70125011 Få et tilbud
Royal Caribbean - Freedom of the Seas - H2Ozone

Praktisk information om Royal Caribbean Cruise Line

Påklædning

Det er nemt at planlægge, hvad du skal have på af tøj på cruiset. Du får brug for fritidstøj til brug i dagtimerne og pænt tøj til aftenbrug. Vi anbefaler, at du pakker en lille taske/håndbagage med det, du har brug for til den første dag om bord, da det kan tage nogle timer, før bagagen bliver bragt til kahytten.

Ombordstigning

Tidspunktet for ombordstigning på det aktuelle krydstogt er opgivet på billetten. Hvis du ikke er ombord på skibet senest 90 minutter før planlagt afgangstidspunkt, betragtes din rejse som afbestilt, og du vil ikke have ret til refusion ud over tilbagebetaling af skatter.

Indtjekning

Du skal tjekke ind online på rederiets hjemmeside og medbringe et print af dit SetSail Pass, samt dit pas. I krydstogtsterminalen vil du få udstedt et Sea Pass, der fungerer som identifikationskort og nøglekort til din kahyt. Kortet bruges også til indkøb om bord på skibet, og viser hvilket dæk i hovedrestauranten og hvilket bordnummer, du har ved måltiderne.

Betaling ombord

Alle skibene har et kontantfrit system, Sea Pass. Der bliver oprettet en Sea Pass-konto i dit navn, som skal tilknyttes et godkendt kredit- eller debetkort (VISA, MasterCard, Diners og American Express godtages). Enkelte områder ombord bruger ikke det kontantfrie system (for eksempel kasinoet). Her må du betale med kontanter i USD. Alle skibe har minibank om bord (hævninger i minibanken koster USD 6.00 per udtræk).

Måltider

Alle måltider ombord er inkluderet i prisen. Madservering er tilgængelig 24 timer i døgnet. I hovedrestauranten er der to bord-seatings. Giv besked, når du bestiller, om hvorvidt du foretrækker 1. eller 2. bord-seating. Vil du gerne selv bestemme hvornår du spiser, så tag en snak med din rejsekonsulent om mulighederne.

Almindelige tidspunkter for måltiderne i hovedrestauranten er som følger:
Morgenmad: Fri bordseating 07:30 – 11:00
Frokost: Fri bordseating 12:00 – 13:30
Middag: To bordseatings.

Hvis du ønsker at være mere fleksibel og uformel i tøjet, kan du få morgenmad, frokost og middag serveret andre steder. Læs dagsprogrammet om bord for aktuelle tidspunkter og steder. Roomservice tilbydes 24 timer i døgnet. Kontinental morgenmad serveres på forespørgsel i kahytten mellem klokken 7.00 og 10.00. For øvrige bestillinger fra roomservice tilkommer der en serviceafgift på cirka USD 8 pr. bestilling. For

Drikkepenge

På alle Royal Caribbeans skibe gives der drikkepenge til restaurant- og kahytspersonalet for god service. I de fleste tilfælde bliver drikkepenge automatisk lagt til prisen ved bestilling. Du vil da få et brev leveret til din kahyt med information om, at drikkepengene allerede er registreret, og du behøver ikke betale noget ekstra udover dette. Hvis du ønsker at betale drikkepenge med kontanter om bord, skal du derfor give besked om dette ved bestilling. Drikkepenge betales da i amerikanske dollar. Et servicetillæg på 18 % på alle regninger på drikkevarer og skønhedspleje pålægges din Sea Pass-konto ved køb om bord.

Ryning

Der er stort set røgfrit på alle skibe, men der er specifikke områder på skibet, hvor det er tilladt at ryge. Alle teatre og restauranter er røgfrie. Cigar- og piberygning er kun tilladt på de ydre dæk. Det er ikke tilladt at ryge i kahytten og heller ikke på balkonerne, der hører til den enkelte kahyt. Vi kan desværre ikke garantere allergikahytter

Alkohol

Alkoholholdige drikkevarer kan købes i alle barer og restauranter om bord. Aldersgrænsen er 21 år for alle sejladser, som udgår fra Nordamerika. For sejladser, som udgår fra Europa, Asien, Australien og Sydamerika er aldersgrænsen 18 år. På alle Royal Caribbeans private destinationer er aldersgrænsen 21 år. Alkoholholdige drikke til personligt forbrug kan ikke medbringes om bord. Det er imidlertid tilladt at medbringe to flasker vin om bord. Hvis du køber alkoholholdige drikkevarer undervejs på cruiset, vil dette blive opbevaret og leveret til din kahyt på cruisets sidste aften.

Udflugter i land

For at få mest muligt ud af opholdene i land, anbefaler vi, at du vælger udflugter, som er planlagt af krydstogtskibets eksperter. Udflugterne skal bestilles senest fire hverdage før afrejse. Du kan også bestille udflugter om bord, såfremt der er ledige pladser på den ønskede udflugt. Der gøres opmærksom på, at udflugternes fastsatte tider kan ændres, samt at de kan aflyses, hvis antallet af deltagere er for lavt til at gennemføre udflugten.

Børn som rejser uden forældre eller børn med andet efternavn

Hvis børn under 18 år rejser med en af sine forældre og har et andet efternavn, skal der kunne fremvises en fødselsattest, som beviser forældreskab. Voksne som rejser med børn under 18 år, som de ikke er forældre til, forpligter sig til at fremvise barnets pas (og eventuelt visum), en signeret bekræftelse af en af barnets forældre om at barnet har tilladelse til at rejse med sit rejsefølge, kopi af denne forælders pas og en fødselsattest. Et bekræftelsesbrev* (notarial bekræftelse) signeres og stemples af en fagperson, for eksempel en advokat, læge eller dommer. Bemærk: Tilladelsen skal også indeholde bekræftelse på at medicinsk behandling kan udføres, hvis en situation skulle opstå og en læge mener, at en sådan behandling skal udføres umiddelbart. NB! Disse regler gælder også, når barnet rejser med slægtninge eller venner. Hvis børn rejser med plejeforældre/værger skal der også kunne fremvises gyldig dokumentation, som bekræfter, at de er barnets formyndere. Alle dokumenter skal være på engelsk og medbringes ved indtjekning på havnen på afrejsedagen.

Sikkerhedsrutiner

Muster drill er en obligatorisk sikkerhedsøvelse for alle gæster og mandskab om bord. Formålet er, at alle skal gøres bekendt med nødsignaler, vide hvordan de skal agere, og hvor de skal møde op, hvis en nødsituation opstår. Sikkerhedsøvelsen for gæsterne bliver gennemført på alle skibe 30 til 60 minutter før skibet lægger fra kaj på afrejsedagen.

Bæredygtighed

Royal Caribbean har sat sig en række ambitiøse mål for både mindskning af deres påvirkning af miljøet gennem udvikling af ny teknologi til deres skibe og bæredygtighed ift. for eksempel deres madvarer, indkøb og udflugter.  Derudover arbejder de aktivt med lokalsamfundet på de steder, hvor skibene lægger til for at sikre en positiv social udvikling og bevarelse af naturen. Du kan læse mere på http://sustainability.rclcorporate.com/