabat” fra det arabiske ord for “befæstet sted”.

Fez

Rejsen går videre til de kulturelle attraktioner i Fez, hvor du bevæger dig gennem den labyrintlignende medina – heldigvis fulgt af din lokale guide. Her oplever du de smalle gyder, som er fyldt med farverige boder, æselvogne lastet med varer, der trænges med de lokale menneskemængder, og ikke mindst den fristende duft af kebab og friskbagt brød, der stiger op fra soukerne.

Beni Mellal

Det nærliggende Beni Mellal byder på barske landskaber og giver et utroligt indblik i den spændende ørkenkultur. Byen ligger ved foden af de centrale Atlas-bjerge og har en fantastisk udsigt over Beni Amin-sletterne forneden og er et populært udgangspunkt for besøg ved de storslåede Ouzoud-vandfald.

Marrakesh

Din rejse i Marokko afrundes med et ophold i en farverig og historisk riad i Marrakesh, hvor du har et par dage til at udforske de travle medinaer og de mange smukke og interessante seværdigheder. Med sin aura af mystik og eksotisme nærmest tigger Marrakesh om at blive udforsket. Tag ud på en personlig opdagelsesrejse i denne ældgamle by, der har været så betydende i skabelsen af Marokkos historie og kultur.

 

Kontakt vores eksperter for et ufporpligtende tilbud på rejsen til Marokko.

rejsekonsulent

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

bestil her

Rejsen dag for dag

Rute: Casablanca - Rabat - Fes - Beni Mellal - Marrakech

Dag 1–2: Casablanca

Du rejser fra Danmark til Casablanca, hvor der fra lufthavnen er arrangeret privat transport ind til hotellet. Du skal bo de to første nætter på Farah Hotel, der er et fint indrettet boutiquehotel, beliggende i hjertet af Casablanca, kun fem minutter fra Casa Port togstationen og medinaen.

Havnebyen ved Atlanterhavskysten er Marokkos største og mest folkerige by. Casablanca blev etableret af franskmændene som en primær handelshavn i Marokko, og byens franske arv ses tydeligt i de smukke bygninger i mauresk stil. Casablancas ikoniske arkitektoniske stil, der er en blanding af traditionelt marokkansk og fransk-kolonial design, kan bedst opleves i centrum af byen. Det travle centrale marked og den gamle bygning, Mahkamat al-Pasha, der før i tiden var en muslimsk domstol, samt Pasha af Casablancas receptionssal, er bestemt et besøg værd for at få et ægte indtryk af byen. Vil du prøve Casablancas sofistikerede natteliv, er en spadseretur i Quartier Habous og strandforstaden Ain Diab altid et godt udgangspunkt.

 

Udflugter: 

Halvdags-byrundtur i Casablanca

Oplev de mange seværdigheder i denne berømte by ved Atlanterhavet på denne private byrundtur. Start fra dit hotel på et tidspunkt, der passer dig bedst, og tag til byens centrale marked. På vejen videre får du et glimt af byens skyline, der er en blanding af traditionel arkitektur, moderne stil og artdeco på kryds og tværs. På markedet kan du betragte de farverige udstillinger af råvarer, fisk og skaldyr og blomster, mens du nyder den charmerende bygning i neo-mauresk stil. Besøg derefter den smukt udsmykkede Mahakma-bygning fra 1950'erne. Med 60 værelser har den store sten-, marmor- og træbygning både fungeret som muslimsk domstol og guvernørens receptionssal. Gør stop ved Hassan II-moskeen, den største i Afrika, der har plads til 80.000 personer. Dette storslåede bygningsværk er den ene af kun to moskeer, der er åbne for ikke-muslimske besøgende. Moskeen stod færdig i 1993 og er større end Peterskirken i Rom.

 

Privat halvdagsudflugt på 4 timer med transport. Let fysisk krævende. Bemærk venligst, at besøget i selve moskeen slutter kl. 14.00. Engelsktalende lokalguide.

Dag 2–3: Rabat

I dag går turen videre fra Casablanca til Rabat. Køreturen med din private chauffør tager et par timer. Du har en enkelt overnatning på Villa Mandarine, som ligger smukt i hjertet af Rabat, midt i en appelsinlund og smukke blomsterhaver.

