pacific coast highway 1 usa road bear autocamper rv motorhome 2500x1667px

Det sydvestlige USA i motorhome

Om du er til storslåede nationalparker eller livlige storbyer, så åbner en rejse til det vestlige USA op for nye oplevelser. Vi lytter til dine rejselængsler og deler gerne de helt specielle steder i USA med dig.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

20 dage fra kr. 13.000

Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Oplev USA i motorhome med storslåede ørkenområder, monumentale Grand Canyon, vilde kyststrækninger, neonoplyste spillebyer og historiske Route 66. Læg dertil hyggelige San Francisco og Los Angeles med de berømte forlystelsesparker, og du har det meste af USA samlet på én rejse til "Det vilde vesten".

Du rejser i motorhome og bor på campingpladser i nationalparkerne undervejs. På den måde er du sikret de bedste naturoplevelser og friheden til at lade dig inspirere undervejs.

Storby og nationalparker
Rejsen kan begynde med nogle dage på hotel i San Francisco, så du har tid til at opleve byen. Herefter kan du hente motorhomet og begynde rejsen ind i landet. Du kan sågar fuldende rejsen med et stop i New York på udrejsen eller hjemrejsen for at opleve denne fantastiske storby.

Det vestlige USA's imponerende nationalparker ligger relativt tæt, hvilket gør det let at komme rundt mellem de mange naturoplevelser. Besøg Yosemite med sine brusende vandfald og rå klipper, kør gennem ubarmhjertige Death Valley, udforsk de orange klippeformationer i Zion og Bryce Canyon, eller læg ruten forbi mægtige Grand Canyon.

Forlæng ferien med flere oplevelser som eksempelvis New York
Gør eventuelt stop i The Big Apple og brug nogle dage i New York City. Du kan også forlænge vores turforslag i motrorhome/autocamper med en afstikker til for eksempel Capital Reef National Park, Canyonlands National Park, Arches National Park eller Monument Valley. 

Vi CO2-kompenserer for din rejse

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Kort

Rejsen dag for dag

Om du er til storslåede nationalparker eller livlige storbyer, så åbner en rejse til det vestlige USA op for nye oplevelser. Vi lytter til dine rejselængsler og deler gerne de helt specielle steder i USA med dig.

Stop 1: San Francisco

I dag rejser du fra Danmark til Californien. Begynd med én eller flere dage på hotel i San Francisco, så du har tid til at udforske en af USA's mest charmerende storbyer. Besøg hyggelige Fisherman's Wharf med Pier 39, hvor søløverne holder til i solen. Lej en cykel, og tag en tur over Golden Gate Bridge til Sausalito, og sejl med færgen tilbage til San Francisco. Eller brug nogle timer på fængselsøen Alcatraz, som tilbyder en spændende sightseeingtur, hvor du får indblik i livet i fængslet og de mange kreative flugtforsøg, der har været forsøgt gennem tiden.

Det centrale San Francisco er ikke større, end at du kan gå rundt til det meste, men tag også en tur med en af de gamle sporvogne. Du kan besøge den kinesiske bydel eller North Beach, hvor du stadig kan opleve en snert af Italien. Læg også vejen forbi den smukke snoede Lombard Street, der er en af San Franciscos mest fotograferede gader. San Francisco byder desuden på gode shoppemuligheder og mange restauranter, som tilbyder mad fra alverdens køkkener og i alle prisklasser.

Stop 2: Yosemite National Park

I dag begynder eventyret for alvor. Nu står der motorhome i USA på menuen.

Efter du har fået motorhomet udleveret og fyldt køleskabet op, er du klar til flere fantastiske USA-oplevelser. Fra San Francisco går turen mod øst til Sierra Nevada-bjergene og Yosemite National Park.

Yosemite byder på imponerende vandfald, gigantiske Sequoia-træer, lodrette klippevægge, dybe dale, blomstrende højsletter, himmelstræbende bjergtoppe og mange kilometer af velafmærkede vandrestier. Yosemite Valley er hjertet af Yosemite National Park og udgangspunkt for mange aktiviteter. Yosemite Valley er fantastisk. Men overvej også en køretur til Glacier Point eller gennem højlandet ad Tioga Pass Road til smukke Tuolumne Meadows. Yosemite Valley er tilgængelig det meste af året, men forårs- og sommermånederne er det mest populære tidpunkt at besøge dalen på.

Distance: ca. 275 km fra San Francisco til Yosemite National Park.

