^
 • Hike & Drive

  28 dage fra kr. 36.900

 • Hike & Drive

  28 dage fra kr. 36.900

 • Hike & Drive

  28 dage fra kr. 36.900

 • Hike & Drive

  28 dage fra kr. 36.900

 • Hike & Drive

  28 dage fra kr. 36.900

Hike & Drive

New Zealands bedste vandreture, hyggelige B&B's og kørsel i firehjulstrækker. Det får du på denne spændende rejse til New Zealand med fokus på naturen.

28 dage fra kr. 36.900

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 40.400 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 3.900
Prisen inkluderer: Fly, billeje, udflugter og overnatninger samt færge m. Nord- og Sydøen

Dette er en rejse, der kombinerer en kør-selv-tur (4WD) med vandreoplevelser. Du oplever ukendte sider af New Zealand, vidt forskellige landskaber på både nord- og sydøen og bor de mest vidunderlige steder.

Flotte vandreture
Den new zealandske natur opleves bedst til fods, og på denne kør-selv-tur er der mulighed for kortere eller længere vandreture, og de kræver for det meste kun, at du er i almindelig god fysisk form. Vandreturene er en dejlig afveksling til dagene i bil, og da der ydermere overnattes flere nætter på hyggelige B&Bs, er der god tid til at nyde og opleve. Vandreturene kan kategoriseres mellem 1-4, hvor 1 er lettest og 4 sværest. Se dag til dag programmet for nærmere detaljer om turen.

Off the beaten track
Det særlige ved denne kør-selv-tur er også, at du kommer "off the beaten track" og kommer steder, som de lokale anbefaler. Du bliver udstyret med gode kort og en meget detaljeret kørselsvejledning, så selv i de afsidesliggende områder kan du ikke køre forkert. Når du får bilen udleveret, får du desuden en gennemgang af ruten. Vandreturene er også detaljeret beskrevet i det materiale, du får udleveret, og da de som regel er godt afmærket, kan du trygt begive dig ud i naturen.

Med hensyn til overnatning kan du vælge mellem "value" og "standard", og her har vi taget udgangspunkt i "standard."

Kom til rejseforedrag om New Zealand
I løbet af året holder vi foredrag om rejser til New Zealand. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her.

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1-2: Til New Zealand via Østen

Dag 1: Der er afrejse fra Danmark mod Østen.

Dag 2: Mellemlanding i Østen. Det også er muligt at gøre ophold nogle dage inden rejsen går videre til New Zealand.

Det er muligt at gøre stop i Bangkok, Singapore eller Hong Kong.

Dag 3: Auckland

Ankomst til Auckland. Du bliver modtaget i lufthavnen og kørt til dit hotel. Resten af dagen er til fri disposition. Gå evt. en tur forbi Aucklands havnefront.

Dag 4: Auckland - West Coast - Coromandel

Du afhenter bilen og starter køreturen til den frodige Coromandel-halvø, en behagelig køretur på godt 3 timer. Du kan udforske Aucklands fascinerende West Coast med en afstikker til Muriwai Gannet koloni, gå en tur på stranden med det sorte sand og stoppe ved en af vingårdene og cafeer, for derefter at køre mod Coromandel-halvøen

Dag 5: Coromandel-halvøen

I dag bliver du hentet på hotellet. Du bliver kørt til startstedet for en dejlig 3-4 timers vandretur på Coromandel-halvøen. Du vandrer selv afsted uden guide, men turen er godt afmærket og det er nemt at finde vej. Afslut evt. turen med en skøn badetur. Ved afslutningen bliver du igen mødt og kørt tilbage til dit hotel. Dette er den bedste måde at opleve den skønne natur på!

Vandring: ca. 3-4 timer af Coromandel Coastal Walkway (Niveau 2).

Dag 6: Coromandel - Whangamata

Du kører til Whangamata. Gør et stop ved fascinerende Hot Water Beach, hvor du kan grave dit eget badekar midt i sandet og nyde det varme vand der pibler op fra undergrunden! Besøg også Cathedral Cove ved Hahei Beach. Undervejs er der flere vandreture af forskellig længde (1 til 6 timer) at vælge imellem. Den mest populære er Wenthforth Falls Track, som tager ca. 2,5 timer at vandre.