Rabat, der er Marokkos charmerende hovedstad, fik status som UNESCO Kulturarvssted i 2012. Den hyggelige kystmetropol ligger ved sammenløbet af Bouregreg-floden og Atlanterhavet og er en elegant blanding af middelalderlig islamisk kulturarv og fransk kolonialhistorie. Den gamle bydels berberfort, der er omgivet af franske haver fra kolonitiden, er måske det perfekte eksempel på den yndefulde kulturelle blanding. I øvrigt kommer bynavnet "Rabat" fra det arabiske ord for "befæstet sted". Byens andet ikoniske vartegn er Hassan-tårnet fra det 12. århundrede. Kalif Yaqub al Mansour, der havde skabt en meget stor del af Rabat i det 12. århundrede, var begyndt at bygge det, der dengang skulle være verdens største moské. Den stod ikke færdigbygget ved hans død, og den ufærdige minaret og Hassan-tårnet vidner stadig om hans store ambitioner. Kaliffen havde ligeledes restaureret kasbaen og skabt en kongelig nekropol (et storslået begravelsessted) i de gamle romerske ruiner af Sala Colonia. Det er siden blevet omdannet til et arkæologisk museum. Det moderne Rabat finder du langs byens strande og boulevarderne omkring den muromkransede medina.

 

Udflugter: 

Rabats kulturelle perler

Rabat, der for nylig har fået status som UNESCO Verdensarv, er en by, der bare skal opleves. Det er Marokkos hovedstad og den er opkaldt efter det arabiske ord "ribaat", der betyder "befæstet sted". Byen har en lang og righoldig historie, og det er en god idé at starte udforskningen med en tur i medinaen, hvor du finder Hassan-tårnet, en ufærdig minaret fra Yaqub al Mansurs tid, hvor han satte sig for at bygge den største moské i Rabat. Han var en vigtig personlighed i opbygningen af Rabat, og bymurene og den restaurerede Udayas-kasba på din vej gennem byen vidner om Mansurs initiativer. Derefter skal du udforske Chellah og den ødelagte romerske by Sala, der er præget af gamle monumenter og bygninger. Chellah er samtidig en befæstet muslimsk nekropol, hvor det merenidiske dynasti er begravet. Det er i dag et af de bedste arkæologiske spots i det moderne Marokko. 

Privat halvdagstur på 2 – 3 timer inklusive transport med afgang morgen eller eftermiddag. Let fysisk krævende.

Dag 3–5: Fez

I dag kører din chauffør dig videre fra Rabat til Fez. Efter små 3 timers kørsel ankommer du til Riad Fes, hvor du skal bo i 2 nætter. Det traditionelle og charmerende boutiquehotel ligger i hjertet af den livlige medina.

Fez, eller Fes, er den mest storslåede af kongebyerne, der blev skabt af Marokkos tidlige muslimske herskere i det 9. århundrede. Det er landets kulturelle hovedstad og åndelige centrum. Dette UNESCO Verdensarvssted, som rummer verdens ældste universitet, erstattede Marrakesh som hovedstad for Merinid sultanatet i det 13.-14. århundrede i perioden, hvor det havde sin største politiske indflydelse. Middelalderlige moskéer, private villaer og arabiske skoler som Bou Inania og Al Attarine fra det 14. århundrede, der er udformet med kunstfærdigt træ- og klinkearbejde, pryder stadig byen. Forestil dig smalle gyder fyldt med farverige boder, æselvogne lastet med varer, der trænges med de lokale menneskemængder, den fristende duft af sydende kebab og friskbagt brød, der stiger op fra soukerne. Når du går ned ad de blinde gyder, der er fyldt med mennesker, kan du pludselig mødes af en oase af ro, et fint springvand og en snirklet udskåret dør ind til et middelalderpalads.