Vi foreslår, at du benytter KOA Mariposa, campingpladserne i selve Yosemite National Park eller i nogle af de tilstødende statsskove, der ligger både vest og øst for parken. Parken er populær, så det er vigtigt at bestille pladsen i forvejen. Du kan eventuelt vælge først at campere vest for og senere øst for Tioga Pass eller ved Tuolumne Meadows.

Stop 3: Lone Pine | Death Valley

Der venter en smuk køretur forude, når turen går over Tioga-passet gennem Yosemites vilde og storslåede højland. Du når om på østsiden af Sierra Nevada-bjergene og fortsætter mod syd, hvor der venter mange spændende naturscener og historiske steder. Landevejen følger dalen det meste af vejen og skærer sig ind mellem de tre nationalparker Kings Canyon, Sequoia og Death Valley. Besøg eventuelt interneringslejren Manzanar, der ligger på en vindomsust slette for foden af bjergene. Her kan du lære mere om de 10.000 amerikanere af japansk herkomst, der blev interneret på dette barske sted under 2. Verdenskrig.

I mere end 70 år har Hollywood optaget westernfilm omkring den lille by Lone Pine. Så tag en tur ad Movie Road, og kig op mod Mt. Whitney, der med sine 4.400 m er det højeste bjerg i de 48 sammenhængende stater.

Distance: ca. 300 km fra Yosemite Valley til Lone Pine.

Vi foreslår, at du bor på Boulder Creek RV Resort lige syd for Lone Pine eller BLM Turtle Creek lige vest for Lone Pine. Alternativt er Furnace Creek Campground i Death Valley en mulighed fra september til maj.

Stop 4: Las Vegas

Turen fra Lone Pine til spillebyen Las Vegas går enten via Barstow og Mojave-ørkenen eller via Death Valley National Park, der byder på rå og ubarmhjertige landskaber. Her finder du Badwater Basin, som ligger 85,5 m under havets overflade. Stedet er dermed det laveste punkt i den vestlige verden, og det kan mærkes. Her er ulideligt varmt i sommermånederne, hvor temperaturen ofte ligger på 45-50 grader celcius.

I Las Vegas er der altid et mylder af mennesker. Det er en sjov by fyldt med neonlys, stjerner, underholdning, butikker og spektakulære kasinoer med forskellige temaer, hvor du kan spille, spise sig mæt i enorme buffeter eller opleve de mange spektakulære shows. Las Vegas er en forunderlig og dragende kontrast til den vilde natur, som omgiver den, og her er masser at lave. Også for dem, der ikke ønsker at spille.

Distance: ca. 500 km fra Lone Pine til Las Vegas (via Barstow).

Vi foreslår, at du overnatter i KOA Circus Circus eller Oasis Las Vegas Resort.

Stop 5: Zion National Park

Landskaberne ændrer gradvist karakter på vejen mod Zion National Park, hvor vandrestier snor sig ind mellem mægtige orange klippevægge. Jo længere ind i kløften, du kommer, jo mere snæver bliver den. Helt inde i bunden er der kun få meter mellem de høje klippevægge, der rejser sig mod en høj blå himmel. Du kan også udfordre dit mod på gåturen til Angels Landing eller tage en af de mange andre gode gåture i området. Gratisbussen i Zion er obligatorisk, da det ikke længere er tilladt at køre i dalen. Bussen har ni stoppesteder ved forskellige udsigtspunkter og ved mange af de gode vandrestier.

Distance: ca. 250 km fra Las Vegas til Zion National Park.

Vi anbefaler campingpladsen Watchman, som ligger lige ved Zion National Park.

Stop 6: Bryce National Park

Bryce Canyon National Park er blevet beskrevet som både et videnskabeligt laboratorium og et barns legeplads. Det er under alle omstændigheder et unikt sted, som byder på fantastiske naturoplevelser for både børn og voksne. Nationalparken dækker over et storslået område med forunderlige orange sandstenssøjler formet af vind, regn, sne og frost, hvilket har sikret den kælenavnet Lille Grand Canyon. Undgå at skulle kæmpe om parkeringspladser, og tag i stedet den gratis shuttlebus rundt i parken. Den har 12 stoppesteder og dækker området ganske godt. Besøg udsigtspunkterne Sunrise, Sunset og Inspiration, eller snør vandreskoene og udforsk kløftens mange gode vandreruter.

Distance: ca. 200 km fra Zion til Bryce Canyon National Park.

Vi foreslår, at du bor på Ruby's Inn RV Park lige udenfor parken eller på North Campground og Sunset Campground inde i Bryce National Park.