Vandring: Wenthworth Falls Track, ca. 2,5 time (Niveau 2), eller vælg en rute af længere eller kortere varighed.

Dag 7: Whangamata - Rotorua

I dag sidder du igen bag rattet, og turen går til Rotorua. Byen er kendt for sine termiske aktiviteter med kogende mudder, gejsere mv. Området ved Rotorua var desuden en af maoriernes første bosættelser, og den dag i dag er det et af de bedste steder at opleve maorikulturen. Du kan f.eks. deltage i en maori-festaften og opleve maorimusik og -danse.

Dag 8: Rotorua/Te Urewera National Park

Whirinaki Forest sydøst for Rotorua er et 55.000 ha stort, uberørt regnskovsområde, der tilhører den lokale maoristamme Ngati Whare Tuhoe ("folket, der bor i disen"). Her kommer du til at vandre mellem træer, der er flere hundrede år gamle og næsten 65 m høje, og ikke overraskende vil du opleve et rigt fugleliv på vandreturen. Slap eventuelt af i Polynesian Spa i Rotorua efter vandreturen

Vandring: Whirinaki Waterfall Track, 3-4 timer (Niveau 2).

Dag 9: Rotorua - Taupo - Tongariro National Park

Nationalparken Tongariro domineres af 3 vulkaner, som alle er aktive, og landskabet er blevet kendt verden over, fordi en del optagelser til filmtrilogien Ringenes Herre fandt sted her i nationalparken. Du overnatter ved foden af Mount Ruapehu.

Dag 10: Tongariro National Park

Tongariro Crossing i Tongariro National Park går for at være en af de flotteste dags-vandreruter i New Zealand. Det tager 8-10 timer at gå strækningen, og turen igennem det vulkanske landskab kan være en udfordring ikke mindst på grund af det ofte skiftende vejr. Men anstrengelserne belønnes med flotte udsigter til f. eks. Emerald Lakes og Blue Lake. Tidligt om morgenen bliver du hentet på dit hotel og kørt til Mangetetopopo Valley, hvor vandreturen begynder. Hvis du synes, at Tongariro Crossing er for stor en udfordring, findes der alternativer.

Vandring: Tongariro Alpine Crossing, 8-10 timer (Niveau 4). Vandreturen skal bookes i forvejen.

Dag 11: Tongariro NP - Whanganui NP - Wellington

I dag kommer du virkelig "off the beaten track", da første del af dagens rute følger en postrute fra Raetihi til Pipiriki, og herfra køres der videre med Whanganui River Road igennem Whanganui National Park til byen Whanganui. Selv om naturen er hovedattraktionen, så glem ikke at stoppe i de små isolerede byer. Om eftermiddagen skulle der gerne blive tid til at besøge nationalmuseet Te Papa Tongarewa i hovedstaden Wellington.

Dag 12: Wellington - Marlborough Sound - Queen Charlotte Sound

Der venter en smuk færgetur fra Wellington til Picton på Sydøen og endnu en sejltur (10 min.) med vandtaxa fra Picton til dit hotel. Ingen veje fører til dette idylliske sted, hvor naturen sætter dagsordenen. 

Dag 13: Queen Charlotte Sound

Queen Charlotte Track er en af de mest kendte new zealandske vandreruter, og den snor sig 71 km langs Queen Charlotte Sound. Udforsk Marlborough Sounds med båd og vandreture. Vandtaxi transfers er inkluderet i dag og du kan udforske Queen Charlotte Track i dit eget tempo.

Vandring: Queen Charlotte Track, ca. 2-3 timer (Niveau 2).

Dag 14: Queen Charlotte Sound - Nelson - Abel Tasman National Park

Med vandtaxa tilbage til Picton, hvor bilen står klar. Der køres langs Queen Charlotte Drive og bugte og strande i Marlborough Sound. Nyd solrige Nelson, med den lokale kunst, før du fortsætter til Abel Tasman National Park.