 

Udflugter: 

Kulturelle lækkerier i Meknes

Læg det hektiske byliv i Fez bag dig og tag med til de mere stille, men lige så interessante kulturelle seværdigheder i Meknes. Her kan du udforske den historiske storhed fra Marokkos tidligere hovedstad mellem buerne og søjlerne i Bab El Mansour, den monumentale port, der prydes af træudskæringer og detaljerige zellige-mosaikfliser. Nyd det pragtfulde mausoleum for Moulay Ismail, der var den stiftende sultan i denne kongelige by, og betragt det nærliggende Heri es-Souani, som tidligere husede det kongelige kornkammer og stalde. Udforsk resterne af befæstningsanlæggene, der står som bevis på byens tidligere storhed og den grundige byplanlægning. Nyd også den lokale stemning med en spadseretur på Place Hedim, hvor de historiske bygninger og smalle gyder summer af lige så meget atmosfære som de travle butikker og spisesteder.

 Privat halvdagstur på 4 ½ time med transport. Afgang morgen eller aften. Let fysisk krævende.

 Yoga på Palais Amani

Start en ny dag med en energigivende yogasession, hvor du samtidig nyder udsigten over Fez’ historiske Medina fra tagterrassen på Palais Amani-hotellet. Efter en times yoga kan du gå ned i haven, hvor der serveres en særlig detox-morgenmad, som vil fuldende denne helt specielle rejseoplevelse.

 Delte yogaklasser med en varighed på fem kvarter. Ingen transport inkluderet. Sessionen starter kl. 8.00 og måtter, blokke og stropper er til rådighed. Morgenmaden er inkluderet.

 

Fez fantastiske kulturarv

Du bevæger dig gennem 1.300 års marokkansk kulturarv, når din guide fører dig gennem den smukkeste medina i Marokko. I den smukke by Fez kan du beundre den udsøgte islamiske kunst og arkitektur. Gå gennem de smalle gader, der på begge sider er flankeret af travle souker med skræddere, kunstnere og handlende, der sælger deres forskellige varer. Du slentrer forbi caféer, videre til de udendørs markeder, den overdækkede basar og de stille pladser, hvor du ser børn lege og æsler slæbe på forsyninger. Medinaen er verdens største bilfrie byrum og et vigtigt UNESCO Verdensarvssted, hvor du finder et stort antal spektakulære moskeer, garverier og springvand. Følg med din guide ind i nogle af de moskeer, der tillader ikke-muslimer adgang, så du kan se nærmere på det indviklede stuk- og klinkearbejde indenfor. Udforsk den nye medina, medersaen, den islamiske uddannelsesinstitution og den ikoniske blå port, Bab Boujloud, hvor du har et fantastisk sted at sætte dig og betragte livet på gaden. Gør stop ved det maleriske springvand på Place Nejjarine, før du begiver dig videre til Mellah (det jødiske kvarter), der giver dig et indblik i byens jødiske historie. Afslut dagen med at besøge nogle af Fez' mange souker.

 Privat heldagsudflugt på 6 timer med transport. Let fysisk krævende. Bemærk venligst, at ikke-muslimer ikke har adgang til en række af moskeerne. Engelsktalende lokalguide.

Dag 5-6: Beni Mellal

I dag går din rundrejse videre fra Fez til Beni Mellal, og undervejs gøres der stop, hvor du besøger berberbyen Azrou. Køreturen i bil med privatchauffør tager cirka 6 timer eksklusive pauser og besøget i Azrou. Du skal i Beni Mellal bo en enkelt nat på Widiane Suite & Spa. Det luksuriøse boutiquehotel er et ideelt udgangspunkt til udforskning af Beni Mellal og de øvrige fascinerende steder i området. Hotellet er omgivet af den centrale del af Atlas-bjergkæden, og ligger ved det azurblå vand i Bin El Ouidane-søen, ca. 50 kilometer syd for Beni Mellal.

Beni Mellal er stedet, hvor det barske landskabs naturskønne charme møder den levende ørkenkultur. Byen ligger ved foden af de centrale Atlasbjerge og har en fantastisk udsigt over Beni Amin-sletterne forneden og er et populært udgangspunkt for besøg ved de storslåede Ouzoud-vandfald. Monumenter som Kasba bel-kush og Ras al Ain står som vidner om byens historie, der går mere end 300 år tilbage i tiden. I dag summer byen af handelslivets energi og dens travle indbyggere. Du skal udforske de traditionelle souker, der bugner med produkter som figner og oliven fra de omkringliggende sletter, eller du skal beundre de uldtæpper og etniske tæpper, der fremstilles af berberfolket. På en lun aften kan du støde på lokale folk, der danser til rytmerne af den oprindelige ørkenmusik på den livlige Djemaa El Fna-plads eller drikker juice presset af velduftende appelsiner fra området.