Stop 7: Grand Canyon NP

Endnu et af turen højdepunkter venter ved Grand Canyon. Det er et utroligt syn at stå på sydsiden af kløften og kigge ned i den dybe uendelighed. Længe har Grand Canyon fortryllet folk fra hele verden, og det er let at se hvorfor. Få landskaber på Jorden er så smukke som kløften i Grand Canyon National Park. Her har Colorado-floden i årtusinder skåret sig gennem sandstensklipperne og skabt et prægtigt landskab af enorme dimensioner. Det er værd at stå tidligt op og nyde solopgangen over kløften, når solens første spæde stråler møder de orange landskaber. Overvej en uforglemmelig helikoptertur over Grand Canyon. Du kan også udforske kløften fra ryggen af et mulddyr eller selv prøve kræfter med de mange vandrestier ned i kløften.

Distance: ca. 475 km fra Bryce Canyon til Grand Canyon Village.

Du kan eksempelvis overnatte på Mather campingpladsen eller Trailer Village.

Stop 8: Kingman | Barstow

Du rejser mod vest til Kingman i Arizona og eventuelt videre til Barstow i Californien ad Route 66. Den legendariske 4.000 km lange Route 66 bandt tidligere Chicago sammen med Los Angeles, og den kom hurtigt til at stå som symbol på den amerikanske drøm og friheden i egen bil. Ikke meget af den oprindelige vej har overlevet til i dag, men turen vest for Seligman er en af de længste tilbageværende strækninger. Her kommer du forbi Hackberry General Store, hvor du har mulighed for at nyde en kølig "Route 66 root beer", mens du ser på biler fra en svunden tid. Vejen fortsætter tæt forbi Hualapai Indian Reservation og videre til Kingman. Ved Kingman bør du overveje en afstikker til spøgelsesbyen Oatman, der også ligger på den historiske Route 66.

En god alternativ rute er via Lake Havasu City til Joshua Tree National Park, Palm Springs, San Diego og Los Angeles.

Distance: ca. 275 km fra Grand Canyon til Kingman, Arizona og yderligere 330 km til Barstow i Californien.

Vi anbefaler en overnatning i Fort Beale RV Park ved Kingman, Blake Ranch ved Kingman, KOA Kingman eller KOA Barstow.

Stop 9: Los Angeles

Los Angeles er uoverskuelig stor. Men det er også en spændende by med sin helt egen charme. Byen består af 24 forstæder, der tilsammen er på størrelse med Sjælland. Det hele er bundet sammen af et omfattende motorvejsnet, der gør det nemt at komme rundt. Besøg for eksempel Venice Beach, Disneyland og Universals Studios. Santa Monica Pier, Getty Center, Hollywood, Walk of Fame og Beverly Hills er også et besøg værd. Der er med andre ord meget at se og opleve i Los Angeles. Så vælg nogle områder og oplevelser ud, som du vil koncentrere dig om under dit besøg.

Distance: ca. 175 km fra Barstow til Anaheim

Vi foreslår, at du bor på en af de tre campingpladser ved Disneyland i Anaheim, Dockweiler State Beach lige ved Los Angels International Airport, Walnut RV Park i det nordvestlige Los Angeles, Malibu Creek State Park lige uden for Los Angeles eller Malibu RV Park vest for Los Angeles.

Stop 10: Highway 1 | Solvang

Turen fra Los Angeles nordpå til San Francisco ad Highway 1 byder på mange spændende stop. Nordvest for Los Angeles finder du et lille stykke Danmark. I 1911 stiftede en gruppe danskere kolonien Solvang, der byder på danske navne, bagere og masser af dansk nostalgi i amerikansk udgave.

Fra San Luis Obispo snor Highway 1 sig nordpå langs den dramatiske californiske kyst mod San Francisco. Stillehavets bølger slår ind mod den rå og spektakulære klippekyst, der gemmer på øde strande og små skjulte bugte. Køreturen er en stor oplevelse i sig selv, og langs vejen passerer du mondæne badebyer og små hyggelige historiske byer. Gør et stop ved Hearst Castle, der var avis-rigmanden William Randolph Hearts paladsagtige villa. Specielt den flotte swimmingpool designet efter romersk forbillede er imponerende. Lige nord for Hearst Castle ligger der ofte søelefanter på stranden. Forude venter også charmerende Carmel, der blev grundlagt i 1904 af en gruppe kunstnere og forfattere som kreativt værested. Mange af Carmels indbyggere er stadig kunstnere, malere, musikere, forfattere og skuespillere såsom Clint Eastwood, der i en periode var byens borgmester. Monterey er også et hyggeligt bekendtskab. Byens historie går tilbage til 1770, hvor den blev grundlagt som en spansk udpost. Siden tog fiskeriet over, og i begyndelsen af 1900-tallet var Monterey den havn på den vestlige halvkugle, hvor der blev landet flest sardiner. I dag er de gamle fabrikker og haller bygget om til restauranter, gallerier og små unikke butikker. Monterey Bay Aquarium hører til blandt de bedste akvarier i verden.