Dag 15: Abel Tasman National Park

Dagen er afsat til at opleve Abel Tasman National Park og begynder med, at du bliver sejlet ind i nationalparken. Du vandrer gennem regnskov og på gyldne sandstrande. Hvis du er heldig, kan du se sæler tæt på. Efter vandreturen bliver du hentet i en anden bugt.

Vandring: Abel Tasman Coast Track, ca. 4 timer (Niveau 1-3).

Dag 16: Abel Tasman NP - Paparoa NP/Punakaiki

Landskabet skifter og bliver barskere, ikke mindst i Buller Gorge vest for Murchison. Vi anbefaler en afstikker til sælkolonien Cape Foul Wind. Her er alletiders mulighed for at se sæler. På Sydøens vestkyst ligger Pancake Rocks, og klippeformationerne ligner ganske rigtigt en stabel forstenede pandekager. Når tidevandet kommer ind, kan man opleve de såkaldte blowholes her. Rund dagen af med at nyde solnedgangen ved Pancake Rocks.

Dag 17: Punakaiki

Den uberørte natur er det, der virkelig fascinerer i New Zealand. Det oplever du især i Paparoa National Park, som mange "kiwier" mener, er den smukkeste nationalpark i hele landet. Men bedøm selv efter dagens vandretur!

Vandring: Pororari River Track, ca. 3 timer (Niveau 2).

Dag 18: Punakaiki - Westland NP/Franz Josef

Du fortsætter langs West Coast. Greymouth og Hokitika er berømte for jade og du kan besøge værksteder og se, hvordan der bliver arbejdet med jade. Gletsjere, regnskov og kyst ligger side om side i Westland National Park. Der er meget at se og gøre som f.eks. en jet boat tur i Whataroa til en White Heron koloni. Eller besøg Okarito ved kysten og tag på en kajak tur gennem en stille lagune. Det er muligt at bestille helikopterture der lander på en gletsjer.

Dag 19: Westland NP - Haast Pass - Wanaka

Vi anbefaler et stop ved Ship Creek Walk og Munro Beach Walk. Imellem oktober og december kan man være heldig at se pingviner og delfiner her. Turen over Haast Pass indbyder til mange stop inden man ankommer til Wanaka. Dagen kan afsluttes med en let gåtur til toppen af Mount Iron.

Vandring: Vandring til toppen af Mount Iron, ca. 1,5 time (Niveau 1).

Dag 20: Wanaka - Mt. Aspiring National Park

I dag skal Rob Roy Glacier Track gås. Turen starter i smukke Matukitu Valley ved en hængebro. Turen byder på fantastiske naturoplevelser.

Vandring: Rob Roy Glacier Track, 4-5 timer (Niveau 2-3).

Dag 21: Wanaka - Fiordland NP/Te Anau

Den lille by Te Anau er udgangspunkt for oplevelser i Fiordland National Park - og det kan enten være på en sejl- eller vandretur. Du kan besøge Te Anau Glow Worm Caves, en båd kan sejle dig over søen til grotterne.

Dag 22: Te Anau/Milford Track

Milford Track i Fiordland National Park er endnu en af de meget kendte new zealandske vandreruter. Denne dag kan du vandre otte kilometer af ruten, men først en sejltur fra Te Anau over Lake Te Anau til rutens begyndelse. Vandreturen er kun mulig fra november til marts og skal bookes på forhånd. I den øvrige del af året kan du tage med på en sejltur på Doubtful Sound.

Vandring: Guidet Milford Track Day Tour, 5-6 timer (Niveau 2-3). 

Dag 23: Te Anau - Milford Sound - Queenstown

Ruten til Milford Sound tager dig gennem Eglington og Hollyford Valley til Milford Sound med de 1.000 meter høje Mitre Peak. Det er muligt at tage en sejltur på den smukke fjord. Herefter køres tilbage til Te Anau og videre langs Lake Wakatipu til Queenstown.

Dag 24: Queenstown

Dette er adventure-hovedstaden over dem alle. Her kan adrenalin-junkier få alverdens oplevelser som jet boat ture, bungee jump, river surfing mv. Er man mere til en rolig dag, så tag en gåtur ved bjergkæden 'The Remarkables', spil golf eller besøg den lille guldmine by Arrowtown. Der er så mange muligheder.