 

Udflugter: 

Udforsk Azrou i ro og mag 

På vejen fra Fez til byen Beni Mellal gøres der stop undervejs, hvor du kan udforske den landlige by Azrou. Denne afslappede berberby, der ligger i bjergene i en højde af 1.250 meter, er kendetegnet ved de grønne ege- og cedertræer. Byen er hovedstaden i de centrale Atlasbjerge og er opkaldt efter den store klippeskrænt, der ligger tæt på byens vestlige grænse. Tag dig god tid til at udforske den maleriske markedsplads, og betragt den pragtfulde Ennour-moske, der er bygget af lokalt cedertræ. Du vil også opleve den store bestand af vilde aber, berbermakaker, der lever i cedertræerne omkring denne meget typiske marokkanske by.

 Besøg undervejs. Let fysisk krævende. Engelsktalende guide.

Dag 6–8: Marrakesh

I dag er det tid til rundrejsens sidste strækning, når du sammen med din privatchauffør kører den små fire timer lange tur fra Beni Mellal til Marrakesh. Her skal du bo to nætter i Riad Adore, der ligger lige i centrum af Marrakeshs gamle medina, kun få skridt fra byens hovedtorv. På dette nyligt restaurerede hotel bliver du mødt af solbeskinnede terrasser med springvand og tropiske haver.

Med sin aura af mystik og eksotisme nærmest tigger Marrakesh om at blive udforsket. Tag afsted på en opdagelsesrejse i denne gamle by, der har været så betydende i skabelsen af Marokkos historie og kultur. Byen blev grundlagt i 1062 e.Kr. af en lokal høvding under den almoravidiske konge, Youssuf Ibn Tashfin. Fra sin ydmyge oprindelse som garnisonsby for almoraviderne, ørkenkrigerne, der var stærkt forbundet til deres islamiske tro, har Marrakesh i dag udviklet sig til en pulserende by, hvor modernitet i høj grad møder tradition. Vær forberedt på at blive nærmest blændet af dygtigheden og kreativiteten hos de gamle andalusiske håndværkere, der var inspireret af en blanding af saharanske og afrikanske traditioner, når de skulle give byen den unikke arkitektoniske karakter. Almoraviderne anerkendes også for at have designet det komplekse khettara-system, der er et net af underjordiske vandingskanaler, der bragte vand til byen fra Høje Atlas’ bjerge. Mange af Marrakeshs oprindelige paladser og moskeer blev revet ned i det 12. århundrede af magthaverne, og nye bygningsværker blev opført i stedet, såsom Koutoubia-moskeen. Efterfølgende har byen været gennem perioder, der både har budt på storhed og tilbagegang, hvilket har formet den by, du kan besøge i dag. På en enkelt dag kan du både indånde den middelalderlige atmosfære i medinaen, det gamle kvarter inden for bymuren og de glitrende barer, restauranter og kunstgallerier det franske kvarter i byen, Guéliz.

 

Kamelsafari ved solnedgang og middag i Agafay

Tag med ud på en timelang køretur sent på eftermiddagen fra Marrakeshs travle gader mod en hyggelig oplevelse i ørkenen. Der er en kort afstikker langs bredden af Takerkoust-søen undervejs, hvor du kører gennem oliven- og appelsinplantager og kun lejlighedsvis på asfalterede veje, der er omkranset af eukalyptustræer. Når du ankommer til den naturskønne Agafay-ørken, kan du sætte dig op på en dromedar og nyde en afslappet tur gennem landskabet ved solnedgang. Nyd det dramatiske sceneri i denne stenørken, som suppleres med panoramaudsigten over de snedækkede Atlasbjerge. Lyt til lokal folklore og anekdoter, fortalt af din lokale guide, mens du bevæger dig rundt i de nærliggende klitter, der undertiden er fyldt med vilde blomster og beduinbopladser. Senere slår du dig ned i private nomadetelte og slutter dig til dine værter og de øvrige gæster omkring lejrbålet, mens du nyder myntete og marokkanske snacks. Derefter kan du nyde et overdådigt aftensmåltid med traditionelle berberretter under stjernerne, inden du vender tilbage til hotellet.

 Privat halvdagsudflugt på 4 - 5 timer med transport. Middag er inkluderet. Let fysisk krævende.

 

Opdag det magiske Marrakesh 

Sammen med din private guide begynder du dagen med at udforske den røde bys vidundere. Med fascinationen af eksotiske kulturer og en aura af mystik, har Marrakesh fået en legendarisk status som turistattraktion. Og den har den unikke position at være den by, som landet er opkaldt efter. På denne tur besøger du den berømte Koutoubia-moske, der stammer tilbage fra det 12. århundrede, og som samtidig er den største i byen. Her får du forklaret moskeens oprindelse og hører om den iøjnefaldende minaret. Nu bevæger du dig videre over til de saadiske grave, som ligger nær Kasba-moskeen, hvor du vil blive fascineret af den italienske carrara-marmor, der er brugt overalt på mausoleet. Dernæst skal du udforske El Bahia-paladset fra det 19. århundrede, der er en blanding af islamiske og marokkanske stilarter inden for arkitektur. Slut af med at nyde trængslen og travlheden i soukerne i hjertet af den gamle by, hvor der udbydes alskens varer og produkter, som du som besøgende kan købe. 

Privat heldagsudflugt med start om morgenen. Varighed 7 timer. Let fysisk krævende. Engelsktalende lokalguide

Dag 8: Marrakesh/hjemrejse

Rundrejsen i Marokko nærmer sig sin afslutning. Du bliver afhentet på Riad Adore og køres til lufthavnen, der ligger tæt på Marrakesh. Derefter påbegynder du flyrejsen hjem mod Danmark.

Fotogalleri

Kort

Priseksempel

8 dage fra 27.000 kr
Pris pr. person ved 2 voksne
Bestil tilbud
Pris pr. person

fra kr. 27.000 pr. person ved 2 voksne*

*Vores priser er vejledende, og de er baseret på midtersæsonen. Derfor afhænger priserne af, hvilken sæson du rejser i, samt udbuddet af fly og hoteller. Tal med din rejsekonsulent og få mere information. Højsæsonen omfatter rejsemålets mest efterspurgte perioder på året, eksempelvis ferier og når vejret er mest behageligt.

Prisen inkluderer
 • Flyrejse fra Danmark til Casablanca og retur fra Marrakesh
 • Lufthavnsskatter
 • 1 overnatning på Farah Hotel (Standard Room)
 • 1 overnatning på Villa Mandarine (Classic Room) inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger på Riad Fes (Standard Room) inkl. morgenmad
 • 1 overnatning på Widiane Suite & Spa (Classic Room) inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger på Riad Adore (Deluxe Room) inkl. morgenmad
 • Udflugter og aktiviteter som beskrevet i rejseplanen
 • Transport til destinationerne, samt til og fra lufthavnen og til dit hotel
 • MyPlanets Concierge service (tilgængeligt 24 timer i døgnet)
 • Fuld CO2 kompensation
Tilkøb til rejsen
 • Opgradering til Business class
 • Entréer og yderligere måltider, der ikke er beskrevet i rejseplanen
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Visum og turistskatter
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Tilpas rejsen

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses helt efter dine ønsker. Det samme kan rejsemåden og antallet af rejsedeltagere. Snak med en rejsekonsulent om mulighederne.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.

Medinaernes magi og naturskønne Beni Mellal

Medinaernes magi og naturskønne Beni Mellal

 • Udforsk det kosmopolitiske Casablanca
 • Find vej gennem Fez’ labyrintlignende medina
 • Oplev Beni Mellals barske landskaber og livlige ørkenkultur

8 dage fra 27.000 kr pr. person

Saharas eventyrlige fortællinger

Saharas eventyrlige fortællinger

 • Udforsk den magiske by Marrakesh
 • Opdag Saharas uendelige gyldne ørken
 • Tag med på trekking i Høje Atlas-bjergene

13 dage fra 57.000 kr pr. person