Distance: ca. 750 km fra Los Angeles langs Highway 1 til San Jose. Vi foreslår et par campingstop undervejs.

Vores forslag til camping langs Highway 1 og i Solvang er Flying Flags RV Resort ved Solvang, Morro Dunes Travel Trailer Park & Resort, Pismo Coast Village RV Resort, San Simeon State Park, State Parks langs highway 1, Marina Dunes Beach Resort og KOA Santa Cruz.

Stop 11: San Jose | San Francisco

Det er tid at aflevere motorhomet. Det er derfor praktisk at bo tæt på udlejningsstationen. Vi foreslår at du bor i San Jose, hvorfra der blot er en times kørsel til det sted, hvor motorhomet skal afleveres. Efter aflevering af motorhomet kan hjemrejsen begynde. Eller bliv et par dage i San Francisco og nyd denne skønne by.

Bo for eksempel på Coyote Valley Resort & RV, Parkway Lakes RV Park eller Garden City RV Park.

Vis alle dage

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Priseksempel

20 dage fra kr. 13.000

Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
USA - Californien - LA - Universal Studios

Universal Studios Hollywood

En fantastisk dag med vilde forlystelser og et kig ind bag kulisserne i filmens magiske verden.

1 dag fra kr. 760

USA - Californien - Santa Monica - Pier - (2).jpg

Santa Monica cykeltur

Tag med på en guidet cykeltur ved Santa Monica og Venice Beach, og lær området at kende med en lokal guide.

3 timer fra kr. 440

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Hvaltur på Monterey Bay

Oplev det rige liv i Monterey Bay i Californien på denne hvalsafari med guide.

3 timer fra kr. 400

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on hop-off bus i San Francisco

Udforsk San Franciscos kvarterer og seværdigheder med byens hop-on hop-off busser.

24 timer fra kr. 375

USA - Arizona - Grand Canyon - Helikopter - 4

Grand Canyon helikoptertur

Grand Canyons storhed opleves allerbedst på en helikoptertur ind mellem de stejle klippevægge.

25 minutter fra kr. 1.770

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 7.jpg

Deluxe Sunset Cruise i San Francisco

Oplev San Francisco på smukkeste vis fra en båd på bugten ved solnedgang.

4 timer fra kr. 590

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
usa vilde vesten og yellowstone.png

USA's vilde vesten og Yellowstone

 • Fra Wyoming til New Mexico
 • Oplev ørken, gejsere og bjerge
 • Nyd friheden i egen bil

16 dage fra kr. 18.300

USA - Utah - Zion National park (2)

Strand, by og natur i det vestlige USA

 • God tid til at opleve USA
 • Den perfekte familieferie
 • Storby og naturoplevelser

21 dage fra kr. 26.100

USA - Hawaii - Maui - Tropical Beach.jpg

San Francisco og Hawaii

 • Kombinér storby med badeferie
 • Se Alcatraz og Golden Gate 
 • Nyd Hawaiis strande og natur
   

11 dage fra kr. 17.900

Amtrak - tog 3.jpg

USA med tog – Natur og storbyer

 • Afslappet rejseform med tog
 • Tre fantastiske nationalparker
 • Mormonbyen Salt Lake City
   

11 dage fra kr. 26.400

USA - Amtrek Vacations - togrejser - tog og smukke landskaber

USA med tog – Kyst til kyst

 • Udforsk USA med tog
 • Afslapning på toget
 • God tid på egen hånd

13 dage fra kr. 30.300

USA - nevada - las vegas (3).jpg

Det vestlige USA i bil

 • Dramatiske nationalparker
 • Fascinerende storbyer
 • Frihed i egen bil

16 dage fra kr. 17.200

USA - nevada - las vegas (2).jpg

Det vestlige USA - The Grand Tour

 • Highway 1 along the Pacific Ocean
 • Sunset over the Grand Canyon
 • Las Vegas and San Francisco

22 dage fra kr. 30.200

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png