Dag 25: Queenstown - Aoraki/Mount Cook National Park

Dagen tilbringes i Mount Cook National Park, som New Zealands højeste bjerg har lagt navn til. Her kan du vandre med udsigt til sneklædte bjergtinder.

Vandring: Hooker Valley Track, 2-4 timer (Niveau 2-3).

Dag 26: Mount Cook Village - Lake Tekapo - Christchurch

Inden der sættes kurs mod Christchurch, skal du kigge indenfor i den lille Church of the Good Shepherd ved Lake Tekapo, hvor der i stedet for altertavle er et panoramavindue med vidt udsyn til naturen. 

Dagen slutter i Christchurch hvor der er mulighed for en hyggelig afslutning på en fantastisk rejse rundt i New Zealand. Nyd aftensmaden på en af byens mange cafeer eller restauranter.

Dag 27-28: Afrejse mod Danmark

Dag 27: Bilen afleveres og det er tid til at sige farvel til Christchurch og New Zealand.

Dag 28: Der er ankomst til Danmark først på dagen.

Du kan evt. også vælge at flyve via Sydney i Australien og tage nogle dage i en af verdens skønneste storbyer.

Fakta

Ingen kender New Zealands små biveje og oversete naturperler som vores samarbejdspartner Rest New Zealand Tours.


Ud på de ukendte veje


Sammen med din firehjulstrækker får du et udførligt beskrevet Rest New Zealand informationsmateriale, der viser dig vejen til alle de idylliske og smukke steder, som besøgende i New Zealand sjældent finder på egen hånd.


Bo på private Bed and Breakfasts og home stay’s


Ruteforslaget fører dig til de dejligste Bed and Breakfasts med masser af atmosfære og ofte en naturskøn beliggenhed. Du kan også prøve at bo hjemme hos en newzealandsk familie, hvilket er en oplevelse, du aldrig glemmer.


Vidtrækkende fleksibilitet


Der findes et væld af ruteforslag i Rest New Zealands sortiment. Har du særlige ønsker, stiller både MyPlanet og Rest New Zealand deres ekspertise til rådighed og tilrettelægger en rejse præcis efter dine drømme.


Vil du cykle eller vandre?


Vælger du en rejse i firehjulstrækker med cykel, er informationsmaterialet spækket med forslag til gode cykelture af alle sværhedsgrader. Foretrækker du at udforske naturen til fods, byder kør-selv turen ”Hike and Drive” på alle muligheder for at komme tæt på naturen.


Flere rejser med Rest New Zealand Tours:


New Zealand i firehjulstrækker
New Zealand i bil med cykel
I hobitternes fodspor

 


Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 40.400  Fra kr. 36.900
 Højsæson  Fra kr. 45.400  Fra kr. 40.900
 

 Prisen inkluderer

 • Flyrejse, Danmark - New Zealand t/r
 • Flyskatter
 • "Meet & Greet" i lufthavnen samt transport til hotellet i Auckland
 • Billeje (Toyota RAV 4 eller lignende firehjulstrækker) inkl. fri km, lovpligtig ansvarsforsikring og detaljeret rutebeskrivelse
 • 24 overnatninger på forskellige moteller, hoteller og lodges (3-stjernede)
 • Færgetransport mellem Nordøen og Sydøen
 • Transfer Coromandel Coastal Walkway
 • 2 km vandretur i Tongariro inkl. transfer og guide eller 19 km vandretur i Tongariro inkl. transfer
 • Transfer (båd) til Queen Charlotte Track
 • Transfer (båd) Abel Tasman national park
 • Milford Track dagstur fra Te Anau (nov-mar) eller Doubtful Sound sejltur (apr-okt)
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Dansk indenrigstilslutning
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Højsæson

Højsæson for rejser til New Zealand er generelt i perioden september til marts samt omkring højtider.

Børn på rejsen

Priserne er baseret på børn i alderen 2-11 år, som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere.